Sonunda sigaranın kölesi olmaktan kurtulduk fakat desteğinize ihtiyacım var

bende sigarayı bırakmayı düşünüyorum ama hala bırakamadım sanki sigarasız hayatın hiç bir tadı olmayacakmış gibi hiseediyor insan ,hiç birşeyden zevk almayacakmş gibi..aksine biliyorumki asıl hayatın tadı sigarayı bırakınca başlayacak lütfen banada destek olun ,üstelik ben kiloluyum ya daha çok kilo alırsammm

valla canım genellikle kilo alınıyor.. ama veriyorsun üzülme.. ben 12 kilo aldım.. şimdi 10 kilosunu geri verdim

ama 2 sene sonra verebildim..

ilk başlarda yemesen de alıyorsun, çünkü metabolizma yavaşlıyor, bağırsak hareketlerin resmen duruyor.. ben uzun süre ilaç kullandım ayıptır söylemesi..

Sizin adınıza çok sevindim.Gözünüz aydın.Darısı eşimin başına

yaparsın merak etme... ilk 3 gün benim başım öyle bir ağrımıştı ki yataktan kalkamadım.. ama 1 ay sonra herşey yoluna girmeye başlıyor...

sadece ilk bir ay sıkıcan dişini

bir de sigara içenlerle görüşmeyeceksin..

ben arkadaş çevremi değiştirdim bu yüzden. evimde sigara da içirtmedim.. hatta balkonda filan bile içirtmedim kimseye

ooohhh kurtulun artık şu rezil illetten yaa.. ''40 yılda 1 kere içiorum'' bunu anlarım, ama onun kölesi olmayın artık... bravo sizee... azminize sağlıkk.. ilk 3 gün, 7 gün, 3 hafta, 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 sene.. çok önemli, krizleriniz gelse bile tutun kendinizi... sigaramı, sizin için bitti artık o iş

1978figen öncelikle merhaba sigarayı bırakmayı düşündüğünü yazmışsın çok doğru bir karar vermişsin.Senelerin verdiği alışkanlığımızı bırakmak tabiki kolay olmayacaktır.Benim için de kolay değildi çok zorlandım ilk başlarda dediğin gibi hayatın hiçbir tadı yok herşey anlamsız gibi geliyor sonra alışıyorsunuz yeterki siz bırakmayı isteyin. Kilo meselesine gelince de ister istemeden alıyor insan galiba valla bende anlamadım o kadar spor yapıyorum evde kondisyon aletleri doğada yürüyüşler mi dersin hepsini yapıyorum 45 günde 52 kilodan 59 çıktım evde biri beni durdursun diyorum artık iştahım felaket açıldı içtiğim suyun bile tadı çok güzel geliyor artık yediğim her şey çok tatlı gerçekten bazende bende karamsarlığa kapılıyorum daha kilo alacakmıyım diye fakat sigarasız hayatın ne kadar sağlıklı güzel olduğunu gördükçe, yıllarca kendimize çok büyük kötülük etmişiz diye düşünüyorum bugün eşimle sabah erkenden kalktık çocukları alıp doğanın içine bıraktık kendimizi büyük çam ağaçları deniz aman Allahım o çam ağaçlarının kokusunu daha önce hiç böyle duymamışım düşün yani her zaman gittiğim yer fakat her gittiğimde elimden sigara düşmediği için o çam ağaçlarının bana hiç kokusu gelmezdi üzerine yağmurda yağınca o toprak bile harika koktu bana artık ,bende hayattan zevk almaya başladım . yani anlayacağın gibi sigarasız hayat çok güzel arkadaşım sana tavsiyem şu anda sana saçma gelebilir kilonu düşünme bence biran önce bırakmaya bak çünkü biz hanımlar kilomuza sigara içerek değil aslında sağlımıza ve kilomuza içmeyerek dikkat etmeliyiz. ben 16 senedir günde 1 paket sigara içiyordum bıraktım . arkadaşım inan eşimle birlikte bir gün bu sigarayı bıraka bileceğimize kendimiz dahi inanmıyorduk oderece yani gerçekten hayat sigarasız daha güzel sende bırakabilirsin destek istiyorsan sen yeterki bırakmaya çalış tüm kadınlar kulübü üyeleri ve ben yanında olacağız .

Bugünlerde zorlanıyorum nedense 67 gün oldu. Bu geçenlerde yaptığım 1 tanecik kaçamak yüzünden sanırım sonra aklıma sinsi düşman giriyor haftada 1 olsa biişey olmaz biliyorum bu beni tuzağa düşürecek tek şey Bu seferde amaaan iç gitsin diye bir ses ve onunla mücadele eden zavallı içsesim((( dünde 1 tane içtim ve çook korkuyorum çünkü başa dönme sinyalleri çaldı....... , 72den 78e çıktım sigara bırakma uğruna Ne güzel spora başladım diyete başladım kısa bir sürede 4 kg verdim hedefim 60'lı kilolarda sigarasız enerji dolu bir yaşamdı...

Ben kullanmıyorum zaten.Eşim içiyor hemde günde bir paket.Bırakmayı istiyorum diyor ama çalıştığı ortamda tümö arkadaşları içiyor.Ve bırakma döneminde çok zor oluyormuş.Daha önce bir hafta içmedi ama yine başladı.

çok teşekkürler insan 40 kere bir şeyi tekrarlarsa 41 de olurmuş bende 40 kere sigarayı bıraktım dedim bir baktım 41 de sigarayı bırakmışım.. benim için sigaramı oda ne tabiki bitti benim için....

cache gel sen sana düşman olan o sesini dinleme 67 gün az bir zaman değil beyninin sana oynadığı oyunada kötü sesede kanma mücadeleye devam et fakat sakın başa dönme canım tabiki kolay değil, ama sen arkadaşım sigarayı bırakmak isteyen kalbinin sesini dinle bence bak ne güzel kilo vermeyede başlamışsın senin adına sevindim doğrusu ben de bu günden itibaren diyete girmeyi düşünüyorum iştahım süper senin avatar resmindeki gibi ağzım hiç boş kalmıyor abur cubur yiyiyorum artık yemek yemekten artık çok büyük zevk alıyorum. Eskiden olsa biran önce yemeğimi tamamlayıp sigara içmek için koştururdum şimdi böyle giderse obez olacağım gibi geliyor bana , sigarayı bırakmanın kötü tarafı bu olsa gerek yani kilo meselesi herkes bana ne güzel olmuşsun diyor ama ben hiç memnun değilim.bu yüzdende sigarasız sağlıklı yaşam adına ne varsa yapalım yeterki bu illeti bir daha içmeyelim .zaten biz hanımların kilolarımıza herzaman dikkat etmesi gerekir .Sil baştan yapmamak için arkadaşım bir daha içme buradaki tüm sigarayı bırakmaya çalışanlara yine örnek olmaya devam et. senin 67 gün dile kolay benim de bu gün 46 cı daha önce siz bırakanların yazılarını okuyup kendimdede sigarayı bırakma gücünü gördüm . lütfen sigarasız daha sağlıklı enerji dolu bir hayat için yola devam ......

Çok teşekkür ederim canım. Baya bir gelgitler yaşadım doğrusu. Hep buralarda ifade ettim kararlılığı kararsızlığı zorluğu.... Tüm bırakan arkadaşlara tek tavsiyem sakın 1 tane 1 nefes vs de-ne-me-yin...Çünkü '' Amaaan içsem nolacak sanki, niye bıraktıysam'' bu düşünce gelmeye başlayınca ben pimimi çekmiş oluyorum, sizdede olmasın. Sıfırdan mücadele sıfırdan bir arınma... Hiçbirimiz içmeyiz inşallah. İçmemize neden olacak olayların olmaması dileğiyle

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, çok zor bir karar ama benim 2. günüm ilaç kullanarak bırakmaya çalışıyorum. İnaanınki çok da fazla zorlanmıyorum.
Umarım böyle devam eder de kurtuluruz bu illetten

Arkadaşlar merhaba, çok zor bir karar ama benim 2. günüm ilaç kullanarak bırakmaya çalışıyorum. İnaanınki çok da fazla zorlanmıyorum.
Umarım böyle devam eder de kurtuluruz bu illetten

eden sanada merhaba bence zor fakat çok doğru karar vermişsin çıktığın bu yolda başarılar diliyorum ....

Bu gün tam 54 gün oldu sigarayı bırakalı ve ben kendimi daha sağlıklı daha mutlu hissediyorum.Artık etrafımızdaki insanları ve çoçuklarımızı yani içmeyenleri pasif içicilikten kurtarmış olduk...ve aldığım kiloyu geri vermeye başladım..son bir haftada 2 kilo verdim buda beni daha mutlu yapıyor vallahi korkmuştum doğrusu aldığım kiloyu veremessem diye artık kendimle gurur duymaya başladım bu mücadelede 54 gündür hiç vazgeçmedik artık kendimizi sigarayı bırakmış kabul ediyoruz .Eşimle ben bıraktık ya inanın herkes de bırakabilir, artık sigaraya vermediğimiz paramızda cebizde kalıyor bu paraylada arabamızı değiştirip arazi aracı 4x4 jeep almayı düşünüyoruz . bundan sonra da kendimizi doğanın içine bırakacağız .Offroad ve kamp süper ya gerçekten sigara içmeyerek nefes aldığımı hissediyorum.bundan sonra havaların ısındığı bu günlerde dağ tepe dolaşıp bütün doğa sporlarını yapacağız. sigara içmeyerek kendimizi ödüllendireceğiz. Sigarayı bırakmaya çalışıpta bir kez sigara içen arkadaşlar lütfen mücadeleden vazgeçmeyin kendinizi suçlamayın ve başaramadığınızı düşünmeyin bir kez sigara içmeniz sigaraya tekrar başlamanız demek değildir.sigara içmediğiniz sürece sigarayı bırakmışsınız demektir.hepinize sigarasız günler ......

merhaba

sizi tebrik ediyorum. zor olan birşeyi başarmışsınız.
bundan 7 ay önce falan astım ve koah hastası olduğumu öğrendim. ozaman hiçbir destek ürün almadan 1 aya yakın içmedim.sonra şeytana uydum yine başlamıştım.

11 nisan çarşamba akşamı son sigaramı içtim. bırakmaya karar verdim ve bugün 2.günüm. günde 3 veya 4 tane nikotin sakızı çiğniyorum.bırakanlar genelde iştahının açıldığını söylüyor.ne zaman iştahınız açılmaya başladı.kaç gün sonra meselaa.
oldum olası kiloluyum.dahada kilo almaktan korktuğum için bugüne kadar bırakmak istemedim.ama sağlığım sözkonusu mecburum bırakmaya.2 gündür iştahım pek yok , birde kabızlık var. inşallah bende sizler gibi kurtulurum şu meretten.herkese sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleme:

serenay.30 sanada merhaba çok teşekkürler canım sanada çok geçmiş olsun . umarım gerek radyo ve tv gerekse koah hastalığını takip ediyorsundur umarım bu yüzden önce sağlığını düşünürsün canım alacağın kiloları dert etme bence ben 52 kiloyken 59 ve 60 gördüm inan şimdi ise düşüşe geçtim artık 55 fakat sabah akşam spor yapıyorum yediklerime de dikkat ediyorum canım fakat AÇIM AAAAAAAAAAAAAAAAÇ valla benim iştahım hemen açıldı sigara içmedikçe sürekli bir şeyler yemeye başladım yani abur cubur canım ne zaman sigara istedikçe yedim de yedim düşün 52 den 60 gördümya Allaha şükürler olsun artık geri vermeye başladım sende dikkat edersen aldığını geri verebilirsin her hafta sonu sabahtan akşama kadar eşim ve iki oğlumla birlikte doğanın içinde yürüyüş yapıyorum ..... sanki hiç sigara içmemişim gibi oldum artık metebolizmam düzene girdi nikotinin etkileri yok olmaya başladı..... ilk günler benimde korkularım ve vücudumdaki değişiklikler yüzünden sinir krizleri geçirdim .... benim için gerçekten zor olanı başardım darısı senin başına canım sağlığın her şeyden önce gelir bunu unutma sen iste yeterki inan bir gün bu pis illeti bırakanlardan olacaksın . bu doğru karar seni sağlığına kavuşturacak çıktığın bu yolda başarılar dilerim her zaman biz bırakanlar her zaman destekciniz ..........bu doğru kararından dolayı

teşekkür ederim alramur.
hastalığımı önce pek ciddiye almamıştım sanırım,şimdi dahada bilincindeyim.benim 13 sene önce sigaraya başlama sebebim zayıflamak içindi.(ne saçmaymış)zayıflamaya zayıfladımda sağlığımdan oldum.sonuç sigara içtiğim halde yine kiloluyum.
ben zaten yediklerime dikkat ediyordum,ondanmıdır bilmem iştahımda şimdilik değişiklik yok.(inşallah olmaz)bu sefer sigaraya yenik düşmem umarım.bu illet beni öldürmeden ben içimdeki nikotin canavarını öldürcem inşallah.
senin adına sevindim canım.desteğin için çok sağol.görüşürüz.:80:

Ben 12 yıllık bir tiryakiyim.Günde ortalama 13 sigara içen biriyim.Daha önce 2 kez bırakma girişimim oldu.İlkinde 5.gün ikincisinde 10.gün tekrar başladım.Sigarayı bir kez bırakmayı deneyince insan hep diğer bırakışının planını yapıyor galiba en azından bende öyle oldu.Çok değil bugün sekizinci günüm.Diğer çalışmalarıma nazaran daha rahatım.Zaman çabuk geçiyor.Ama özellikle içmeyi sevdiğim mekanlarda bulununca da ne olur bir tane diyorum...ama bu sefer daha sabırlıyım sanki.

Ben öğretmenim ve özel bir kursta çalışıyorum.İşimiz büyüklerle bazı gruplar hiç sigara içmeyenlerden oluşuyor.Ben aralarda terasta sigara içip derse girdiğimde bana
'Hocam tenefüste sesiniz kartlaşmış' diyorlardı ve ben yerin dibine girmek istiyordum.Sabah saatlerinde ise boğazımdaki gıcık konuşmama engel oluyordu.Çok afedersiniz sürekli balgamlı öksüren birisi.Biliyorum mide bulandırıcı ve rezillik.Merdivenleri çok kullandığımda hırıltılı bir göğüs.Birkaç gündür bunları yaşamıyorum en azından:)))

Uyku düzenim çok kötü.Rüyamda saçma sapan olaylar görüp uyanıyorum.Bu sefer kabızlık çekmedim,bu sevindirici bişey.8 günde 1 kg aldım,en fazla 1 kg kapasitem daha var ama fazlası olmasın nolur.Cildim kara-sarı,cansız renksiz bişey,zamanla nasıl değişecek merak ediyorum açıkçası.İçme isteği ilk 3 gün çok bastırdı ama şimdi kriz gibi değilde olsa iyi olurdu düşüncesi daha hakim ve bu düşünce nerdeyse her saat yokluyor.Sigarayı bıraktım düşüncesi sabah kalktığım anda beynime yerleşiyor ve yatana kadar kendini hatırlatıyor.Geçecektir elbet bırakanlar yıllarca böyle yaşamış olamazlar.Yani en azından umut ediyorum.Sabah kalktığımda ağzımda hala sigara içmişim gibi bir tat var.

Bugünü tamamladığımda 104 sigara içmemiş olucam.33 lira kardayım.Ciğerlerimin 8 günü oksijenle geçirmesi ise paha biçilemez:)))

10 yıldır sigara içiyorum sadece hamilelikte nasıl olduysa sigara, çay, kahve içemedim midemi çok bulandırdılar.. sonra emzirme döneminde 8 ay yavruma kıyamadım içmedim, yaklaşık 1.5 yıl içmemiş oldum, bundan sonrada içmem diyordum ama emzirmeyi bıraktım paket aldım malesef(

şimdi 2 gündür içmiyorum, sigara yasağından sonra köşede bucakta ayakta içmekten bıktım, kızımı parka götürüyorum bir sürü çocuk var nasıl yakayım gözlerinin önünde... gizli saklı sigara içmekten bıktım ve bıraktım... umarım devamı gelir..

13. günümün sonuna yaklaşıyorum.ilk defa sigaradan bu kadar uzak zaman geçiriyorum.2 gün önce yürüyüşe başladım.Yürürken daha sağlıklıyım diye düşünerek sigarayı bırakmanın benim için ne kadar önemli bir karar olduğunu beynime kazımaya çalışıyorum.Gündüzleri çok fazla içme isteği hissettmiyorum hatta belkide hiç istemiyorum diyebilirim ama saat 8 olduğunda bazen canım o kadar çok istiyor ki n'olur bir tane derken yakalıyorum kendimi.Sabah olduğunda işe gitmek için koşturan insanların ağzında sigara gördüğümde bak diyorum kendi kendime, bakta gör ne kadar önemli bir iş olduğunu.Yarısını içine çektiğin, yarınını da dışarıya üfürdüğün şu saçma çubukarı özlüyorsun hemde hayatın pahasına.Tabi bu güzel düşünce akşamın 8'ne kadar işe yarıyor.Var bu 8'de bir hikmet ama çözemedim((En olumsuz yönlerinden birisi de odaklanma sorunu.Ben akşam evrak işlerimi hallederken çok sigara içerdim.Daha doğrusu çoğunu küllük içerdi ama yanardı orda bi tane.Şimdi konuşurken cümlelerimi toparlamakta ve işlerimi bitirmekte zorlanıyorum.Umarım yakın zamanda geçer bu sorun.
Sabahları boğazımda gıcık olmadan konuşabilmek,merdivenleri sorunsuz çıkmak ve şöyle ciğerlerini doldurarak nefes alabilmek güzel.Bağımlı kişiliğimden tamamen arınmak istiyorum.Olucak bu iş olmalı.
Geçenlerde sabah haberlerini dinlerken spiker yurtdışında 'Türk gibi sigara içmek' deyiminin olduğunu söylemişti.Canım sigara istedikçe aklıma bu cümleyi getirmeye çalışıyorum.İşe yarıyor.(akşam 8'e kadar:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…