bu gün tam 25 gün oldu sigarayı bırakalı sanki şafak sayıyorum hani gerçekten en yakın arkadaşımı kaybetmiş gibiyim bazen beynim allak bullak oluyor ne kadar kötü bir illetmiş bu insanı ne kadar bağımlı yapıyormuş sigarayı bırakınca insan sigara içerek kendine ne büyük kötülük yaptığını da daha iyi anlıyor gerçekten şimdi ise aldığım kiloyu vermek oldu tek düşüncem spora başladım bundan sonra hem sigara içmeyen hemde sağlıklı fit bir bayan olacağım. sigara içmeden de yaşanabilirmiş..... ben bunu anladım darısı tüm sigara içenlerin başına artık......
bu gün tam 25 gün oldu sigarayı bırakalı sanki şafak sayıyorum hani gerçekten en yakın arkadaşımı kaybetmiş gibiyim bazen beynim allak bullak oluyor ne kadar kötü bir illetmiş bu insanı ne kadar bağımlı yapıyormuş sigarayı bırakınca insan sigara içerek kendine ne büyük kötülük yaptığını da daha iyi anlıyor gerçekten şimdi ise aldığım kiloyu vermek oldu tek düşüncem spora başladım bundan sonra hem sigara içmeyen hemde sağlıklı fit bir bayan olacağım. sigara içmeden de yaşanabilirmiş..... ben bunu anladım darısı tüm sigara içenlerin başına artık......
Hemde nasıl bir illetmiş bu50 gün oldu bu sıralar canım nasıl sigara çekiyor anlatamam:2: kilolar üst üste bindi zaten 78'i gördüm sabah.......... 6kg aldım dahada alacağım sanırım, güya spor ve diyet yapıyorum yok.. sigara aklıma geliyor su içiyorum birşeyler yemek istiyorum su içiyorum bu nasıl bi eziyet ne zaman biter Tabiki iyi yanlarını gözardı etmiyorum sigarasızlığın, ama ben mutsuz olamaya başladım.
Hemde nasıl bir illetmiş bu50 gün oldu bu sıralar canım nasıl sigara çekiyor anlatamam:2: kilolar üst üste bindi zaten 78'i gördüm sabah.......... 6kg aldım dahada alacağım sanırım, güya spor ve diyet yapıyorum yok.. sigara aklıma geliyor su içiyorum birşeyler yemek istiyorum su içiyorum bu nasıl bi eziyet ne zaman biter Tabiki iyi yanlarını gözardı etmiyorum sigarasızlığın, ama ben mutsuz olamaya başladım.
Bende tam 15 yıl içmişim. Geçen yıl 04 Nisan'da bıraktım Allah'a şükür. Yakında bir yıl olacak. Ben ilaçla bıraktım normalini deneyemedim bile. Ama sonuçta bıraktım. İnşallah sizde biran önce kurtulursunuz bu bağımlılıktan. Ama inanıyorum ki eğer isterseniz yapamayacağınız hiç bişey yok. Şuan ben kendimi hayatında hiç sigara içmemiş birisi gibi hissediyorum. İyiki bırakmışım. Darısı sizlere inşallah.
Sen sigarayı bırakta canım kiloyu nasıl olsa verirsin. Bende önce çok korkmuştum çok kilo alacağım diye ama sadece 4 kilo aldım. Şuan diyet yapıyorum 10 kg verdim. Sigarayı bırakmak bence kilodan daha önemli.
sevgili kk üyeleri herkese selamlar sonunda eşimle birlikte karar verdik sigaranın kölesi olmaktan bıktık ve bırakmaya karar verdik. hiç bir yardım destek ilaç almadan bıraktık 6 gün oldu fakat günlük hayatımızda okadar çok yer vermişizki sigaraya (çay,kahve ,yemek sonrası ,arkadaş ortamı vs.)pek çok şey sigarayı hatırlatıyor ama biz bunları geçtik canım sigara istedikçe sakız çiğniyorum su içiyorum kuruyemiş tüketiyorum sonunda bıraktım.içmemeyi başarabildik yinede geceleri uykusuzluk çekiyorum huzursuzluk sinirlilik yaşadığım bu olumsuzluklar nikotin yoksunluğundanmıdır?bu süreç geçicimidir? şimdi siz kk üyelerine soruyorum bu yaşadıklarım normal mi?:
sevgili kk üyeleri herkese selamlar sonunda eşimle birlikte karar verdik sigaranın kölesi olmaktan bıktık ve bırakmaya karar verdik. hiç bir yardım destek ilaç almadan bıraktık 6 gün oldu fakat günlük hayatımızda okadar çok yer vermişizki sigaraya (çay,kahve ,yemek sonrası ,arkadaş ortamı vs.)pek çok şey sigarayı hatırlatıyor ama biz bunları geçtik canım sigara istedikçe sakız çiğniyorum su içiyorum kuruyemiş tüketiyorum sonunda bıraktım.içmemeyi başarabildik yinede geceleri uykusuzluk çekiyorum huzursuzluk sinirlilik yaşadığım bu olumsuzluklar nikotin yoksunluğundanmıdır?bu süreç geçicimidir? şimdi siz kk üyelerine soruyorum bu yaşadıklarım normal mi?:
tam tamına sigarasız geçirdiğim bu gün 36 cı gün sigarayı eşimle birlikte bırakmamıza en çokta Annem ve Kayınvalidem sevindiler .ilk başlarda gerçekten bana çok zor geldi sinir krizleri geçirdim resmen depresyona girmekten korktum doğrusu fakat şükürler olsun artık okadar sigara aramıyorum şimdi kendimi çok iyi hissediyorum . gerçekten hiç içmemiş olmayı çok isterdim bırakması da benim için zor oldu ama baya bir ilerleme katediyorum bu yolda aşama aşama inanıyorumki günü geldiğinde sigara içmiş olduğumuzu bile unutacağım..artık etrafımdaki sigarayı içenleri bırakmaya teşvik ediyorum .......[/QUOT
aaa çok şükür atlatmışsınız siz :)) çok sevindim ben bu yazılanları şimdi okudum daha yoluna başındasın sandım ay çok sevindim 45 günden sonra saymayıda bırakırsın :)ay çok sevindim ya maşallah hiç başlama ay ben bıraktım nasıl olsa 1 tane keyif sigarası içelim demeyin o an başlarsınız sakın...
iyi dileklerin çok teşekkürler size de sağlıklı mutlu günler dilerim........tebrik ederim sizi maşallah
tabii ki sinirlilik hali huzursuzluk ve uyku probleminizin olması çok doğal
yıllardır süregelen bir alışkanlığınızı arkanızda bırakıp yola devam etmeyi tercih ettiniz
en kısa zamanda atlatmanız dileğiyle...
venus67 öncelikle merhaba duygularıma tercüman olmuşsun adeta sigara illetini içenler ve bırakanlar birbirlerini anlayabiliyorlar arkadaşım tavsiyen için çok teşekkürler bu gün 43 cü günüm içmeyi istemiyorum fakat zaman zaman aklıma geliyor işte benim için hiç kolay değildi başarıyorum sigaranın kölesi olmaktan kurtuldum artık ben sanada gerçekten teşekkür ederim..ne güzel anlatmışsın öyle bende aynen yaşıyorum o duyguları sanki sigarayı bırakmak isteyen ben değilmişim gibi agresifleştim iyice hele şükür ki atlatıyorum artık ..Yaşasın Kadınlar kulübü üyeleri iyi dilekleriniz deneyimleriniz teselli oluyor.Dilerim benim gibi sigarayı bırakmaya çalışanlara sizin gibi sigarayı bırakanlar örnek olur .çok sevindim inşallah bidaha başlamazsınız.Ben 12 yıl içtim 15 ocakta bıraktım hesap et düne kadar sayardım kaç gün geçti diye ama artık sigarayı unuttum,ben hamile olduğumu öğrenince bıraktım tiksinerek değil ama isteyerek çok isterdim çok ağlar sızlardım hep bırakmak istediğimde sinirli uykusuz hırçın bişi olurdum eşimle bırakırdık yine felaket olurdu hayattan zevk alamıyosun çay kahve muhabbetin anlamı kalmamıştı alışverişe gitsek aklımızda heran ama heran aklımızda olurdu bu dönemi atlatamazdık malesef ve ben hep Allaha dua ederdim ama olmuyordu en sonunda şöle dua ettm Allahım şimdiye kadar hep kendim için istedim bu kez senin için istiyorum Rabbim bu beden bana emanet ve hesabını soracaksın lütfen irademe sahip olayım bana yardım et diye dua ettim Rabbim de bana bi çocuk nasip etti demekki ben bu şekilde bırakırmışım zaten eşim öle derdi sen ancak bebek olursa bırakırsın ozaman bırakırsın merak etme derdi ve ölede oldu, hayattan zevk alamzdım hep böle geçecek sandım o 3 haftayı bir türlü atlatamazdm sinirlenince sigara yakardım meğer okadar zor imkansız sandığım şey o kadar basitmiş ki ya ne olursa olsun 1 ay hayatada küssem elime almayacakmışım bırak hayattan nefret et kimseyle konuşma küs sigara ortamlarından biraz uzak kal yanında içirme zaten zararından uzak kal sinirli ol hırçın ol geçecek 1 ay sonra hayata gülümseyeceksin yeniden doğacaksın ya sigara iğrenç ötesi bişi ya ben nasıl içtim şimdiye kadar şaka gibi ya çok mutluyum yeniden doğdum heryerime ağrı veriyordu yıllardır şimdi çok şükür bacaklarımın belimin sırtımın ağrısı gitti yorulmuyorum fazla titremiyoum kötü kokmuyorum mis gibi kokuyorum harika yemekler yiyyorum biraz kilo alırsın belki ama atarsın korkma benim öle sorunum yoktu bu kadar yemek yememe rağmen hamile olmama rağmen kilo normal alıyorum ama alsaydım da önemli değildi ya yemekler çaylar o kadar güzel gelecekki şaşıracaksın yemek yemek çok zevkli gelecek meyveler çerezler pastalar oh oh şimdiye kadar tadlarını alamamışım ki ben gör bak hepsi geçecek lütfen iradene sahip çık dua et ne olursa olsun eline alma başa dönme 1 taneden ne olacak deme hep ondan kaybettm ben spor yaparsınız eşinle benim eşimde bırakacak ama hala bekliyorum kokusuna tahammül edemiyorum oldum olası kokusunu sevmem içmiş biri burnuma gelip soluyunca biterdim ben ama sağlığına çok üzülüyorum tabi kokuyu boşver sakın başlama eşini seviyorsan onun hasta olmasını hastanelerde sürünmesini istemiyorsan başlama başlatma sıcacık yatağında ölmek en keyifli olandır emin ol hepsi geçecek 1 ay sabret farklı zevkler bul elma ye sakız mideni kazındıır fazla asit salgılamasına neden olur elma ye bol bol yüzündeki farka inanamyacaksın...
venus67 öncelikle merhaba duygularıma tercüman olmuşsun adeta sigara illetini içenler ve bırakanlar birbirlerini anlayabiliyorlar arkadaşım tavsiyen için çok teşekkürler bu gün 43 cü günüm içmeyi istemiyorum fakat zaman zaman aklıma geliyor işte benim için hiç kolay değildi başarıyorum sigaranın kölesi olmaktan kurtuldum artık ben sanada gerçekten teşekkür ederim..ne güzel anlatmışsın öyle bende aynen yaşıyorum o duyguları sanki sigarayı bırakmak isteyen ben değilmişim gibi agresifleştim iyice hele şükür ki atlatıyorum artık ..Yaşasın Kadınlar kulübü üyeleri iyi dilekleriniz deneyimleriniz teselli oluyor.Dilerim benim gibi sigarayı bırakmaya çalışanlara sizin gibi sigarayı bırakanlar örnek olur .
eflatun83 çok teşekkür ederim .Benimle aynı gün sigarayı bırakıp 38 günü başlamana üzüldüm doğrusu fakat bir bahane bir sinirlilik anı tekrar sigaraya başlamak için bir neden olabiliyor işte kendini suçlamayı bırakıp bir gün tekrar bırakabilirsin yeterki sen bırakmayı iste arkadaşım anladığım kadarıyla canı gönülden sigarayı bırakmak sende istiyorsun inşallah sen de bırakanlardan birisi olursun .bana gelince evet bugün 44 cü günüm benim içinde hiç kolay değildi bugüne kadar sigara içmeden ve içmeye de hiç teşebbüs bile etmedim fakat aklıma geldikçe hani içesimde gelmiyo değil.sigaranın dumanına ve kokusuna tahammül edemezken nasıl oluyorda aklıma geliyor işte seninde dediğin gibi beynim bana sigara içme arzusunu unutmak istedikçe hatırlatıyor zaman zaman ..... umarım sende bende bırakanlardan oluruz mücadeleye devam...Arkadaşım seni canı gönülden tebrik ederim.Seni takip ediyordum,sanırım seninle aynı gün bırakmıştım,18şubat bırakma tarihimdi.Ortalama 12yıl içmiştim ve günde ort 1paket içiyordum,ciddi anlamda ilk deneyimimdi.38 gün içmedim,evet çok zor anlar geçirdim ama artık alışmaya başlamıştım sigarasız bir hayata dediğim anda 38.günde gereksiz bir fasıl yüzünden başladım p.tesi günü ve kaç gündür geri bırakmaya çalışıyorum.Dedim dün yine bırakcam başaramadım,bugün dedim başlatayım süreci yine olmadı...Kendime öfkemden çıldırıyorum..Böyle olmamalıydı,hadi oldu madem dün bırakcam dediğim anda bırakmalıydım..Sebep göstermek çok saçma ama kayınvalidemler gelmeseydi bu süreçte,ruhumu daraltmasalardı senin gibi 43.günüm diyebilecektim..En kısa zamanda yine bırakmak istiyorum çünkü sigarasız hayat inanılmaz güzel..Kokusuz,huzurlu,sağlıklı,dinç bi yaşam...Bu hafta çok yorgun geçirdim,benim için çok yorucuydu ama içmeseydim bu kadar yorgun hissetmeyecektim.Gergin olduğumda uyku düzenim bozulur,uyumakta güçlük çekerim..Ama bıraktığımda çok rahat uyuyordum.Pazartesiden beri belki stresten,belki sigaradan uykusuzum..Sayacak çok şey var yani..Aman sakın arkadaşım canım istiyor falan deme..43.gün çok güzel ve uzun bir süreç.Emre Üstünuçar adlı bir terapist şöyle diyor:''aklıma geliyor demek canım istiyor demek değildir bıraktıktan sonra.Aklınıza gelmesi çok normal,beyniniz normal bir davranış sergiliyor,yıllarca yaptığınız bir alışkanlıktan bi anda kendinizi soyutluyorsunuz.'' O yüzden canımız istemiyor aslında aklımıza geliyor..Bu bilinçle yaklaşınca da atlatmak daha kolay oluyor..Umarım yeniden bu kervana katılır,ben de sizden biri olurum,o günün gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?