Sonunda sigaranın kölesi olmaktan kurtulduk fakat desteğinize ihtiyacım var

alramur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2011
80
4
36
İstanbul
sevgili kk üyeleri herkese selamlar sonunda eşimle birlikte karar verdik sigaranın kölesi olmaktan bıktık ve bırakmaya karar verdik. hiç bir yardım destek ilaç almadan bıraktık 6 gün oldu fakat günlük hayatımızda okadar çok yer vermişizki sigaraya (çay,kahve ,yemek sonrası ,arkadaş ortamı vs.)pek çok şey sigarayı hatırlatıyor ama biz bunları geçtik canım sigara istedikçe sakız çiğniyorum su içiyorum kuruyemiş tüketiyorum sonunda bıraktım.içmemeyi başarabildik yinede geceleri uykusuzluk çekiyorum huzursuzluk sinirlilik yaşadığım bu olumsuzluklar nikotin yoksunluğundanmıdır?bu süreç geçicimidir? şimdi siz kk üyelerine soruyorum bu yaşadıklarım normal mi?:

canlar bu benim ilk açtığım konu aranızda hiç sigarayı bırakan arkadaşlar yokmu?yada bırakmaya çalışan arkadaşlar gerçekten deneyimlerinize ve desteğinize ihtiyacım olmasa zaten konu açmazdım .

merhaba
ben tam 45 gündür içmiyorum. ama sen bana göre çok sanşlısın . eşinle bırakmışsın. benim eşim hala içiyor. bu benim için büyük dezavantaj. ama bir şekilde üstesinden gelmeyi başardım. benim de bir topiğim var. sık sık yazıyorum. beni oradan takip edebilirsin. kolaylıklar dilerim...

bu süreç normal, bir süre sonra düzeliceksiniz.mümkünse size sigarayı hatırlatan şeylerden de uzaklaşın.çay kahve gibi.
televizyondaki spotu izlemişsinizdir mutlaka.hani 1 yılda ciğerlerimizde biriken katranı gösteriyor falan.aklınıza onu getirin.
bırakmakla en doğru olanı yapmışsınız biraz zor zamanlar geçiriceksiniz ama değicek emin olun.
bir de sakın bir taneden birşey olmaz demeyin arkası mutlaka ama mutlaka 2 katı olarak geliyor.

çokşeymiistedim sanada merhaba gerçekten 45 gün dile kolay sigarayla olan mücadeleni kazanmışsın bravo sana gerçekten eşinin hala içmesi kötü olmuş. ben eşimde sigarayı bırakmasa nebileyim yanımda felan içse bende bırakamazdım gibi geliyor ,evde sigara dumanı ve kokusunu çekemez dayanamazdım, ama sen yinede başarmışsın gerçekten tebrikler sana topiğini takip edeceğim yazdığın çok teşekkürler .

kahveci merhaba önerin için teşekkürler 16 senedir sigaranın bağımlısı olmuşum hiç bırakamam gibi geliyordu bu gün 7 ci günüm suratımda sivilceler çıktı stresten mi sigaranın etkisindenmi bilmem ama kesin kararlıyım yolumdan dönmeyeceğim bu mücadelemde desteğiniz için teşekkürler şimdi sigarayı bırakmışlığın etkisiyle kendimle mücadele ediyorum.umarım çabuk geçer depresif ruh halim sinirden bir gülüyorum bir ağlıyorum zaman zaman gerçekten zor bir süreçmiş.

Ben geçen yıl sigarayı 1 ay kadar bıraktım.Ben de aynı senin gibi kurtuldum bitti bir daha asla içmem diyordum.Ama bu illet öyle birşey ki insanın hiç aklından çıkmıyor.Ve sonrasında tekrar başladım.Yıllar önce sigarayı bırakan insanların da aynı duygularla 5 yıl oldu sigarayı bıraktım ama hala aklımda hiç çıkmıyor dediklerine şahit oldum.Benim anladığım kadarıyla bu sıkıntılar zamanla azalıyor sigarayı bırakırken fakat tamamen geçmiyor maalesef.

Bu arada bırakamayanlar yok mu elbette var inşaalah sen de onlardan biri olursun.

merhaba alramur benimde 3 gün oldu bırakalı.şimdilik fena değil.inşallah hep beraber bırakırız bu illeti..

merhaba alramur benimde 3 gün oldu bırakalı.şimdilik fena değil.inşallah hep beraber bırakırız bu illeti..
sanada merhaba ezgi42 benim bugün 8 gün oldu bana çok zor geldi ama bu illetten kurtulmak için mücadeleye devam dediğin gibi hep beraber bırakabiliriz sanada allah kolaylık versin ciğerlerimiz ve evlerimiz dumansız hava sahası bol bol oksijenle dolsun inşallah .

benim 48. günüm ve artık neredeyse aklıma gelmiyordu fakat az önce tatil için rezervasyon yaptırırken nedense sigara düşüverdi aklıma. tatilde nasıl yaparım diye düşünmeye başladım. buı da psikolojik savaş oluyor sanırım.

İş yerindeki şefim 11 yıl oluş bırakalı ama hala 1 tane yaksam hemen arkası gelir dedi.Benim 7 ay bitti,birden bitirdim,şu zamandan sonra filan demedim,daha bitmeden attım,bir daha da almam,benden uzak dursun,siz de böyle telkin edin kendinizi.Anne ve babası sigara içen kişilerin çocuklarının da %95 oranında içtiklerini biliyorsunuzdur.Aklınıza gelince çıkın balkona mis gibi temiz havayı nüfus edin,beyniniz bunu istemiyor sadece bilinaçtınız oyun oynuyor,onu alt ederseniz işlem tamamdır,sağlıklı günlere

Canım öncelikle seni tebrik ederim.En önemlisi sigarayı psikolojik olarak bırakabilmek ki o zaman çayın yanında sigara olsaydı yada yemeğin üstünede şimdi nasıl güzel giderdi gibi düşüncelerin olmaz.Ben şimdi şunu yada bunu yap demeyeceğim ama mutlaka yapman gereken birşey var ; internetten Allen Carl ın kitabı tamamen okunabiliyor yani satın alırsanda olur internettende okuyabilirsin bence muhkkak onu okumalısın eminim sana faydası olacak.

marje çok teşekkür ederim . sigarayı bıraktım fakat dediğin gibi psikolojik olarak çok etkileniyorum bugün tam 12 gün oldu. aklıma gelmiyor değil ama kararlıyım zorlansamda bu sigara illetini obeni bırakmadan ben onu bırakacağım canım internetten araştırırken allen carlın videosunu seyretmiştim zaten eşimle sigarayı bırakalım diye konuşuyorduk bu video bahanesi oldu... canım yinede tavsiyen için çok teşekkürler.

Seni tebrik ederim bitki çayları iç

bu gün 14 cü günüm hala psikolojikmen alışamadım zaman zaman çok sinirleniyorum ve bilmiyorum ama bazen de ağlamaklı oluyorum sanki sigarayı bırakmak isteyen ben değilmişim gibi bir ruh haline giriyorum hani nerdeyse bir sigara içesim geliyor fakat kendimi kandırmak istemiyorum eşiminde benimle birlikte bırakması en önemli faktör evde sigara içilmiyor olması beni kendime getiriyor çünkü söz verdik birbirimize beraber bırakacağız diye anlayacağınız gibi sözümdende dönemiyorum zor dayanıyorum ama bende unutacağım bu sigara illetini şimdilik benim için her ne kadar zor olsada başarmaya çalışacağım. şeytan azapta gerek zaman zaman aklıma geliyor işte .

Bu gün tam 16 gün oldu bu gün kendimi daha iyi daha sağlıklı hissediyorum .Etrafımdaki insanlar benden çok seviniyorlar sigarayı bıraktığıma buda bana kuvvet veriyor .Sigarayı bırakmakla kendimize ve çevremizdekilere büyük güzellik yapmışız eşimle birlikte bırakmamız ise büyük bir avantaj gerçekten sigaranın kölesi olmaktan kurtulduk şimdi içmemenin güzelliğini yaşıyoruz.

Tebrik ederim:) İlk haftalarda hep ağlamaklı oldum bir duygusallık sorma gitsin:) Naaptım tabiki içmedim ama rahatlayana kadar ağladım:)) Birde sinirlerimi yatıştırmak için çarkıfelek bitkisinin kapsül hali var bende çok işe yaradı, bir araştır net.ten istersen.İçimizi dumanla doldurmak ne kadar mantıksız bir hareketmiş meğer.... ki 18 yıldır aralıksız bunu yapmışım....

cache çok teşekkür ederim canım aynen bende bu gün 17 ci günüm son iki gündür iyiyim zaman zaman ağladım bile resmen krize girdim bazen sinirden eşime bile sataştım kavga etmek için neden aradım resmen dedim bu süreçte kavga edip ayrılmassak bir daha asla ayrılmayız herhalde düşün artık oderece dengesizleştim .Eşim ise saolsun çok sabırlı davrandı şükürler olsun gerçekten kendimi iki gündür süper iyi hissediyorum .ne kadar kötü bir illetmişki bu sigara içmekle kalmayıp psikolojikmen de bağımlı olmuşuz daha sağlıklı sigarasız günlere tavsiyen için çok teşekkürler........

bu gün tam 19 gün oldu sigara içmeyeli benim için gerçekten büyük başarı sigarayı fizyolojik olarak bıraktım fakat psikolojik olarak bırakmak gerçekten çok zormuş.Sanki en iyi arkadaşım şimdi yok gibi bazen herşey anlamsız geliyor sigaranın beni bu hale getirdiğine çok şaşırıyorum psikolojikmende gün gün ilerleme kaydediyorum benim için zor olanı başarmak çok güzel sigara aklıma daha az gelmeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…