Sonunda konu açmayı becerebildim Mutlaka okuyun Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum.

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
MErhabalar arkadaşlar. Ben 3 yıllık evliyim. Eşim azospermi olduğu için hamile kalamadım. Ancak şu an yurtdışındayım. Size eşimin ailesiyle yaşadığım hadiseleri özetleyeceğim ve bana engin tecrübelerinizle bir sene sonra döndüğümde nasıl davranmam gerektiğini söyler misiniz acaba?

32 yaşındayım eşim 37 yaşında.
KAyınvalıdem hep yaşanan sendromlarda görüldüğü gibi beni hiç sevmedi. Zoraki geçiniyoruz. Ben genelde güleryüzlü bir insanım. Ama kendisi devamlı laf sokan kalp kıran bir kadındır. Neyse zamanla alıştım artık cevap vermiyorum.
Eltimle beraber oturuyorlar. Biz de aynı apartmanda onların alt katında oturuyoruz. Eltimin dairesi ayrı ama birlik yiyip içiyorlar. Bunları bu forumda çok fazla dile getiren oldu zaten...Ben de onları okuyarak insanlarımızın tecrübelerinden faydalandım. İnanın ki jetonu geç düşen bir kadınım. Çevirilen oyunları ve yapmacıklıkları sonradan anladım hep. Ne zamanki buradaki kardeşlerimizin sorunlarını da okudum onlardan ders alarak davranmaya başladım o zaman biraz rahatladım biliyor musunuz...Bu yüzden allah razı olsun yazanlardan..
Annem ve babam yok arkadaşlar. Eşim çok iyi bir insandır. Fakat eltim ve kayınvalidemle çok iyi değiliz. Olması da gerekmez. SAygı olsun yeter...
Diyeceksiniz ....
Ama öyle de olmuyor.
Güler yüzünü kullanarak kendisini haklı duruma çıkarıp arkamdan işler çeviriyor hatta benim karakterimi çözmüş...Bana kayınvalidemi kötülerken ben bir sıkıntımı dile getirince laf arasında senin gelinin şöyle diyor demesini gördüm.
Ama biraz geç uyandım..
Artık kesinlikle samimi değiliz...Onlar bana yemeğe gelirler biz gideriz ama muhabbetimiz yok. Selam kelam...Bulaşıklar falan....Sözde millete konuşuyoruz havası ama aslında bir araya gelmiyoruz...Çünkü böylesi daha iyi...
Ben yarış yapmasından ve arkamdan iş çevirmesinden usandım...
Bir tane kızı var...
Şu an ben yurt dışındayım Almanyada.Bunları eşim aradı hal hatır için.
kaynanam eltimin hamile olduğu müjdesini verdi...
Tabii bizim çocuğumuz olmadığı için elimde olmayan sebeplerle üzüldüm. Ama sonuçta herkese Allah veriyor. Ben bir şey diyemem...
Ama hanımlar sizin de böyle insanları tahmin edeceğiniz gibi aslında bir yandan beni üzmek istediler. Ben o anda konuşmadım fakat iki gün sonra arayıp hem kayınvalidemi hem de eltimi tebrik ettim Allah hayırlı etsin dedim.
Yeter ki bak aramadı kıskançlıktan demesinler ağızlarına laf vermeyeyim istedim.
Kocama ve kendime ve tüm isteyenlere hamilelik için dua ediyorum...
Ama darıldım doğrusu eltime benimle telefonda hiç istekli konuşmadı. Bana da dua et hamilelerin duası kabul olur dedim ederim dedi ama tamamen formalite...

Benim sizlere asıl sorum şu
kayınvalidem bana çok çektirdi çok ağlattı...Eltimse iyi görünüp kuyumu kazdı...Ama bundan sonra ben sağlıklı bir yaşam sürmek için ve onların tuzaklarına düşmemek için ne yapmalıyım hanımlar...
Ben istiyorumki onlar artık kendilerini takmadığımı laflarına üzülmediğimi ve güçlü bir insan olduğumu anlasınlar...
Çünkü beni çok yıprattılar...
Bundan sonrası için neler önerirsiniz

Allah razı olsun.

aslında siz ne yapacağınızı az çok artık öğrenmişsiniz gibi... sizinde dediğiniz gibi minimum muhabbet maksimum mutluluk... içten pazarlıklı insanlar olduğu için yanlarında genel konulardan havadan sudan bahsedip kendinizle ilgili çok fazla şey paylaşmayacaksınız. söyedikleri şeyleride çok fazla takmamaya çalışşacaksınız...
bu arada işl sizde bir bebeğe kavuşusunuz yakında....

bence ikisiyle de arana derin bir mesafe koy merhaba merhaba bu kadar işte...

Sen de üzülmemiş olursun. Ve bir daha asla eltine bir şey anlatma.

haklısın valla...okuduğunuz ve cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

evet araya mesafe koy özellikle eltine ama çok fazla mesafe koyup da eltinle kayınvalidenin sürekli seni çekiştirmesine de izin verme.
Eğer kayınvalidene koyduğun mesafeyi ayarlayamazsan seni saf dışı bırakırlar, bu da senin canını yakacaktır muhtemelen.
Kayınvalidene yumuşak görün, eltinle fazla muhattap olma derim.Anlattıklarına bakılırsa eltin daha fesat bi tip.
Hele ki hiç bişeyini anlatma, anlattığı hiç bişeyi dinleme ve asla dolduruşuna gelme.

allah yardımcın olsun.

bir de ben mutlu olduğum zaman çok üzülüyorlar suratları düşüyor
asıl o zaman üstüme geliyorlar
kalbimi kırmayı moralimi bozmayı deniyorlar

böyle bir şey yaşayan varmı

sizce onların yanında mutluluğumu belli etmeyeyim mi ciddi mi olayım arkadaşlar

olayı tam olarak çözmüşsünüz allah razı olsun cevapladığınız için...zaten kayınvalidemle biraz daha iyi olmaya çalışıyorum...bunu yaptıkça eltim ona daha da yaranmaya çalışıyor ben de onun bu hareketlerinden artık korkuyorum..sanki kaynanasını elinden alıcam...

Doğru söylüyorsunuz çok sağolun...

Bence aksine daha çok mutlu olduğunu belli et ki kıskançlıktan çatlasınlar.

Allahım okuyandan da yazanlardan da iyi niyetli insanlardan da razı gel yarabbim..
arkadaşlar o kadar yalnızım ki

bu sıkıntılar yüzünden 3 senelik evliliğim cehennem oldu daha yeni uyandım ve toparlanıyorumm

o kadar toydumkii

insanları hep güleryüzlüler diye iyi zannettimmm oysaki yanılmışım...
çok şükür onlardan uzaktayım ve sizler varsınız...

bu forumu kim kurduysa allah razı olsun en azından insanlar birbirlerine üzülmemeleri için yardımcı oluyorlar..

elti nedir kaynana nedir bilmezdim allah kimseye yaşatmasın iyilerle karşılaştırsın çok zor...

yapacağınız tek şey var bu insanlardan uzak durmak..en güzeli bu..umursamamak..

en az seviyede arayın,görüşün..eşiniz istediği zaman görşsün sonuçta ailesi ama siz size zarar veren insanlarla sürekli muhatap olmak zorunda değilsiniz..

ve sürekli onları düşünmeyin.eltinizin hamile haberini aldığınızda neler hissettiğinizi çok iyi biliyorum.inanın burada sizi anlayan çok kadın var..

çözüm yolu; umursamamak+muhatap olmamak..

her zaman kayınvalide, görümce ve eltiyle mesafeli olmak lazım...
onların sizin hakkınızdaki konuşmalarını ve size laf sokmalarını umursamayın ve umursadığınızı hissettirmeyin...
eğer gidilecekse eşinizle gidip gelin, yalnız onlarla birlikte olmamaya çalışın...

cevapladığınız için çok sağolun

tek umudum burada benim gibi az ya da çok sıkıntı yaşayan kadınlarla paylaşmak...

çözüm yolu umursamamak doğru...

eltim hamile evet

size ve okuyanlara karşı dürüst olacağım

Bir canlıyı Allah yaratır ve bize verir ya da vermez... Eltim istediği için değil allah nasip ettiği için oldu...ama yine de insan üzülüyor benim de olsun diyor...
Ama kendimle mücadele ediyorum ve kötü düşünceleri fitneleri çıkarıyorum kafamdan...Estagfurullah çekiyorum her zaman...
Bir tane kızı var gözüme sokuyorlar...ama o kadar çok seviyorum ki anlatamam çok aşırı tatlı bir çocuk...

Eminim benim çocuğum olsa o boyle davranmazdı...gösteriş için sever ama yalnız kalınca surat asıp görmezlikten gelirdi...

İşte bu benim sorunum...Eşime ve kaynanama ve bütün aileye aslında sevgi dolu olmak ama görünüşte öyle olup normalde seviyeli olmak mı gerekiyor bilemedim gitti...
Eltime helal olsun müthiş bir şey yaaa ondan ders almalıyım...

evet arkadaşım çok sağol cevabın için...
onlarla yalnız kalmak mıı
işte meselenin kilit noktasıı...

zaten eşimin yanında melekler ikisi de...
yalnız kalınca işler başka...

Onların arkadan neler çevirdiğini az çok anlamışsınız zaten.Mesafenizi koruyun.Hatta evlerine gidip gelmek bile sizi rahatsız ediyorsa gitmeyin.Eğer siz onları arıyorsanız (ki bazen mecburiyetlerden insan arayıp hatır sormak zorunda kalıyor) daha seyrek arayın.belki bu şekilde yaptıkları haksızlığı görürler.Ama en önemlisi dua edin ve Allaha sığının.çünkü o kimsenin hakkını kimsede koymaz.İnşallah en hayırlı zamanda Rabbim size de sağlıklı bir evlat verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…