• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonunda kara kızımla beraber yaşayabileceğim amaaa🙄

Öncelikle vicdansız ve hayvan düşmanı olarak yaftalamadan önce söyleyeyim benim de bir evladım var. 30 kglık bir köpeği apartman dairesinde beslemeye çalışmak hayvana saygısızlıktır bana göre. Doğasına ters bi kere. Apartman dairesinde ol maz. Komşular rahatsız olunca insanlara “vicdansız! Kalpsiz pislikler!” Diye saldıracaksınız muhtemelen, umrunuzda da değil zaten rahatsız olmaları. Siz evden çıkmamak için bir madde eklemek istiyorsunuz. Yani siz hayvana oldugunuz gibi başka insanlara da saygısızsınız. Bir köpeği evlat edindiğiniz zaman o sizin aileniz olur. Nasıl ki çocuğumuz için gerektiği zaman taşınırız, koca bir köpeği evlat edindiyseniz de müstakil eve taşınmalıydınız.
Yahu zaten şuan müstakil evde oturuyorum ama kopegim geceleri tek başına bodrumda kalıyor. Ayrıca saçmalamayın kendim evden çıkmadan duramıyorsam hayvancagiz nasıl duracak ? Siz merak etmeyin biz günde 5 kez kendimiz için çıkıyorsak 10 kez de köpeğimiz için cikariz. Size şöyle soyleyim bi çok arkadaşım evinde 30 kiloluk golden besliyor ve evet apartman dairesinde. Gayette sağlıklı psikolojide köpekleri var. Apartman dairesinde dogo argentino besleyen , cane corso besleyen arkadaşlarım var. Hepsi de gayet güzel bakıyor evlatlarına. Bulunduğum ilçede köpek seven az insan var . Şuan mustakildeyim ev sahibim köpeğin bahcede gezmesini sorun ediyor. Ayaklarından mikrop taşıdığını düşünüyor. Baktigim diğer müstakillerde de hemen hemen bunu sorun ediyorlar. American staff muthis bir ev köpeğidir. Aksini iddia eden bu cinsin yanından titreyerek geçmiştir. Iyi günler

Hayatta en sevmediğim şey fanatikliktir, yanlışını kabul etmek istemeyen insanlarla uğraşılmaz çünkü. Konuya cevap yazmak istemiyorum ama ciddi cevap yazanlar olmuş onlara hitap ederek yazıyorum. Arkadaşlar konu sahibinin umrunda değil 30 kiloluk köpeği apartmana hapsetmek. Ne yazarsanız size laf yetiştirecek. Anlam veremediğim bir şekilde hayvan severler tarafından destekleniyor başlıkta. Asıl onların bu yavruyu kendi evde beslemeye uygun olan köpekleri ile kıyaslamamaları, empati yapmaları lazımdı. Kesinlikle kedisine köpeğine iyi bakmayan insanlardan hoşlanmıyorum. Almışlar bir tane büyük köpek kendi egoları için daha hayvanın tuvalet eğitimine dahi başlanmış. Hayvan oyun olsun diye yarın öbür gün birini kovalasa sahiplerinin köpeği durduracak otoritesi bile yoktur tahminen. Böyle bir olaydan sonra elbet bir korkan olur ve köpekle ilgili başlar milyon tane şikayet, oradan apartmanda problem başlar diye öngörüyorum. Türünden dolayı günde iki kere tuvalet ihtiyacı için dışarı çıkmak köpeğin enerjisini atmaya yetmeyecektir. Büyük olasılıkla fikirlerime saygı duyulmaz ve geri cevap yazılır. Herkesin yazma hakkı vardır, karışamam ama ben kesinlikle konuya bir daha da cevap yazmayı düşünmüyorum. Beni alıntılamayı düşünen üyelere şimdiden duyurulur.

Yahu 30 kiloyu gectim hayvanin cinsi yasakli, pitbull.
Konunun neresinden tutsam elimde kaliyor.

Yahu zaten şuan müstakil evde oturuyorum ama kopegim geceleri tek başına bodrumda kalıyor. Ayrıca saçmalamayın kendim evden çıkmadan duramıyorsam hayvancagiz nasıl duracak ? Siz merak etmeyin biz günde 5 kez kendimiz için çıkıyorsak 10 kez de köpeğimiz için cikariz. Size şöyle soyleyim bi çok arkadaşım evinde 30 kiloluk golden besliyor ve evet apartman dairesinde. Gayette sağlıklı psikolojide köpekleri var. Apartman dairesinde dogo argentino besleyen , cane corso besleyen arkadaşlarım var. Hepsi de gayet güzel bakıyor evlatlarına. Bulunduğum ilçede köpek seven az insan var . Şuan mustakildeyim ev sahibim köpeğin bahcede gezmesini sorun ediyor. Ayaklarından mikrop taşıdığını düşünüyor. Baktigim diğer müstakillerde de hemen hemen bunu sorun ediyorlar. American staff muthis bir ev köpeğidir. Aksini iddia eden bu cinsin yanından titreyerek geçmiştir. Iyi günler

Köpek havladığı zaman komşular rahatsız olunca insanlara vicdansız vs diyip saldırmayın da. Haklılar çünkü

Köpek havladığı zaman komşular rahatsız olunca insanlara vicdansız vs diyip saldırmayın da. Haklılar çünkü
:D 50 kez yazdım köpek havlamıyor diye . Açken bile havlamıyor. Yüksekten düşse bile havlamıyor 4 ayda sadece 3 kez havladigini duydum o da ben komut verdiğim için. Merak etmeyin beni bu kadar düşünmeniz gözlerimi yaşarttı

:KK70: 50 kez yazdım köpek havlamıyor diye . Açken bile havlamıyor. Yüksekten düşse bile havlamıyor 4 ayda sadece 3 kez havladigini duydum o da ben komut verdiğim için. Merak etmeyin beni bu kadar düşünmeniz gözlerimi yaşarttı

Siz o kadar umrumda değilsiniz ki :D komşularınıza üzüldüm insanların huzurla yaşama haklarına karşı hassasiyetim var

Siz o kadar umrumda değilsiniz ki :KK70: komşularınıza üzüldüm insanların huzurla yaşama haklarına karşı hassasiyetim var
O yüzden mi gelip gelip türbe duvari misali peşpeşe cevap yaziyorsunuz. 10 gun sonra yeni konu acarim komsularimin tepkisini yada tepkisizliklerini. Çünkü aşık olunası bir canli ve herkesin seveceginden adım gibi eminim

O yüzden mi gelip gelip türbe duvari misali peşpeşe cevap yaziyorsunuz. 10 gun sonra yeni konu acarim komsularimin tepkisini yada tepkisizliklerini. Çünkü aşık olunası bir canli ve herkesin seveceginden adım gibi eminim

Evet o yüzden cevap yazıyorum bu yaşınızdan sonra belki insanlara saygı göstermeniz gerektiğini, rahatsız olan herkesi vicdansız diye yaftlamamanız gerektiğini fark edebilirsiniz diye. Türbe duvarı falan amaaaan çok seviyesizsiniz :(

Evet o yüzden cevap yazıyorum bu yaşınızdan sonra belki insanlara saygı göstermeniz gerektiğini, rahatsız olan herkesi vicdansız diye yaftlamamanız gerektiğini fark edebilirsiniz diye. Türbe duvarı falan amaaaan çok seviyesizsiniz :KK43:
Çünkü cevaplarınız o yönde. Size diyorum ki müstakil ev bulamıyorum. Yok . 3 günde inşa edemem de. Benim tarafimdan bakın. Bu canlıyı çok seviyorum . Çocuğum gibi . Başkası daha şartlar sunabilir mi sunabilir belki ama veremem. Onu bi başkasına verirsem kahrimdan ölürüm bu konuda çok hassasım. Bu şıkkı da elersem mecburen o eve o köpek girecek ve bende elimden gelenin en iyisini yapmaya mecburum. Oldu mu

Ya sana yazmayım yazmayım dedim ama sen bi tarafının korkusundan ev sahibinin aklını alamayıp canını evladını bodruma atmış bir insansın gelip burada kimseye atar gider yapma istersen

Sıkıyorsa git ev sahibini parala
Bodrumda köpek bakıyor gelmiş burada hayvansevercilik oynuyor

Merhaba hanımlar.
Benim 6 aylık bi american staff cinsi köpeğim var. Bazılarına göre pitbull ama değil. Her neyse şuan oturduğum ev müstakil. Köpeğimi sahiplendigimde 2 aylıktı. Ve ev sahibim evi tutarken sorun olmayacağını söyleyip, köpek 2,5 ayına gelince caz yaptı . Eşim ve ben de bize çok zor gelmesine rağmen 3.ayına gelince bodrumda ona bi alan oluşturduk. 3 ay boyunca elimizde olmayan sebeplerle bodrumda besledik . Ve şimdi nihayet başka bir ev bulduk. Köpeğimiz bizimle birlikte evde yaşayacak artık. Ama şöyle sorunlarımız var;
-(Ev sahibim sağolsun) tuvalet eğitimini veremedik nereye bulursa oraya yapıyor
- Ev 5.katta ve asansör yok hergün yürüyüşe çıktığımızda binaya çişini kakasini yapar diye çok tedirginim bunu nasıl çözebilirim?
- 10 gün sonra taşıncaz yeni evi yadırgar mı
- Tuvalet eğitimi için alan kısıtlaması yapmayı düşündüm. Önüne bi barikat koyup 1 hafta boyunca çişini öğrenene kadar sadece çiş için çıkarsam , oyun oynatıp geri barikat arkasına koysam diye düşünüyorum ama kopegim 30 kilo . Hangi barikat engelleyebilir bilmiyorum
- Son olarak binadaki daire sahipleri sorun çıkarmasına karşılık kontrat yaparken köpek ile ilgili nasıl bi ibare ekleyebilirim
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Yapacağım objektif eleştirileri bir saldırı değil de tecrübeli bir evcil sever, çocukluğundan beri evcillerle iç içe olan biri olduğumu düşünerek okumalısınız zira size saldırı gibi bir niyetim yok, hatalarınızı göstermek maksadındayım.
Yavrucağın tuvalet eğitimi almamış olmasının ev sahibinizle uzaktan yakından alakası yok, siz her gün 3 defa 5 saat dışarı çıkarıyorum demiştiniz(Ev sahibim surekli emir veriyor)
Her gün düzenli dışarı çıkıp tuvaletini yapan bir evcil evde veya bulunduğu herhangi bir kapalı alanda tuvaletini yapmaz, ki büyük ırklar bazı küçük ırklara göre tuvalet eğitimini daha çabuk alırlar.
Bodrumdan hiç dışarı çıkarmadıysanız mecburen bulunduğu yere yapmıştır ve bu bir alışkanlık haline gelmiştir, yeni evinize taşındığınızda başlarda her yere yapacaktır, sabırlı olacak ve yaptığı her yeri sileceksiniz, ilk zamanlar için halılarınızı sermemenizi öneririm, ev sahibi yüzünden çıkaramadım demeyin zira bodrumda bakmanız için baskı yapmıştır mutlaka ama kuzucuğun tuvalet için dışarı çıkmasına ev sahibi dahi mani olamaz, en fazla evimden çıkın der, her neyse siz ısrarla günde 3 defa dışarı çıkarmalı, tuvaletini yapınca aferin bebeğime deyip sevdiği bir yiyecekle ödüllendirmelisiniz, bu yöntemle en fazla 1 ay içerisinde tuvaletini dışarı yapmayı öğrenir.

Evet evi yadırgar, her yeri koklamak ve tanımak isteyecektir, barikat kurmayın köpeği kısıtlamayın, bırakın evin her yerini gezsin tanısın, evinde özgür olsun, rica ediyorum barikatlı sınırlamalar yapmayın evin bir ferdi olduğunu anlayıp benimsemesi için bu şart.

Binaya tuvaletini yapmaya çalışırsa izin vermeyin hemen tasmasını çekin çömelmesin, tuvalet eğitimi alınca zaten merdivenlere veya varsa apartman bahçesine tuvalet yapmayacaktır.

Ve rica ediyorum tavsiyeme kulak verin, her ırkın kendi özelliği vardır, o yüzden ırklar kıyaslanamaz kıyaslamak yanlıştır, misal golden'da 30 kiloluk ve hareketlidir ama golden ırkının karakteristik özelliğiyle Amerikan Staff ırkının karakteristik özelliği farklıdır, dolayısıyla ihtiyaçları da farklıdır, golden eğitilebilir zeki bir köpektir ama tuvalet eğitimi dışında hiçbir eğitim vermezseniz evde baskın olmaya çalışmaz, sevildiğini bildiği sürece kuyruk sallayıp şımarıklık yapmaktan başka bir sıkıntısı olmaz, Amerikan staff eğitilmesi şart olan en ufak bir otorite boşluğu yaratılmaması gereken bir ırktır, geçmişte dövüş köpeği olarak kullanılmış bir köpektir yani ırksal karakteri baskın, alışık olduğu kişi hariç herkese şüpheyle yaklaşıp tehdit olarak gören bir ırktır, o yüzden birlikte yaşadığı insanların onu çok sevmesi doğru eğitim vermesi şarttır ve yüksek enerjideki bu ırkın hantallaşmaması için mutlaka her gün tuvalete çıkardığınızda yürüyüşleri uzun tutmalı, koşup oynaması için imkan sağlamanız gerekir, bunu yapmazsanız evde oynamak enerji atmak isteyecektir ve inanın 5 kiloluk bir pekinezin koşmasıyla 30 kiloluk bir staff'ın evde koşması arasında dağlar kadar fark var, bunu Alman kurdu, Kangal ve birçok büyük ırk köpekle yaşamış biri olarak söylüyorum, 100 kiloluk bir Kangal evde koşunca evi nasıl temelinden salladığını bilirim, 5 kiloluk bir pekinezin ısırdığında çenesindeki basınçla Kangal, Kurt, Dogo ve Pitbull gibi ırkların çene basıncını da bilirim, bu sebeple size tavsiyem çevreden ve komşularınızdan tepki görmemek için kuzucuğu dışarı çıkarırken ağızlık kullanın, oynamak için bile hamle yapsa komşularınızdan yana başınız ağrır, iyi bir eğitim verirseniz büyüdüğünde muhteşem bir köpek olacaktır.

Ya sana yazmayım yazmayım dedim ama sen bi tarafının korkusundan ev sahibinin aklını alamayıp canını evladını bodruma atmış bir insansın gelip burada kimseye atar gider yapma istersen

Sıkıyorsa git ev sahibini parala
Bodrumda köpek bakıyor gelmiş burada hayvansevercilik oynuyor
Tatlım rahatsız mısın acaba? Burası küçük bir ilçe. Insanları aşırı yobaz. Ha deyince ev bulamıyorum. Ev sahibimle de konuşmuyorum. Bu zaman zarfında kopegime bodrumda her imkanı sağladım. Ve ev arayışına çıktım ki onunla yaşayabileceğim ev bulayım. Sadece uyuması için bodruma götürüyorum. Yatağı halısı oyuncakları herşeyi yanıbaşında. Köpeğini bodruma atmışsın derken öyle gelişigüzel konuşamazsın. Günümün yarısını ben köpeğimle bahçede geçiririm. Öyle höt höt demekle herşey hallolsaydı keşke.

Yapacağım objektif eleştirileri bir saldırı değil de tecrübeli bir evcil sever, çocukluğundan beri evcillerle iç içe olan biri olduğumu düşünerek okumalısınız zira size saldırı gibi bir niyetim yok, hatalarınızı göstermek maksadındayım.
Yavrucağın tuvalet eğitimi almamış olmasının ev sahibinizle uzaktan yakından alakası yok, siz her gün 3 defa 5 saat dışarı çıkarıyorum demiştiniz(Ev sahibim surekli emir veriyor)
Her gün düzenli dışarı çıkıp tuvaletini yapan bir evcil evde veya bulunduğu herhangi bir kapalı alanda tuvaletini yapmaz, ki büyük ırklar bazı küçük ırklara göre tuvalet eğitimini daha çabuk alırlar.
Bodrumdan hiç dışarı çıkarmadıysanız mecburen bulunduğu yere yapmıştır ve bu bir alışkanlık haline gelmiştir, yeni evinize taşındığınızda başlarda her yere yapacaktır, sabırlı olacak ve yaptığı her yeri sileceksiniz, ilk zamanlar için halılarınızı sermemenizi öneririm, ev sahibi yüzünden çıkaramadım demeyin zira bodrumda bakmanız için baskı yapmıştır mutlaka ama kuzucuğun tuvalet için dışarı çıkmasına ev sahibi dahi mani olamaz, en fazla evimden çıkın der, her neyse siz ısrarla günde 3 defa dışarı çıkarmalı, tuvaletini yapınca aferin bebeğime deyip sevdiği bir yiyecekle ödüllendirmelisiniz, bu yöntemle en fazla 1 ay içerisinde tuvaletini dışarı yapmayı öğrenir.

Evet evi yadırgar, her yeri koklamak ve tanımak isteyecektir, barikat kurmayın köpeği kısıtlamayın, bırakın evin her yerini gezsin tanısın, evinde özgür olsun, rica ediyorum barikatlı sınırlamalar yapmayın evin bir ferdi olduğunu anlayıp benimsemesi için bu şart.

Binaya tuvaletini yapmaya çalışırsa izin vermeyin hemen tasmasını çekin çömelmesin, tuvalet eğitimi alınca zaten merdivenlere veya varsa apartman bahçesine tuvalet yapmayacaktır.

Ve rica ediyorum tavsiyeme kulak verin, her ırkın kendi özelliği vardır, o yüzden ırklar kıyaslanamaz kıyaslamak yanlıştır, misal golden'da 30 kiloluk ve hareketlidir ama golden ırkının karakteristik özelliğiyle Amerikan Staff ırkının karakteristik özelliği farklıdır, dolayısıyla ihtiyaçları da farklıdır, golden eğitilebilir zeki bir köpektir ama tuvalet eğitimi dışında hiçbir eğitim vermezseniz evde baskın olmaya çalışmaz, sevildiğini bildiği sürece kuyruk sallayıp şımarıklık yapmaktan başka bir sıkıntısı olmaz, Amerikan staff eğitilmesi şart olan en ufak bir otorite boşluğu yaratılmaması gereken bir ırktır, geçmişte dövüş köpeği olarak kullanılmış bir köpektir yani ırksal karakteri baskın, alışık olduğu kişi hariç herkese şüpheyle yaklaşıp tehdit olarak gören bir ırktır, o yüzden birlikte yaşadığı insanların onu çok sevmesi doğru eğitim vermesi şarttır ve yüksek enerjideki bu ırkın hantallaşmaması için mutlaka her gün tuvalete çıkardığınızda yürüyüşleri uzun tutmalı, koşup oynaması için imkan sağlamanız gerekir, bunu yapmazsanız evde oynamak enerji atmak isteyecektir ve inanın 5 kiloluk bir pekinezin koşmasıyla 30 kiloluk bir staff'ın evde koşması arasında dağlar kadar fark var, bunu Alman kurdu, Kangal ve birçok büyük ırk köpekle yaşamış biri olarak söylüyorum, 100 kiloluk bir Kangal evde koşunca evi nasıl temelinden salladığını bilirim, 5 kiloluk bir pekinezin ısırdığında çenesindeki basınçla Kangal, Kurt, Dogo ve Pitbull gibi ırkların çene basıncını da bilirim, bu sebeple size tavsiyem çevreden ve komşularınızdan tepki görmemek için kuzucuğu dışarı çıkarırken ağızlık kullanın, oynamak için bile hamle yapsa komşularınızdan yana başınız ağrır, iyi bir eğitim verirseniz büyüdüğünde muhteşem bir köpek olacaktır.
Teşekkür ederim. Çok uysal bi hayvan. Hayır deyince bi şeyi iki kez yapmaz. Ona en iyi şartları sunmaya çalıştım. Umarım daha iyi şartlar sunabilirim. Dediginiz gibi evde rahatca gezmesinin daha doğru olduğuna kanaat getirdim. Tuvalet eğitimi konusunda aşagimi düşünüyorum. Kızım çok zekidir

Teşekkür ederim. Çok uysal bi hayvan. Hayır deyince bi şeyi iki kez yapmaz. Ona en iyi şartları sunmaya çalıştım. Umarım daha iyi şartlar sunabilirim. Dediginiz gibi evde rahatca gezmesinin daha doğru olduğuna kanaat getirdim. Tuvalet eğitimi konusunda aşagimi düşünüyorum. Kızım çok zekidir
Tuvalet eğitimi biraz üstünde durursanız hemen çözülür, iyi düşünmüşsünüz evde özgürce dolaşsın cimcime hem güven duyguları artıyor hem de evin bireyi olduklarını daha kolay benimsiyorlar, tam oyuncu olduğu dönemler, evde tek sıkıntı arada saklambaç veya top atıp tutma oyunları oynamak isteyebilir :))) onda da koşması komşuları rahatsız edebilir, o yüzden mümkün olduğunca dışarı da çok oynatın enerjisini atsın, 1 yaşından sonra zaten çok oyun istemez arada şımarıklıklar yapar o kadar, evciller müthişler bir bakışla bir hareketle ne istediklerini anlatabiliyorlar, aşığım hepsine :)))
Kızınızla sağlıklı günler dilerim.

Tuvalet eğitimi biraz üstünde durursanız hemen çözülür, iyi düşünmüşsünüz evde özgürce dolaşsın cimcime hem güven duyguları artıyor hem de evin bireyi olduklarını daha kolay benimsiyorlar, tam oyuncu olduğu dönemler, evde tek sıkıntı arada saklambaç veya top atıp tutma oyunları oynamak isteyebilir :))) onda da koşması komşuları rahatsız edebilir, o yüzden mümkün olduğunca dışarı da çok oynatın enerjisini atsın, 1 yaşından sonra zaten çok oyun istemez arada şımarıklıklar yapar o kadar, evciller müthişler bir bakışla bir hareketle ne istediklerini anlatabiliyorlar, aşığım hepsine :)))
Kızınızla sağlıklı günler dilerim.
Çorap mi giydirsem acaba :D çıt çıt tırnaklarının sesi gitmese aşağı.

Back