Ayyy yeni farkettimEşinden bahsediyor benceyani tavsiyeler işinize yaramaz
Staff cinsi kolay kolay havlamıyor. 4 aydır sesini 3 kez duymuşumdur. Çok nadiren havliyor. Nerdeyse hiç. O yüzden hiç endişem yokKira kontratına madde ekleseniz bile komşular rahatsız olursa sıkıntı yaratabilir.
Yan komşumuzun evde golden köpeği vardı.Ev 3.kat 100 M2 idi.Alanla alakalı bir sorunları yoktu ama köpek bazı geceler çok havlıyordu ve komşular şikayet etmişti.
İri cins köpekler apartman dairesi için pek uygun degildirMerhaba hanımlar.
Benim 6 aylık bi american staff cinsi köpeğim var. Bazılarına göre pitbull ama değil. Her neyse şuan oturduğum ev müstakil. Köpeğimi sahiplendigimde 2 aylıktı. Ve ev sahibim evi tutarken sorun olmayacağını söyleyip, köpek 2,5 ayına gelince caz yaptı . Eşim ve ben de bize çok zor gelmesine rağmen 3.ayına gelince bodrumda ona bi alan oluşturduk. 3 ay boyunca elimizde olmayan sebeplerle bodrumda besledik . Ve şimdi nihayet başka bir ev bulduk. Köpeğimiz bizimle birlikte evde yaşayacak artık. Ama şöyle sorunlarımız var;
-(Ev sahibim sağolsun) tuvalet eğitimini veremedik nereye bulursa oraya yapıyor
- Ev 5.katta ve asansör yok hergün yürüyüşe çıktığımızda binaya çişini kakasini yapar diye çok tedirginim bunu nasıl çözebilirim?
- 10 gün sonra taşıncaz yeni evi yadırgar mı
- Tuvalet eğitimi için alan kısıtlaması yapmayı düşündüm. Önüne bi barikat koyup 1 hafta boyunca çişini öğrenene kadar sadece çiş için çıkarsam , oyun oynatıp geri barikat arkasına koysam diye düşünüyorum ama kopegim 30 kilo . Hangi barikat engelleyebilir bilmiyorum
- Son olarak binadaki daire sahipleri sorun çıkarmasına karşılık kontrat yaparken köpek ile ilgili nasıl bi ibare ekleyebilirim
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Bu durumda sorun yaşamazsınız.Komşularınız şikayet etse bile staff olduğuna dair resmi kurumlara karnesini gösterdiğinizde sorun olmayacaktır.Staff cinsi kolay kolay havlamıyor. 4 aydır sesini 3 kez duymuşumdur. Çok nadiren havliyor. Nerdeyse hiç. O yüzden hiç endişem yok
Eşyalara zarar verme konusunda , köpek kovucu sprey sıkmayı düşünüyorum. Benim gormedigim anda yapmaması için. Ben yanındayken zaten izin vermem. Günde 3 kez çıkıyoruz normalde bu sefer ikiye düşürmek zorundayım. Akşamları da eşim işten gelince kesinlikle çıkarır. Bodrumda kaldığı hergün çok üzülüyorum. Yanimda çok mutlu sürekli kucakta oturmak istiyor . Bebek olduğu içinGünde 2 kez köpekle in çık yapacaksınız komşular şikayet etmesin görünce pitbull diye? Size de zor olur. Bir de sandalye filan kemiriyor demiştiniz sanki evde nasıl duracak? Tuvalet eğitimi 6 7. ayda anca toparlanır. O köpeği dar alanda tutamazsınız bence yine. Belki psikolojik olarak da sıkabilir.
Kontrata yazmanız ev sahibini ilgilendirir, komşuları bağlamaz. Önceki evde pasif kalarak hata etmişsiniz. Evin içine karışamazlardı. Keşke alsaydınız dinlemeyip
Sizinkinin cinsi ne ve kaç aylık? Tuvalet eğitimini ne kadar zamanda düzene sokabiliriz tahminenBizim köpeğimiz bahçede yaşıyor, ona rağmen günde 2/3 kez dolaştırırız. Dışarıda kakasını yaptığında da toplarız, apartmanda olursa da aynısı olacak o yüzden çok dert etmeyin.
Anladığım kadarıyla köpeğiniz şu anda 6 aylık yani yavru daha, kaçırması normal ama bir yandan da eğitime açık. Bebek alt açma pedlerinden alın, petshoplarda alıştırma spreyleri var onu sıkın üstüne. Başka alana yaptığında sesinizi yükselterek kızdığınızı belirtin, alfa olduğunuzu hissetmesi şart. Mamasını ve suyunu verdikten sonra mutlaka dışarı çıkartın. Dışarıda ihtiyacını giderdiğinde ödül verin, takdir edin. Bizim takdir kelimemiz “aferin”, bunu duyduğunda kafasını uzatır sevelim diye
Köpekler yaşam alanlarını kirletmezler, dışkılamak için kendilerine bir bölge edinirler. Köpeğimizin 7/8 m2 lik alanı var. Genelde dışarı çıkardığımızda tuvalet ihtiyacını giderir ama bazen bir köşesi var oraya dışkılar ve tuvalet ihtiyacı dışında o alana girmez. Şunu da belirteyim bu düzen son bir kaç aydır oturdu, öncesinde yani yavruyken çoğu konuda işler çok daha zordu. Biraz sabır ve uğraş ile birazda köpeğinizin yaşı büyüdükçe düzen kuruluyor.
Ev sahibim iyi birine benziyor . Köpeğe izin vermez diye bahçesine bakmak istedim. Bahçeden calinabilecegini, evde bakmamin daha mantıklı olacağını söyledi o an alnının ortasından öpesim geldiBu durumda sorun yaşamazsınız.Komşularınız şikayet etse bile staff olduğuna dair resmi kurumlara karnesini gösterdiğinizde sorun olmayacaktır.
Ev sahibinin sonradan fikir değiştirmesi ihtimaline karşılık yinede madde koydurun derim
valla benım kı 504 aylık , son 14 senedir eğitmek için uğraşıyorum ,
en çok banyo eğitiminde zorlandım onuda çözdük ,
kendi başına yapabiliyor artık , en önemlisi kirlendiğini anlıyor ,
Staff cinsi enerjisini atabildigi taktirde daire yaşamına uygun bi ırk. Yeter ki tekrar yalnız kalmasınİri cins köpekler apartman dairesi için pek uygun degildir
Bizim binada kedi besleyen abla var kapısının önünden geçerken acayip ağır koku geliyor ve binanın kapisinida açık bırakıyor sakak kedilerini dolduruyor binaya binada kedi pisliğini nden ağır kokuyor temizlik yapan abla sık sık temizlese bile hayretmiyo.Ayrica eşyalı kiraya verdigim kiracimiz hayvanı olduğunu sakladı benim esyalarim boş vermiyorum sana vakti gelsin onuda cikarticam evden ben o eve sıfır eşya aldım yaBence de karisamiyorlar ev icine. Hatta site bahcesine kendi evinin karsisina kopek kulubesi koyana bile karisamiyorlar. Karisabilselerdi annemlerin sitede var oyle biri,yillardir ugrasiyorlar bazi komsular yine bir sey yapamadilar. Ne istiyorlar hayvanlardan ben anlamiyorum,ne cok hayvan dusmani var etrafimizda.
Kopegimin havlama huyu hiç yok . Ayrıca tehlikeli değil karnesi pasaportu var. Çocuklarla çok iyi geçiniyor. Biri canını yaksa bile sesini çıkarmıyor. Bunları yeni komşulara uygun bi şekilde aktarırsam sorun olmaz galibaKöpeğim yok, köpeklere dair fikrim de yok ama 5.katta mümkün gelmedi şu an söylediklerinizHayvanlara aşığım 5 tane de kedim var şu an yani bu konuda beni suçlamayın lütfen ama insanların pitbulla benzettigi 30 kglik bir köpeği ben her gün merdivenlerde görsem inanın dışarı dahi çıkamam. İnanılmaz bir korkum var. Bunun için önceden anlaşma yapsanız ne olacak ki benim gibi insanların olduğunu da düşünüyorum bu anlamda.
Ayrıca ses konusunu nasıl engelleyeceksiniz? Kimse bana karışamaz modunda olmayın ne olur. Bakın uykusu çok hassas insanlar var ve köpeğiniz her havladiginda belki uyanıp tüm gece uyuyamayacak. Felaket tellaligi değil amacim kesinlikle, sadece bunlara çözüm bulabilecek misiniz diye düşündüm bina içindeki bir dairede.
Yetişkin köpeğin günde 2 kez çıkması yeterlidir. Kalça çıkıklığı evet olabilir belki çünkü yatkın olduğu bi hastalık. Gerekirse kucakta inip cikcazbeni düsündüren. köpegin hergün ilerde 4 kere cikmasi gerek. kücükken daha fazla. o merdivenleri inip cikarken eninde sonunda büyük kalca sorunu olur. köpeklere merdivenden kacinin deniliyor...
Merhaba hanımlar.
Benim 6 aylık bi american staff cinsi köpeğim var. Bazılarına göre pitbull ama değil. Her neyse şuan oturduğum ev müstakil. Köpeğimi sahiplendigimde 2 aylıktı. Ve ev sahibim evi tutarken sorun olmayacağını söyleyip, köpek 2,5 ayına gelince caz yaptı . Eşim ve ben de bize çok zor gelmesine rağmen 3.ayına gelince bodrumda ona bi alan oluşturduk. 3 ay boyunca elimizde olmayan sebeplerle bodrumda besledik . Ve şimdi nihayet başka bir ev bulduk. Köpeğimiz bizimle birlikte evde yaşayacak artık. Ama şöyle sorunlarımız var;
-(Ev sahibim sağolsun) tuvalet eğitimini veremedik nereye bulursa oraya yapıyor
- Ev 5.katta ve asansör yok hergün yürüyüşe çıktığımızda binaya çişini kakasini yapar diye çok tedirginim bunu nasıl çözebilirim?
- 10 gün sonra taşıncaz yeni evi yadırgar mı
- Tuvalet eğitimi için alan kısıtlaması yapmayı düşündüm. Önüne bi barikat koyup 1 hafta boyunca çişini öğrenene kadar sadece çiş için çıkarsam , oyun oynatıp geri barikat arkasına koysam diye düşünüyorum ama kopegim 30 kilo . Hangi barikat engelleyebilir bilmiyorum
- Son olarak binadaki daire sahipleri sorun çıkarmasına karşılık kontrat yaparken köpek ile ilgili nasıl bi ibare ekleyebilirim
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Bana da kafes mantıklı geldi ama ilçede olduğum için burda bulmam imkansız. Internetten sipariş veririm ama dayanıklı olduğundan emin olmam gerek çünkü tek hamlede devirebilir4 sayfalık konu mutlaka çözüm önermişlerdir ama bide ben yazayım
5 kat merdiven inseniz durup durup her kata çişini yapacağını düşünmüyorum
hızlı hızlı inersiniz merdivenleri zaten
sanırım şuanda 6 aylık köpek
pede alıştırmak bu saatten sonra ne kadar zor olsa da düzgün bi eğitim verebilmeniz için alan kısıtlaması yapıp o alana da ped koymak en iyisi bence
maddi durumunuzu bilmem ama büyük ırk köpekler için demir kafesler oluyor
kafes dediğime bakmayın her tarafı açık
"demir köpek kafesi" yazarsanız bulursunuz internette
bunlardan alıp içine çiş yapmasını bekleyebilirsiniz hem kaçamaz da
daha sonrasında çişli pedi dışarı çıkarıp onun üstüne yapmasını bekleyerek dışarı alıştırıcaksınız
Yok artık daha neler... Yetiskin köpek günde 2 defa tuvalete cikar tuvaleti gelse bile tutar. Hele o merduven inip cikmak büyük kalča uaparı nereden öğrendiniz hayret ettim. Merdiven inip çıkmak tıpkı insanlar icin olduğu gibi hayvanlar icinde spordur.beni düsündüren. köpegin hergün ilerde 4 kere cikmasi gerek. kücükken daha fazla. o merdivenleri inip cikarken eninde sonunda büyük kalca sorunu olur. köpeklere merdivenden kacinin deniliyor...
Aranan kan siz olabilirsiniz . Profil resmini görüncePitbull olsa ne olacakmışhepsi can değil mi ? Barikat değilde oda ayirin. Tuvalet egitimi 1 yaşına kadar tam oturmaz. Her gün ama her gün günde en az 2 defa(calismiyorsaniz en az 4 defa) ayni saatlerde mamasini suyunu verin ve disarı çıkartın. Kakasini cisini yapana kadar da disarıda gezin. Yapınca ödül verin biraz durup eve dönün.
merak etmeyin o kafesler zaten sizinki gibi sıpalar için üretiliyorBana da kafes mantıklı geldi ama ilçede olduğum için burda bulmam imkansız. Internetten sipariş veririm ama dayanıklı olduğundan emin olmam gerek çünkü tek hamlede devirebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?