Sivilceli Ciltler Sonunda çıldıracağım! zoretanin ve dermatologlar hakkında

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

morphine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2011
352
21
68
Az önce dermatologtan geldim,ağladım, çok sinirlerim bozuldu kızlar.Biraz uzun yazacağım kusura bakmayın,lütfen ne düşündüğünüzü söyleyin ne yapmam lazım..
Uzun uzun yıllar sivilcelerle başım dertteydi(ergenlik dönemimde 16 gibi başladı)
asla tüm yüzümü basmadı ama çok çıktığı dönemler oldu.Bir ara Roaccutane kullandım ve yüzümü kuruttu mahvetti (öyle yapması gerekiyormuş zaten ) ama bende hayattan soğudum artık.Bir süre kullandıktan sonra ara vermeniz gerekiyor ya,o arada bıraktım ben,normal adet dönemlerimde bir kaç tane çıkmaya başladı o kadar ve izlerim var bir kaç tane.Yazları cildim çok güzel olur bir tane bile sivilce çıkmaz.
Şu an 23 yaşındayım,ve siyah noktalarım var,gözeneklerim aşırı büyük,bir sürü marka temizleyiciler vs kullandım ama fayda etmedi pek ve kışta olduğumuzdan 3 tane sivilce çıkardım gene.Neyse dermotoloğa gittim.Roacctune' e başlayacağız dedi.Ben kesinlikle ona başlamak istemediğimi ,o üç sivilcenin beni rahatsız etmediğini asıl beni rahatsız edenin o siyah noktalar olduğunu anlattım,başka bir tedavi yönteminin olup olmadığını sordum.Hem bu benim hakkım değil mi o kadar güçlü bir ilaç kullanmak istemiyorum!
Bana inatla zoretanin yazdı kendisi.4-5 ay sürer tedavi,önce bir sürü sivilce çıkar sonra kuruyacak yüzün,,sonra bakarız dedi.
Eczanedeki bayanlarla konuştum ayrıca güneş koruyucu krem falanda kesin kullanmamı söyledi.
Bu doktor bilgisiz mi,neden bunu söylemiyor bana? ayrıca ağır sivilcelerim yok,çok ağır değil mi bu ilaç .Eczanedekiler yazdığı ilaç kağıdına şaşırdılar bu şekilde ilaç kağıdı yazılmaz diye.
Eve gelip reçeteyide okudum,aman tanrım bunlar ne,bana ne kağıt imzalattı ne birşey.Hamile miyim sormadı bile mesela!
ve nisanda İngiltereden nişanlım gelecek ,karşısına mahvolmuş bir şekilde çıkmak istemiyorum ,ayrıca sonuç alıp alamayacağımdan emin bile değilim.Doktora hiç güvenim kalmadı.
Roaccutne kullandımda ne oldu mesela ? psikolojim mahvoldu o kadar.
Hem cildiyeye giden herkese sadece zoretanin ve roacctune'i basıyorlar başka tedavi yöntemi yok mu ya?(benim gittiğim tüm doktorlar bunu yazıyorlar direkt)Bu ilaçlar olmadan önce ne yapıyorlardı ? Bir keresinde gittiğim doktor yediklerimizin cildimizi etkilemediğini söyledi ağzım açık kaldı.Cipsle ilgili bir soru sormuştu annem ,şaka mı bu,nasıl doktor oluyorlar.İki paket cips ye sivilce basar cildini,en azından ben ve bir çok arkadaşımda bu böyle..
Şimdi kullansam mı kullanmasam mı kararsızım.
ne dersiniz? ayrıca İzmirde bildiğiniz doğru düzgün bir dermatolog var mı? nolur yardım edin bana .

Ben de evlilik öncesinde sivilceler yüzünden sıkıntıya düştüm ve İzmir'de özel bir hastanenin
dermatoloğuna gittim. Sivilce sorunum o denli ciddi boyuta ulaşmıştı ki, sırtımda bile
çıkmıştı. Stres faktörü de eklenince tamam olmuştu. Buradaki bayan doktora belirttim
ağır bir ilaç tedavisi istemediğimi, o da zaten kesinlikle karşı olduğunu bana belirtti.
Çünkü karaciğer deformasyonuna neden oluyor o , kesin çözüm getiren ilaçlar. Bana bir
sabun önerdi ve 3 adet ilaç verdi. Oral yolla sadece 3 günlük hafif bir antibiyotik verdi
ki derideki enfeksiyon ihtimalinin önüne geçilsin. Diğer 3 ilacı ise sabah akşam söylediği sekilde
uyguladım ve memnun kaldım. Bir de kesinlikle güneş koruyucu krem kullanmayı önerdi, bunu genelde
cilt sorunu yaşayanlara her dermatolog öneriyor. Güneşin olumsuz etkisi de önemli boyutlarda
artık. benim tek hatam ilacları hemen bıraktım sonuç alınca. Halbuki doktor beni iki hafta
sonra kontrole çağırmıştı ama düğün, balayı falan derken gidemedim. Şimdi hafiten sorunum
tekrarladı.

Sen daha özenli olursan belki seninki tamamen geçer. Özelden mesaj atamıyorum canım, çünkü
yeterli mesaj sayısına henüz ulaşamadım.

Gittiğim hastane Bayraklı'da idi. Metro istasyonuna yakın, özel bir hastane. Az çok Bayraklı'yı
biliyorsan tahmin edersin :1::1::1::1:

beslenmenin ve spor yapmanın cilde çok fazla etkisi var. siyah noktaların en büyük sebebi vücuttaki toksinlerin vücuttan atılamaması. sanayi tipi şekerin cildi mahvetmesi vücuttaki irritasyonu artırması.
benim sana önereceğim şeyleri yap hiçbişey kaybetmezsin;
her gün 1 lt su iç,
beyaz unu şekeri kes,
hergün 2 tane greyfurt ye,
günde 20 dk tempolu yürüyüş yap.
her sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı kara üzüm çekirdeği ye. tatları kötü ama ben ilaç gibi alıyorum 1 kaşık aldıktan hemen sonra su içiyorum:)
2-3 hafta bunları düzenli yapınca doktorum bana yüzüne ne yaptın diye sıkıştırdı. uzun bir sürede devam etmeyi düşünüyorum açıkcası saçlarım bile parladı sağlıklı görünmeye başladı.

bu arada roaccutane denilen ilacı bende 6 ay boyunca 100 mg kullandım, bir süre etkisi oldu ama sonra yine çıktı. ısrarla beslenmenin etkisi yok denildi ama bende var mesela rejim yaptığım dönemlerde cildim düzeliyordu, bu yüzden etkisi yok denilemez. birde kaliteli genleriniz yoksa kesin etkisi var. kimisi iyi genlerle doğduğu için belki onlarda etkili olmaz ama benim gibilerde oluyor:)

Ben de evlilik öncesinde sivilceler yüzünden sıkıntıya düştüm ve İzmir'de özel bir hastanenin
dermatoloğuna gittim. Sivilce sorunum o denli ciddi boyuta ulaşmıştı ki, sırtımda bile
çıkmıştı. Stres faktörü de eklenince tamam olmuştu. Buradaki bayan doktora belirttim
ağır bir ilaç tedavisi istemediğimi, o da zaten kesinlikle karşı olduğunu bana belirtti.
Çünkü karaciğer deformasyonuna neden oluyor o , kesin çözüm getiren ilaçlar. Bana bir
sabun önerdi ve 3 adet ilaç verdi. Oral yolla sadece 3 günlük hafif bir antibiyotik verdi
ki derideki enfeksiyon ihtimalinin önüne geçilsin. Diğer 3 ilacı ise sabah akşam söylediği sekilde
uyguladım ve memnun kaldım. Bir de kesinlikle güneş koruyucu krem kullanmayı önerdi, bunu genelde
cilt sorunu yaşayanlara her dermatolog öneriyor. Güneşin olumsuz etkisi de önemli boyutlarda
artık. benim tek hatam ilacları hemen bıraktım sonuç alınca. Halbuki doktor beni iki hafta
sonra kontrole çağırmıştı ama düğün, balayı falan derken gidemedim. Şimdi hafiten sorunum
tekrarladı.

Sen daha özenli olursan belki seninki tamamen geçer. Özelden mesaj atamıyorum canım, çünkü
yeterli mesaj sayısına henüz ulaşamadım.

Gittiğim hastane Bayraklı'da idi. Metro istasyonuna yakın, özel bir hastane. Az çok Bayraklı'yı
biliyorsan tahmin edersin :1::1::1::1:

çok sağol canım inan cevap yazmanızın anlamı bana çok büyük,ne yapacağımı bilmiyordum artık :)
En kısa zamanda gideceğim oraya,bu gittiğimde özeldi sadece paramı ziyan etmiş oldum. Bir ihtimal doktorun ismini de hatırlıyor musun acaba :d?
beslenmenin ve spor yapmanın cilde çok fazla etkisi var. siyah noktaların en büyük sebebi vücuttaki toksinlerin vücuttan atılamaması. sanayi tipi şekerin cildi mahvetmesi vücuttaki irritasyonu artırması.
benim sana önereceğim şeyleri yap hiçbişey kaybetmezsin;
her gün 1 lt su iç,
beyaz unu şekeri kes,
hergün 2 tane greyfurt ye,
günde 20 dk tempolu yürüyüş yap.
her sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı kara üzüm çekirdeği ye. tatları kötü ama ben ilaç gibi alıyorum 1 kaşık aldıktan hemen sonra su içiyorum:)
2-3 hafta bunları düzenli yapınca doktorum bana yüzüne ne yaptın diye sıkıştırdı. uzun bir sürede devam etmeyi düşünüyorum açıkcası saçlarım bile parladı sağlıklı görünmeye başladı.

bu arada roaccutane denilen ilacı bende 6 ay boyunca 100 mg kullandım, bir süre etkisi oldu ama sonra yine çıktı. ısrarla beslenmenin etkisi yok denildi ama bende var mesela rejim yaptığım dönemlerde cildim düzeliyordu, bu yüzden etkisi yok denilemez. birde kaliteli genleriniz yoksa kesin etkisi var. kimisi iyi genlerle doğduğu için belki onlarda etkili olmaz ama benim gibilerde oluyor:)

sana da çok teşekkür ederim canım :)
aşırı su içerim ben aslında hatta şaşırırlar rahat 2,5 litre içiyorum hergün :)
diğer tavsiyelerine kesinlikle uyacağım,
düzenli olarak sporda yapıyorum zaten ^^
zerdeçal zencefil ve kara üzüm çekirdeği,sanırım aktardan alabilirim ? Kilo yapmazlar değil mi :p
bu arada beslenmenin etkisi yok diyen bir dermatolog cahil demektir.Nerede okuyup almışlar o diplomaları.Ben bu konuyu çok araştırdım zaten akıl var mantık var beslenmenin ne kadar etkisi olduğunu apaçık ortada.
ah şu genlerim vah şu genlerim,hep babamın suçu :D

bu arada kesinlikle başlamamaya karar verdim ilaçlara

kesinlikle kullanma derim çünkü 15 senedir yapmadığım şey kalmadı en ağır ilaçları kullandım. bir işe yaramadı. bazı ilaçlar cilt hassasiyetini artırdı.

zencefil zerdeçal üzüm çekirdeği kesinlikle kilo yapmaz aksine kilo vermekte yardımcı oluyor eğer rejim yapıyorsan. günde 3 kere yap diyeceğim ama insan üşeniyor. yoksa daha çabuk gösteriyor etkisini. sıkılaştırıyor kızarıklar gidiyor derinin altının temizlendiğini hissediyorsun. ayrıca yapabiliyorsan 2 yemek kaşığı sirkeyi 1 bardak suya katıp iç eğer mide problemin yoksa. dediğim gibi şekeri beyaz unu azalt. bunları yapınca cildin yaşlanmasıda duruyor zaten. bu zencefil zerdeçalı bize söyeleyen medikal bir doktor. normalde doktorlar vermez ot falan ama bu doktor ısrarla yapmamızı tavsiye etti. özellikle 3 ay boyunca. damarların iyileşmesi açılması onarılması vücuttaki toksinlerin atılması gibi şeylerde çok etkili dedi. yoksa bende başlamazdım hatta inat ettim 1 sene artık çaresiz kalınca başladım ve iyikide başlamışım. greyfurtuda tavsiye ediyorum çok işe yarıyor sivilceleri kurutuyor. resmen yağını emiyor cildin. en azından 1 ay ısrarla devam etmeni tavsiye ederim.

merhabalar.birkaç aklıma takılan sorularım var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim yağlı bir cildim var çok ilaç kullandım ama geçmedi öyle çok sivilcelerimde yok ama yüzüm hiçbir zaman pürüzsüz olmadı 22 yaşındayım doktorum zoretanin başlamamı önerdi yaz sonunda düşünmek için fırsatım var çok sivilcem olmadığından daha rahat mı atlatırım sizce bu süreci cildin kusması olayı beni çok tedirgin ediyor elmacık ve gıdık sayılabilecek yerlerde yogunluk olarak sivilcelerim çıkıyor çok tedirginim sizin fikriniz nedir?

gerçekten genetik bu konuda çok etkili. yüzünüz hiçbir zaman pürüzsüz olmamış zaten, ilaç kullanımı bu durumda bir yere kadar işe yarıyor, sürekli ilaç kullanamayız. iyi bir temizleyici ve banyo sonrası peeling ile cildin olabilecek en iyi duruma geldiğine inanıyorum ben. denemenizi öneririm.

Back