sonunda bende ameliyat günü aldım

greenapple

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
214
22
318
36
kızlar merhabalar.uzun zamandır bu göğüs büyütme olayına takmıştım kafayı ama cesaret edemiyordum bir türlü.uzun düşünmelerim sonucu bugün ufuk beyle görüşmeye gittim detaylarını anlattı bana.risklerini falan.250-330 cc arası takarız onu tam karar vermeyelim şimdi dedi.yuvarlak ve pürüzlü silikon kas altı olacakmış.ameliyat 1 saat sürüyo sonra eve gönderiyoruz dedi.4 gün ağrın olucaktır ama derecesini bilemem senin acı eşiğine bağlı dedi.2 haftada iyileşme olur büyük oranda dedi.ödem 2 güne geçer dedi.martın sonuna doğru da gün vericek.ama içimde çok tuhaf bir tedirginlik var.ameliyat olmayı geçtim sonrasındaki ağrı olayı gözüm çok korkutuyo.bana yardımcı olabilirmisiniz?nasıl bir süreç doğru bir karar verdimmi çok karmakarışığım.

Kararın hayırlı olsun canım. Ben 1 şubatta ameliyat oldum. Ağrılar bence tamamen kişiye ait. Çünkü hiç belli olmuyor bende çok korkuyordum ağrılar ama allaha şükür ben ağrı çekmedim hiç. İlk günde olsun diğer günlerde olsun. Sadece ben ilk 4 gün mide bulantısı yaşadım özellikle ameliyat günü ve sonrasındaki 2 gün. Çok korktum kanama olacak diye zorluyordum çünkü. Şuan ameliyat olduğumu bile unutuyorum :) ilk 3 gün tek başıma kalkamadım ama yemek yedim kendi başıma.

teşekkür ederim canımm bu kararı vermek pek de kolay olmadı 5 senemi aldı neredeyse.25-26 yaşıma geldim.ödem olayı nasıl oldu peki şiş şiş gezdnmi kaç günde indi vücudunun şişliği

birde doktora sordum ne kadar doğal olur dokununca anlaşılırmı dye.o da dedi ki dokununca anlaşılır tabikii çnkü doğal göğüse göre çok daha dolgun ve sert olacaktır onu kabul etmek lazm dedi.hep taş gbi de durmazlar ya biraz yumuşar herhalde ilerleyen zamanlarda yıllarda.iz konusuna gelince de meme altından yapıcam kesiyi dedi.iz yok olmıcaktır hiçbirzaman ama zamanla rengi sönükleşecek dedi

Son düzenleme:

mrb cnm ufuk bey dedigin ufuk bilkay mi?eger oysa ben yarin kendisine meme buyutme ameliyati oluyorum, sureclerle ilgili yazarim :)

Kararın hayırlı olsun, ameliyat günü bekleyenler kulübüne hoşgeldin

mrb cnm ufuk bey dedigin ufuk bilkay mi?eger oysa ben yarin kendisine meme buyutme ameliyati oluyorum, sureclerle ilgili yazarim :)

evet canım ufuk bilkay.çok konuşmayı sevmeyen bir doktordu kısa ve öz geçti çok detaya girmedi ama ona ve allaha emanetim artık napayım :18: beni mutlaka bilgilendr canım merakla bekliyorum şimdiden geçmiş olsun çoook

sagol cnm ins cabuk gecer evet ciddi bi doktor ama tecrubesine guveniyorum, umarim hepimiz sorunsuz atlatiriz,sen izmirde misin ben disardan geliyorum bakalim ne olacak

evet canım izmirdeyim ben.cenk tokatla ikisi arasında kalmıştım ama cenk bey şehir dışında olcakmış 1 hafta dye ufuk beyi tercih ettim.görüşmeyi yaptık bugün.beni muhakkak bilgilendir olurmu?ben orda heyecandan çok soru soramadım ameliyat öncesi ne yapıcam ne yapmıcam nasıl olcak falan dye

sagol cnm ins cabuk gecer evet ciddi bi doktor ama tecrubesine guveniyorum, umarim hepimiz sorunsuz atlatiriz,sen izmirde misin ben disardan geliyorum bakalim ne olacak

evet canım izmirdeyim ben.cenk tokatla ikisi arasında kalmıştım ama cenk bey şehir dışında olcakmış 1 hafta dye ufuk beyi tercih ettim.görüşmeyi yaptık bugün.beni muhakkak bilgilendir olurmu?ben orda heyecandan çok soru soramadım ameliyat öncesi ne yapıcam ne yapmıcam nasıl olcak falan dye

tabiki bilgilendirim, biran once olup bitsede ben de heyecandan kurtulsam :)

doktorun da dediği gibi ağrı eşiğine bağlı çekeceğin sıkıntıların oranı. kendine dikkat ettiğin sürece korkun olmasın. tüm sıkıntılar geçici ve gün geçtikçe aklına bile gelmeyecek o günler. ameliyattan sonra bedenine nasıl davranman gerektiğini anlatacaktır. ufuk bey'in dediklerini uygula ve sakın korkma.
cenk tokat'ı tanımıyorum ama ufuk bey hastasını mutlu edecek sonuçlar çıkartıyor. rahat ol.

ah kızlar bu kapsül oluşma düşüncesi çok korkutuyo beni doktorların bu konudaki makalelerini okudum durdum bugün hep.onun dışında şuan pek korkum kalmadı gibi.sadece ufuk beyle ameliyat gününü ve saatini tetkik etmemiz gerekiyor.görüşmeye gittiğim gün iş yerimden izin alma durumum oldğu için net bir gün söyleyemedim.onu telefonda konuşuruz demiştik.mart çıkmadan bir gün alıcam kısmetse

Merhaba canım, kararın hayırlı olsun. Umarım tez zamanda olur biter. İz konusunda takıntılı isen ve cildin izleri hızlı yok etmiyorsa meme başı kesisi ile ameliyatı bir düşün derim. En hızlı iyileşen yer koltuk altı ama orada bile 6-7 aylık izler ciddi şekilde kahverengi oluyor. tabi ki yıllar içinde geçiyor ama göğüs aştı bence çok dikkat çekici bir yer. Bikini ile uzandığında veya en özel anlarında bu iz daima karşındaki kişi tarafından görülecek. Kaldı ki doktorunda mutlaka bir iz kalacağını zaten söylemiş. Bende kısmetse 7 martta olacağım ve doktor izlerin resimlerini gösterdikten sonra eşim meme başı kesisi olsun dedi. Sürekli böyle bir iz görmek istemem ben, içim kalkar dedi. Doktorumda tamam deyince, biz bunu seçtik; ki benim meme başlarım çok ufak olmasına rağmen doktorum benim için zor olacak ama olur dedi.
Bildiğim kadarı ile meme başı kesisisi ile süt bezlerine artık pek zarar verilmiyormuş, en geç 1-2 sene içinde zaten vücut kendini onarıyor diye okumuştum. Forumda meme başı kesisi ile ameliyat olup emziren iki üç kişiyi gördüm ama isimlerini anımsamıyorum. Bir de bu yöntemi araştır bence.
Kafanı karıştırdım ama ben pek göğüs altından yana değilim.
Sağlıcakla kal

eğer bir de kişinin meme dokusu yoksa memelere kavuşunca sevinçten neye uğradığını şaşırıyor. tarifsiz bir mutluluk bu. doya doya yaşamanı dilerim o mutluluğu!

kafam karışmadı değil aslnda ama ufuk bey bana evli değilsin daha doğurmadın da oyüzden en sağlıklısı meme altı olacaktır dedi.zaten bana sormadı da hangisini tercih edersn diye direk şunu şunu yapıcaz dedi.

doktor dediğin böyle olur zaten. bebeğini sağlıklı bir biçimde emzireceksin bunun için de süt bezlerini riske atmamalısın. bu seçim bu nedenle hastaya bırakılmazdı. iyi yapmış doktorum!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…