• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Sonradan Ortaya Çıkan Gelişme Geriliği ve Erken Doğum Riski

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merakla bekleyeceğim canı güzel haberleriniŞeniz

canım bugün özele gideceğimi yazmıştım gittim hamd olsun bu dr daha olumlu konuştu bir gerilik var karın bölgesinde ama endişelenecek kadar çok değil dedi bebek zayıf doğabilir dedi bendeki faktör 5den dolayı bu sorun olurmuş doppler değerlerim biraz yüksek çıktı,S/D,RI,PI değerlerin senin kaç çıkmıştı yüksekmi olması iyi düşükmü canım bakıp yazarsan çok sevinirim,Allah a emanet ol.:1hug:

arkadaşlar devlet hastaneleri ve ünüversite hastanelrinde ben artı bir ödeme yapmadım.barış 15 gün zekai tahirde 4 günde hacettepede kaldı emekli sandığı karşıladıi .önceki bebeğimde 5 hafta kaldı yoğun bakımda...okula gelen faturayı gördüm 26 milyar gibi bir rakamdı.ben bez ve birkaç ilaç dışında ödeme yapmadımm.

arkadaslar ben hamile kalmadanda 2 cm boyunda miyomum vardı hamile kalınca 4 cm oldu ve doktor plesentanın karşı duvarında dedi ve artık beslenmiycek dedi ve büyümesi durmuşdu şimdi çok karın ağrısı şikayetiyle doktora gittim ve baktı plesantayla yan yana ve 6 cm olmuş dedi erken doğum riskin var dedi kanlı akıntım olunca acil hemen hastaneye yatıcaksın dedi birde 2 gün önden gidiyordu bebek şimdi 2 gün gerilemiş yani toplam 4 günlük gerileme var yorum yaparsanız sevinirim çok üzgün ve mutsuzum:(((böyle sebepden erken doğum yapan yada risk taşıyan varmı?

arkadaslar ben hamile kalmadanda 2 cm boyunda miyomum vardı hamile kalınca 4 cm oldu ve doktor plesentanın karşı duvarında dedi ve artık beslenmiycek dedi ve büyümesi durmuşdu şimdi çok karın ağrısı şikayetiyle doktora gittim ve baktı plesantayla yan yana ve 6 cm olmuş dedi erken doğum riskin var dedi kanlı akıntım olunca acil hemen hastaneye yatıcaksın dedi birde 2 gün önden gidiyordu bebek şimdi 2 gün gerilemiş yani toplam 4 günlük gerileme var yorum yaparsanız sevinirim çok üzgün ve mutsuzum:(((böyle sebepden erken doğum yapan yada risk taşıyan varmı?

canım geçmiş olsun bu gerileme olayı çok üzücü bende de kan sorunumda dolayı gerileme var benimki seninkinden daha fazla 4 gün çok fazla bir fark değil inşallah daha fazla gerileme olmaz inşallah miyomun daha fazla büyümez ve zamanında sağlıkla alırsın bebeğini kucağına çok zor günler geçiriyorsun biliyorum Allah a sığın

canım bugün özele gideceğimi yazmıştım gittim hamd olsun bu dr daha olumlu konuştu bir gerilik var karın bölgesinde ama endişelenecek kadar çok değil dedi bebek zayıf doğabilir dedi bendeki faktör 5den dolayı bu sorun olurmuş doppler değerlerim biraz yüksek çıktı,S/D,RI,PI değerlerin senin kaç çıkmıştı yüksekmi olması iyi düşükmü canım bakıp yazarsan çok sevinirim,Allah a emanet ol.:1hug:

bende tatlım göbek kordonuna bakıldı
kan akışı nasıl diye
tabi bendeki kan akışı durmuştu nerdeyse tatlım
benim doğum yapmadan 1 hafta önce çıkmıştı
acıbadem hastanesine gidiyordum.
sonra arkadaşım kadın doğumcu aradı
bebişler nasıl diye sordu bende biraz geri dedim
gel bakalım dedi ona gitti muayne esnasında anlaşıldı dedi
akşama kadar arkadaşımla hastane hastane dr dr gezdik
bütün hastalarını iptal etti benimle uğraştı.
gece gündüz aradı beni 3 gün sonra gitti soldaki bebekte kan akışı tamamen durmuş dedi
sağdaki bebeğe şans verelim dedi 2 gün sonra onada kan akışı durdu
tansiyon fırlamış hemen doğuma alındım sei kaybetmeyi göze alamam dedi
doğurduk işte gerisi bildiğin gibi

bende tatlım göbek kordonuna bakıldı
kan akışı nasıl diye
tabi bendeki kan akışı durmuştu nerdeyse tatlım
benim doğum yapmadan 1 hafta önce çıkmıştı
acıbadem hastanesine gidiyordum.
sonra arkadaşım kadın doğumcu aradı
bebişler nasıl diye sordu bende biraz geri dedim
gel bakalım dedi ona gitti muayne esnasında anlaşıldı dedi
akşama kadar arkadaşımla hastane hastane dr dr gezdik
bütün hastalarını iptal etti benimle uğraştı.
gece gündüz aradı beni 3 gün sonra gitti soldaki bebekte kan akışı tamamen durmuş dedi
sağdaki bebeğe şans verelim dedi 2 gün sonra onada kan akışı durdu
tansiyon fırlamış hemen doğuma alındım sei kaybetmeyi göze alamam dedi
doğurduk işte gerisi bildiğin gibi

canım bu yazdığım değerler kan akımını simgeliyormuş biraz araştırdım PI değeri preeklampsilerde çok yüksek çıkıyormuş kendi doktoruma gidince soracağım banada çok sıkı takip yapılacağını söyledi diğer doktor bakalım hayırlısı

canım bu yazdığım değerler kan akımını simgeliyormuş biraz araştırdım PI değeri preeklampsilerde çok yüksek çıkıyormuş kendi doktoruma gidince soracağım banada çok sıkı takip yapılacağını söyledi diğer doktor bakalım hayırlısı

bencede sıkı takip ettirmen gerekiyor
pı yüksekse özellikle
çünkü pı değeri sonradan daha çok yükselebiliyor.
bakalım kendi dr ne diyecek
ben kendi dr ma kalsaydım eğer belki
burda olmaya bilirdim bile
önce dr na birşey söyleme bakalım ne diyecek canım
ona dikkat et en azından bu arada güvendiğin dr u
analiz etme şansın olur ve kime emanetsin onu görürsün.
ben zaten tansiyonum yüksekti demiştin oradan preellemsi
olabilirsin diye düşündüm ama inşallah sınırda kalır da
bebişimiz büyür canım

bencede sıkı takip ettirmen gerekiyor
pı yüksekse özellikle
çünkü pı değeri sonradan daha çok yükselebiliyor.
bakalım kendi dr ne diyecek
ben kendi dr ma kalsaydım eğer belki
burda olmaya bilirdim bile
önce dr na birşey söyleme bakalım ne diyecek canım
ona dikkat et en azından bu arada güvendiğin dr u
analiz etme şansın olur ve kime emanetsin onu görürsün.
ben zaten tansiyonum yüksekti demiştin oradan preellemsi
olabilirsin diye düşündüm ama inşallah sınırda kalır da
bebişimiz büyür canım

canım PI değerim 1.55 dr biraz değerin yüksek dedi internette araştırdım 2,5 ve üstü tehlikeli yazıyor tam anlayamadım belki öteki değerlere demiştir ama buda bana biraz yüksek gibi geldi,benim güvendiğim 2 doktorum var şimdi ikinciye gidiceğim inşallah o iyi şeyler söyler telefonda konuştuğumuzda hastaneye yatıracağını söylemişti bakalım hayırlısı

bebekteki gelişim geriliği sürmesine rağmen 36+5 . haftama geldim
bugün dr a gittik bebek 2228 gr olmuş
dr kilo aldığı için 2 hafta daha anne karnında durmasını istiyor,

ama boyu baya küçük
çünkü 31 haftalık diyor
tam fl ölçüsünü vermediğinden
boyunun kaç cm olacağını bilmiyorum

baş 34 haftalık
karın 33 haftalık
fl 31 haftalık dedi

Allahtan hayırlısı bakalım,
İnşallah sağlıcakla doğar bebeğim
tabi bu duam hepimiz için

bebekteki gelişim geriliği sürmesine rağmen 36+5 . haftama geldim
bugün dr a gittik bebek 2228 gr olmuş
dr kilo aldığı için 2 hafta daha anne karnında durmasını istiyor,

ama boyu baya küçük
çünkü 31 haftalık diyor
tam fl ölçüsünü vermediğinden
boyunun kaç cm olacağını bilmiyorum

baş 34 haftalık
karın 33 haftalık
fl 31 haftalık dedi

Allahtan hayırlısı bakalım,
İnşallah sağlıcakla doğar bebeğim
tabi bu duam hepimiz için

selam en sonunda buldum seni
ben 26 aralıkta doğum yaptım 33+1 bebekler 1870 doüdular erken doğum olduğu için 15 kuvezde kaldılar sorun yok şimdi yavaş yavaş büyüyorlar.
fkat gaz ve kaka erkek bebelerde büyük sorun.
ayşenur talım kuvez olayı çok büyüyk önem taşıyor eğer bebek düşük kiloda doğarsa kuvez şart dr kuvez olayını konuş şimdiden yönlendirme yapsın. utrason ağırlığına dikkat et benim 1 gün doğum öncesi fethiyede ölçüdü oradaki dr birir 1400 diğer 1700 dedi fakat her ikiside 1870-1860 doğdu .anne karnında kalsın canım 15 dk bile anne karnında kalması çok önemli inan,

merhaba kızlar..

ben ilk bebeğimi preeklemsi nedeniyle 32haftalıkken doğurup kaybettim sonra..

o zaman gerçekten gelişme geriliği vardı..

bi kere tum ölçülerde 15 gunden fazla gerileme varsa durum tehlikelidir..

öyle 4 gun bir hafta falan önemli değil.. girdiğiniz usg cihazı çok önemli hepsinde yanılma payı vardır ve çok eski olabiliyorlar..bakan ve ölçüm alan doktor çok önemli işaretlemeyi çok doğru yerden yaparsa ne ala.. biraz kaydırırsa bir iki hafta oynar..

tum bunları göz önünde bulundurun..

şimdi sağlıklı bir kızım var..kızım karnımda iken 2 haftada bir kontrole gidiyordum cerrahpaşada profum vardı bir gidişimde asistanlar baktı bi baktık ki baş gelişmemiş iki haftadır aynı ölçüde..beynimden vuruldum ilki gbi olacak diye korktum.. aynı gun öğleden sonra başka doktora gittim ölçüler yakındı ve o doktor daha kötü senaryolar yazdı bana..ertesi gun başka bir doktora gitti cihazı çok iyi hem usg hem dopler hem de 4d idi..

ona guvendim ve ölçüler çok guzel hiç sorun yok dedi..

ve gerçekten de sorun yoktu..

onun için biraz rahat olun ben o gun istanbul sokaklarında ağlayarak dolaştım hiç unutamam..

bu durumu bende yaşıyorum arkadaşım.. ve zor bir durum,,aslında doktora göre korkulacak cok bişey yok ama ister istemez stres yapıyor insan..7-8 ay karnında taşı sonra allah korusun... söylemesi bile zor!
neyse bnm doktorun demesi 5.aya kadar herhangi bir terslik olmadığı ancak 5.aydan sonra gerilik başladığı... şu anda 33+5 ama ultrasonda 31+1 gösteriyor kilo:1700 civarı... yani yaklaşık 3 hafta gerilik varmış! doktorun söylediğine göre kesinlikle normal doğumu düşünme... kendini sezeryana hazır tut diyor! suyum azalmış ve maksimum 37 olmadan sezeryanla bebeği alabiliriz dedi...

doğduğunda küvöz ihtimalide çok fazla dedi doktor... yaşayan arkadaşlar daha iyi bilir 37den önce doğum yapan(gelişim geriliği nedeni ile veya başka sebplerle) ve küvözde bebişi olan varmıydı acaba... başlarına neler geldi,, nasıl bir yol izlediler... anlatırlarsa sevinirm?

kızlar merhaba ben 32 haftalığım bugune kadar hıcbırşey yoktu gecen gun doktora gıttım doktor beyınle tam alakası yok dedı sıvının gectıgı kanalda genışleme var dedı kilosu beyin gelişimi herşeyi normal tamamlamış dedi ama sınırı gecmemiş ultrason makınelerın artık ılerı duzeyde oldugu ıcın gorulebılıdıgını soyledı onceden bircok bebegın boyle dogduunu ama makıneler bukadar gelışmediği için çogunda farkedilmedi dedi %95 bişey yok bizim doktor arkadasın cocuguda boyleydı dedı ama var mı cevrenızde boyle sorunu olan cvp yazarsanız sevınırım

Back