- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
dua etmezmiyim canım
baktansiyonunda yüksek sayılır
onun için ne verdi dr
sendede preeklemsi olabilir canım
bilmiyorum dr öyle bir olsılık olacağını söyledimi
ayrıca senin gebeliğin riskli bir gebelik ani birşey
olduğunda senin gidebileciğin bir dr önermeliydi
zaten zor kazanılmış bir gebelik bilmiyorum canım
birşey olursa ben buralardayım canım
bol bol dinlen ve bebişin hareketlerine dikkat et
gözünde şimşekler çakmaya başlarsa hemen dr git canım
tansiyonun yükseldiğine dalalettir
seni korkutmak için değil bilgin olsun diye söylüyorum tatlım
efsunfe aarkadaşım sana bir iki şey sorucam
bende 2 dir erken doğum yapıyorum
ilk bebeğim 20. haftada
ikizlerimi ise 23 te kaybettim
rahim ağzı yetmezliği var ama benim sancımda geliyo
ilk bebeğim 20. haftada"220 grdı
ikizlerim ise tek yumurtaydı ve plesentaları ortaktı
büyük bebeğim küçük bebeğimin kanını çekiyodu
bana erken doğum sebebimi söylemediler
bulamıyolar
bebeklerimin arasında gelişim açısından 3 haftalık fark vardı
sence erken doğum sebebi bu durumda gelişim geriliği olabilir mi
nasıl teşhis ediliyor
deneyimlerinde dolayı bir fikrin vardır diye soruyorum
uzmanlık istetyen bi şey tabi
doktorumla da konuşucam ama deneyimin de yeri çok öneml
senin gözlmlerin yaşadıkların belki bana yol gösterebilir
canım birşey daha soracağım benim bebeğime karnı gelişmemiş kafa ve bacakları haftasıyla uyumlu dedi doktor sadece karın gelişmemiş dedi ama dediğine göre 1gr bile almamış enazında gelişen bölgelerin kilo alması gerekmezmi
canım zaten gelişme geriliği en çok
karın çevresinden belli olur
bende karın çevresinden anlaşıldı
endişe etme tatlım
mutlaka beni haberdar et inşallah
herşey yolunda gider canım
he aminiyo sıvısı ne alemde
şu anda normalse çok iyi
yani sıvıda azalma yoksa canım
canım amnio sıvım daha önceden fazlaydı şimdi normal çıkıyor çok şükür onda da sorun yok dedi ama 2-2,5 haftadır 1gr bile almamış benimle aynı dönemde olanların bebekleri benimkinden 400gr daha fazla.bu sıvının normal olması neyi gösterir ki,canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim,Allah büyük inşallah iyi sonuçlarla dönerim
sıvının azalması daha tehlikeli
bence başka bir doktora daha git canım
bende sıvıda azalmaya başlamıştı.
demekki sevindirici bir durum
sıvı azaldığı zaman bebk idrar yapmıyor demektir
hayatta kalmak için kanı sadece beyine ve kalbe gönderir
idrarını yapmaz çünkü aminiyo sıvısı ençok bebeğin idrarıyla
oluşur bide etrafındaki bir zar sıvı yapımına yardımcı olur.
hastaneye yattınmı mutlaka bi çaresini bulurlar
birde gelişme geriliği down snedromlu bebeklerde olur.
o testlerin nasıl çıktı.yaptırdın değilmi?
canım o testlerinde hepsi normal çıktı risksiz çıktı ama ben bir dönem ağır kanama geçirmiştim o zaman bebek eşinden nerdeyse ayrılıyordu sonra geri toplandı 11.haftada bu sorunu yaşamıştım,sen gittiğinde kaç hafta gerilik vardı öğrendikten sonra kaç hafta daha karnında durdu hemenmi aldılar bebeklerini,canım doktor çok moralimi bozmuştu sen beni biraz rahatlattın Allah razı olsun
2 doktora daha gözükeceğim bu çok önemli bir durum inşallah sana sonucu yazarım ve inşallah iyi sonuçlarla dönerim kendi dr da daha gözükmedim pazartesi onada gideceğim
testlerin iyi çıktığına sevindim canım
bende 24 haftada çıktı
30 haftada aldılar mecbur
ama hiç büyümediler
benim tansiyonda çok yükseldi.
düşün 24 12 tansiyonla sezeryana aldılar
narkoz bile vermediler spinal anesteziyle uyuşturuldum
yani sezeryan boyunca uyanıktım.
herşey iyi gidecek sen merak etme sen nerede
hangi ilde oturuyorsun canım
canım ben medical parkta mehtap hanıma gidiyodum ama onun azizliğine uğradım son anda medipolde leyla hanım doğumumu yaptı küveze beş kuruş ödemedik eğer sarılık olsaydı yani sarılıktan dolayı girseydi ödeyecektik ama solunum türü problemleri ssk ödüyor biz 2 kilo doğduğumuz için kilo kaybetmesin diye küveze aldılar serum verdiler normalde bebekler 300-400 gr verirkler ilk günlerde biz çok şükür 20 gr verdik daha verseydi halimiz ne olurdu bilmiyorum normal kilolu bebeklerde girebilir küveze o yüzden yenidoğan yoğun bakım üniesi olan hastaneleri tercih edin zaten olmayan hastaneler gayet ucuz ona kanmayın arkadaşlar sağlık bu şakaya gelmezterken seni forumlardan hatırlıyorum ama nerden oldugunu cıkaramadım.. Oncelıkle Allahım bebısıne saglık ve uzun omurler versın...Bebegını 37 haaftada dogurmana ragmen 4 gun kuvezde mı kaldı? benneyaptımki bır sorun yasadınız mı kı dogumdan sonra kuveze gırdı.. nerde dogum yaptın? kuvez ucretlı mıydı.. gercı ssk lımıydı?
yaaa kusura bakma canım sımdı hatırladım tamam tamam.. Bende Mehtap hanımın azızlıgıne ugradım bılıyorsun degılmı? Rahım agzı boyumu kontrol etmedı ve erken dogum rıskımı gormedı. Sonra Gokmen beye gıttım o farkettı.. Leyla hanımdan da memnun olan cok arkadasım var.. Sen kacıncı haftanda gecmıstın Leyla hanıma son haftalardı sanırım.
Bebegının bır problem yasamamasına cok sevındım cok tatlı masallah.. Bende 1 aydır yatıyorum Gokmen bey rahım agzına dıkıs atmak ıcın gec demıstı. Cıger gelıstırıı celestone ve bırde proluton ıgne vuruluyorum. Kasılmalar ııcın nıdılat kullanıyorum gunde 6 kez. Ben son 1 ay daha yatıp 37haftaya gelmeyı umut edıyorum. Doktorum bıraz zor da olsa dedı Bebek baskı yapıyor yeterınce buyudukcede yapacak dedı..
Ben kuvez paralarını sordum ssk lı hemde.. medıcal 350 medıpol 250 demıstı daha ayrıntılı sormak lazım o zaman..
çok geçmiş olsun canım ya mehtap hanımı ben başta çok sevmiştim ama hiçte ilgili bir doktor değil sadece bence alacağı parayı düşünüyor leyla hanım a 32. haftada ne olur ne olmaz diye gitmeye başlamıştım ama mehtap hanıma 2 hafta 1 gidiyorsam leylaya ayda 1 gidiyodum mehtap hanımın florance nightingale geçeceğini leyla hanımdan duydum ve düşüncelerim değişti böyle bir talihsizl,ik yaşamana üzüldüm canım hiç bir iş yapma dinleniyormuşsun zaten inşallah 37 yi bulursun ama bılmasanda kilosu iyiyse hiç problem yok bence leylayada bir görün ne kaybedersin benim avantajım 2 doktorada gitmekti medipolün verdiği fiyata kdv dahil olmayabilir bizde sormuştuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?