sonradan görmelerrrrr

meldam

Kaderimin Efendisiyim
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2007
14.906
22
41
ESKİDEN BİRÇOK ŞEYİ PAYLAŞTIĞIM BİRÇOK KONUDA ORTAK NOKTAMIZ OLAN ARKADAŞLARIM HAREKETLERİ VE TAVIRLARI İLE KENDİLERİNDEN SOĞUTTU BUNUN SEBEBİ
eskiden paraları ço fazla yoktu evlenip durumları iyi oldu sürekli markalardan konuşma aldıkları ile hava atma insanlara tepeden bakmaya başladılar ceplerinde eskiden bir simit bir dolmuş parası olurdu şimdi alınan eşyadan önce miktarı söylüyorlarkendilerini birçok insandan üst görüyorlar
böyle insanlardan nefret ediyor uzak duruyorum
peki sizin çevrenizde böyle kişler var mı?

sonradan görme" olarak tanımlanan kimseler, genellikle orta halli bir hayat sürdükten sonra ya kendilerine kalan bir miras ya da benzeri bir imkan neticesinde aniden zenginleşen kimselerdir. Bu kişiler arasında dinden uzak yaşayanlar, yıllar sonra ellerine geçen bu nimeti Allah'a şükrederek değil de, insanlar arasında bir üstünlük elde etmeye çalışarak değerlendirirler. Konuşmalarında sürekli olarak ne kadar zengin olduklarından, nasıl hesapsız para harcadıklarından, neler aldıklarından, nerelerde tatil yaptıklarından bahsederler. Bir kıyafet alacaklarsa bunun mutlaka markası üzerinde yazanını tercih ederler. Gittikleri her yerin tabelası altında resim çektirir ve bunu evlerinin baş köşesinde sergilerler. Zevk alsınlar ya da almasınlar zengin insanların yaptığı herşeye özenir ve onların hayat tarzını taklit ederler. Söz gelimi yabancı dil biliyor ya da yurt dışından yeni gelmiş imajı vermek için konuşmalarının arasında doğru düzgün anlamını dahi bilmedikleri yabancı kelimeler kullanırlar. Pek çoğunda da yerli yerince kullanamadıkları için özentilikleri açıkça ortaya çıkar. Kaliteli görünmek isterken küçük düşmüş olurlar. Ya da sırf son moda kıyafetler giyiniyor havasını verebilmek için kendilerine hiç yakışmayan giysiler giyerler.

Kendilerine dışarıdan bakmayı bilmezler. Ya da bir başka deyişle bir başkasının gözüyle kendilerini değerlendiremezler. Neyin kendilerini komik duruma düşüreceğini, neyin yakışıp neyin doğal duracağını göremezler. Tüm güçleriyle zengin çevrede yaşayan insanların her yaptığını taklit etmeye devam
klava:klava:klava:klava:klava::

Sevgili meldam ,
anlattığın olayı tek bir söz özetliyor kanımca..
o da şu ki:
Asil Azmaz:lepi:

Son düzenleyen: Moderatör:
Var tabi.Boynuna 5i biyerde takıp işyerine gelir,arkasından da anlatır malvarlığını.Bilmiyor düştüğü komik durumu tabi.Herkes gülüyor arkasından.Akıl fikir versin Rabbim ne denir ki.

ayyy ayyy o tip insanlar benide fıtık etmiştir genelde,onu bırak bide böbürlenmeleri deli ediyor yok şu şöyle bu böylee diyemiyorsun ki çok biliyorsan sana kalsın başkasına ahkam keser sonrada kendi bildiğinden geri kalmaz tiplerde var.

Benim çevremde yakınlarımdada var hatta bazı akrabalarım malesef senin deyiminle sonradan görmeler sadece kendilerini komik duruma düşürüyolar:dilcikar:

nerden geldıgını ve gecmışını bıleceksın..ve hep sukredeceksın...
kendını bır sey sanıpta havalanır ayakların yere basmazsa...
bılkı inşinde o kadar kolay olur..o zaman gozlerı acılır..o sonradan gorenlerın..
ne dost ne arkadaş nede yakınındakıler gercek degıldır..
o zaman anlar gercegı ve hayatı...dostlugu...

Evet yakın çevremde vardı bu tür insanlardan.
İnsanları küçük görür,aşağılar,hep aldıkları şeylerden bahseder,övünür,sanki herşeyin onlarda olduğunu zannederlerdi.
Daha sonra,bahsettiğim kişilerden biri o ağır hastalığa yakalandı.
Ameliyat oldu,kemoterapi gördü,saçları,kirpikleri,kaşları döküldü...vs.
Ve yapmış oldukları yatırımlar tedavi masrafları için harcandı gitti.
Ölüm korkusunu yaşadı,ailesi ve kendi perişan oldular bu süreç boyunca.
Ben bunu hep yaptıklarının bedeli olarak nitlendirdim ancak hiçbir zaman yargılamadım hastalığını.
Uzun bir zamandır görüşmüyoruz zaten.
Şu an durumu ne bilmiyorum ama geri nüksetme ihtimali olan bir hastalık olduğu için hayatı boyunca rutin kontrollerine devam etmek ve bu hastalıkla başetmek zorunda.
Bu tür insanları oldukça kendimden uzak tutmak ve hayatıma sokmamaya çalışıyorum.

Aman böylelerine ne dendiğini sen kendin söylemişsin zaten... hiç uğraşmam kendime bakarım onlar gibi olmamak için

ay cnm ya nasıl ii anlıyorum seni aynı tariflerde benimde bir arkadaşım var maalesef çocukluk arkadaşım ve neyin ne olduğunu çok ii biliyorum ailesinin önceki hali arkadaşımın o zaman ki durumunu falan şimdi dediğin gibi evlendi eşi dolayısıyla durumları ii çok şükür ama o eski halini ne kadar çabuk unutmuş yani çokda eski değil 4-5 öncesine kadar olan hayatını nasıl unutur. sanki onları o yşamamış gibi şimdi karşısında ki insanların ne durumda olduğunu düşümeden konuşmalar yapıyor. bundan dolayı ben sadece arasıra tel açarsa falan konuşuyorum yüz yüze görüşmüyorum çünkü onun o hali beni rahatsız ediyo ve o tip insanlarla görüşme gereği duymuyorum.

canım sen bana yazcak bişey bırakmamıssın resmen tercüman oldun tebrıkler....soradan görmelerrrrrrrr.....a.s.

zaten sürekli aynı hayat standartında olsalardı kendilerinede çok komik gelirdi yaptıkları görgüsüzlük...
bu durumda yapılması gereken tek şey onların unuttuklarını bir bir hatırlatmak :)))eglence o zaman baslar:))

Olmazmı malesef eltim böyle:1closedeyes:
nezaman biraraya gelsek yaptığı işten kazandığı paradan bahseder. ee efendime söyleyeyim, kendi oturduğu semt sanki mükemmel biryermiş gibi benim oturduğum semti aşşağılar:mymeka:.
Hem sonradan görme hemde tam bir g-ö-r-g-ü-s-ü-z....kaydirigubbakcemile
İlk zamanlar sinir oluyordum artık alıştım o konuştukca ben gülüyorummmkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
var olmaz mı?
bir tanesi 35 yıldır güzel ailemin içinde...girdi bir kere yapacak bir şey yok...
yemek yemeye tabağı olmayan hatun yere basamaz oldu parayı görünce...
görmemişti ya şaşırdı...
vardır böyleleri de paran yokken mütavizi olursun iş paran varken ne olduğundur...
kazandığın para sana hiç bir şey katmamışsa onu bırak varolanlarıda alıp götürmüşse ne zavallısındır da haberin yoktur..
allah ne oldum diyenden korusun....

arkadaşım hak veriyorum sana..yazıkki buda hayatın öteki yüzü ve çoğu kez herkesin başına geliyor ki bunu yapan farkında olmasakta bazen bizde de olabiliyoruz...
olgun karşılamalı ve bu konuda fazla samimi olmamalısın..zaten bu seviyede olan arkadaşlığınızı o zamanki konuşmalarınız iyice belirginleştirmiştir..bunun üzerine fazla söze gerek yok..herkes kendi dengine ve seviyesine...ama şunu da söylemeliyim...arkadaşlık kolay bulunur önemli olan elindeki dostlukları bu gibi basit konulara meydan vermeden korumak zaten o dostluk seviyesine kolay kolayda gelinmiyor..ayrıca kimse parasına , malına, sağlığına, mevkisine asla güvenmesin..

var tabii
eski halini bilemiyorum ben yaklaşık 2 yıl önce tanışdım ama milletin anlatmasından eskiden maddi durumları çokda iyi olmadığını duydum şimdilerdede sürekli eşinin bankasındaki 4 trilyondan, 7 arabasından, 9 dairesinden, ona aldığı takılardan markalı kıyafetlerden vs. bahseder durur. Fakat şu markalı kıyafetleri,takıları bikere olsun üzerinde görsem kulaklarımın bukadar yorulmasına içim yanmicak veya süper lüks dairelerden bahsetmesine rağmen nasıl bir evde oturduğunu tesadüfen gördümden beri artık hiç bişeye şaşmıyorum

BENİM ÇEVREMDE maalesf akrabalarım içinde var
en komik olan ise
evde kalmışkız kurusu bir tanıdığımız (köyden) şehirde oturan birisi ile evleniyorrrrr
aradan aylar geçiyor ve köye ailesini ziyaret etmeye geliyor köy yolundan geçerken burnunu kapatıyor TEZEK KOKUYOR DİYEklava:klava:klava:klava:

bu tür sonradan görme insalar beş parasız durnu düştüğü zman onları kimse aramaz sormaz olacajlar ve o zaman kafaları dan edfecek ama neye yarar. bu tür isnalar çok ve bende böle şeleri sevmem.biizm bi komşu vardı
alatlarında dandik bir araba vardı sonra yeni güzel bi artaba aldılar 1 hafta dibmizdeki okulş bahçesinde par ekttilee bide balkonlarından arabasına ışık vurdular görsünüdün diye ne görgüsülük valla onları öle gördükçe hep gülüyordum apğertmanda karşılaştığımzada tavgbi yanımda biri varlkejnh maeasus bende atraba alırsam okul bahçesine bıurakacak ışık vuracam diye dalga geçiyordum utamnıyolarda sınra normal yerine park etiler

ne oldum delisi insanlardan oldum olası hazzetmem, ne oldum değil ne olacağım demeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…