Sonda için fikir

Zeynoalee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2021
8
1
36
35
Arkadaşlar merhaba
Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Simdi benim 97 yaşında sonda takılı bir dedem var. Dedem ayrıca demans hastası.Sürekli tuvalete giderken sondayı kapatmayı unutuyor. Bu yüzden bi ayda kaç kez hali yıkıyoruz. Çünkü her yere damlıyor, dökülüyor. Simdi sorum şu benzer süreçten geçenler varsa ne yapmalıyız? Kalın poşetlere felan koyduk ama bi sekilde illa dökülüyor.

Öne çıksın diye yorum yapıyorum. Umarım çözüm bulursunuz Allah kolaylık versin dedenize de Allah acil şifalar versin ömrü güzel geçsin

Allah şifa versin çok geçmiş olsun bu konuda bilgim yok ne yazıkki. Gören kişiler yorum yapar umarım

Yapay zekaya sordum bunları yazdı. Çözüm bulamazsanız bana mesaj yazın Google dan ayrıca araştırırım genelde yabancı kaynaklarda daha çok bilgi bulunuyor.

1. Sonda Kapatma Hatırlatıcıları: Sonda kapatma işlemini unutmasını önlemek için tuvalet kapısına ve evin çeşitli yerlerine hatırlatıcı notlar asabilirsiniz.

2. Koruyucu Pedler: Yüksek emici özellikteki koruyucu pedler kullanarak sızmaları önleyebilirsiniz. Bu pedleri halıların üzerine veya dedenizin kullandığı alanlara yerleştirebilirsiniz.

3. Kateter Kılıfları: Sonda torbalarının etrafını saran özel kateter kılıfları kullanmak, sızıntıları ve dökülmeleri azaltabilir.

4. Günlük Rutinde Değişiklik: Tuvalet rutinini değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Daha sık tuvalete gitmesini sağlayarak sonda torbasının dolmasını ve taşmasını önleyebilirsiniz.

5. Tıbbi Danışmanlık: Bu durumu doktorunuzla veya hemşirenizle konuşarak profesyonel tavsiyeler alabilirsiniz. Onlar size en uygun çözümü önerebilirler.

6. Sızıntı Önleyici Ürünler: Kateter sızıntılarını engellemek için özel olarak tasarlanmış ürünler veya bağlantı parçaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…