Son Tüketim Tarihi

Efes78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
1.288
1.387
46
Bugün carrefour marketinden birseyler aldım, kasaya geldim,kasada son tüketim tarihi 23.11.2024(yarın) olan bi sürü muzlu kutu süt vardı,yarı fiyatına 5TLye satışa koymuşlar..Market müdürüne , bunlar neden imha edilmiyor da satışa konuluyor,fark etmeden alan insanlara yazık değil mi,böyle bir zincir market nasil insan sağlığını düşünmez diye tepki gösterdim.. O da ,çöpe gitse daha mı iyi dedi😡ne düşünürsünüz bu konuda acaba,özellikle gıda konusunda uzman kişiler ne dersiniz?

Gıda konusunda uzman değilim ama yarı fiyatına satılıyor olması bana kötü gelmedi. Aynı fiyata raflarda satılıyor olması çok daha sıkıntı. Bildiğim kadarıyla yurt dışındaki birkaç ülkede tarihi geçmek üzere olan ürünler ya da artık biraz çürümeye yüz tutmuş ama yine de kullanılabilir sebze meyveler bu şekilde indirimli satılıyormuş, gıda dedektifi öyle bi içerik paylaşmıştı geçen gün.

Kasaya konulan ürünleri hep öyle yapıyorlar malesef.

Belki bi yerlere şikayet edilip önüne geçilebilir.

Bugün carrefour marketinden birseyler aldım, kasaya geldim,kasada son tüketim tarihi 23.11.2024(yarın) olan bi sürü muzlu kutu süt vardı,yarı fiyatına 5TLye satışa koymuşlar..Market müdürüne , bunlar neden imha edilmiyor da satışa konuluyor,fark etmeden alan insanlara yazık değil mi,böyle bir zincir market nasil insan sağlığını düşünmez diye tepki gösterdim.. O da ,çöpe gitse daha mı iyi dedi😡ne düşünürsünüz bu konuda acaba,özellikle gıda konusunda uzman kişiler ne dersiniz?
Tüm dünyada olan ve olması gereken bir uygulama bu. Tarihi geçmiş olmadığı sürece tarihe bakmak alanın sorumluluğundadır. Çalışan insanların hayatını bu kadar zorlaştıran müşterileri hiç anlamıyorum.

Böyle bir uygulama hem yurtdışındaki marketlerde hem de burada metro market gibi büyük marketlerde var zaten. Keşke daha da yaygınlaşsa yazık günah çöpe mi döksünler her şeyi .Ürünler çöpe atılmaması için daha ucuz fiyattan satılır onların ayrı bir rafi olur. İsrafın önüne geçmek için mantıklı bir hareket. Üzerindeki tarih geçer geçmez hemen ertesi gün bozulmuyor zaten özellikle böyle ürünlerde. alanların tarihine dikkat etmesi lazım aldıkları ürünlerin.

Normal kasa önüne zaten tarihi yaklaşanlar koyuluyor ilk defa mı denk geldiniz ? Son tüketim tarihi de kasıtlı olarak öncesi yazılır bişi olmaz zehirlenmez kimse ondan

İlaçların bile üzerindeki son tüketim tarihi gerçek tüketim tarihi değildir, birçok eczacı ellerinde kalan ürünü tarihi geçtiyse kendileri kullanıyorlar.

Gıda için de aynı şey geçerli, bozulmuş ürün, bozulacak ortamda bulunan ürün değilse sıkıntı ne? Ek olarak bozuk çıkarsa iade etme hakları var. Sadece türkiye de değil, başka ülkelerde de tüketim tarihi geçme süresi dolmakta olan veya dolmuş ürün aynı şekilde ucuza satılır.

Migrosta son kullanım tarihi yaklaşan et ve kıyma arayışına çıkan öğrenci arkadaşlar biliyorum ya ben :KK43: Bence güzel bir uygulama. Normalde sallıyorum 200 tl olan kıymayı son kullanma tarihi yarın ya da iki gün sonraysa 130 140 a satıyorlar. Çocuklar da alıp alıp yediklerini yiyorlar yiyemediklerini buzluğa atıyorlar. En azından öğrencinin boğazından iki gram et geçiyor. Tabi zehirler diye ben de korkuyorum ama tarihi geçmediği sürece buzluğa atılabiliyormuş.

Yanlış buraya değil. İlgili görsel fiş fatura ile birlikte tüketici hakem heyetine başvuru yaptınız mi ? İlgili mağaza adresini de belirterek.

Bu bir çok gelişmiş ülkede olan ve olması gereken bir uygulama. İsraftan kaçınalım diyoruz raf ömrü bitmeden milyonlarca liralık ürünleri atıyoruz. O kısmında bir alıcısı var sonuçta. Neden garipsediniz hiç anlamadım.

Eskiden markette calisan biri olarak söylüyorum o tüketim tarihleri torku haric hicbirinin ki orjinal degil kutu sisme yapmadigi veya üründe disaridan küf görünmediği sürece tüketim tarihlerini değiştiriyorduk kimyasal ile silinip tekrar baski yapılıyor yani ambalajli hiçbir ürün saglikli değil ambalajsiz olanları da saglikli diyemem yedigimiz meyveler kimyasal dolu birakin herseyi inekten direkt süt sagsaniz yedigi yem kimyasal gerçekten şans eseri yaşıyoruz emin olun market müdürü de size fazla dürüst olmus

Tarihi geçen ürünleri çöplere atarken çalışanların fotoğraf videolarını çekip sosyal medyada “çöpe atacağınıza düşük fiyatla satılsa” linci yiyen marketleri gördüm de.
Senin gibi duyar kasanı ilk kez gördüm. Marketler senin okuma yazma bildiğini varsayıyor. Alışveriş yaparken aldığın tüm ürünleri kontrol etmelisin içerisinde neler olduğunu, skt vs. Market yetkilisinin arkandan güldüğüne emin olabilirsin. Şikayet etsen de sonuç alamazsın bu yasal bir uygulama.
Ayrıca sana kötü bi haberim var market ürünleri skt tarihleriyle oynanıyor dahası ilaçlarla bile oynuyorlar

Günü geçmediği sürece satışını yapar.
Üniversite öğrencileri bu ürünleri bitiriyor.

İyi de bu ilk defa yapılan bir uygulama değil ki, neyin siniri bu anlamadım. Ülker urunlerinden de son kullanma tarihi yakın olanlari Ülker Shop'ta uyguna satıyorlar. Ayrıca müdür doğru demiş, yazık günah değil mi çöpe mi atsinlar? Üstünde son kullanma tarihi yazıyor zaten. Bir zahmet alan da dikkat etsin. Siz aldığınız şeyin son kullanma tarihine bakmadan mi alıyorsunuz?

Kesinlikle uyari asmalari lazim. Inanilmaz bir sey bende şu M ile baslayip S biten buyuk marketten goz maskesi siparis ettim. Indirimdeydi 5-6 tane aldim. Aldiktan bir iki ay sonra fark ettim, aldigimda bile 4-5 ay once son kullanma tarihinin gectigini gördüm.

1-2 hafta kala olabilir son tüketim tarihi ama ertesi günü bitecek olan bir ürünü tabi ki satışa sunamazlar bizim yediklerimiz içtiklerimiz olsa yine neyse küçücük çocuklar da tüketiyor yiyip içtiklerimizden yani ben olsam sağlık kuruluşu gibi bir yere şikayet ederim nekadar tarihi geçmiş şey varsa aransın atılsın. Ben daha önce karides almıştım bi marketten buzlukta satılıyor tarihi geçmiş aldıktan sonra fark ettim ve zehirlendim allahtan ağır geçmedi. Ertesi günü gittim durumu açıkladım dedim zehirlendim neden ayıklamıyorsunuz tarihleri geçen şeyleri zamanımız olmadı bilmem ne dedi bende eğer diğerlerini de ayıklamasanız şikayette bulunacağım zehirlendim diye demiştim bidaha da hiç olmadı o markette öyle bir şey bende ama bidaha almadım ordan. Ayrıca süt ürünleri felan çok tehlikeli süt yoğurt dikkatli olmak gerekiyor gerçekten

Bu ürünlerin yine tarihi varmis. Acemilik donemlerimde 3 harfli bir marketten (indirimde olan) iki tane tarihi geçmiş milkshake almıştım şu lisansli olanlardan. Çocuklar yanımda al al diye tutturduklari için aceleyle alıp ciktim. Sonra içime bir kurt düştü ve STT baktım bir kaç gün olmuştu geceli. Hem süt ürünü (hassas) hemde çocuk ürünleri olduğu için çok sinirlendim markete geri döndüm ve yaptıklarının hiç etik olmadığını söyledim. İnsan sağlığının bir kiymetinin olmaması ne acı.

İyi de bu ilk defa yapılan bir uygulama değil ki, neyin siniri bu anlamadım. Ülker urunlerinden de son kullanma tarihi yakın olanlari Ülker Shop'ta uyguna satıyorlar. Ayrıca müdür doğru demiş, yazık günah değil mi çöpe mi atsinlar? Üstünde son kullanma tarihi yazıyor zaten. Bir zahmet alan da dikkat etsin. Siz aldığınız şeyin son kullanma tarihine bakmadan mi alıyorsunuz?

1-2 hafta kala olabilir son tüketim tarihi ama ertesi günü bitecek olan bir ürünü tabi ki satışa sunamazlar bizim yediklerimiz içtiklerimiz olsa yine neyse küçücük çocuklar da tüketiyor yiyip içtiklerimizden yani ben olsam sağlık kuruluşu gibi bir yere şikayet ederim nekadar tarihi geçmiş şey varsa aransın atılsın. Ben daha önce karides almıştım bi marketten buzlukta satılıyor tarihi geçmiş aldıktan sonra fark ettim ve zehirlendim allahtan ağır geçmedi. Ertesi günü gittim durumu açıkladım dedim zehirlendim neden ayıklamıyorsunuz tarihleri geçen şeyleri zamanımız olmadı bilmem ne dedi bende eğer diğerlerini de ayıklamasanız şikayette bulunacağım zehirlendim diye demiştim bidaha da hiç olmadı o markette öyle bir şey bende ama bidaha almadım ordan. Ayrıca süt ürünleri felan çok tehlikeli süt yoğurt dikkatli olmak gerekiyor gerçekten
Bana de denk geliyorum bazen..tarihi geçmiş, farketmemişiz falan diyorlar..mesela şuna da çok rastlıyorum, örnegin indirimli sarı etiketli temizlik malz almıştım, kasada normal fiyatıyla okuyorlar..fazlaca birsey alan müşteri bunu farketmiyor..uyarınca indirim günü geçmiş, arkadaşlar etketi düzeltmeyi unutmus diyorlar..dikkat ederseniz ,indirimi geçmiş olsa bile size indirimli fiyata satmak durumundalar..buradaki konuma gelince bugün içersen birsey olmaz,ama yarın içersen sıkıntı olabilir nasıl bir mantık..uygulama hep böyle zaten dersek demek ki bizi buna aliştirmislar..sonra hastalıklar niye bu kadar arttı diye söylemiyoruz....tamam çöpe gideceğine midemize gitsin..

X