Son 10 yılın en iyi 10 yalanı

Duka Tesla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
2.238
5.904
İşte size son 10 yılın en iyi 10 yalanı listesi…

1) Türkan Saylan, Protestan misyoneridir ve ayrıca PKK’ya öğrenci yetiştirir: ‘Terör eylemlerine katılan öğrencilere suç işlediklerini bilerek burs verme’ iddiasıyla Türkan Saylan’ın evine baskın yapılmış, ÇYDD yöneticilerine dava açılmıştı. Saylan hayatının son günlerinde feci bir iftira kampanyasına maruz kalmıştı. Sonuç? Aynı bursların aynı öğrencilere YurtKur tarafından da verildiği ortaya çıktı. Delil diye ortaya koyulan dijital belgelerin sahte olduğu, 2008 toplantı özeti başlıklı belgedeki ‘Türkan Abla’ kısmının sonradan yüklendiği belirlendi. Yıllar sonra… Dava düştü, davanın savcılarına soruşturma açıldı. Ama o vakit gereken algı yaratılmış, ÇYDD ve Kardelen projesi karalanmıştı.

2) Kabataş’ta başörtülü bacımıza saldırdılar: Dün de yazdığım gibi İstanbul’daki tüm emniyet birimleri çalıştı. Binlerce saatlik MOBESE ve iş yeri güvenlik kamerası kaydı izlediler, esnafa sordular, sokak sokak tanık aradılar. Sonuç? Hiçbir şey bulamadılar. Ama o vakit Gezi eylemleri şeytanlaştırılmış, gereken algı yaratılmıştı.

3) İbrahim Tatlıses’i PKK öldürmeye çalıştı: 2011’de, Tatlıses’e yapılan silahlı saldırının azmettiricisinin PKK olduğu söylendi. Bu savla dava açıldı. Bu iddianın kanıtı zanlı Abdullah Uçmak’ın evinde yapılan aramada bulunan ‘bir ilaç küpürü üzerindeki iki numara ve email hesabı’ idi. Radikal, o aramanın görüntülerine ulaştığında büyük bir acayiplikle karşılaşmıştı: Aramayı yöneten komiser odaya girildiği andan itibaren ‘Ceplere iyi bakın, not, telefon her şey çıkabilir’ diyor, sonra da Uçmak’ın cebinden ‘o delil’ çıkıveriyordu. Azmettirme meselesi hem Uçmak hem de orada numarası yazılı olan (ve daha önce zanlı ile ilişkisi olmayan) BDP Erbil temsilcisi Ruşen Mahmutoğlu iddiaları yalanlamıştı. Ama Mahmutoğlu 13 ay cezaevinde yattı. Sonuç? Savcılık PKK bağlantısı kanıtlanamadı dedi, hakim hak verdi. Ama o vakit gereken algı yaratılmış, bir insan boş yere hapis yatmıştı.

4) Cami’de bira içtiler: Yine Gezi eylemleri sırasında Dolmabahçe Camii’ne ayakkabıyla girdiler, bira içtiler denildi.Camiinin imamı saatlerce sorgulandı. Siyasi baskı uygulandı. Sürüldü. Yine de “Bira içtiler” demedi. Çünkü öyle bir şey olmamıştı. Ama? O vakit gereken algı yaratılmış, Gezi eylemlerine katılanlar ile ‘AKP’nin elinde zor tuttuğu yüzde 50’ karşı karşıya getirilmişti.

5) PKK, Mehmet Metiner’e suikast düzenleyecekti: 2011’de PKK ile ilintili olduğu iddia edilen K.B adlı bir kişi yakalandı. Metiner’i öldürmeyi planladığını ama sonra vazgeçtiğini söyledi. Bu eylemin ‘seçim öncesi Öcalan’ın yönlendirmesiyle bir kaos planının parçası’ olduğu yorumları yapıldı. Metiner’in korumaları arttırıldı. Sonuç? Ortada ne bir soruşturma var, ne kanıtlanmış PKK ilintisi veya planı. Ama o vakit gereken algı yaratılmış, görev tamamlanmıştı.

6) Bülent Arınç’a suikast düzenlenecekti: Delil diye bir kağıt parçasına yazılmış krokiyi gösterdiler. Seferberlik Tetkik Kurulu’nda (Kozmik Oda’nın bağlı olduğu) çalışan bir albay ve bir binbaşı Arınç’ın evinin yakınında kağıdı yutmaya çalışırken bulunmuştu. İddia buydu. Bu iddia ve bu delille Genelkurmay’ın kozmik odasına girdiler. 26 gün boyunca aradılar. 5 yıl geçti. Sonuç? İddia çöktü, soruşturma kapandı. Ama o vakit istenilen algı yaratılmış, kozmik oda bir nevi ‘misafir tuvaletine’ dönüştürülmüştü.

7) Roboski katliamı: ‘Biz o katırlarla gelen vatandaşları PKK’li sandık o yüzden vurduk, içlerinde HPG yöneticisi Bahoz Erdal da vardı’ dediler. Yıllar geçti, dava askeri savcılığa sirayet etti, konu kapandı. Fakat geçtiğimiz günlerde dönemin 2. Ordu İstihbarat daire başkanı açıklama yaptı: “İnsansız Hava Araçları’nın geçtiği görüntülerdeki kişilerin kaçakçı vatandaşlar olduğunu üstlerime bildirdim.” Sonuç? 34 kişi Türkiye devletinin savaş uçaklarıyla katledilmişti ve bu suç ‘olağan şüpheliye’ yıkılmaya çalışılmıştı.

8) Berkin Elvan’ın cebinde patlayıcı vardı: Başbakan Erdoğan meydanlarda “Ekmek almaya giden çocuk mu var? Cebinden demir bilyeler ve patlayıcı çıkıyor” demişti. El bombası mı? Plastik patlayıcı mı? Nedir? Kısa süre sonra Berkin’in cebinden çıkanın çatapat olduğu görülmüştü. Ama o vakit gereken algı yaratılmış, 15 yaşında bir çocuğun annesi ‘terörist’ diye yuhalatacak atmosfer oluşturulmuştu.

9) Dilan Alp marjinaldir, elinde molotof vardı: Vali Mutlu, Gezi eylemleri sırasında gaz fişeğiyle başından yaralanan Dilan’ın elinde molotof olduğunu söylemişti. Kısa süre sonra elindekinin sirke şişesi olduğu (biber gazına maruz kalmış gözler için kullanılıyor) anlaşılmıştı. Sonuç? Bu iftirayı atan vali için soruşturmaya gerek görülmedi. Efkan Ala gerek yok dedi. Ama o vakit vali gereken algıyı oluşturma görevini hakkıyla yerine getirmişti.

10) Fatih ve Beyazıt camileri bombalanacaktı, Balyoz adlı bir darbe yapılacaktı: Böyle dediler, Word ve excel belgelerini kanıt diye sundular. 300’den fazla emekli ve muvazzaf asker yıllarca hapis yaptı. Sonuç? ‘Aa kumpas’mış. Filan. Ama? O vakit gereken algı mükemmel biçimde yaratılmıştı.

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/...izi_yaptiniz_mi-1310537&utm_campaign=yazarlar

inananlar olduktan sonra her türlü yalanı söylerler tabi.
Ben bu atılan iftiralara, yalanlara değil insan böyle gerzekçe şeylere nasıl inanabilir diye şaşırıyorum.
Gerçi artık şaşırmıyorum da:)) hatta bu insanlardan mantıklı birşey çıkınca şaşırıyorum.

Aslında küçük bir kitle dışında kendileri de inanmıyor, her şeyin farkındalar da bilmezden geliyorlar. Yalan dolan, din, kul hakkı, adalet, doğruluk falan hiç umurlarında değil. Önemli olan güç ve para. Yoksa her şey bu kadar ortadayken gerçekten akp dinin koruyucusu motivasyonuyla desteklemez kimse, nöronları arasında bir iletişim problemi yoksa.

evet yalan olduğunu bile bile bilmezden geliyorlar.nedense inanmak işlerine geliyor.bir ara ergenekon vardı,millet vayyy hükümete karşılar hükümeti devireceklermiş diye galeyana geldi.ee ne oldu kandırıldık cemaat tarafından deyip çıkardılar.

Tabii canım hiç haberleri yoktu hep cemaat yaptı her şeyi, 13 yıldır da cemaat yönetiyor zaten ülkeyi. Valla bu iftiralardan cemaat ne kadar suçluysa akp de o kadar suçlu. Bunu bile bile ona oy verenler de aynı şekilde.

En ayar olduğum şey bu tiplerin kendilerini über müslüman sayması, Allah'ı, peygamberi ağızlarından düşürmemesi.

ne acıdır bir başbakanın,bir cumhurbaşkanının kandırıldık diyebilmesi,biz halk olarak sürekli olanları gördük,sürekli yazdık konuştuk

Uzun zamandır bu kadar iyi konu açılmamıştı..
Ama hepsi masaaaallll, montaaaaaj..

Tabii montaj hepsi. Bazı ufak hatalar olmuş olabilir ama her insan hata yapar sonuçta çok şükür hükümetimizin, bakanlarımızın, başkanlarımızın alnı secdeye değiyor, hepsi çok süper müslüman, önemli olan o.

bir de camide içki meselesi vardı zamanında camide içki içmişler diye yazan gazete aylar sonra camide içki içmemişler yazmıştı. Bir karikatür dergisi de çizmişti, adam okurken aa içki içmemişler diyordu öbürü de sizin gazete 6 ay geriden geliyor galiba diyordu Karikatürü aradım da bulamadım yazayım dedim

Gerçek neymiş ne değilmiş o kesimin hiç umurunda değil ki zaten.
Onlara bir kaç ay konuşacak şakşak yapacak konu çıksın yeter.

Bunlari ortaya atiyorlar sonra karsit gorus bunlari curutuyor ve hala bazi insanlar bunlara inanmaya devam ediyor anlamiyorum ya...

Yani tamam sana karsilastirma ve sorgulama yasaklanmis anlarim da bu kadar mi anlamiyorsun kardesim adam goruntuler elimizde haftaya yayinlayacagiz dedikten sonra 90 cuma gecmis. Biri de sormaz mi nerde lan bu goruntuler diye ?

Asla binemeyecegin ucaklarin oldugu havalimanina saksak yaparsin kendi cebine para indirmemin en garanti ve rahat yolu olan yol yapmasina alkis tutarsin yiyor da yapiyor da kim yemiyor ki diyip bidaha alkislarsin...

Bu kadar mi onursuzlastik ya ? Adam yedi yedi oglunu enistesini kayinbiraderini zengin etti esek kadar saray dikti sen hala yiyor ama yapiyor mu diyorsun?

O adamin yaptiklarindan sen ne kadar yiyorsun kardesim. Birak yaptiklarini icine ettigi piyasadan ne elde ediyorsun sen. Sana verdigi parayla ne yiyebiliyorsun...

Yazik ya hakikaten yazik. Ben gider baska ulkede de yasarim gidip kurtulacagim da kendimi o kadar gelistirmisim ki bunu o begenmedigi gezi gencliginin yuzde 90i yapar.

Ama gun gelip devran donunce o padisahim cok yasacilari da gorucem ben... gidecek yerleri yok...

kadınlar kulübünde gördüğüğm en gereksiz en yancı en manasız konu....

Merak içindeyim neden bir köşe yazısına istinaden açılmış konuyu gereksiz, yancı ve manasız olarak nitelediniz? Yazı 10 yıllık yakın geçmişte yaşanan olayları ve gerçekleri yazıyor; neden gereksiz, manasız ve özellikle yanlı olsun?

Kk da gordugum en yerinde konu Duka Tesla . Her yerde her sekilde yalanlari yuzlere carpalim ki daha fazla zorlarina gitsin.

Çok enteresan yani sanki bu kadar yalanı sadece bize söylüyorlarmış, onları da kandırmıyorlarmış gibi bir havaları var :)
Hiç de düşünmüyorlar insanlara hiç yoktan iftira ve suç atan bu zihniyet gün gelir bana ya da bir yakınıma aynısını yapar mı diye.

köşe yazısı olması yancı yazıldığı gerçeğini değiştirmez...
konunun başlığı tayyip erdoğan ın söylediği 10 yalan olsaydı sıkıntı yoktu....
ama bir genelleme var....
neye göre kime göre en iyi yalan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…