• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soma Kömür İşletmeleri: Açıklanamayan bir yangın

3 aydır yanıyormuş maden ocagının bir kısmı ne trafosu Allasen yanan yere beton dokmusler 3 ay sonra patlamış
grizu patlaması yani
toplam 5000 işçi var üç vardiya varsa 1500 işci olaydan etkilenmiş kaçı şehit belli degil

Pepe,
benimde hesaplamalarım o yönde, çünkü dediğin gibi madende 5000-6000 civarı kişi çalışıyor denilmişti, bunlar belli ki 3 vardiya, hadi bilemedin 4 vardiya olsun, 6 ila 8 saat arası vardiya değişimi olsa, ki kurtulan işçilerde aynı galeride birlikte çalıştıkları arkadaşlarının sayılarını 140 civarı olarak söylüyorlar, röportajları izleyenler hatırlarlar, hep 140, 143 gibi sayılar verildi kurtulan madenciler tarafından, madenciler işe başlamadan önce sayım yapılıyormuş, o yüzden net sayı verebiliyor insanlar, birde sürekli aynı insanlarla çalışıyorlar, kaç kişiler bilirler mutlaka, demek ki galeri denilen çalışma alanlarında ortalama 140'ar çalışan var.

Hadi resmi sayılar üzerinden bile hesaplasak 101 çalışan ortada yok, maden de değillerse nerdeler? Morglarda yoklar, hastanede değiller, nerde bu insanlar?

offf inanamıyorum yaa bu doğru olamaz....umarım trollerin uydurduğu bişeydir bu ..lütfen allah ım doğru olmasın..

Trol uydurması değil maalesef, orada akrabası olan bir arkadaş ilk gün haberi almıştı. :((((

Bu mesele birkaç gün içinde kapanacak.Ama öyle ama böyle.

Bu vahşeti de nasıl kaldıracağız bilmiyorum.:50:

düşünün ki babanızın veya oğlunuzun ne dirisi var ortada ne ölüsü. yetkiliden açıklama ise: gaip.

Bu mesele birkaç gün içinde kapanacak.Ama öyle ama böyle.

Bu vahşeti de nasıl kaldıracağız bilmiyorum.:50:

bu kaldırılabilir bir şey değil. konu bu zaten. şimdilik buralarda yazıp bekliyor insanlar. şimdilik öfkesini bastırıyor. ben mesela şimdi soma'daki çocuklar babam nerde diye ağlarken, hiç bir şey yok gibi oğlumu okula nasıl bırakacağım?

bu elektirik kesilince oy çalınmasını sindirmeye benzemez ki.

Gel de devleti suçlama şimdi. Kaza kaza, devlet napsın deyip duruyorlar iki gündür. Be kardeşim kazadan devleti sorumlu tutan kim bizim derdimiz kaza sonrası o işçilerin oradan sağ çıkarılamaması bırakın sağı ölüsünün bile çıkarılamaması. Bunun sebebi önceden yapılması gereken tahliye yolları, havalandırma boruları, yaşam odaları vs değil mi? Şimdi de üstlerini kapatıyorlarmış, ne demeliyiz daha ne olmalı?

bu kaldırılabilir bir şey değil. konu bu zaten. şimdilik buralarda yazıp bekliyor insanlar. şimdilik öfkesini bastırıyor. ben mesela şimdi soma'daki çocuklar babam nerde diye ağlarken, hiç bir şey yok gibi oğlumu okula nasıl bırakacağım?

bu elektirik kesilince oy çalınmasını sindirmeye benzemez ki.

Alp Gürkan'a soruşturma açılmış.Ne gerek vardı,ihmal falan yok ki...:31:

Gel de devleti suçlama şimdi. Kaza kaza, devlet napsın deyip duruyorlar iki gündür. Be kardeşim kazadan devleti sorumlu tutan kim bizim derdimiz kaza sonrası o işçilerin oradan sağ çıkarılamaması bırakın sağı ölüsünün bile çıkarılamaması. Bunun sebebi önceden yapılması gereken tahliye yolları, havalandırma boruları, yaşam odaları vs değil mi? Şimdi de üstlerini kapatıyorlarmış, ne demeliyiz daha ne olmalı?

Kader.

Mukadderat.

Takdir-i ilahi.

Ecel.

Seç,beğen,al.

Aklımın almadığı 19 kişi soruldu diyor Bakan.Bu kadar mı matematikten bi haber bu adam ?

Ya yandaş medya ellerinde, şimdi düşünün kayseri'nin köyündeki adamın haberi, bunların açıkladığı kadar. yavaş yavaş üstünü örtmeye çalışıyorlar. olmadı bakan istifa eder yine tvlerde cumhurbaşkanlığı muhabbeti dönmeye başlar, bunu yapmaya çalışıyorlar şimdi.
dünyanın neresinde bir felaket 24 saat canlı yayınlanır diye söylenmeye başladılar.
ölen işçi yakınları olay çıkarmaya kalkarsa da gazlayıp bunlar terörist diyecekler vs vs. bak başladılar biri o yerde yumruklananın istanbul'dan oraya giden tgbli olduğunu falan söylemiş bugün.
ama hayıp 400-500 kişi, naklen yaşanan bir olayda, imkanı yok kapatamazlar. weiss bile yemez bunu bugün mantıklı mesajlar gördüm ondan.

niye kapanmış acaba?

işçiler de aynı şeyi söylediler ya dün. 500 küsür kişi kart basmadı diyordu birisi. of of of.

gaip diyerek bu mesele kapanamaz ki.

berna hnmın face hesabıda varmış..hem twitter hmde face hesapları kendisi tarafından kapatılmış.. yani şikayetle falan askıya alınmış değil... bu biraz düşündürücü geldi bana.. ama tabi bu olay için kendisi de kapatmış olsa bu yazdıkları araştırılması arkası bırakılmamalı.. kimin en ufak bir ihmali,suçu varsa en ağır şekilde ceza almalı..şuan şirketin patronun bile emniyette göz altında olmaması bana göre buyük suç.

Umarım konuyla alakası yoktur o kişinin. Umarım yalandır. Bunu yazacak cesareti olan insan neden hesaplarını kapatıyor? Gelecek tepkilere,sorulara hazırlıklı ki böyle şeyler yazmış.
Bildiği net doğru şeyler varsa paylaşmıyorsa zaten insanlık suçudur.

Kader.

Mukadderat.

Takdir-i ilahi.

Ecel.

Seç,beğen,al.

Kader tabi canım kader. Sen düş kafanı patlat bu KAZADIR, hastaneye git doktor ilgilenmesin kan kaybından öl bu İHMALDİR, daha önce bu doktor bu hastane aynı haltı defalarca yemiştir ama devlet o hastaneyi kontrol altına alıp doktora yol vermemiştir bil bakalım bu nedir?

5375d94050f6376323d1fcae.webp

5375d95c50f6376323d1fcb2.webp

5375d99e665d26a11f81c9af.webp

5375d9a808e004131e04a5f8.webp

5375d9adc8659ffb1da1528f.webp

5375d9b250f6376323d1fcb5.webp

http://onedio.com/haber/soma-maden-kazasina-iliskin-dunyadan-ve-turkiye-den-22-cizim-304903

Back