• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soma Kömür İşletmeleri: Açıklanamayan bir yangın

maden işçileri ve yakınları öyle bir konuşuyorlar ki kimin suçlu olduğu ortaya çıkıyor zaten..görünen köy klavuz istemez.

arkadaş beddua etmeyi , yas tutma olarak zannediyor...
bana da başına gelsinde gör demişti, yani bir maden faciası daha olsunda senin yakının da olsun da gör diyor, insafff yaaa ..

Bu malesef olacak alaraey.Kömür madenlerini adam edemeden nükleer açacağız.Ve onun faturası yıllarca sürecek.

Açıklanamayan yangında, ihmallerinin olmadıklarına çok eminler. Ben de bu kafayı anlamadım :ssz:

Peki yıllar önce bir çocuğun okulda üstüne lavabo düşerek rahmetli olmuştu hatırlar mısınız? O durumda aile o lavaboyu oraya takan ustaya mı kızdı yoksa denetimini tam yapmayan okul yönetimine mi?

Az önce cnn de maden mühendisi diyor ki bağımsız bir denetleme şirketi olsa, denetlemeler usulüne uygun yapılsa o maden ocakları kapanır önlemler alınmadan da bir daha da açılmaz. Ama biz de hala madencilik o çukurlara önce insanlara sokup, keyfimiz yeterse teknik donanımları yapmak.

Son düzenleme:
Ya o betona gömme yalan olsun lütfen. Ben bakana inanmak istiyorum. 18 kişi kaldı dedi doğru olsun lütfen. Lütfen..

keşke doğru olsa ama değil internetten çeşitli kanallardan takip edin orda akrabası olan birini dinledim bugün, anlattıkları korkunç korkunç şeyler. :(

Açıklanamayan yangında, ihmallerinin olmadıklarına çok eminler. Ben de bu kafayı anlamadım :ssz:

Onu ben de hiç anlamadım zaten kaynağını bulamadık ama ihmalimiz yok diyor adam nasıl oluyorsa o. 2012 den bu yana 4 kere kaza olmuş 3'ü kömür yanmasından o yüzden uzmanlar yine kömür yanması olabilir fakat bu sefer farkedilmemiş olabilir diyorlar.

işin en acıklı tarafı şu ki, oralılar diyor ki biz akp'ye oy verdik iş sözleşmeleri ona göre yapıldı.

ve biz bu akp'ye oy veren insanların ölümleriyle kavrulup hesap sormaya çalışırken, oydaşları olayı hala göremiyor. :(

yakında biz cenaze sahibini tvye çıkarıp size ne, öldüyse benim yakınım öldü bu kaderdir dedirttirmelerinden korkuyorum.

Son düzenleme:
arkadaş beddua etmeyi , yas tutma olarak zannediyor...
bana da başına gelsinde gör demişti, yani bir maden faciası daha olsunda senin yakının da olsun da gör diyor, insafff yaaa ..

katillere ve katil yandaslarina lanet ediyorum evet. sana insaf sana! basina gelmeden empati yapamayacaksin demek ki. isine gelen yorumlarima cevap veriyorsun sadece zaten guzel ogrenmissin bu isi.

Onu ben de hiç anlamadım zaten kaynağını bulamadık ama ihmalimiz yok diyor adam nasıl oluyorsa o. 2012 den bu yana 4 kere kaza olmuş 3'ü kömür yanmasından o yüzden uzmanlar yine kömür yanması olabilir fakat bu sefer farkedilmemiş olabilir diyorlar.

Ezbere konuşuyorlar. Koca adam almış önüne kağıdı oradan okuyor. Azıcık içtenlik ya ... Bu kadar mı zor ? İçinden geldiği gibi konuşmak ?

işin en acıklı tarafı şu ki, oralılar diyor ki biz akp'ye oy verdik iş sözleşmeleri ona göre yapıldı.

ve biz bu akp'ye oy veren insanların ölümleriyle kavrulup hesap sormaya çalışırken, oydaşları olayı hala göremiyor. :(

yakında biz cenaze sahibini tvye çıkarıp size ne, öldüyse benim yakınım öldü bu kaderdir dedirttirmelerinden korkuyorum.

bak şu yaptıgında bir etiklik yok ne demek ölümlerinden hesap sormaya çalışıyoruz burada cigeri yanan bir sen misin ya da senin gibi düşünenler mi ?

o zaman daha düne kadar twit köşelerinde bu insanlara beddua ediliyordu ya tuttuysa ?

senin yazdıgına göre ben de böyle bir mantık kursam nereye varacagız ?

ihmal: kesinlikle yok.
neden: bilinmiyor
sorumlular: cezalandirilacak.

sorumlu kim? kedi olabilir, faiz lobisi, robot lobisi, israil dolleri, merkel, komur lobisi, alsace lorraine iscileri… soyut veya yargilanamayacak seyler... asla ve asla maden sahibinin ve hukumetin bir sucu yok. nedeni bilmiyoruz ama ihmal yok.

ihmal: kesinlikle yok.
neden: bilinmiyor
sorumlular: cezalandirilacak.

sorumlu kim? kedi olabilir, faiz lobisi, robot lobisi, israil dolleri, merkel, komur lobisi, alsace lorraine iscileri… soyut veya yargilanamayacak seyler... asla ve asla maden sahibinin ve hukumetin bir sucu yok. nedeni bilmiyoruz ama ihmal yok.

İhmal yoksa nasıl oldu bu ? Cevap : Toplu İntihar .

En büyük kafayı madenciler yaşamış meğersem. Tövbe Estağfurullah Ya Rab .

keşke doğru olsa ama değil internetten çeşitli kanallardan takip edin orda akrabası olan birini dinledim bugün, anlattıkları korkunç korkunç şeyler. :(

450 kişinin içeride olduğundan ve üzerlerine küllü su atılacağından bahsediliyor ama eğer böyleyse gerçekten insanlık dışı, vahşet ya.

katillere ve katil yandaslarina lanet ediyorum evet. sana insaf sana! basina gelmeden empati yapamayacaksin demek ki. isine gelen yorumlarima cevap veriyorsun sadece zaten guzel ogrenmissin bu isi.

sana göre işine gelmemek bana göre ise anlamı farklı söylemiyim çok kaba olur...
sana insaf git beddualarını başka yerde yap... inşallah senin başına gelir inşallah ters teper bedduaların... oldumu şimdi bak senle aynı dilden konuştum.. hadi naşşşş şimdi...

Valla alp gürkan dinledim. ben oraya 3 yıldır gitmiyorum. Mühendisim ve genel müdürüm ihmal olmadığını söylüyor şimdilik inanmak durumundayım tarzı konuştu. Ben başbakan ve bakanlardan da böyle bir konuşma bekliyordum. Ama körü körüne savunuyorlar sanki kendi başlarındaymış gibi. Hal böyle olunca benim midem bulanıyor bu işte..

sana göre işine gelmemek bana göre ise anlamı farklı söylemiyim çok kaba olur...
sana insaf git beddualarını başka yerde yap... inşallah senin başına gelir inşallah ters teper bedduaların... oldumu şimdi bak senle aynı dilden konuştum.. hadi naşşşş şimdi...

hem vicdansiz hem terbiyesizsin. yaziklar olsun senin gibilere.

Soma faciasının yaşandığı Soma Holding basın toplantısı düzenledi. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan açıklama yaptı. Toplantıya Gürkan'ın yanı sıra Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Celalettin Gökaşan katıldı. Gergin anların da yaşandığı basın toplantısı bir gazetecinin "Ali Tezel'in iddiası doğru mu? Kül ve su bastığınız galerilere daha kaç kişiyi gömeceksiniz?" sorusu üzerine, şirket yetkilileri apar topar toplantıyı terk etti. İşte o anlar

Bir mezarı olamayacak işçilerin ülkesi Türkiye?

Bu adamlar tutuklanmak yerine basın açıklaması yapıyorsa bunun suçlusu Bizmiyiz?

Hükümeti savunan arkadaşlar en can yakınınızın mezarı bile olmadan toprak altında kalma ihtimalini düşündünüz mü 1 saniyeliğine?

Son düzenleme:
bak şu yaptıgında bir etiklik yok ne demek ölümlerinden hesap sormaya çalışıyoruz burada cigeri yanan bir sen misin ya da senin gibi düşünenler mi ?

o zaman daha düne kadar twit köşelerinde bu insanlara beddua ediliyordu ya tuttuysa ?

senin yazdıgına göre ben de böyle bir mantık kursam nereye varacagız ?

ben kimseye beddua etmem.

durum net. ortada 300e yakın ölü 450ye yakın kayıp var.

gözü dönmüş bir iktidar var. ve o iktidara toz konmasın diye uğraşan bazı seçmenlerii var.

onlardan mısınız? öyle değilseniz sorun yok.

onlardansanız bu işin vebaline ortaksınız.

bu kadar basit.

karmaşık bir mesele değil bu!

alp gurkan da burda katilleri savunmaya calisanlarin aynisiydi. 1 saat 50 dk konustu, hicbir soruya cevap yok.
burda da hirsla yuzlerce mesaj yaziyorlar bir tane mantikli, vicdanli cevap yok.

Valla alp gürkan dinledim. ben oraya 3 yıldır gitmiyorum. Mühendisim ve genel müdürüm ihmal olmadığını söylüyor şimdilik inanmak durumundayım tarzı konuştu. Ben başbakan ve bakanlardan da böyle bir konuşma bekliyordum. Ama körü körüne savunuyorlar sanki kendi başlarındaymış gibi. Hal böyle olunca benim midem bulanıyor bu işte..

Alp Gürkan'ın da çok bilgi sahibi olduğuna inanmıyorum ben. Maşa gibi geldi bana.

Back