• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soma’daki sakallılar bakın kimmiş?

onlar devletin sofralarda değil devlet onların sofrasında
Günlerdir oradan ayrılmayan bakanlar için gayet güzel davranış
Ne yani din için gidip ayaklanma mı çıkarsın

Siz niye surekli bir isyan ayaklanma derdindesiniz...
Biz niyet diyoruz, siz iki de bir ayaklanma, isyan diyorsunuz...
Ordan ayrilmamislar, ne buyuk lutuf, aman karinlarini doyuralim, bir de susun kader diyelim, kimse ses etmesin, herkes memnun...
O sofrayi insanlar icin kursunlar, olmusleri ruhuna...

Bana da gore de gerekli bir ayrinti, fiziksel rahatsizlikla ne alakasi var dediniz ben de ilim, bilim, tip sadece fiziksel degil ruhsal rahatsizliklar icin de var dedim...Iyi niyet gormuyorum, tekrar tekrar soyluyorum, eger o insanlara yardim icin orda olsalar o insanlari o hale getirenlerin sofralarinda degil, onlarin yanlarinda olurlardi...
Tamam da ben hastalıklar sadece fiziksel demedim ki bu sizin yanlış anlamanız
Öyle düşünsem psikoloji denen şeyi kabul etmem ve iman en iyi destek demem bir bı kanıtlanmış

Siz niye surekli bir isyan ayaklanma derdindesiniz...
Biz niyet diyoruz, siz iki de bir ayaklanma, isyan diyorsunuz...
Ordan ayrilmamislar, ne buyuk lutuf, aman karinlarini doyuralim, bir de susun kader diyelim, kimse ses etmesin, herkes memnun...
O sofrayi insanlar icin kursunlar, olmusleri ruhuna...

Siz niye ısrarla hakkınızı aramayın dediklerini iddia ediyorsunuz
Ve manevi desteğe daha fazla anlam yükleyip fazlasını bekliyorsunuz

sakallı ılmamız yeter diye düşündüler galiba. neticede bu müzlümanlara cuma günü bir ayet gugıllarım ne güzel dünyalığımı düzerim bakara makara diyen adam AKPli Egemen Bağış.

insanlar inancın özel dünyalarında yaşanan bir şey olduğunu anlayana bu suistimal devam edecek maalesef.

bu suistimal sürdüğü sürece de felaketler devam edecek.

maalesef!

Allah'a çok şükür aklımı, mantığımı kullanıp neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendim araştırıp öğreniyorum..Allahla arama kimseyi sokmuyorum çok şükür. Kafamın takılan yerlerinde kendim araştırıyorum.

Siz niye ısrarla hakkınızı aramayın dediklerini iddia ediyorsunuz
Ve manevi desteğe daha fazla anlam yükleyip fazlasını bekliyorsunuz

Haberi okudunuz mu?
Ya da dagitilan bildirilere baktiniz mi? Bakiverin, anlayacaksiniz...
Manevi desteklere evet ihtiyaclari var hem de cok, daha en az psikologlar kadar, ama ortada dini kullanan tarikatlar var benim derdim onlarla...

aydınlatayım:

islamiyete göre din adamı "parayla" iş yapmaz. dolayısıyla diyanetteki hiç kimse din adamı olamaz.

diyanet siyasi bir kurumdur. hükümetin düdüğünü öttürür.

ülkenin geri kalma sebebi budur zaten. devlet hiç bir din tarikat veya inanç mensubuna "para" ödeyemez.

avrupa veya amerika'da, gelişmiş hiç bir ülkede hiç bir inanca tek kuruş verilemez devlet tarafından. bu kararla geliştiler zaten.

para ödemek isterse halk toplar öder cami veya kilise yaptırır.

hele hele böyle milli bir acıda oraya hem de devlet tarafından belli bir tarikatı sokmak, gelişmiş hiç bir beynin alabieceği bir durum değildir.
O tarikat oraya gönüllü gitti devlet göndermedi para falan da almadılar
Bilmeden konuşmak doğru mu

Evet cnm oyle imremdim ki onlara.bu kadar mi iyi niyet olur.ben yeni tanistm.insana saygi merkezli bi dusunceleri var.acigi kapaliyi ayirmadan insana insan oldgndan deger veren insanlar.bulundgm yerde bir mustakil evleri var.talebeleri genelde kimsesz sahipsz kizlardi.hepsinin hikayesinde aci vardi.hayrsever insanlar tarafndan ihtyaclari karsilaniyordu.hem kuran ogrenyolar hem okul okuyolar.bi kiz dedi ki beni bulmasalardi ben smdi belki de genelevde olurdum.hic kimsem yok sokakta yasyordm.hic unutmuyorm o lafini.daraldgim zaman aciyorm tlfon hocam hangi duayi okuyum diyorm bana dualar veriyor muthis rahatliyorm..

Bakın bu konuda size saygı duyuyorum,anlattıklarınıza da inanıyorum.Ancak o kırmızı ile yazdığınız kısımlar Gülen Cemaatin'de de aynıydı.Onlarında evlerinde çoğunlukla maddi durumu kötü olan,ya da kimsesiz olan öğrenciler oturuyordu.Onların da bir sürü hayır faaliyeti oluyor.Ve ben içlerinde gerçekten iyi niyetli olan,gerçekten Allah'a hizmet için olan insanlar da olduğunu gördüm.Aralarında çok kafa dengi,iyi niyetli ablalar yada Gülen dersanesi öğretmenleri de vardı.Ama gerçek şu ki onlar da kandırılıyorlardı.Benim güvenmediğim,sevmediğim başlarındaki adamlar,üst düzey cemaat yetkilileriydi.Yoksa cemaatlerin içinde çok iyi insanlar da var alt tabakalarda siyasetle ilgisi olmayan.Ama üstleri için aynı şeyi söyleyemeceğim ne yazık ki.

Bilgileri not mu ediyorsun ne oldugunut , hayir aklinda di mi, o zaman kaynaklari da aklinda olmali, ben oyle duydumla olmaz...
Hatırlamıyorum ama psikoloji ile ilgili bir makalede okumuştum
Ne değişti
Zaten bilinmeyen bir şey mi
İnancın psikolojiye iyi geldiği

aydınlatayım:

islamiyete göre din adamı "parayla" iş yapmaz. dolayısıyla diyanetteki hiç kimse din adamı olamaz.

diyanet siyasi bir kurumdur. hükümetin düdüğünü öttürür.

ülkenin geri kalma sebebi budur zaten. devlet hiç bir din tarikat veya inanç mensubuna "para" ödeyemez.

avrupa veya amerika'da, gelişmiş hiç bir ülkede hiç bir inanca tek kuruş verilemez devlet tarafından. bu kararla geliştiler zaten.

para ödemek isterse halk toplar öder cami veya kilise yaptırır.

hele hele böyle milli bir acıda oraya hem de devlet tarafından belli bir tarikatı sokmak, gelişmiş hiç bir beynin alabieceği bir durum değildir.

Bak sen islam alimi oldu arkadas.islamiyete gore din adami parayla is yapmazmis.ya allah askina bilmiyorsan uydurma.islamiyete göre gerek nefesyle gerek bedeniyle calisan her insan teri kurumadan hakkini almalidr.ama yok onlar para da almasn zaten ikinci siniflar.nihat hatipoglu da din adami degil zaten program basina ucretini aliyor.adam o kadar okumus ilim etmis te bunu hic dusunenememis.gelismis beyniniz algiladi mi acaba.

Bakın bu konuda size saygı duyuyorum,anlattıklarınıza da inanıyorum.Ancak o kırmızı ile yazdığınız kısımlar Gülen Cemaatin'de de aynıydı.Onlarında evlerinde çoğunlukla maddi durumu kötü olan,ya da kimsesiz olan öğrenciler oturuyordu.Onların da bir sürü hayır faaliyeti oluyor.Ve ben içlerinde gerçekten iyi niyetli olan,gerçekten Allah'a hizmet için olan insanlar da olduğunu gördüm.Aralarında çok kafa dengi,iyi niyetli ablalar yada Gülen dersanesi öğretmenleri de vardı.Ama gerçek şu ki onlar da kandırılıyorlardı.Benim güvenmediğim,sevmediğim başlarındaki adamlar,üst düzey cemaat yetkilileriydi.Yoksa cemaatlerin içinde çok iyi insanlar da var alt tabakalarda siyasetle ilgisi olmayan.Ama üstleri için aynı şeyi söyleyemeceğim ne yazık ki.
Ama gülen ile akp iç içeydi
İsmailağa nın en üst düzey hocasından tek kelime siyaset duyamaxsın

Hatırlamıyorum ama psikoloji ile ilgili bir makalede okumuştum
Ne değişti
Zaten bilinmeyen bir şey mi
İnancın psikolojiye iyi geldiği

En iyi destek demekle, iyi geliyor demek ayni seyler degil...
Keza benim inancla da bir derdim yok, derdim inanc kisvesi altinda insanlari kandirmak, dolandirmak, gozlerini baglamaya calismak...

Tutturulmuş bir gidiyor rahip olsaydı falan olurdu fişman olurdu diye.

Yahu yüzlerce aile canlarını kaybetmiş, isyan ettikleri kurumlar ve kişiler belli..Bu noktada anlaşılmayan nedir? Neye isyan ediyor o insanlar? Dine mi? Kadere mi? Allaha mı?

Siz nerede gördünüz rahiplerin siyasete burnunu soktuğunu? Nerede gördünüz hristiyanların din üzerinden tacirlik yaptığını?
İsmailağa cemaati için değil bu söylemim..Türkiyede insanlar din ile uyuşturulup, insanların gözlerine perde çekildiği için, her olayda bir bit yeniği aranıyor işte. Bu olayda olduğu gibi.

Geçiniz o yüzden rahipler, hristiyanlar bilmemne diye kıyaslama yapmayı.

En iyi destek demekle, iyi geliyor demek ayni seyler degil...
Keza benim inancla da bir derdim yok, derdim inanc kisvesi altinda insanlari kandirmak, dolandirmak, gozlerini baglamaya calismak...
Bu insanların dolandırıcı olduğunu nerede gördün
En iyi ya da iyi ne önemi var
Ben bu kadar takılmam

Bu insanların dolandırıcı olduğunu nerede gördün
En iyi ya da iyi ne önemi var
Ben bu kadar takılmam

Ben takilirim, cunku en iyi olsa psikologa gerek kalmaz, dua eder atlatiriz di mi sorunlarimizi, evet destek olabilir ama belli bir yere kadar...
O gorevliler isyan degil dua edin diye ev ev dolasiyorlar diye kac tane haber yapildi, neyini anlamadiniz?

$3(167).jpg

Gercekten maneviyat on planda...

Bak sen islam alimi oldu arkadas.islamiyete gore din adami parayla is yapmazmis.ya allah askina bilmiyorsan uydurma.islamiyete göre gerek nefesyle gerek bedeniyle calisan her insan teri kurumadan hakkini almalidr.ama yok onlar para da almasn zaten ikinci siniflar.nihat hatipoglu da din adami degil zaten program basina ucretini aliyor.adam o kadar okumus ilim etmis te bunu hic dusunenememis.gelismis beyniniz algiladi mi acaba.

ilimsel değil bilimsel değil.

içinde hiç bir şey cevabın.

islamiyetin i harfinden bile haberdar değilsiniz.

okumalısınız.

mümkünse okumayı öğreten kitapların beş altı tık üzeri bir şeyler tavsiye ediyorum.

başlangıç olarak.

Back