Sol taraf uyuyamama durumu ne olacak ya :(

guzayaz

kucuşumagelbebişimmmmm :)
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2011
140
4
66
Antalya
kızlar öncelikle merhaba... birçok yerde okudum anne adaylarına sol taraflarına yatmaları tavsiye ediliyor ama ben mümkün değil yapamıyorum bunu ya :( çok canım sıkılıyor... her yolu denedim... neredeyse kendimi yatağa bağlıcam... bu durumun önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz bana??? sağıma yatıyor olmam ne kadar sorun???
:( şimdiden tşkler...

tatlım çokta sorun değil tansiyon düşmesi açısında sol taraf daha sağlıklı diye biliyorum.sen yine iyisin ben yüzükoyun dışında asla uyuyamam :( ilk gebeliğimdede ilk 3 ay çok rahattım sonraki 6 ay nerde nasıl uyudum sorma işkenceydi remen.bakalım bundada son haftalarım :(

aynen bende uyuyamıyorum sağ taraf daha rahat , eşim sağolsun yastık almış bana hamile yastığı ama yok yani yinede olmuyor alışıcaz heralde bişekilde...

ben 1 aydır qwecelerı uyyamıyorum yarı uyyom yarı uıyanık saqa donuyom yok sola donuyom yok qece kalkıp oturuyom napım kafayı yıyecem qunduzlerı desen ev ısı falan malum uyunmuyor Allah yardımcımız olsun bu aralar bel aqrımda olmaya basladı :( hamıle yasdıqı fayda edıyomu acaba....?

benım bıldıgım kadarıyla bebeğe kan akışını sağlayan ana damarlar rahmın ve kasıkların sağından gecıyor.uzerıne yattogon zaman da bebeğe kan ve oksıjen akımı engele uğruyo.o yuZden sola yatın dıyolar kı sağ taraf rahat etsın.ama benım için de kabus valla.gece bı uyanıyorum sırt ustuyum kı öyle uyurum normalde.ay dıyorum ne kadardır böyle uyuyorum acaba kut hemen sola:(

Kizlar sagim solum hic farketmez uyumak istiyorum ben hamis degilken deliksiz uyuyan ben simdi saga don sola dön uyuyamiyorum gece uyandihimda 4.30 du 7.30 da dalmisim tekrar 9 da uyandim dus aldim basim kazan gibi uyuyamiyorum artik ama bebisim icin uyku feda olsun :))

kızlar öncelikle teşekkürler cevaplarınız ve paylaşımlarınız için... yalnız olmadığımı bilmek güzel... biraz rahatladım sayenizde. hamile yastığını ben de düşünüyorum alıcam Allah'ın izni ile... ilerleyen aylarda daha çok işe yaradığı söyleniyor kızlar...valla ben de çok zorlanıyorum... Allah bebişlerimize sağlık sıhhat versin... biz böyle en içimizden gelen şekli ile hayatımızdaki bütün lükslerimiz, gece uykularımız, fast food keyiflerimiz,Kanımız canımız oksijenimiz onlara feda olsun derken, Rabbim de onları korur inşallah :) hepinize tekrar teşekkür ediyorum

Sevgi ve dua ile...

Bende normalde hep yüzükoyun yatardım, o yüzden uyumakta çok zorlanıyorum çokkk :((( Sabaha kadar bir sağa bir sola dönüyorum olmuyor, kalkıp dolanıyorum evin içinde. Sağa yatarken sanki azbişey daha rahatım soldan, ama sola yatmam gerektiğini bildiğim için arasırada sola yatıyorum. Yani sabaha kadar doğru dürüst uyku yüzü görmüyorum:((

hamilelikte sola yatmak sandığınızdan çok daha önemli kızlar ben geçen doktora gittiğimde
doktorum bebeği düşük kilolu olan bi hamileye mutlaka sola yatmaya dikkat et diyordu hatta yemek yedikten sonra uyumasan bile sola uzanıp biraz öylece kal diyordu
plesantanın bebeğe giden kan akışını etkiliyor sağa yatmak ,yani bebişlerinizin iyi besleneceğini hayal edip öyle sola yatmaya çalışın benim içinde zor zaten gece elli defa kalkıp tuvalete gidiyorum ama benim şansıma sağ bacağımda uyuşma oluyo kram giriyo sağa yatınca o yüzden gayri ihtiyari sola yatıyorum

aynen ben de şöle deliksiz bi uyku uyuyamıyorummm..hep aklımda..ay sola yatiimmm düşüncesi...dön dön dön..

ben bu kadar önemli olduğuu bilmiyodum kızlar tıbbi açıdan ama tesadüfen hep sola yatıyorum ama sırtüstüde uyandığım çok oluyo .. bu sırt üstü yatmanın bi sakıncası varmıki acep biyerde kasları gerdiği için erken doğuma nedne olabilir diye okumuştum ama pek kulak asmamaıştım açıkçası....

kızlar öncelikle merhaba... birçok yerde okudum anne adaylarına sol taraflarına yatmaları tavsiye ediliyor ama ben mümkün değil yapamıyorum bunu ya :( çok canım sıkılıyor... her yolu denedim... neredeyse kendimi yatağa bağlıcam... bu durumun önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz bana??? sağıma yatıyor olmam ne kadar sorun???

bende herzman yüzükoyun yatıyordum, ama artık sola yatıyorum, uyandıgımda kendımı sırtüstü yada sağğa dönmüş buldugumda bıle üzülüyorum,sola yattıgımzda bebege gıden kan akısı hızlanıyormus, ve bebebk beslenıyormus canım bu yuzden.. zorla kendını bı kac aksam uyumaya calıs snra alısıyosun, ben uyandığımmda bazen kolum fılan uyusmus oluyoo,, ama napıcaz dayancaz artık birsüre:)))

bende herzman yüzükoyun yatıyordum, ama artık sola yatıyorum, uyandıgımda kendımı sırtüstü yada sağğa dönmüş buldugumda bıle üzülüyorum,sola yattıgımzda bebege gıden kan akısı hızlanıyormus, ve bebebk beslenıyormus canım bu yuzden.. zorla kendını bı kac aksam uyumaya calıs snra alısıyosun, ben uyandığımmda bazen kolum fılan uyusmus oluyoo,, ama napıcaz dayancaz artık birsüre:)))

selam hanimlar ilk aylar bende bu konuyu kafama cok takiyordum hamilelikten önce hic sirt üstü yatmazken hamilelikte inadina sirt üstü yatmak rahatlatiyodu beni saga sol hep uyusukluk halindeydim.daha sonra düsündüm ben bukadar stres yaparsam hayatta uyuyamam.ve allah istemedigi sürece bebegime bisey olmaz dedim allaha sonsuz güvenimle rahat oldum ve nerdeyse hep sag yatarak uyudum.gecelerim cok rahat uyku sorunum hic yok ve artik sirt üstü yatmak bile istemiyorum ara ara tuvalete kalkarken cok zorlaniyorum.sadece mide yanmalaarimda sola yatmak cok iyi geliyordu sagda cayir cayir yanan midem geceleri sola dönünce rahatliyordu onu diyebilirim.38 haftalk hamileyim suan hala uykularim cok rahat.o yüzden hanimlar bunu fazla kafaniza takmayin sag veya sol bebeklerimiz allaha emanet o istemedigi sürece hic bisey olmaz rahat olun.sadece sirt üstü yatmak zamanla nefes darligi yapiyor karin büyüdügü icin gece horlama nefes alamama gibi sikayetiniz olur sirt üstü yatamazsiniz istesenizde:))

ben iki tarafada yatarak uyuyordum ki asla uyuyamazdım önceden,insan alışıyor bi şekilde,sağ tarafada yatılabilir ama sol tarafa yatmak daha iyi,önceden sağa sola dönük hayatta uyuyamayan ben şimdi rahat rahat uyuyorum,sizde alışırsınız

ben iki tarafada yatarak uyuyordum ki asla uyuyamazdım önceden,insan alışıyor bi şekilde,sağ tarafada yatılabilir ama sol tarafa yatmak daha iyi,önceden sağa sola dönük hayatta uyuyamayan ben şimdi rahat rahat uyuyorum,sizde alışırsınız

tam tersı canım.doktorların önediği sola değil sağ tarafına yatmak.

hamilelikte bebek için sola yatmak tavsiye ediliyor sağ tarafa yatılınca bebeğe giden kan akışı yavaşlıyormuş. Ancak normal bir insan için sağ tarafa yatmak daha sağlıklı sürekli sol tarafıma yattığım için kalbim sıkışmaya başladı. O yüzden arada 5-10 dk sağıma dönüp kabimi dinlendirmeye çalışıyorum.Sonra tekrar soluma dönüyorum bebeğim için her şeye katlanırım yeterki sağlıklı doğsun. Sırt üstü yatmak ise benim için imkansız gibi bir şey hamileliğimden önce hep sağıma yatardım.

Back
X