Sokaktaki erkeklerin ilk kez(!) dişi görmesi sorunu!

Söylediklerin çok doğru ama sadece açık insanlara değil kapalı insanlarada bu gibi davranışlar yapılıyor.

Sayin Beritann hanim bu isin kilik kiyafet ile zerre ilgisi yok efendim. Soylediginiz sey o kadar goreceli ki kime ve neye gore dikkat cekicilikten bahsediyorsunuz. Benim icin dikkat cekici olmayan birsey bir baskasi icin dikkat cekici olabiliyorken bunun alt sinirini nasil belirleyeceksiniz. En azgin erkegin karsisina farkli giymis on kadin dizip en fazla tahrik eden kadin kiyafetini bulup buna gore bir kistas mi belirleyecegiz. Turkkiye genelinde Izmir de yada sahil kentlerinde kadinlar hem sosyal hem giyim kusam acisindan daha rahat ve tacize daha az maruz kalirken, taciz orani, nispeten daha tutucu, buyuk oranda goc alan sanayi illerinde ki ( gelir duzeyi ile her tur suc seklinin dusuk orantisi vardir bu yuzden gelir ve egitim duzeyi yuksek ilclelerde bile digerlerine nis[peten bu oran dusuktur )oldukca yuksektir. Bunlarin birsuru sosyolojik nedenleri varken siz kadinlarin kiyafet secimleri ile bu isi cozebileceklerini dusunmeniz acikcasi ilginc. Anlasilmasi gereken nokta bu bir kadin sorunu degil ve kadinlar buna yol acmiyor tam tersine bu erkeklerin sorunu ve soylediginiz seyde erkeklerin dikkatini cekmemek gerekiyor! niye hayvanat bahcesindeyiz de kaplanin kafesine mi girdik de dikkatlerini cekmeyelim. Iyi o zaman mumkunse hic disari cikmayalim hic dikkatlerini cekmeyiz. Islerine gelince en ustun yaratik dusunebilen insan, islerine gelmeyince efendim " hormonlari olan kendini kontrol edemeyeden yaratik" oluyorlar hangis cikarlari icin uygunsa. Bu cinsel duygulardan hormonlardan falan bahsediyorlar aynisi kadinlarda da var pekala erkeklerde tahrik edici olabilir lakin ben simdiye kadar erkekleri "taciz" eden bir kadina hic rastlamadim.
Bu kadar yaygin ve birsuru nedeni olan toplumsal bir soruna siz dini bir referans vererek asilda kadinlarin suclu oldugunu soylemeniz sadece komik. Ote yandan yazinizi 'dinimize gore" degil Islam dinine gore boyle boyle diyerek aciklarsaniz cok daha dogru olur kanimca zira herkes musluman degil ve hukuk kurallarimiz Islami hukuk kurallari degil. Insanoglu ates yapmaktan artik buyuk kentlerden yasayan, urettiklerini kullanarak yeni seyler ureten yani sifirdan baslayip bugune gelen bir canli. Ve ozellikle 19.-20. yuzyillarda muthis bir ilerleme sagladi hem teknolojik olarak hemde bilimsel ve kulturel olarak. Ve bence bu uzun surecin en etkili urunlerini bugun olusturdugumuz insan haklari mahkemeleri savas suclari mahkemeleri, insan, kadin cocuk haklari gibi kavramlari ve hatta hayvan haklari gibi kavramlar ile butun canlilarin haklarini ve guvenlikleri yerel mahkelemer disinda bile guven altina alarak yapti ve dunyanin neresine giderseniz gidin taciz bir suctur efendim ve hafifletici hic bir sebebi yoktur bu boyle biline. Tabi ki bizler gibi geri kalmis yada birakilmis toplumlarda tacizciyi kurtarack hafifletici sebepler bulmak icin cirpinan bir suru insan ile karsilasmak ne yazik ki sasirtici degil.

Böyle rezil insanlarla aynı mekanlarda yaşadığımız sürece daha fenasının olmayacağı ne malum değil mi? 6 yaş demek ne demektir ya? Çok üzüldüm.
Peki kimdi hani yakın çevren falan mı?

aynı mahalleden biriydi..pek çoğumuzda olabilir ama dediğim gibi anımsamak bile istemem..

bu yazdıklarınız çok saçma çünkü dini vazifelerini yerine getirmek için arabistana giden kadınları dahi taciz ediyorlarmış ki orada mini etek giyen yok, yani anlayacağınız bu erkeğin beyni ve yetiştirilmesi ile alakalı!

Bi keresinde metrodaydim, karsimda 3 tane turk erkegi, beni yabanci sanip, turkce laf atmaya basladilar. Guya anlamicam ya :86: Bende tabi erkekliginden baslayip taaa sulalesine kadar laf ettim... Onlar oldu Sonradan vay bacim ozur dileriz senin turk oldugunu bilemedik falan.

Boyle seylere hic takmicaksin, ister mini etekle ol ister kapali ol, ister turk ister yabanci, ne olursan ol, ne yaparsan yap, ne giyersen giy karsindaki okuz ise laf atar...

bi sakin olun arkadaşlar.. ne bu şiddet bu celal ya..
görende size çarşafa giydirdim bundan sonra böylesiniz demeye getirdim sancak..
bunlar zaten olan şeyler.. bizden emredilen şeyler.. benim buraya yazmam sizi neden
bukdar rahatsız etti anlayamadım açıkçası..

yazdığımda" kanaatimce" ve " ve haddime değil" gibi kelimelerle kullandım..

buraya çok şey yazabilirim ama gerek yok die düşünüyorum..
özel bi sorusu olan varsa bana mail atabilir..

konuyu açan arkadaşım, dilerim bu rahatsızlıktan kurtulursun...

CUmartesi günü otobüse bindim ayaktayım. Tutunduğum koltukta oturan bir öküz gözlerini dikti durmadan bana bakıyor. Üzerimde eşofman ve tişört var. Makyaj yok. Dikkat çekebilecek hiç bir şey yok. Kafamı çevirip arkamı döndüm. Otobüsten inerken baktım halen dönüp bakıyor. Pes dedim. Ülkemizde kadın olmak zor gerçekten..

bazen hiç,yapmadıgm birşey yapıp küfür ediyorum böyle adamlara..Peşlerine takılıp şikayet etmeyi bile düşündüm kaaç kişiyi.Keşke hemen müdehale edecek brileni bulabilsek olaya.Ama genlde laf yediğimizle kalyoruz ne yazıkki..

bunu engelleyecek birşey yapabilenin alnından öpücem:84:

Canım baksana biz açık giyiniyormuşuz, biz taviz veriyormuşuz da ondan laf yiyormuşuz. Hem biz aşırı makyaj yapıp ne yapacakmışız? Buradaki arkadaşların bir kısmı öyle diyorlar ya. Kapanıp duruşumuza dikkat edelim sonra kendi kendimizi alnımızdan öpelim.
Farklı görüşlerin olması da güzel bir şey gerçi. Ama bu kadar bağnaz olmayın arkadaşlar.

Son düzenleme:
Ne alakası var ki kapalıların başına da geliyo aynı olay, erkeklerin terbiyesizlikleriyle alakalı

Pislikler, iğreniyorum hepsinden. Bir insanı rahatsız etmekten imtinayı öğretmek lazım bu pisliklere.Komşusunun kafasından halı silkeleyeni de, arabasını çizeni de, sokak arasında düğün yapıp kendi müzik zevkiyle hastasını yaşlısını çoluğunu çocugunu yazın o cam kapatılamayan günlerinde uyutmayanı da, otobüste taciz edeni de aynı b.kun soyu işte. Temelde insanları rahatsız etmemek, kul hakkını gözetmek bilincinin olmaması yatıyor.

beritann arkadasimizin gibi zihniyetler oldugu sürece daha cok seyler yasayacagiz biz Türkiye`de. Dogru söylüyor, herkes kapansin ve bu prpblemde ortadan kalkar. Cok dogru bir tespit.:26:

Baksaniza hala erkek lisesi ve kiz lisesi diye okullar varmis. Daha ne bekliyorsunuz Allah askina?

Yanınızda erkek olsa da mal mal bakan, mallar oluyor.Şerefsizler...Ben teksem kavga ediyorum.Ya da pis pis bakıyorum.

kesinlikle abartmiyorsun! igreniyorum nefret ediyorum yolda biriyle gozgoze gelmekten korkuyorum bu yuzden. iki senedir yurt disindayim ama tr de oldugum zamanlari hatirliyorum da resmen artik aliskanlik haline gelmisti sozle taciz edilmek. hele ki yanlislikla gozgoze gelme birileriyle!! Ve bende senin gibi istedigim gibi giyinememekten nefret ediyorum! Birilerinin malzemesi(!) haline gelmemek icin yaz vakti kapali giyinmek biktiriyo. Ne yapmali ki bunlara!

Ben tesetturluyum buna ragmen laf atanlar oluyor.Oyle senin dedigin gibi laflar degilde cok guzelsin diyorlardi yanimdan gecerken.Dusun bu bile beni okadar rahatsiz ediyorduki...Allaha sukur son2 yildir boyle seylere maruz kalmadim.Ama 14 yasimdayken markette meyve aliyordum adam bana posetleri uzatirken biliyor musun cok guzelsin demisti...adamda benden bayya buyuktu o sirada ne cevap verecegimi bilemedim, suratim kipkirmizi olmustu ama sinirden...hem sinirlenmistim hem korkmustum..sadece arkama donup gittim, o gun icim rahat etmedi geri geldim ve o adama bidaha bana oyle laflar soylememisini istedim kizdim...bidahada o markette alisveris yapmadim. Dusunun 14 yasimdayim cocugum daha yine alisverise giderken bir gun bir adami farkettim...30 35 yaslarindaydi ve beni takip ediyordu...markete kadar geldi, arkamadan iceri girdi, markette her gittigim yere gelip beni izledi..Allah biliyor okadar korkmustumki ve biokadarda midemi bulandirmisti bu olay okuluma giderken otobuste yasadiklarimi anlatmakla bitmez... dokunmaya calismalari, gozumun icine bakmalari...gercekten benim icin eziyet dolu dakiklara basliyordu otobuste... ve dusunun bunu yapanlarin cogu yasini basini almis insanlar.. hayatta bir kadinin eline degmemis olmalarina imkan yok... sokakta bukadar sapiklik yapanlar eminimki ozel hayatlarinda bin kadinla olmuslardir...Allah onlardan korusun

kapalıyım ve işim gereği şantiyelere gittiğimden mümkün mertebe bol ve süssüz giyinirim.
daha bugün karaköyde altgeçitten geçerken adamın biri yanımdan geçerek küfretti, ne demek istediğimi anladınız dimi bayanlar.
ben orda çarşaflı da olsam, o adam kadın olduğumu anladığı ve ben onun yanından geçtiğim için aynı ........liği yapacaktı.
kapalılıksa kapalıyım. üstümde siyah bol tunik vardı. tek suçum o ........in yanından geçen bir kadın olmamdı.
o yüzden bi zahmet saçmalamayın.

bu tiplere ettiğim tek beddua var benim. inşallah kendisini kadın yerine koyup da o dediğinin gerçeğini yaparlar ona. karısından kız kardeşinden falan değil bizzat kendinden çıksın acısı. ben de bir babanın evladıyım. ama babam böle bi ........lik yapsa cezasını kendi çeksin isterim.

cuma meselesi bizim hocaların uydurması güzel kardeşim. suudi arap kadınların kıyafetine baksan gözü dahi görünmüyor ama bütün cumaları camide kılıyorlar. bizim hocalara kalsa teravihte erkeklere yer kalmıyo diye kadınları sokmıcaklar camilere sanki teravih de farzmış gibi. sanki memleketin dört tarafı camiyle dolu değilmiş gibi, kadınlar cumaya gitmesin. sanki burası almanya fransa da 2 tane cami var da bizi cumadan alkoyuyorlar. senin mantığın alıyorsa bunu diyeceğim laf yok. ha benim de mantığım alıyodu, ama ne zaman gittim suudi arabistana, gördüm o kadınların oluk oluk camiyi dolduruşunu, bizim yanlış yönlendirildiğimizi anladım. körü körüne her ilahiyatçının her dediğine de kanmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…