• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokaktaki erkeklerin ilk kez(!) dişi görmesi sorunu!

etacarinea

Nirvana
Pro Üye
25 Aralık 2007
2.184
8.426
683
Sizin de başınıza geliyordur mutlaka.. İster genç olsun ister orta yaşlı. Bir laf atılması için kadın olmanız yeterli.

İlk kez sözlü taciz edildiğimde 16 yaşındaydım sanırım. Neye uğradığımı şaşırdım. Kızardım, morardım. Eve gider gitmez ağladım. Anneme uzunca bir süre anlatamadım. Sonrasında hep başım önümde yürüdüm. Buna rağmen senelerdir alışamadım bu duruma. Üniversite öğrencisiyim, asla özgüveni eksik bir insan değilimdir. Hiçbir şeyden çekinmem, korkmam. Üstelik baskıcı bir ailede de büyümedim, ailem gayet modern insanlardır. Ama bu sokak sapıklarıyla karşılaştığımda koşarak kaçasım geliyor. Sanırım bu 16 yaşımdayken hiç beklemediğim bir anda böyle bir olay yaşadığım için.

Okula veya gezmeye giderken arabamı kullanmıyorum. Malum İstanbul gibi bir şehirde yaşıyoruz, trafik derdine hiç girmek istemiyorum. Bu yüzden hep toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Dış görünüş olarak da dikkat çekiciyim sanırım. En çok da düzgün fiziğim ve uzun dalgalı saçlarımla dikkat çekiyorum. Bunlar yüzünden duyduğum o iğrenç kelimeleri hiç buraya yazmak bile istemiyorum. Genelde bu insanlar babam yaşındaki adamlar oluyor. Ben de tahammül edemiyorum yaşından başından utan diyebiliyorum sadece.

Uzatmak istemiyorum. Ama ben senelerdir sırf bu insanlar yüzünden istediğim gibi etek giyememekten, aşırı makyaj yapamamaktan dolayı artık iyice sıkılmış durumdayım. Yakın çevremle de paylaşıyorum bu konuyu. Çoğusu "sen kendini bildikten sonra sokakta tıka kulaklarını" diyor. Elbette öyle ama bu benim çocukluğumdaki olayla ilgili bir hassasiyet dediğim gibi. Bazısı da "ne var yani, bana da atıyorlar bu benim hoşuma gidiyor, beğenildiğimi görüp egolarımı tatmin ediyorum" diyor ki bence bu inanılacak gibi bir şey değil.

Sizce ben abartıyor muyum? Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda?

Bende çok sinir olurum öyle insanlardan,insanların yiyecek gibi bakmasından.hiç abartmıyorsun,kapalıda giyinsek açıkta giyinsek bu farketmiyor.Kendini bilmez bir takım insanlar yine söyleyeceklerini söylüyorlar.

hiç abartmıyorsun
bu toplumda hep kadınlar bir şeylerden taviz vermek zorunda etek giyiyorsan hak ediyorsun damgasını önce hemcinslerinden yersin malesef
toplum kadını doğuştan 2.plana atıyor yaşama hakkını özgürlüğünü her şeyini kısıtlıyor neden sapıklar tahrik olacak
yanımda çocuğum hatta bazen eşim varkenbile bakan insan bozuntularından nefret ediyorum

Son düzenleme:
Böyle yiyecekmiş gibi bakanların aslında tek sorunu;
Hayatlarında ellerine kız eli değmemesi
Bakılmasını geçtik yanında sevgilisi varken bakanlar yok mu üstelik sarmaş dolaşken
Hoşuna giderse bakarsın da yiyecekmiş gibi değil
Kim bakmaz ki güzele kadınlar bile bakarken
Laf atma olayı da neredeyse herkesin başına gelmiştir
Kesinlikle cevap vermemek lazım böyle dangalaklara
Aksi halde istiyor gibi algılanabilirsin ne kadar amacın o olmasa da
Ve beklenti içine girerler
Kısa etek giyemiyorum makyaj yapamıyorum demişsin
Ben o konuda yerine göre olması taraftarıyım
Bahsettiğimiz görmemişlerin olduğu ortamlardan daha farklı elit insanların oldukları yerde yani
Yoksa rahatsız olabilirsin tabi bakılmasından hoşlananlar da var o konuya hiç girmiyorum
Aslında biz bu konuyu sayfalarca da tartışsak yine bir çözüme ulaşamayız
Böyle kırolar hep vardı hep te olacak ne yazık ki..

Sanırım fazla hassassınız. 16 yaşında bu kadar etkilenmeniz garip geldi bana. Belki de ben çok küçük yaşlarda yaşamaya başladığımdan abartılı bulmuyorum. Yani sonuçta suçlu olan o insanlar, siz değilsiniz ki başınızı eğesiniz önünüze. Aksine güçlü olmak lazım.
Ben kendimi bildim bileli laf işitmişimdir sokaktaki adamlardan, gençlerden.
Tabi küçükken daha normaldi o laf atmalar. Zaman ilerledikçe iğrençleşmeye başladılar.
Daha yeni yeni genç kızlığa adım attığım 13-14 yaş dönemlerinde ben de çok garipsiyordum insanların aşırı bir şekilde bana bakmasını ama şimdi öyle bir raddeye geldim ki, bana bakanları hiç görmüyorum bile. Annem yanımdaysa o söylüyor bana abartılı bir şey olursa.
Hiç ama hiç takmam ne bakışı, ne lafları. Yeter ki elle taciz olmasın.
Ha tabi ki bazı zamanlar ben de berbat hissetmişimdir kendimi ama elden gelen bir şey yok. Görmemiş adamla dolu bir ülkede yaşıyoruz malesef. Ben de kıyafetlerime çok özen gösteriyorum. Dekolte, kısa etek falan giyemem sokakta. Abazaların tenime bakmaları hiç hoşuma gitmez. Kısa bir şey giyeceksem taytla giyerim. Bi ara tayt bile giyemez haldeydim ama onu da aştım. Makyaj konusunda da bi ara sıkıntı yaşadım çok dikkat çekince, sonra ben de yapmamaya başladım. Bugünlerde yine yapıyorum. Ara vere vere devam ediyorum.
Bir de kendinden emin bir duruş sergilemek, biraz soğuk ve dik durmak gerekiyor. Öyle yaparsan laf atmalar azalacaktır bence.
Ve bu tip durumları her kadın muhakkak yaşamıştır, yaşıyordur. Üstüne bu kadar düşünmeye değmez bence. Rahat olmalısınız biraz, başka yol yok.

Son düzenleme:
Hele ki ; hergün gördükleri halde , sanki ilk defa görüyormuş gibi bakmalarına sinir oluyoruuuuuuuuuummm :47:

sen 16 yaşında yaşadığın sözlü tacizden dolayı bunları yaşıyorsan benim kesin paranoyak bir tip olmam gerekirdi... sanırım 6 yaşında falandım ilk kez taciz yaşadığımda ama bilinç altım çok derinlere atmış..ve daha pek çoğu...bunun maalesef ki açık saçık giyinmek,makyaj yapmak,dişi görünmekle alakası yok..eğer saplantılı bir erkekle , onun kendini müsait hissettiği! bir ortamdaysanız sizi taciz etmemesi için bir sebep yok...sözlerin bence çok abartılcak bir yanı yok..artık herkeste kulaklık var...tıkarım kulağımı geçer...ama fiziksel tacize maruz kalmak iğrenç bir olay..haa bu arada hiç dikkat çekici birisi olduğumu düşünmem,ben çekingen biri falan değilim ama erkek milleti için önde vajinanızın olması yeterli bişiy...

Bende çok sinir olurum öyle insanlardan,insanların yiyecek gibi bakmasından.hiç abartmıyorsun,kapalıda giyinsek açıkta giyinsek bu farketmiyor.Kendini bilmez bir takım insanlar yine söyleyeceklerini söylüyorlar.

Evet, tek kelime etmeseler bile şöyle aşağıdan yukarıya bakmaları bile rezalet bişey.

gonca2206
hiç abartmıyorsun
bu toplumda hep kadınlar bir şeylerden taviz vermek zorunda etek giyiyorsan hak ediyorsun damgasını önce hemcinslerinden yersin malesef
toplum kadını doğuştan 2.plana atıyor yaşama hakkını özgürlüğünü her şeyini kısıtlıyor neden sapıklar tahrik olacak
yanımda çocuğum hatta bazen eşim varkenbile bakan insan bozuntularından nefret ediyorum

Bir de bu var. Yani hemcinslerimizin "eee açmışsın ki bakmışlar" tarzı yorumları.
Ben de bunu sorguluyorum zaten. Neden biz bir şeyleri kısıtlamak zorundayız, neden insanlıktan nasibini almamışlar yüzünden rahatsız ediliyoruz?
Evli olmak, anne olmak önemli değil ki. Önemli olan kadın olmanız. İki göğsünüz bir kalçanız olması maalesef...

Schizophrenia
Böyle yiyecekmiş gibi bakanların aslında tek sorunu;
Hayatlarında ellerine kız eli değmemesi
Bakılmasını geçtik yanında sevgilisi varken bakanlar yok mu üstelik sarmaş dolaşken
Hoşuna giderse bakarsın da yiyecekmiş gibi değil
Kim bakmaz ki güzele kadınlar bile bakarken
Laf atma olayı da neredeyse herkesin başına gelmiştir
Kesinlikle cevap vermemek lazım böyle dangalaklara
Aksi halde istiyor gibi algılanabilirsin ne kadar amacın o olmasa da
Ve beklenti içine girerler
Kısa etek giyemiyorum makyaj yapamıyorum demişsin
Ben o konuda yerine göre olması taraftarıyım
Bahsettiğimiz görmemişlerin olduğu ortamlardan daha farklı elit insanların oldukları yerde yani
Yoksa rahatsız olabilirsin tabi bakılmasından hoşlananlar da var o konuya hiç girmiyorum
Aslında biz bu konuyu sayfalarca da tartışsak yine bir çözüme ulaşamayız
Böyle kırolar hep vardı hep te olacak ne yazık ki..

Değil maalesef Schizophrenia! Keşke sadece eline kız eli değmemişler bu kıro topluluğunu oluştursa ama maalesef değil. Yaşadığım yer İstanbul'un küçük bir semti. Herkes birbirini ailece tanır neredeyse. Mesela biz ben doğduğumdan beri yani 22 senedir bu evde oturuyoruz. Tabii arada bilmem nerelerden göç edip gelenler çoğaldı, herkes yerli sayılmaz. Hergün okula giderken toplu taşımaya binmem için 10 dakika yürümem gerek ve o yolda dükkanlar var. Sabah-akşam kapılarının önünde oturur esnaflar. Çoğuna selam vermek gerekir, senin küçüklüğünü bilirler çünkü. Günaydın-iyi akşamlar derlerken bazıları yüzüne bakmadan der. Çünkü o sırada ya bacağına, ya kalçana, ya da göğsüne bakarlar. Sen geçtikten sonra kulağına lafları gelir, yanında oturan arkadaşına yorumlarını yapar. Bu insanlar da 20 senelik aile babalarıdır, tek dertleri evden işe işten evedir(!) Bir de bir toplulukta cami imamı gibi helalden haramdan konuşup vaaz verebilirler. Nasıl bir çelişki hiç anlamıyorum.
Ben de erkek arkadaşımın yanında laf yedim birkaç kez. Sakinleştirdim onu. Boşveer duyma bak ben duymadım bile, naapsınlar kıskandılar seni falan gibi şakaya vurdum hatta. O da bu durumu gördükten sonra sen arabayla gel okula diye baskı yapmaya başladı.
Yook o etek giymeme makyaj yapmama durumu yanlış anlaşılmış. Ben isterim ki hergün istediğimi giyineyim acaba bu da sokakta çok mu garip karşılanır diye düşünmeden. Yoksa o derece büyütmedim olayı. :1: Etek de giyiyorum elbise de hatta dekolte de. Ama her zaman değil. Özellikle arabamı kullandığım zaman daha rahatım öyle kıyafetlerle.

Tryamor
Sanırım fazla hassassınız. 16 yaşında bu kadar etkilenmeniz garip geldi bana. Belki de ben çok küçük yaşlarda yaşamaya başladığımdan abartılı bulmuyorum. Yani sonuçta suçlu olan o insanlar, siz değilsiniz ki başınızı eğesiniz önünüze. Aksine güçlü olmak lazım.
Ben kendimi bildim bileli laf işitmişimdir sokaktaki adamlardan, gençlerden.
Tabi küçükken daha normaldi o laf atmalar. Zaman ilerledikçe iğrençleşmeye başladılar.
Daha yeni yeni genç kızlığa adım attığım 13-14 yaş dönemlerinde ben de çok garipsiyordum insanların aşırı bir şekilde bana bakmasını ama şimdi öyle bir raddeye geldim ki, bana bakanları hiç görmüyorum bile. Annem yanımdaysa o söylüyor bana abartılı bir şey olursa.
Hiç ama hiç takmam ne bakışı, ne lafları. Yeter ki elle taciz olmasın.
Ha tabi ki bazı zamanlar ben de berbat hissetmişimdir kendimi ama elden gelen bir şey yok. Görmemiş adamla dolu bir ülkede yaşıyoruz malesef. Ben de kıyafetlerime çok özen gösteriyorum. Dekolte, kısa etek falan giyemem sokakta. Abazaların tenime bakmaları hiç hoşuma gitmez. Kısa bir şey giyeceksem taytla giyerim. Bi ara tayt bile giyemez haldeydim ama onu da aştım. Makyaj konusunda da bi ara sıkıntı yaşadım çok dikkat çekince, sonra ben de yapmamaya başladım. Bugünlerde yine yapıyorum. Ara vere vere devam ediyorum.
Bir de kendinden emin bir duruş sergilemek, biraz soğuk ve dik durmak gerekiyor. Öyle yaparsan laf atmalar azalacaktır bence.
Ve bu tip durumları her kadın muhakkak yaşamıştır, yaşıyordur. Üstüne bu kadar düşünmeye değmez bence. Rahat olmalısınız biraz, başka yol yok.

Ben 16 yaşımda daha çocuktum bence. Bilmiyorum hassasiyetim şu sebeple de olabilir. Bu olayı yaşadığımda babamı yeni kaybetmiştim. En açıklayıcı haliyle anlatmak gerekirse şöyle düşünüyordum: Babam öldü, ailemizi babam korurdu. Şimdi babam yok, bizim kendimizi korumamız gerekti. Bir de babası ölen çocuklar hep sanki babalarının öldüğünü yüzerine bakınca anlayacaklarmış gibi düşünür ilk zamanlar. Babamın kaybını bir anda savunmasız kalmakmış gibi algıladım hep. Bu psikolojik durum hayatıma çok fazla eksi de getirdi artı da.. Eksilerden biri de bu konudur.
Bu arada başımı öne eğme dönemleri de bitti. Neden mi? Genelde bu durumda rahatsız olduğunuzu, çekimserliğinizi vücut dilinizle bu şekilde dışa vurursanız rahatsızlığınızı izlemekten keyif alır inadına laf atarlar. Zaten bunu düşündüğüm için herkese de cevap vermem çoğu zaman duymazdan gelirim. Sadece çok ağır laf edildiğinde dayanamıyorum. Kesinlikle dediğin gibi kendinden emin olmak çok önemli.

jasmeen
Hele ki ; hergün gördükleri halde , sanki ilk defa görüyormuş gibi bakmalarına sinir oluyoruuuuuuuuuummm

:47: :47: :47: :47:

KalSedon
sen 16 yaşında yaşadığın sözlü tacizden dolayı bunları yaşıyorsan benim kesin paranoyak bir tip olmam gerekirdi... sanırım 6 yaşında falandım ilk kez taciz yaşadığımda ama bilinç altım çok derinlere atmış..ve daha pek çoğu...bunun maalesef ki açık saçık giyinmek,makyaj yapmak,dişi görünmekle alakası yok..eğer saplantılı bir erkekle , onun kendini müsait hissettiği! bir ortamdaysanız sizi taciz etmemesi için bir sebep yok...sözlerin bence çok abartılcak bir yanı yok..artık herkeste kulaklık var...tıkarım kulağımı geçer...ama fiziksel tacize maruz kalmak iğrenç bir olay..haa bu arada hiç dikkat çekici birisi olduğumu düşünmem,ben çekingen biri falan değilim ama erkek milleti için önde vajinanızın olması yeterli bişiy

Böyle rezil insanlarla aynı mekanlarda yaşadığımız sürece daha fenasının olmayacağı ne malum değil mi? 6 yaş demek ne demektir ya? Çok üzüldüm. :43:
Peki kimdi hani yakın çevren falan mı?

Ah o zihniyetteki insanları parçalayasım geliyor.
Artık sözlü taciz rahatsız etse de çok garip gelmiyor.Çünkü geçen sene otobüste daha ileri evresini yaşadım.Elle taciz.Ve o kadar kalabalıktı ki çok sonra anladım bunu.çantanın vs. değdiğini sanıyordum vücuduma.Meğer bi ........in eliymiş.Çıldırdım adama yapmadığım kalmadı.Etraftaki insanların umursamazlığı da tartışılması gereken bir konu bence.Koca otobüste 1 kişi bile ses çıkarmadı.Sapık da kaçtı hemen ilk durakta indi.Bi linç etselerdi keşke orada. :47:

Ah o zihniyetteki insanları parçalayasım geliyor.
Artık sözlü taciz rahatsız etse de çok garip gelmiyor.Çünkü geçen sene otobüste daha ileri evresini yaşadım.Elle taciz.Ve o kadar kalabalıktı ki çok sonra anladım bunu.çantanın vs. değdiğini sanıyordum vücuduma.Meğer bi ........in eliymiş.Çıldırdım adama yapmadığım kalmadı.Etraftaki insanların umursamazlığı da tartışılması gereken bir konu bence.Koca otobüste 1 kişi bile ses çıkarmadı.Sapık da kaçtı hemen ilk durakta indi.Bi linç etselerdi keşke orada. :47:

Benim de otobüste sırtımı okşamıştı hayvanın biri. Benle yaşıt bile değildir, küçüktü benden. Otobüs kalabalık bir de sonbahar kalın giymişim. Omzuma doğru çıktıkça farkettim. Avaz avaz bağırdım. Önce aynen kimse tepki vermedi, bir posta da onlara bağırdım. Sonra teyzeler amcalar falan söylenenler oldu, o da hemen ilk durakta indi insanların baskısından. Yoksa onlar ses çıkarmasaydı daha dururdu. İnerken parfümün çok güzel yarın yine bekliyorum seni bu saatte bu otobüste dedi inanabiliyor musun?!

İnerken parfümün çok güzel yarın yine bekliyorum seni bu saatte bu otobüste dedi inanabiliyor musun?![/QUOTE]

:)))))) pişkinliğin bu kadarı çok komik ya :)))))

1-) aşırı makyaj yapıp ne yapacaksın? madem böyle bi arzun var bence ondan çekinme, aşırı makyaj laf atmalarına sebep değil engeldir diye düşünüyorum
2-) 16 yaşında, hiç beklemediğin anda laf atılmış... hmm... her birimizin başına gelen şey, eminim burada çok fazla hassas insanlar vardır. ama hassasiyetlerini geliştirdikleri gibi, savunma mekanizmalarını, kişilik ve düşünce yapılarını da geliştirmeye devam ediyorlar. ben de 15 yaşlarında iken, beni okula kadar takip edenler, kapıma çiçek bırakanlar ya da kıroluğun en ustaca örneği olan peçete ile not göndermeler gibi biçok askıntılığa maruz kaldım fakat bunlar beni bunalıma sokmadı. peçeteyi yırtıp geri gönderebildi isem, çiçekleri ezip yolladı isem, beni takip eden adamı gidip şikayet edip dövdürdü isem sen de pekala böyle bir şeyler yapabilirdin? ama yapmamışsın. geçmişi değiştiremeyiz hiçbirimiz, o halde ne yaparız? geçmişin bizi yönlendirmesine izin vermeden yeni bir şey oluşturmak için çabalarız. üniversite okuyorsun ve bu şikayetlenecek bir durum değil. anladığım kadarı ile ailenle yaşıyorsun çünkü arabamla gitmiyorum şehir otobüslerini kullanıyorum demişsin, bu ancak ailesi ile yaşayan bi insanın uygulayacağı bir davranış. yoksa trafiği kimse dert etmez... ailenle yaşamasaydın, yine kalabalık bir şehirde yalnız olsa idin ne yapacaktın? ailen modern insanlar ama bence sen kendi başına bir şeyleri çözmekten uzak kalmışsın gibi geldi. nacizane fikrim bu.

şimdi yapman gereken şey, geçmişi uzak tutmak ve kendi fikirlerini oluşturmak, kimsenin desteğine ihtiyacın olmadan böyle insanların varlığını kabul etmek ama en önemlisi kendi varlığını kabul etmek ve bir savunma mekanızması geliştirmek. dönüp yaşından başından utan demek bir yol değil ama :) hiç cevap vermemek daha etkilidir çünkü kimi durumlarda.

1-) aşırı makyaj yapıp ne yapacaksın? madem böyle bi arzun var bence ondan çekinme, aşırı makyaj laf atmalarına sebep değil engeldir diye düşünüyorum
2-) 16 yaşında, hiç beklemediğin anda laf atılmış... hmm... her birimizin başına gelen şey, eminim burada çok fazla hassas insanlar vardır. ama hassasiyetlerini geliştirdikleri gibi, savunma mekanizmalarını, kişilik ve düşünce yapılarını da geliştirmeye devam ediyorlar. ben de 15 yaşlarında iken, beni okula kadar takip edenler, kapıma çiçek bırakanlar ya da kıroluğun en ustaca örneği olan peçete ile not göndermeler gibi biçok askıntılığa maruz kaldım fakat bunlar beni bunalıma sokmadı. peçeteyi yırtıp geri gönderebildi isem, çiçekleri ezip yolladı isem, beni takip eden adamı gidip şikayet edip dövdürdü isem sen de pekala böyle bir şeyler yapabilirdin? ama yapmamışsın. geçmişi değiştiremeyiz hiçbirimiz, o halde ne yaparız? geçmişin bizi yönlendirmesine izin vermeden yeni bir şey oluşturmak için çabalarız. üniversite okuyorsun ve bu şikayetlenecek bir durum değil. anladığım kadarı ile ailenle yaşıyorsun çünkü arabamla gitmiyorum şehir otobüslerini kullanıyorum demişsin, bu ancak ailesi ile yaşayan bi insanın uygulayacağı bir davranış. yoksa trafiği kimse dert etmez... ailenle yaşamasaydın, yine kalabalık bir şehirde yalnız olsa idin ne yapacaktın? ailen modern insanlar ama bence sen kendi başına bir şeyleri çözmekten uzak kalmışsın gibi geldi. nacizane fikrim bu.

şimdi yapman gereken şey, geçmişi uzak tutmak ve kendi fikirlerini oluşturmak, kimsenin desteğine ihtiyacın olmadan böyle insanların varlığını kabul etmek ama en önemlisi kendi varlığını kabul etmek ve bir savunma mekanızması geliştirmek. dönüp yaşından başından utan demek bir yol değil ama :) hiç cevap vermemek daha etkilidir çünkü kimi durumlarda.

Ben sanırım biraz sert yazdım. Öyle takıntı halinde sokakta yürürken "ayy biri bana mı bakıyor yoksaaa" gibi paranoyak şekilde gezmiyorum. Psikolojik sorun derecesinde değil bu durum. Sadece duyduğumda fark ettiğimde rahatsız oluyorum. Bu kadarrr.. Yalnızca ilk mesajımı kelimesi kelimesine ezberlemek yerine diğer mesajlarımı da okursanız bunu anlarsınız zaten. Üstelik öyle bir durum olsa burada konu açmaz bir hastanenin psikiyatr servisine görünürdüm. Siz geriye dönüp mesajları okumayın da ben size özet geçeyim. Benim sorunum bu takıntım değil, insanların neden böyle bir rezillik yapma gereği duydukları, neden onların kendilerine çeki düzen vermesi gerekirken biz ayıp bir şey yapmış gibi suçu hatayı kendimizde buluyoruz? Neden onlar yüzünden biz giyim zevkimizden ödün vermek durumundayız? Ben 16 yaşımdaki o şoku atlattığımdan beri bunu sorguluyorum.

Aşırı makyaj yapıp ne mi yapacağım? :1: Tabii benim de hatam var belirtmeliydim. Herkesin aşırı makyaj kavramı farklı. Koyu renk bir ruj sürmek mesela benim aşırı makyaj kavramım. Yaşım da 22 bunu da belirteyim. Ne mutlu size hiç makyajınız yüzden laf yememişsiniz. Ben yedim, oradan biliyorum makyaj engel mi etken mi..

15 yaşındayken sizi takip edeni terslemişsiniz falan filan. Anlamadım ben de o ilk laf atan adamı tersleseydim sonrasında kimse bana laf atamayacak mıydı? Ben mi davetiye çıkartmışım diğerlerine? :1:
Evet annemle yaşıyorum ama bu toplu taşımayla aile arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz onu pek çözemedim. İstanbul'da yaşamak ve trafik sorunu hakkında bir fikriniz vardır umarım. Size şöyle bir örnek vereyim sabah saatlerindeki dersime yetişmek için toplu taşımayı kullanırsam 35 dakikada okuldayım, arabamı kullanırsam 1 saatte. Bir de kaza falan olduğunu, yağmur yağdığını düşünürsek eyvah eyvah. Trafik kilit!
Kocamaaaan bir ailem yok. Bir annem bir de ben işte. Gerisi uzak akrabaya girer bence ki halalar, teyzeler de çok sayıda yoklar. Şuan ne yapıyorsam yapayalnız da olsam aynılarını yapardım. Ailem beni prenses gibi büyütmedi. Hep kendi ayaklarımın üstünde durmayı öğrettiler bana. Bu zamana kadar da çevrem hep ne kadar özgüveni tam bir insan olduğumu söylerler. Böyle bir sıkıntı yüzünden aciz olmayacağım değil mi?
Ben bana bir akıl verin dememiştim ki birinin desteğini istediğimi nereden çıkardınız? Sadece bu konu hakkında başkalarının ne düşündüğünü merak ediyorum.

evet ya sokağa diz hizasında etekle mini şortla ya da topuklu ayakkabıyla ya da ne bileyim güzelce giyinip çıktığımda o mal bakışlardan sözlu sataşmalardan bıktım... nasıl bir toplum yapısı anlamıyorum olağanüstü bir şey mi anlamıyorum... öyle aşırı açık da giymem kotla platform giyince laf atanı gördüm zaten artık etek şort giyecek cesaretim yok..

Daha dün rastladım öyle öküzlere. durakta tek başıma beklerken 3 öküz arabada müziği son ses açmış geçerken bi bağırdılar hiç aldırmadım. bide her geçenin durağa aval aval bakması yok mu iğreniyorum artık ya..

Damarima basti bu konu benim. Insanin anavataninda nefret etme sebeplerinden biri olabiliyor bu. Turkiye de tacize (sozlu yada cinsel) maruz kalmamis bir kadin oldugunu ne yazik ki dusunmuyorum. Istanbul da iken oturdugum lyerden okudugum liseye gitmem 5 saatimi aliyordu trafikle beraber gunde tabi vaktim yollarda otobusten in minibuse binmek ve uyurmekle geciyordu. Bu otobus yolculuklari bana hem dikkatli olmayi, cevremi cok iyi gozlemlemeyi hem de taciz cesitlerini bir guzel ogretti yani. Otobusun iclerde ki koltuklarinda otursaniz basiniza dikilen yaratiklarin vucutlarinin kendileri icin onemli olan pislik orgalnarini tepenize dikmeleri an meselesidir yanasirda yanasir pislik herifler. Ayakta olan kadinlari taciz etmeler, yaniniza oturuz cam kenarina sikistirmalar...yollari soylemiyorum bile bizde esnaflar nedense kaldirimlara dizilir boncuk gibi milleti izlerler babalarinin mali ya kaldirim. Ama soyle birsey farkettim ben tecavuz dunyanin her yerinde olan birsey ekstrem bir durum ama taciz Turkiye de ki kadar yaygin degil. Sucun paylasimi dolayisi ile tacizciler hem yanindakiler den cesaret ve onay alma, hem de sucluluk duygusunu azatlma diye bir psikolji altinda bu mahlukatlar ki genelde grup halinde gezen erkekler gormek cok normaldir Turkiye de. Kadinlari rahatsiz eder ve bunun sucu sorumlugunu kadinlara atarlar ki gecen aylarda ilahiyatci bir hocanin soyledigii zaten hatirlarsaniz bu isin kir, kent, egitimli egitimsiz farketmez ayni oldugunu farkeedersiniz. Hatta bu taciz yuzunden bir ogretmen arkadasla cok kotu kavga etmistim bana kizlarin ne giyiyorsa giysin erkeklerin bakmasi ve taciz etmesi icin giydiklerini soyluyor ve beni ulke kulturunu unutmakla sucluyordu ki ona kendi aile ve arkadas cevresinin kulturunu butun ulkeye maletmemesinin kendileri gibi olmayan binlerce insanin oldugunu bilare aciklmaya calistim lakin anladigindan supheliyim. Universiteyi bitirdikten sonra Amerika ya geldim ve neredeyse 4 senedir buradayim ve butun Turkiye de gelen tanistigim arkadaslar hepimizi hemfikiriz eger ahlaki bir kavram kavrami varsa iste ben bunu burada resmen yasiyorum ve gordum. O ogretmen arkadas Amerikalilar kim kime dum duma demisti ne kadar anlatiysamda anladi mi bilmiyorum ama arkadasim gonullu iliskiler kimseyi ilgilendirmez ama sen bunu ahlasizlik olarak nitelendiriken hic tanmadigin ya da tanidigin ama seninle ilgilenmeyen bir insani rahatsiz etmekle nasil bir ahlaki yapiyi birlestirdi anlayabilmis degilim. yaptiklarinin suc oldugundan bile haberdar degiller olmusuz aglayanimiz yok( gerci aciz suclulari biz ceza alsa yaptirim olmus olucak ya bekle ki adalet bizim topraklara ugrasin). Yolda yurursun kimse ne bakar, ne kornaya basan gorursun, ne gozunun icine okuz gibi bakan ne pesine takilan...bilmiyorum bu hallere bizde birgun gelirmiyiz ama bildigim birsye var kadinlarin kadinlara destek olmasi gerektigi. Bu ulkenin butun kaidnlari erkek siddetinden (taciz bir siddet seklidir) bir sekilde nasibini almis durumda ve kusura bakmasinlar karabasanlar gibi her sokak basini, gunun her saatini, en guzel anlarimizi mahvedemeyeckler cunku biz kaidnlar bu yaratiklardan korkup evlere kanadikca sokaklar kamusal yasam bizler icin daha da tehlikeli olucak. O yuzden arkadasim sen istedigini giy ve diger arkadaslarin da dedigi gibi ne giyersen giy biyiklarin sakalin yok onun yerine memen var ki bu yeter bile tacizi yasamak icin. Elbet bu gunler gecer ve bizler kendi kizlarimiza daha guvenli huzur icinde yasayacaklari bir ulke birakiz..

Daha dün rastladım öyle öküzlere. durakta tek başıma beklerken 3 öküz arabada müziği son ses açmış geçerken bi bağırdılar hiç aldırmadım. bide her geçenin durağa aval aval bakması yok mu iğreniyorum artık ya..

Buna ben de sinir oluyorum durakta bir veya bir kaç bayan varsa her geçen mutlaka mal mal bakıyor . Hayır alt tarafı otobüs bekliyor orda millet e-5 te işe çıkmış gibi bakıyorlar.

Ben pek umursamıyorum bu durumları.
Ne yapayım yani,erkekler bakacak diye mini elbisemden,makyajımdan,dekolte bluzlerimden vazgeçemem.
İşin gerçeği kısacık şortlar,etekler giyerim hiç laf atan da duymadım.
Pis pis bakan varsa da ben farketmiyorum,tanımadığım insanlarla gözgöze gelmem ki.

dinimizin gerekirçe dikkat çekiçi giyinmemek gerekiyor. yani erkeklerin dikkatini çekmemek gerkiyor.
şunu giymelisin bunu giymelisin denilmiyor. ama giyeceğim şeyin nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler veriliyor.ve
mesela cuma namazını kadınlarda kılabilir. ama cuma namazı erkeklere farz oldugu için, cum günleri camide yogunluk oluyor. kadınlarında o gün camiye değil evlerinde namaz kılmaları belirtiyor kitabımız. bağlamak istediğim şu, cuma namazı bu kdar önemliyken, kadınalrın içinde sadece ibadet amaçlı bile ogün camimye gitmemeleri isteniyor..

sizde kılıp kıyafetinize dikkat ederseniz bunların olmıcayacagı kannatindeyim.. ben sadece yorum yaparım. sizi eleştirmek zaten haddime değil..

Back