Sokaktaki canlar :(

Birakitamolsa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
4.024
5.042
158
32
Evet bu benim en büyük derdim. Hava buz gibi sokakta kediler köpekler kuşlar donuyor. Biz ne yapabiliriz demeyin. Hergün kalan yemek artiklarinizi lütfen poşetleyip atmayın. Plastik bi tabak olur yada en basiti kola sisesini kesip içine koyup evlerinizin önüne bırakın. Evet kocaman köpekleri sayısız kediyi evlerimize alamayız. Ama karinlarini doyurabiliriz. Eminim burdaki herkes bu konuda çok duyarlıdır .ama benden hatirlatma olsun. Dışardaki canlarimizi unutmayalım.

Evet o canlar önemli katılıyorum buna ek olarak sokakta yatan insanlar peki ? Ne haldeler perişan durumda o insanların karnını doyurmak pansiyona yerleştirmek var inan o gözleri nasıl doluyor nasıl size melekmişsiniz gibi bakıyorlar içiniz parçalanır

Ahh bilinçli insanlar, duyarlı insanlar olsa keşke her yerde.
Yaşadığım yerde, her dışarı çıkışımda üzülüp dönüyorum.
Hayvanlar aç, yetişemiyorum ki ..
İnsanlar, aman hayvan onlar kendine yiyecek bulur diyor ve geçiyor.
Kısa bir süreliğine Eskişehir'deyim, inanın hayvanlar ne verirsen ver yemiyor.
Etli bir şeyler verdim de dönüp bakmadı ya kaç hayvan.
Bir kaç tanesine de ekmek vs vermeye kalktım ama yok.
İnsanlar o kadar duyarlı ki, esnaflar kapıların önüne kedi-köpek maması bırakıyor.
Karınlarını doyuruyor ve dükkanların kapısının önünde keyifle yatıyorlar.
Arada gelen geçene yaklaşır, seviliyor ve yerlerine dönüyorlar.
İnsanların bilinçli olması çok önemli ve ben böyle insanları gördükçe çok seviniyorum.
Her yerde insanların böyle olması dileği ile ..

kızlar ben kedilere bır tane ev yaptım ve sokaka hayvanlarına mama alıyorum uygunundan 15 kılo elimde kalmadı şuan spariş verdim bugun gelmesi gerekıyordu gelmedi çok üzülüyorum hayvanlara agızları yok dilleri yok. hayvanları seven insanları çok sevıyorum
düşünüp konu açtıgın için teşekkür ederim.
mama almak istemıyosanız bıle lütfen yemeklerı çöpe atmayın kediler yıne gırıp çıkıyor çöp bidonlarına ama kopekler gıremıyor bu soguk hava koşullarında bır de üzerine aç kalarak yaşamaya çalışıyolar. acıkıyolar söyleyemıyolar üşüyolar..

kuşlar içinse geçen sene ekmek agaç yapmıştık arkadaşımla çok güzel oldu bayatlamış ekmeklerınızı atmayın lütfen agaçların dallarına takın. onların gelip yediğini görünce insanın içi huzurla kaplanıyo

kızlar lütfen bıraz duyarlı olalım

Dershanemin önünde bir kedi var nasıl Karnı burnunda anlatamam 3-4 yavru doğurur gibime geliyor. Burada kedi evi yapan arkadaşları gördüm ben de yapmak istiyorum. Yolumun üzerinde evsiz ve dilenen mülteci çocuklar görüyorum. Erkek kılığına girmiş kız bazıları...

Illa kedi kopek mamasi,et,kemik olmasinin onemi yok.Yani evde kemik,tavuk artigi yok yemezler diye dusunmeyin ama tum yemek artiklarini bulamac yapipta vermeyin lutfen.Teflonda 2 yumurta kirip birazcik sutle icine ekmek dograyabilirsiniz ya da makarna haslayip yumurta kirabilirsiniz.
Kuslar icinse haslanmis bulgur,amann bununla ugrasamam derseniz ekmek ufalayip agac kenarlarina koyabilirsiniz.
Bunlari yaptiktan sonrada geriye havalarin biraz ilimasini beklemek kaliyor.En azindan su dondurucu soguklar bitsin artik

Özellikle son bir kaç gündür bu konu çok yoruyor beni, el ermiyor güç yetmiyor. Her yere kuru mama döküyorum, bu gün gazetede okudum Yıldız parkında bir fare donarak ölmüş, öyle kalmış garibim, fare girecek yer bulamadıysa düşünün vaziyeti. Çok iş var yapılacak, köpekler kuru mama ile doymuyor; akşamları çorbalık tavukları kaynatıp makarna ya da bulursam bayat ekmekle papara yapıyorum, biraz soğuyunca poşetlere bölüp çöp konteynırlarının yanına ve sakin yerlere bırakıyorum. Atölyedeki artıklardan barınaklara bir sürü minder diktik, onların hali de perişan. Eski battaniye,çarşaf,kazak,polar verebileceğiniz şeyleri barınaklara bırakabilirsiniz, çoğu açık kafeslerde yaşıyor, kar altında. Kapalı olanlar buz gibi kalebodur üzerinde, oofff offff.....

Bende mama alicam ise giderkn buzdolabı poşetine koyup yanıma alicam kedi köpek gördükçe vericem.20 kilo mama 119 lira acaba netten sipariş dahami uygun fiyat olarak

En azından cabaliyorsunuz ne güzel. Icim yanıyor gerçekten. Keşke herkes sizin gibi ve burdaki duyarlı arkadaslrm gibi olsa...

Bende mama alicam ise giderkn buzdolabı poşetine koyup yanıma alicam kedi köpek gördükçe vericem.20 kilo mama 119 lira acaba netten sipariş dahami uygun fiyat olarak
evet canım nette daha uygun yanı isim vermek olur mu bılmıyorum ama bunun çin kızmazlar herhalde temizmama.com buradan alıyorum ben uygun ve guzel mamaları

Evet ben her sabah sokaktaki yavru kedilerime bol yağlı yumurta pisirirdm. 5 6 tane birde sütü suyla karıştırıp isitip goturrdum. Yavrularim ya yaklasmazlardi ama ben bırakıp arkami döndüğümde saldirirlardi yemeğe. Büyüyünce kaybolup gittiler.

Migros ta 1liraya dostluk mamalari var onlarla da besleyebilirsiniz.

Bizim de apartmana küçük bir kedi girmis kapilari tirmaliyordu acliktan soguktan... ona yuva yaptik mamasi suyunu hazirladk polarini serdik tüm günüm onunla geçti :) bir de gelen gecene laf anlattik... Herkes aoartmanin derdinde sanki bana altin kaplatmislar da kirlenirmis...uyuzlar..

Simdi sakince yatiyor yerinde her bir iki saate gidip bakiyoruz napiyor diye..

Biri kovar diye korkuyorum ama ya her gittigimde orada mi usudu mu diye düşünmekten is güç yapamadim kafayi bozdum

En azından cabaliyorsunuz ne güzel. Icim yanıyor gerçekten. Keşke herkes sizin gibi ve burdaki duyarlı arkadaslrm gibi olsa...

15 yıldır uğraşıyorum, sürekli farkındalık yaratmaya çalışıyorum ama çok başarılı olduğum söylenemez. Ablam ve ben ne kadar yetişebiliyorsak o kadar. Bazen umutsuzluğa kapılıyorum ama sizin gibi insanları görünce içim aydınlanıyor

Çooookk güzel bir niyet, çok da güzel bir yürek sizi tebrik ederim
Ancak ne olur apartmanda yapmayın, yerine alışır, başına bir iş gelir
Apartmanlarda hain çok, arkanızı dönseniz zarar verirler, onu taşıyacak kuytu bulun, ne olur ne olmaz

Aynı şekilde harikasiniz . Ben sizin kadar yapamıyorum belki ama elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Allah bu soğuk havalarda yardımcıları olsun.

Çok mutlu oldum yazilanlari okudugumda hepinize teker teker selamliyor sevgilerimi sunuyorum.. Evet, bende çok üzülüyorum, insanlara da üzülüyorum usuyenlere sokakda kalanlara yaslilara hepsine, hepsine.. Sokakta yasayan kedilere köpeklere kuşlara onlarda.. Camimda buğday eksik olmaz.. Elimden geldiği kadar yemekleri ayri posetleyip cop konteynirlerinin yakinlarna koyuyorum. Ama gecen gün çok güzel bir ev yaptik kedi ve kedicikler ine artik ne zihniyette yarat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…