• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokaktaki canlar :(

Sizin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyorum ama öyle demeseniz keşke. Çünkü bende internet üzerinden sahiplendim ve sadece doğurmadım onu, evlatlarımdan farksız..
O zamanlar bu duyguyu bilmiyordum ve ankara kedisi diye tutturmuştum internetten bir bayanla görüşüp yanına gittim niyetim ankara kedisi idi ama sarman oğlum pıtı pıtı yanıma geldi ve ben onu alıp dönmüştüm iyi ki de ben değil o beni seçmiş :)
Yani evet çok dikkat ederek sahiplendirilmeli ama çok da önyargılı olunmamalı..

Şunuda ekleyeyim onu aldım ve tam 11 saatlik uzağa götürdüm:)

Siz iyi bir örnek olabilirsiniz ama ben daha bu işlerde yeniyken çok da uzağa değil, on dakika mesafeli bir yere sahiplendirdim internetten. Arkadaşlarımın tanıdığı idi, o zamanlar msn vardı, ekledim, hayvanı gördü, ben adamı gördüm. Adresini istedim, sırf hayvanın gittiği yeri bileyim diye, bundan 10 yıl önceydi, o adam verdiğim hayvanı öldürdü, gözüme baka baka öldürdü hayvanı, asla yapmam bir daha asla, tanımadığım birine asla hayvan vermem. Yıllarca rüyalarıma girdi o hayvan, götürüp elimle teslim ettim o psikopata

Şimdi bize denk gelse ev kedisi olurdu :)
Ama tabi herkes evinde bakamıyor hayvan
Kediler rahat ettikleri yeri anında benimser, çevrede sahiplendirme şansı varsa deneyin
Ya da bizim gibi kedicilerin olduğu bir yere bırakın, kedilerin toplu olarak bakıldığı hastalıklı teyze diye tabir edilen tipler var, bende onlardanım :)
Yalnız yiyip içmiyorsa hasta olabilir, öncelikle yarın çay bardağı süt ve bir çay bardağı su ile minik bir muhallebi yapın, içine çok küçük bir tutam tuz ve çok küçük bir tutam şeker atın, fizyolojik serum yerine geçer bu, yavruysa kan şekeri düşmüş olabilir dengelenir bu mamayla, soğutup şırıngayla içirin. Yarım gün kadar gözlemleyin, yememeye devam ederse bir veterinerin görmesi gerekebilir, üşütmüş ya da paraziti olabilir.

Kendi evim olsa şimdiye sarilip yatiyorduk ama işte ... Sabahtan beri dinden girip vicdandan ciktim ama yok! Bu yüzden bir sey olursa çok suçlu hissedeceğim..

Tarif için de çok teşekkürler inşallah buna hayir demez..

Bende mama alicam ise giderkn buzdolabı poşetine koyup yanıma alicam kedi köpek gördükçe vericem.20 kilo mama 119 lira acaba netten sipariş dahami uygun fiyat olarak
Daha ucuz mamalar var..
Mesela trendline diye tavuklu ciğerli mama var ve güvenilir mamadır.(15 kg 70/75 TL)
Köpek maması olarak KİNG var etlidir o da ve 15 kg 60 TL

Siz iyi bir örnek olabilirsiniz ama ben daha bu işlerde yeniyken çok da uzağa değil, on dakika mesafeli bir yere sahiplendirdim internetten. Arkadaşlarımın tanıdığı idi, o zamanlar msn vardı, ekledim, hayvanı gördü, ben adamı gördüm. Adresini istedim, sırf hayvanın gittiği yeri bileyim diye, bundan 10 yıl önceydi, o adam verdiğim hayvanı öldürdü, gözüme baka baka öldürdü hayvanı, asla yapmam bir daha asla, tanımadığım birine asla hayvan vermem. Yıllarca rüyalarıma girdi o hayvan, götürüp elimle teslim ettim o psikopata
Haklısınız tabi böyle kötü yaşanmışlıklarınız varsa bu konuda.. Bizler severken bile incitirmiyiz diye korkarken asıl bir ruh halidir bu bilemiyorum..

Benim kardeşimde haytap üyesi bu karda kışta bile hayvanlar için koşturup duruyor bende hayvan severim ama o birbaşka hayvan hastası bazen bende mama yardımında bulunuyorum

Konu sahibine boyle bir konu actigi icin tesekkur ediyorum. Hanimlar bazi sorularim olacak, yardimci olursaniz cok sevinirim. Sokak hayvanlarina hazir mama verilirse, onlarin kuru mamaya alistiktan sonra asla baska birsey yemeyecegini ve dolayisiyla iyilik yapmak isterken kotuluk yapilabilecegini duydum,bu dogru mudur yani hayvan bir daha kuru mama bulamazsa ac mi kalir baska bisey yemez mi ? Bazi kuru mamalarin hayvanlara cok zarar verdigini, ic organlarini cok tahrip ettigini duydum onereceginiz hayvanlara zarar vermeyecek kedi kopek mamasi var mi ? Yemek yapacak imkanim olmadigi icin kuru mama alarak yardimci olmak istiyorum sokaktaki hayvanlara. Bir arkadas pet siseye koymama konusunda uyarmis sagolsun. Bu karda kista kuru mamayi nasil koyabilirim yere acaba posetin icine koyup icine ucmasin diye tas koysam uygun olur mu ? Simdiden tesekkur ederim

Konu sahibine boyle bir konu actigi icin tesekkur ediyorum. Hanimlar bazi sorularim olacak, yardimci olursaniz cok sevinirim. Sokak hayvanlarina hazir mama verilirse, onlarin kuru mamaya alistiktan sonra asla baska birsey yemeyecegini ve dolayisiyla iyilik yapmak isterken kotuluk yapilabilecegini duydum,bu dogru mudur yani hayvan bir daha kuru mama bulamazsa ac mi kalir baska bisey yemez mi ? Bazi kuru mamalarin hayvanlara cok zarar verdigini, ic organlarini cok tahrip ettigini duydum onereceginiz hayvanlara zarar vermeyecek kedi kopek mamasi var mi ? Yemek yapacak imkanim olmadigi icin kuru mama alarak yardimci olmak istiyorum sokaktaki hayvanlara. Bir arkadas pet siseye koymama konusunda uyarmis sagolsun. Bu karda kista kuru mamayi nasil koyabilirim yere acaba posetin icine koyup icine ucmasin diye tas koysam uygun olur mu ? Simdiden tesekkur ederim
Kuru mama ya alisip başka bişey yemiyeceklerini sanmıyorum. Hayvanseverlerin sitesinde sanırım bi beyefendi plastik tabaklara koyup streclemisti. Gayette ucuz bir yöntem tavsiye ederim.ayrica bir arkadaş mama markası önerdi .Kendisi kullaniyormus. Michoydu sanırım ona güvenerek tavsiye ederim bende ondan alicam

Bizim sokağın köpekleri asla kuru ekmek, makarna türü şeyler yemezlerdi. Kasap, kokoreççi, dönerci ve mahalle sakinleri güzel besliyoruz çünkü.
İlk kar yağdığında kutu yapalım hayvancıklara dedim, nereye koyabiliriz diye bakınayım derken başkasının yaptığını gördüm:)
İlk defa semtimden çok memnunum...
Bunun dışında kuşlar için açık yemlerden alınabilir, o kadar ucuz ki zaten...Ben kuşarımın yemediği kısımları eleyip balkona, bahçeye serpiyorum. Ne kadarına yeterli olursa artık...

Kuru mamaya alışan hayvanların diğerlerini yemeyeceğini ben de duymuştum daha önceleri ama değil yiyorlar, o yüzden içiniz rahat verin.. Bana kalsa içinde ne olduğunu bilmediğimiz mamalardansa evde hazırlayıp vermek en güzeli ama vaktiniz olmadığını söylüyorsunuz aç kalmalarından iyidir.
Pet şişeye mama yada su koymaya gelince şişenin ağzını kestikten sonra çakmak gibi bir şeyle kenarlarını bir güzel yakıp o keskinliğini kaybederseniz sağlıklı bir şekilde kullanabilirler.

ne bulurlarsa onu yıyolar tabı kuru mamayı daha çok sevıyolar kuru mama iç organları tahrıp etmez oyle bişey yok guzel vıtamınlı besleyıcı bır mama ihtıyaçlarını görür

ben yogurt kapıyla koyuyorum

Bizim sokağın köpekleri asla kuru ekmek, makarna türü şeyler yemezlerdi. Kasap, kokoreççi, dönerci ve mahalle sakinleri güzel besliyoruz çünkü.
İlk kar yağdığında kutu yapalım hayvancıklara dedim, nereye koyabiliriz diye bakınayım derken başkasının yaptığını gördüm:)
İlk defa semtimden çok memnunum...
Bunun dışında kuşlar için açık yemlerden alınabilir, o kadar ucuz ki zaten...Ben kuşarımın yemediği kısımları eleyip balkona, bahçeye serpiyorum. Ne kadarına yeterli olursa artık...
ne güzel yermiş yaşadıgınız yerde hayvanlar insanlardan kaçmıyorsa orası en güzel yaşanılası yerdır.
ben eskı semtımde çok tartışdım kuru mamayı buraya koyma bıt gelıyo dıyolardı :KK70:

Her gece miyavlayan kedilerin sesini dinlemek beni mahvediyor. Resmen ağlıyor zavallılar. Karınlarını doyuruyoruz keşke birde ısıtabilsek :(
Bugün oğlum sokağı izlerken kedi gördü "anne kedileri bizim eve alalım mı " diye sordu. O bile farkında nasıl soğuk olduğunun :(

Back