• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokakta kalmış bir kadın

Arkadaşlar uzun uzun yazıp sizin vaktinizi almak istemiyorum sadece bir fikre ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bir konuyla gelmiş olacağım benim 2020 yılında tanıdığım apartta tanıştım bir ablamız vardı evlenmiş boşanmış bir kadındı o da aparta yaşayan birbirimize kader yoldaşlığı diyebiliriz dün beni aradı sokakta kaldığını gidecek yeri olmadığını söyledi işinden olduğunu bir takım kendince özel sebepleri ve sıkıntıları oldu ben de 1 + 1’de yaşıyorum 75 metrelik bir evdeyim küçücük bir evde yaşıyorum şimdi sokakta kalan bir kadın var ortada mesele nerede yatması gerektiği değil aslında koltukta da yatar şu anda hamileyim kesemin etrafında küçük kanamalar mevcut temizlik dahi yapmıyorum kendi başıma asla bir iş yapmıyorum üç günde bir eşimle beraber temizlik yapıyoruz şu anda bir borç içindeyiz o yüzden durumumuz da çok fazla müsait de değil açık konuşayım sadece kendimize çevirecek kadar idare edebiliyoruz ben baştan söyledim hani 2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor şimdi korktuğum şu ben bu kadını evime alırsam 2.03 gün sonra mecbur gitmesi gerekiyor benim kocam da işten geliyor yorgun argın köpek gibi çalışıyor afedersiniz sürekli kesimle alakalı montajda zaten yoruluyor doğru düzgün uyuyamıyor adam geliyor zaten koltukta uzanıyor uyumak istiyor hadi 2.03 gün idare ederiz dedik sokakta kalan bir kadın var ve bu durumdanda haberim yokmuş bilmiyormuş gibi yapamıyorum uyuyamıyorum toplam 24 saattir uykusuzum dinlenmem gereken zamanda kafayı taktım biraz şimdi evimi alırsam yer bulamazsa git de diyemeyeceğim ben ne yapayım bilemiyorum ben kocamla otururum soğan ekmek de yerim öbür gün tavuk da yerim öbür gün et yerim ama misafirin olması onu ayarlayabilmek öyle olmuyor maalesef inşallah derdimi anlatabilmişimdir sizce evimi açmalı mıyım çok uzattım biliyorum kusura bakmayın lütfen🙏
(ÖNCELİKLE HERKESE Çok TEŞEKKÜR EDİYORUM konuyu açtıktan sanırım 1 saat sonra bunu belirteceğim konuyu noktaladım herkese çok teşekkür ediyorum dedikleriniz benim için çok kıymetliydi ve hepinizi dinledim evime almıyorum)❤️❤️
Kimseye evinizi açmayın, geçmişte o hatayı yaptım boşta olan evime yaşlı ihtiyaç sahibi olan birini aldım. İyilik düşündüm, evimi sahiplendi çıkmak istemedi zorla çıkarttım. İletişimde bile kalmayın acındıracak size kendini. Her koyun kendi bacağından asılır. Emin olun siz aynı durumda olsaydınız yüzünüze bakmazdı. Artık kimseye acımıyorum.

Kimseye evinizi açmayın, geçmişte o hatayı yaptım boşta olan evime yaşlı ihtiyaç sahibi olan birini aldım. İyilik düşündüm, evimi sahiplendi çıkmak istemedi zorla çıkarttım. İletişimde bile kalmayın acındıracak size kendini. Her koyun kendi bacağından asılır. Emin olun siz aynı durumda olsaydınız yüzünüze bakmazdı. Artık kimseye acımıyorum.
Şu an o moddayım bu dünya mesaj attım kadın sığınma evini önerdim karakola gitmiş o da sanırım kaymakamlığa mı ne göndermiş benim dediğim yapabileceğim bir şey yok ablacığım dedim ben de çünkü kayınvalidemdeyim şu an dedim hareket etmem yasakken bile sen nasıl bu evden gideceksin ne hizmet edeceksin ya bana kızdı dedim ben gelemem dedım

Bir insan herkesle anlaşamıyorsa vardır bir proplemi. Kimse evine aldığı kişiyi ertesi gün kovmaz kovmayı vicdanı yetmez. Kim bilir neler yaşandı. Allah etmesin şuan öyle durumu düşsem kapısını bana açacak binlerce insan ailem eşim dostum var. Çünkü karakteri herkes bilir. Bu şekil olan birini almam evime net.

Arkadaşlar uzun uzun yazıp sizin vaktinizi almak istemiyorum sadece bir fikre ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bir konuyla gelmiş olacağım benim 2020 yılında tanıdığım apartta tanıştım bir ablamız vardı evlenmiş boşanmış bir kadındı o da aparta yaşayan birbirimize kader yoldaşlığı diyebiliriz dün beni aradı sokakta kaldığını gidecek yeri olmadığını söyledi işinden olduğunu bir takım kendince özel sebepleri ve sıkıntıları oldu ben de 1 + 1’de yaşıyorum 75 metrelik bir evdeyim küçücük bir evde yaşıyorum şimdi sokakta kalan bir kadın var ortada mesele nerede yatması gerektiği değil aslında koltukta da yatar şu anda hamileyim kesemin etrafında küçük kanamalar mevcut temizlik dahi yapmıyorum kendi başıma asla bir iş yapmıyorum üç günde bir eşimle beraber temizlik yapıyoruz şu anda bir borç içindeyiz o yüzden durumumuz da çok fazla müsait de değil açık konuşayım sadece kendimize çevirecek kadar idare edebiliyoruz ben baştan söyledim hani 2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor şimdi korktuğum şu ben bu kadını evime alırsam 2.03 gün sonra mecbur gitmesi gerekiyor benim kocam da işten geliyor yorgun argın köpek gibi çalışıyor afedersiniz sürekli kesimle alakalı montajda zaten yoruluyor doğru düzgün uyuyamıyor adam geliyor zaten koltukta uzanıyor uyumak istiyor hadi 2.03 gün idare ederiz dedik sokakta kalan bir kadın var ve bu durumdanda haberim yokmuş bilmiyormuş gibi yapamıyorum uyuyamıyorum toplam 24 saattir uykusuzum dinlenmem gereken zamanda kafayı taktım biraz şimdi evimi alırsam yer bulamazsa git de diyemeyeceğim ben ne yapayım bilemiyorum ben kocamla otururum soğan ekmek de yerim öbür gün tavuk da yerim öbür gün et yerim ama misafirin olması onu ayarlayabilmek öyle olmuyor maalesef inşallah derdimi anlatabilmişimdir sizce evimi açmalı mıyım çok uzattım biliyorum kusura bakmayın lütfen🙏
(ÖNCELİKLE HERKESE Çok TEŞEKKÜR EDİYORUM konuyu açtıktan sanırım 1 saat sonra bunu belirteceğim konuyu noktaladım herkese çok teşekkür ediyorum dedikleriniz benim için çok kıymetliydi ve hepinizi dinledim evime almıyorum)❤️❤️
Kadin siginmaya gidemiyor mu

Sokaklara düşecek kadar şizofren olabilir uyuşturucu bağımlısı olabilir .İnsan öyle kolay kolay sokaklara düşmez özellikle bir kadın .Ben ekonomisi çok düsük bir yerde büyüdüm insanlar fakirlikten kırılıyordu roman vatandaşlarla birlikte yine herkesin sığınacak bir çatısı vardı tek sokakta kalan eroin bagımlısı bi adamdı .Ailesi olduğu halde sokaklarda kalıyordu .En sonunda kemik erimesi yürüyememe sonucu döndü evine ağır hastalandı

1+1 evde nereye alacaksınız yahu?
Ayrıca 2-3 güne ev kim bulabiliyr su zamnda?
Calısmayan durumu olmayan kadına kim ev verir?o kadın kirayı nasıl ödsr?
Hayal dğnyasından cıkın.
Olacak is degil.
Sıgınma evlerine basvurmus mu?

benim eski sevgilim yalnız yaşıyordu ve bir gün güya çok zor durumda kalmış birine denk gelmişti
neymiş efenim ev kirasını ödeyemediği için ev sahibinden dayak yemiş
3-4 gündür açmış boğazından yemek geçmemiş falan
iş güç de yok
gidecek yeri de yokmuş
ona evini açmıştı hatta cebine harçlık bile koymuştu, beraber çalışırız benim işlerimde bana yardım edersin demişti
1 haftayı doldurmadan bu vatandaş sevgilime güzel bir kazık attı
bu hikayeden beri asla kimsenin eve alınmasını savunmuyorum kesinlikle almayın boşverin

Evimi açmak yerine ona yer bulmaya çalışırdım, açıkçası insanlara güvenemiyorum bu devirde ...

Sizin maddi durumunuz evinizin durumu ortada.iki üç gün kaldı diyelim e sonra ne olacak?yine sokakta kalacak yani değişen pek bişey yok bırakın kendisi bı yol bulsun

Evet kesinlikle bana da öyle geldi o yüzden o en son ki mesaj zaten aydınlanmıştım da ben yine kafama yastığı koydumda acaba mı demezdim ama acaba ne halde diye düşündüm ama şimdi düşünmem ve kadın sığınma evine git gitsin diye de son noktamı yapmış bulunmaktayım çok sinir etti cünkü son cümlesı benı
son cümlesi ne ben mi göremedim
attığın yerlere ulaşamadım falan yazmış benim anladığım

Merhaba.2 günlüğüne kadın sığınma evinde kalan bir arkadaşım oldu yakın zamanda ve ona sordum şimdi sırf şiddetten değil sadece barınma ihtiyacı için bile kadınları misafir ediyorlar.Bulunduğu yerdeki konukevi deniz dibinde çok güzel bir yerdeymiş hatta temizliği günde 3 öğün yemekleri duşları hepsi var.Karakola başvurup kalmak istediğini söylerse yardımcı olurlar ama bulunduğu şehirde can güvenliğini tehtid edecek peşine düşecek birileri varsa asla dışarı çıkarmıyorlarmış yer ifşa olmasın diye.Başka ile gönderiyorlarmıs 6 ayda bir de mecburi olarak il değişimiyle başka konukevinde kalıyormuş.1 gün dışında günde 3 4 saat dışarı çıkabiliyorlarmıs haftasonu da sabah 10 dan aksam 5 e kadar cıkabilirlermis.Telefon vs yasak dedi cımbız bile almıyorlarmıs camları acamıyorlar sadece 5 dk sıgara hakkı varmıs gunde 1 kere.Sıgara ıcmeyenler hava alamıyor kapıda.Calısmak ısteyenlere de yardımcı oluyorlarmıs eger calısacaksa her gun aynı saatte gırp cıkma sansı varmıs dıgerlerı cıkamıyormus calısmayanlar. Sadece anlattıgım sekılde cıkıyorlamıs.Kadın sıgınma evı su an onun ıcın en guvenlı yer ben en yakınım olmadıgı surece almam kımseyı.

Merhaba.2 günlüğüne kadın sığınma evinde kalan bir arkadaşım oldu yakın zamanda ve ona sordum şimdi sırf şiddetten değil sadece barınma ihtiyacı için bile kadınları misafir ediyorlar.Bulunduğu yerdeki konukevi deniz dibinde çok güzel bir yerdeymiş hatta temizliği günde 3 öğün yemekleri duşları hepsi var.Karakola başvurup kalmak istediğini söylerse yardımcı olurlar ama bulunduğu şehirde can güvenliğini tehtid edecek peşine düşecek birileri varsa asla dışarı çıkarmıyorlarmış yer ifşa olmasın diye.Başka ile gönderiyorlarmıs 6 ayda bir de mecburi olarak il değişimiyle başka konukevinde kalıyormuş.1 gün dışında günde 3 4 saat dışarı çıkabiliyorlarmıs haftasonu da sabah 10 dan aksam 5 e kadar cıkabilirlermis.Telefon vs yasak dedi cımbız bile almıyorlarmıs camları acamıyorlar sadece 5 dk sıgara hakkı varmıs gunde 1 kere.Sıgara ıcmeyenler hava alamıyor kapıda.Calısmak ısteyenlere de yardımcı oluyorlarmıs eger calısacaksa her gun aynı saatte gırp cıkma sansı varmıs dıgerlerı cıkamıyormus calısmayanlar. Sadece anlattıgım sekılde cıkıyorlamıs.Kadın sıgınma evı su an onun ıcın en guvenlı yer ben en yakınım olmadıgı surece almam kımseyı.
Evet bunun hakkında araştırma yaptık kendisine gitmiş ama sonuca varamamış buradan da bir kardeşimiz sağ olsun yardımcı olmaya çalıştı ama ben artık zaten konudan uzağım ne yapıyor bilmiyorum bir de şu an yer buldu mu ne halde hiç haberim yok ben zaten çok uykusuzum yani öğlen birde bir yattım akşam yedi oldu daha kalkalı on 15 dakika oldu bilmiyorum şu an bir kadın sığınma evinde mi dışarıda mı bir yer buldu mu hıc bılgım yok ama tüm detayları da ona verdim böyle inşallah yolunu bulur🙏

Evet bunun hakkında araştırma yaptık kendisine gitmiş ama sonuca varamamış buradan da bir kardeşimiz sağ olsun yardımcı olmaya çalıştı ama ben artık zaten konudan uzağım ne yapıyor bilmiyorum bir de şu an yer buldu mu ne halde hiç haberim yok ben zaten çok uykusuzum yani öğlen birde bir yattım akşam yedi oldu daha kalkalı on 15 dakika oldu bilmiyorum şu an bir kadın sığınma evinde mi dışarıda mı bir yer buldu mu hıc bılgım yok ama tüm detayları da ona verdim böyle inşallah yolunu bulur🙏
Bulur bulur merak etmeyin zihinsel engeli yoksa gayet halleder kendi siz kendinizi düşünün boşverin

Son cümlesi neydi bende anlamadım
Zaten uzun bir mesaj attım derdimi anlattım ben dedim misafir edemeyeceğim kadın sıgınma evine git falan dedim zaten o da ben karakola gittim falan demiş konu zaten kapandı gidecek yerde bulmuş hani internetten buldu artık bilmiyorum ev arkadaşı arayan biri yanına yerleşmiş kendısini ben kendisinden öğrenmedim de bir farklı bir kişi vesilesiyle öğrendim çünkü engellemiştim ama ister istemez diye merak da ettim yani acaba hâlâ sokakta mı diye bir de burada çok da yağmur yağdı bugün de ama artık konu kapandı zaten boşu boşuna kafayı takmaya düşünmeye bile gerek bile yokmuş da işte konu açmadan 1 saat daha beklesemişim zaten bunu anlayacakmışım ama olsun yine de burada güzel insanların olduğunu görmek yardımcı olan insanları görmek çok çok güzeldi ❤️🙏

Eklentiler

• IMG_6431.jpeg
    IMG_6431.jpeg
    136 KB · Görüntüleme: 285
Damla kalbin çok güzel hiç bozulmasın hep böyle ol ama artık devir değişti insanların maskeleri altında nasıl bir karakter var bilmiyoruz her zaman önceliğin çocuğun ve ailen olsun

Damla kalbin çok güzel hiç bozulmasın hep böyle ol ama artık devir değişti insanların maskeleri altında nasıl bir karakter var bilmiyoruz her zaman önceliğin çocuğun ve ailen olsun
Çok teşekkür ederim kuzu cok sagolun ben zaten insanlara güvenmem o kadar zor ki yeri geldiğinde bile herkesten şüphe eden biriyim ama işte böyle sokakta kalınca güven falan düşünmedim sadece kafamda tek düşündüğüm şey bir kadın ve o kadın sokakta dedim günümüzdeki olaylar kadınlara yapılanlar da malum bir de olduğu semtte gerçekten çok pis bir Semt belki bilirsınız Esenyurt ama çok güzel yer bulmuş boşu boşuna beni burada strese soktu ben de engelledim daha da benle muhatap olmasın diye zaten çok da lazım bir insan değil hem de imam nikahlı olan eşiyle de galiba barışmışlar yeni yeni şeyler duyuyorum şu an bir süre ara vereceklermiş işte o da şimdilik başka bir kişinin yanında kalacakmış kadın iyi ki de almamışım

2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor

Bu kadinin ailesi, akrabasi, sizden baska bir arkadasi yok mu?

Back
X