Sokakta ac kalmis cocuklar, -22 derecede hayatta kalmaya calisanlar (II)

herkes
gözlemlese yakınlarında olan kişileri birimli mercilere bildirilirse bir şeyler olur

Tam konunuza o kadar sıcak şyler yazacaktım ki şu arkadaşlar neyden bahaediyo diyip malum yorumunuzu dehşetle okudum ve şuan sayfanızdqn kaçmak için parmklarımı daktilo gibi çalştırıyorum... Soylemesem patlicam ; bizler o ulkelere turistik amaçlı gitmiyoruz dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz, ne hakla bu hakkımızı bu kadar sert eleştiriyorsunuz pardon... Siz turistik amaçlı paranızı çarçur etmeyin gidin bağış yapın ama biz dini vecibemizi yerine getiririz ve o giden parayı değil Allah rızasını kaale alırız..

İnsanların inançlarını kendinize dalga mevzusu edebilecek kadar sığ bir zihniyetteyken şimdi kalkıp sağduyu çağrısında bulunuyorsunuz,ilginç...
Merhamet Allâh ın kullarına bahşettiği çok güzel bir hissiyattır, siz ölmüş birilerine pastırma yakıştırması yaparken öte yandan merhametten bahsediyorsunuz olmadı...

Konuya negatif yaklasanlar utansin. Isiniz gucunuz polemik yaratmak.
Ben internetten insan siginagi teknoloji ariyorum.
Buldukllarimi iletecegim.

helal olsun COLIN yorum ıcın .
Yinemipilav umarım su saygısızlıga son verırsın sende .... allah ıslah etsın

Hangi konuya yazmış,ben baktım ama bulamadım ne yazdığını merak ediyorum?

Geçen kar ve tipi vardı. Kaldırım kenarında bir köpek. Yatıyor. Önüne yemek koymuşlar yemiyor bile soğuktan diye düşündüm. Bağlı olduğum belediyeyi aradım. Bide şarjım bitik veteriner bölümünü arayın dedi. Söyledim şarjım yok siz arayın diye. 3 kere aradım arka arkaya geliyorlar dediler. Bakın 4 yaşında oğluma bu soğukta başında bekliyorum kalkmıyor bende çocukta donduk köpekler çok büyük eve götüremiyorum dedim. Derken şarjım bitti. Bır pastane onundeydim birsürü dükkan bir kışı de çıkıp biz arayalım demedi. Pastane sahibi beklemeyin boşuna daha geçen hafta sokakta kız kaçırdilar polisi aradık kimse gelmedi dedi. Bende bir şok daha. Basında resmen ağladım. Uzun süre beklediğim ve köpek kalktı toplayarak devam etti yoluna. Belliki araba çarpmıs. Bende takip edemedim elimde çocuk çıktım eve geldim.

Ertesi gün bana veteriner işlerinden telefon geldi. Belediye ye ihbar bırak mış sınız mahallede fare varmış dedi. O beyinsizler size benim ihbarı mı böyle mi iletiler dedim. Sonra telefonlar ını aldım. Bidaha görürsem arayim diye ama göremedim.

Yanı aynı anda hem insan hemde hayvan canın nekadar ucuz olduğunu öğrenmiş oldum. Allah kimseyi hiç bir canlıyı başka bir canlıya muhtaç etmesin. Kimseden kimseye fayda yok.

Ayrıca eşi konudaki yorumunu da çirkin oda ayrı konu. Ahlaksız diye dini vecibelerini yerine getiren kisilere değil. Bir Vale ye 200 tl verene 4 lahmacunu teknesine isteyim yüzlerce lira verene denir

Son düzenleme:

kız kaçırma polisin umurunda olmaması yuhhh ya polisin görevi ne ? Konuyla alakalı olarak da belediyelerin evsizler için ödeneği var ama yapılan icraat yok bazı iller de var da çoğunda yok işte o para nereye gidiyor malum insan hayatının önemi yok artık

geçen sene yol boyunca birsürü suriyelilerin dilenci vardı. Yolda çocuğunu kat kat giydirmisim oyle soğuk beton da emekle yen bir bebek. Az yürüyorum altına o soğukta cis yapmış bir bebek. Elimden gelen yardımı da yapıyorum ama yoo bitmiyor. En son baktım bir dilenci kadın ayağında çorap ayakkabı yanındaki kız çocuğu çırılçıplak yere basıyor. Aradım belediyeyi yeterince artık yüreğim dayanmıyor. Bir çare bulun bu coxuklara dedim. Nerde ler dedi. Dedim dalga mı geçiyor sunuz. Ana cadde üzeri 5 adımda bir dolu. Vızır vızır zabıta polis aracı geçiyor. Gorulmeyecek gibi değil.

Sonra baktım yoklar. Meğer başka tarafa sürgün edilmiştir ler.

Öyle ödenek olmayacaktır bir belediye değil burası. Baya hızla gelişen ücretsiz spor salonu yüzme havuzu vs vs bisürü yeri olan biryer. Ben resmen utandım bu ramazan ayında. Yani şu kurulan iftar çadırı burada da var. Hadi Eminönü vs gibi işlek yerleri anlarım sonuçta oralar gibi konumda olan yerler birçok insanın aynı zamanda işten eve giderken kullandığı iftarda oruç açmak için çadırı kullanabileceği biryer. Ama burası öyle merkezi bir mühit değil. Ve nezaman ordan gecsem havalı güneş gözlüklü. Akıllı telefonları gayet yerinde insanlar masaları işgal etmiş yemek yiyor . Şahsen cebimde 2 tl varsa bir simit ayran ile açarım orucumu. Evimde bir tarhanam varsa yeter derim ki hiç olmayan yesin gidip orda ne işim var. Orda oturmak parasi olanın hakkı değil. O lokma dizilir boğazıma. Orucun Fazileti nedir unuttu insan oğlu. Evde kuru soğanı olmayan insanı. Evi uzak olup cebinde parası olmayan insanı doyurma yeri olmalı bu iftar Çadırları. Belediye toplu msj atabilir çağirabilir. Ama sen vatandaş olarak gitmeyerek koyarsın tepkini aç olan yesin olmayan yesin dersin. Bir suc devlette değil ki. Parasi olup orda yemek yiyenin de.

Farklı olmaya çalışan bir tip olabilir.
Ben de mesajını merak edip sayfasına girdim bunları okuyunca mesajı okumaya gerek kalmadan çıktım.

Neyse banlanmis.
Cimcime kibleseymis önceden bunlara gerek bile kalmazmış
Hakaret etmiş çünkü.

Bu milletin ii değil devletin sorumluluğu evet insanların da merhametli olup diğer insanlara el uzatması ok kabulüm olmalı da ama sosyal devlet kavramı var sorumlulukları belli samsun ve bi kaç ilde evsizler için pansiyonlar yapıldı. Burada çok soğuk olursa bi geceliğine spor salonuna alıyorlar sabah erkenden hadi güle güle en son da böyle yaptılar ama bir yalan dolan biz belediye llarak bir ay barındırdık kıyafet ve yiyecek verdik iş imkanı sağladık halbu ki yok öyle bişey

Orası öyle ama benim şahsi kannatim oraya kimse gitmese vicdanını kullanarak. Biri de çıkıp sorar bedava yemeği niye kimse yemiyor diye. Cok ütopik bişey istediğimi biliyorum ama insanlığın da bunu gerektirdiği düşüncesindeyim. O masada oturanlardan çok daha zor durumda olup gidip orda beleş yemek var diye sıraya girmeyecek insan larda var eminim

Gerçek ihtiyaç sahibi diyemez ihtiyacım var diye ama aralarına karışıp kendini gösterirsen gelir biz burda gönüllüler olarak her akşam yaklaşık seksen kişiye yemek veriyoruz ya da ihtiyacı olana kıyafet vs veryoruz inanın daha neler var içlerinde ne hikayeler şaşar kalırsınız çok detaya giremem zaten burdan.

Belediye kaymakamlık vs vs umursamıyoe tamam diye geçiştiriyorlar yada belediye kaymaklığa kaymakamlık da belediyeye atıyor o başka yere :)

Bu uye yüzünden tum konularda uyeler birbirine dusuyor ve sonu ban...biz tartisirken kimsenin hassas noktalarından vurmuyoruz .. sen bu ulkenin vatandasina medeniyetsiz diyordun ya simdi merhamet duygularin mi kabardi .. samimi degilsin.. insanlar senin oyununa gelmedi ama sen gittin umarim tamamen yasaklanırsin tek başına su koca siteyi karistiyorsun sen.. sen benim dinime benim vatanimi begrnmiyorsan gideceksin bu ulkeden .. sen bu toplum icin ne yaptin kime bi hayrin dokundu .. hayatin googledan anca kopyala yapistir ve insanin canlisina saygin yok ki sehidine olsun pastirma imis yazikk ki ne yazik .. allah islah etsin

Ne güzel bir iş yapıyor sunuz. Gerçi şimdi hep kötü örnekler verdim. Ama geçen yaz bir araba içinden kedi sesi geldi. Baktık motordan geliyor. İtfaiye aradım. Oda polisi arayın dedi. Polisi aradım. Bizi niye aradı nız itfaiye nin işi dedi. Dedim itfaiye sizi aramamı söyledi. Neyse en son polis benden plaka yı aldı. Bende cama nolur ne olmaz bir kağıt koydum.
Aracın sahibi ni bekledim gelmedi. 15 dk sonra bir polis memuru aradı aracın sahibine ulaştık aracına doğru gidiyor birde ekip gönderiyoruz dedi. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Allah görevini hep iyiye kullanan insanlar ile karşılaştır sın. Görevini severek yapmayacak. İnsan hayatına önem vermeyecek insana o göreve gelmeyi nasip etmesin. O polislere öyle dua ettim ki.

Hiç uğraşmazlar oraya gitcek rapor vercek vs vs biliyorum çoğunu maalesef durum kötü bahsettiğim grubu sonradan gördüm gönüllü oldum neler yapıyorlar benim yaptığım hiç bişey o insanlar da yapmıyoz artık deseler bittiler ve en güzel gördüğüm neydi biliyormusun ? Biri geldi oda gönüllü sandım kasa kasa portakal meğee geçen sene sokaktan kurtarıp iş sahibi yaptıkları biriymiş unutmamış şimdi sıra bende diye gelmiş bak örnek o iyilik dolaşıyor hep

Bence sana kızmamak gerek senin dini vecibelerden muaf olduğunu düşüneceğim kadar zeka eksikliğin var. Olaylara bakış açın bağlantı kurma şeklin falan efsane gerçekten. Belli bir zeka seviyesine sahip insanın kuramayacağı bağlantılar onlar.

Neyse uzatmayacağım arkadaşlar yazmış epey gerekeni. Selametle tatlim üşüme sende dışarlarda dikkat et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…