Sokak kedisine salam verdim sıkıntı olur mu?

Hayır zararlı değil. Kılçıklı ve balığın atıklarınıda sakın vermeyin. Boğazlarına takılıyor veya mide bağırsak sorunları yaşıyorlar. Fırında pişirdiğiniz balıklardan verebilirsiniz. Bütçeniz el veriyorsa uygun fiyata 15 kg kedi mamaları satılıyor onlardan alabilirsiniz. Yavrunuzla beraber beslemeye çıkabilirsiniz. Hem sokaktaki yavrucaklar hemde sizin yavrunuz çok mutlu olur.
Bundan sonra salam yok, dediniz gibi mama aliriz :) tesekurler teyzesi :) ben de seviyorum da aslında tiskiniyorum bazı kedilerden :) ama bazısı var çok çok tatlı boncuk gözlü:) çirkin olanları sevemiyorum heral de anlamadım:)

Bundan sonra salam yok, dediniz gibi mama aliriz :) tesekurler teyzesi :) ben de seviyorum da aslında tiskiniyorum bazı kedilerden :) ama bazısı var çok çok tatlı boncuk gözlü:) çirkin olanları sevemiyorum heral de anlamadım:)
Hayvanları çirkin-tatlı kategorisinde ayırırsak onlar çok hissederler. Ve çok hisli varlıklar sokakta zaten hayata tutunmak için çöplerin içinde gezeliyorlar. İnsanoğlu bizlerden daha çok temizlerdir tiksinmeyin hiç korkmayın. Onlar güvene güvene yaklaşırlar. Siz güzelce mamaleını dağıtın✨

Konunun yeri burası değil biliyorum ama daha aktif olduğu için yazmak istedim. Biraz da acil cevaba ihtiyacım var.

Markete giderken, tavuk kemiği kırıntısı kemiren bi kedi gördüm. Marketten de salam aldım, parçaladım verdim. O kediye daha önce de aç bitir salam vermiştim birkaç hafta önce.

Am bu defa biraz daha büyüğünden aldım, dedim karnı biraz doysun. Ama yerken böyle sanki kusar gibi değişik bir ses çıkardı. Yemeye de devam etti.

Araştırdım ve kedilere salam vb. şeylerin verilmemesi gerektiği yazıyordu. Ama sadece 1 kere verdim. Hayvanı biraz gözlemledim ama yedikten sonra mahalleden ayrıldı.

Sorum bir kere salam verme ile kedide zehirlenme, ölüm vb. şeyler olur mu? Salamın son kullanma tarihine de bakmıştım, sıkıntı yoktu?
korkmayın sıkıntı olmaz. normalde verilmez evet parazit riski var. ama bu kedi baya aç belliki. çok hızlı yedigi içinde kusar gibi olmuştur endişelenmeyin. o zavallılar çöpten bozuk şeyleri yiyolar çaresizlikten. ve maalesef alışıyo bünyeleri. bi salamdan kendinizi suçlu hissetmeyin.. mümkünse ev yemeklerinden artanları verebilirsiniz daha sağlıklı olur özellikle etli yemekler :) tavuk suyuyla pişirilmiş makarna pilav vs afiyetle yerler <3

Teşekkürler yorumlar için.

Kedi ile tekrar karşılaştım. Gayet sağlıklı :)

Back
X