Sokak kedisine salam verdim sıkıntı olur mu?

ank-lyl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2022
319
309
23
32
Konunun yeri burası değil biliyorum ama daha aktif olduğu için yazmak istedim. Biraz da acil cevaba ihtiyacım var.

Markete giderken, tavuk kemiği kırıntısı kemiren bi kedi gördüm. Marketten de salam aldım, parçaladım verdim. O kediye daha önce de aç bitir salam vermiştim birkaç hafta önce.

Am bu defa biraz daha büyüğünden aldım, dedim karnı biraz doysun. Ama yerken böyle sanki kusar gibi değişik bir ses çıkardı. Yemeye de devam etti.

Araştırdım ve kedilere salam vb. şeylerin verilmemesi gerektiği yazıyordu. Ama sadece 1 kere verdim. Hayvanı biraz gözlemledim ama yedikten sonra mahalleden ayrıldı.

Sorum bir kere salam verme ile kedide zehirlenme, ölüm vb. şeyler olur mu? Salamın son kullanma tarihine de bakmıştım, sıkıntı yoktu?

Düşünceniz çok tatlı bu arada. :KK200:Kedinin küçük mü büyük mü oluşuna göre değişir bu durum. Yavru ise önermiyorum, içerisinde bulunan baharat ağır gelebilir ama yetişkin bir kedi ise sorun olmayacaktır.

Ay kediye selam verdim diye konu başlığı mı olur diyecektim 🙈🤦🏻‍♀️
Uykusuzum kabul ediyorum

Bir kereden bir sey olmaz lakin devamlılıkta iç parazitler meydana gelir. Sağlıklı değil. Bunların yerine kedi mamaları alırsanız çok daha iyi olur. Tekrar karşılaşırsanız hayrına iç parazit tedavisini yaptırırsanız çok iyi olur.
Paraziti vardır muhtemelen ondan öyle olmuştur.

Selam verdim diye okuyan, selam da veriyorum :) Çok tatlı bir kedi. Ne yaptın diyip seviyorum, anlıyor sanırım ki miauyvv diyor :)

Kedi çok yavru değil. Yaşını thamin edemem ama 6 aylık bir kedi bakmıştım, emaneten 2 - 3 günlüğüne. Ona kıyasla konuşursam, 6 aydan büyüktür. Yani minik kedilerden değil.

Burada fazla sokak kedisi yok ve çeşitli yerlere mama / yiyecek bırakanlar olduğu içiin çok geziyor. Ama kendiyi gördüğümde tanırım. İnsana yaklaşma şekli, kendini yerde yuvalayıp sevme şekli vs. Zaten genelde bizim mahlle civarında dolaşıyor.

Eşim de ben de denk geldikçe alıyoruz hayvanlara bir şeyler. Ama ilk defa bir kediye yemek verirken öyle bir ses duydum. Önceki verdiğim dilim salamdı, sıkıntısız yedi. Bu verdiğim şu sopa gibi olan salamlardan. Bıçak olmadığı için elime paçalayıp verdim.

İstemeden de olsa bir hayvanın zehirlenmesine, ölümüne sebeb olmak istemem. O kediyi her gördüğümde seviyorum ben.

birçok yerde kuru mama satılıyor önceliğiniz o olursa daha iyi olur :KK200:

Cig et verilmemesi gerekiyor, ama hemen olmez hayvan :) Duzenli olarak beslenmemesi lazim cig etle, bakterilerden dolayi. Gerci salam cig et sayilir mi emin degilim biz de yiyoruz pisirmeden :D

Sokak kedileri çöplerden beslene beslene bağışıklıkları güçleniyor. Hiç takılmasın aklınıza, Allah'ın izniyle bişey olmaz. Bende geçenlerde bir paket sosis alıp kedilere dağıttım. Elimle parçalarken iri kalmış, aynı dediğiniz gibi oldu kedinin biri, ama yavrum aç olduğundan uğraştı yedi. Sonra iyice küçük parçalara ayırıp verdim. Onlar mutlu ben mutlu ayrıldık 😄

Sokak kedileri çöplerden beslene beslene bağışıklıkları güçleniyor. Hiç takılmasın aklınıza, Allah'ın izniyle bişey olmaz. Bende geçenlerde bir paket sosis alıp kedilere dağıttım. Elimle parçalarken iri kalmış, aynı dediğiniz gibi oldu kedinin biri, ama yavrum aç olduğundan uğraştı yedi. Sonra iyice küçük parçalara ayırıp verdim. Onlar mutlu ben mutlu ayrıldık 😄
Çok teşekkür ederim içim rahatladı. Yani kedi tesadüfen çıktı karşıma, anlık bir kararla aldın. Bıçak vb. olmadığı için elimle parçaladım biraz büyüktü, sanırım ondan öyle oldu.

Almayın lütfen zararlı. Marketlerde kuru mama satılıyor uygun fiyata onlardan alabilirsiniz.
Bir daha almiyim aynen bilmiyordum zararlı oldunu ben kedilere dokunamıyorum oglum çok seviyor , beslemek istiyor oda benim gibi korkmasın diye korktumu belli etmiyorum :) salam alıp veriyoruz :) balik yaptım zaman cama geliyor oglum balik filen veriyor :) balik zararlı mı peki

Bir daha almiyim aynen bilmiyordum zararlı oldunu ben kedilere dokunamıyorum oglum çok seviyor , beslemek istiyor oda benim gibi korkmasın diye korktumu belli etmiyorum :) salam alıp veriyoruz :) balik yaptım zaman cama geliyor oglum balik filen veriyor :) balik zararlı mı peki
Hayır zararlı değil. Kılçıklı ve balığın atıklarınıda sakın vermeyin. Boğazlarına takılıyor veya mide bağırsak sorunları yaşıyorlar. Fırında pişirdiğiniz balıklardan verebilirsiniz. Bütçeniz el veriyorsa uygun fiyata 15 kg kedi mamaları satılıyor onlardan alabilirsiniz. Yavrunuzla beraber beslemeye çıkabilirsiniz. Hem sokaktaki yavrucaklar hemde sizin yavrunuz çok mutlu olur.

Back
X