Sokak kedileri ne ile besleniyor ?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.200
2.080
Bizim apartmanın altındaki bahçede 3-4 kedi oluyordu normalde. Yavruları olmuş şu an toplanınca 7-8 tane oluyorlar. Tavuk derisi atsam hepsi geliyor ve yetmiyor. Balkona bir şey asacaksam direk bakıyorlar bir şey mi atacağım diye. Arada bir bir şeyler atıyorum ama düzene koymadım. Karşı apartmanda bir komşu da baya yiyecek veriyor aslında ama yetmiyor olabilir. Kedi maması alıp beslemek geldi aklıma. Ama kedi mamasına alışan kediler diğer yiyecekleri istemiyormuş diye duydum bu doğru mu ?

Bir de sokak kedileri sürekli dikkatimi çekmeye başladılar ve gün içinde nasıl yemek buluyorlar diye düşünüyorum. Çantama da mama koyup gördüklerime mama vermek istiyorum ama yavru kedi yetişkin kedi mamaları ayrı. Onu nasıl ayarlayabilirim , yavru kedi mamasını yetişkin de yiyebilir mi? 7-8 kediye ayda ortalama kaç kg mama almalıyım ?

Bu da dert mi demeyin sokak hayvanlarına da yazık değil mi sen bakmasan ben bakmasam bu hayvanlara kim bakacak 😂 Ülkedeki olumsuz tüm olaylar etkiledi beni. Onun için kime yardım etsem kârdır diye düşünerek böyle bir baş etme yöntemi geliştirdim galiba.

Son düzenleme:
Mama arabamda sürekli taşırım. Ne zaman nerde aç kediyle karşılaşırız belli olmuyor. Arada tavuk ciğeri alıp veriyorum sürekli beslediğimiz kedilere.

Kediler icin en uygunu kuru mama, diger yiyecekler cabuk bozuluyor, bocekleniyor. Bizim yazlik sitede ortak butceden cuvalla kedilere mama aliniyordu, sonra kedi nufusu bas edilemeyecek duruma geldi, diger sitedeki kediler de gelmisler 🤣 sonra bir gonullu cikip butun disileri kisirlastirdi. Belediye ucretsiz kisirlastiriyor.

benim kv'nin kedisi var, ondan biliyorum kediler çok seçici olabiliyor. bizim zıpır alıştığı markadan başka ne kuru ne yaş mama yiyor. alıştıracaksanız bütçenize uygun seçenekleri değerlendirin derim ben. bir de ev yiyeceği fare gelmesine sebep olabilir en mantıklısı kuru mama.

Benim sürekli baktığım canlari mama ile besliyorum.Arada annelere yaş mama veriyorum.Mama dışında da yiyorlar başka şeyler.Mamaya alışan hep mama yiyor diye bir şey yok bence.Sokakta yaşam mücadelesi veren her canlı fırsatını bulduğunda her şeyi yemek durumunda kalabiliyor..Ev yemeği vermiyorum ama.Kemikli hiçbir şey vermiyorum.

Derdinize aşik oldum Allah sayinizi artrsin insAllah... ben yavru kedi mamasi veriyorum. Hem yavrulara hem hamilelere iyi oluyor. Kuru mamam her daim var ama evdende yemek veriyorum ikisinide yiyorlar sıkıntı yasamadim. Sabah aksam besleme yapiyorum. Kapimda 3 kova su var her hafta kovalari yikayip suyu tazeliyorum. Lutfen suyu da ihmal etmeyin. Temiz suya ihtiyaclari var. Bu arada kaliteli mama yiyen evciller baska bir sey yemiyor bu dogru ama sokak canlari oyle degil...

Son düzenleme:
O biraz kedinin karakteriyle alakalı ya, annemin kapısında baktığı bi kedi var, annem peynir veriyor peynirin türü bile önemli her peyniri ve her peynir markasını yemiyor mesela. Mamada da öyle bazen yiyor bazen yemiyor bazen zorda kalınca yiyor bazen bazı markayı yemiyor falan filan. En iyisi kuru mama bence yine de.

Derdinizi aşik oldum Allah sayinizi artrsin insAllah... ben yavru kedi mamasi veriyorum. Hem yavrulara hem hamilelere iyi oluyor. Kuru mamam her daim var ama evdende yemek veriyorum ikisinide yiyorlar sıkıntı yasamadim. Sabah aksam besleme yapiyorum. Kapimda 3 kova su var her hafta kovalari yikayip suyu tazeliyorum. Lutfen suyu da ihmal etmeyin. Temiz suya ihtiyaclari var.
Evet katılıyorum. Normal kedi mamaları boyut olarak biraz daha büyük oluyor. Bunun yerine yavru kedi maması koyarsanız hepsi rahatlıkla yer.

Taze kedi annesiyim, ben de yeni öğreniyorum. Evdekine Royal Canin aldık. Ama sokak kedileri için açık mama alıyoruz. Yemek hiç vermedim ama alışıktır onlar.

O biraz kedinin karakteriyle alakalı ya, annemin kapısında baktığı bi kedi var, annem peynir veriyor peynirin türü bile önemli her peyniri ve her peynir markasını yemiyor mesela. Mamada da öyle bazen yiyor bazen yemiyor bazen zorda kalınca yiyor bazen bazı markayı yemiyor falan filan. En iyisi kuru mama bence yine de.
Zorda kalınca yiyor olmasını biraz şımarıklık olarak algıladım 😂 İyi bari ben de kuru mama alayım

Merhaba sokaktaki canları yıllardır düzenli olarak besliyor ve tadavisini kendi bütçemle yapıyorum.Dert edindiğiniz için sizi yürekten kucaklıyorum.Gercekten su soğuklarda özellikle yaşam mücadelesi vermeleri çok zor oluyor.Yiyecek bulmaları çok zor.Mamaya alışmaları normal yemek yememelmeleri gibi bir durum söz konusu değil yaşam mücadelesi veriyorlar mama yanında çöpten et kemik tavuk bir şey bulma derdindeler her zaman.Cok mutlu olurlar düzenli mama koyarsanız bereketiyle sizi senlendirirler 🌸

Merhaba sokaktaki canları yıllardır düzenli olarak besliyor ve tadavisini kendi bütçemle yapıyorum.Dert edindiğiniz için sizi yürekten kucaklıyorum.Gercekten su soğuklarda özellikle yaşam mücadelesi vermeleri çok zor oluyor.Yiyecek bulmaları çok zor.Mamaya alışmaları normal yemek yememelmeleri gibi bir durum söz konusu değil yaşam mücadelesi veriyorlar mama yanında çöpten et kemik tavuk bir şey bulma derdindeler her zaman.Cok mutlu olurlar düzenli mama koyarsanız bereketiyle sizi senlendirirler 🌸
7-8 kediye ortalama ne kadar mama vermeliyim 1 günde ?

7-8 kediye ortalama ne kadar mama vermeliyim 1 günde ?
Ben hiç oranla vermiyorum göz kararı ayarladığı kaplarını dolduruyorum.Gelen geçen kediler de yiyip gidiyor.Bir kap koyarsanız mama için bir de su kabı biraz doldurursunuz ertesi gün yeniden doldurursunuz 🌸

Ben hiç oranla vermiyorum göz kararı ayarladığı kaplarını dolduruyorum.Gelen geçen kediler de yiyip gidiyor.Bir kap koyarsanız mama için bir de su kabı biraz doldurursunuz ertesi gün yeniden doldurursunuz 🌸
Durdukları yer geçişi zor olan bir yer. Apartmanın çok arka tarafında kalıyor düz yol yok ve baya uzun yeşillikli. Onların olduğu yer toprak kısım. Mamalarını her gün oraya atacağım kendileri yiyor direkt atılanları zaten. Suyu bahçeye yakın olan yerdeki komşu koyuyor düzenli

Ben kedilerden korkuyordum aslında ama bu aralar bir sevmeye başladım. Bir tane beyaz kedim olsa fena olmaz ama kedilere çok dokunamıyorum
Herkese öneremem herkeste işe yaramaz ama ben de öyleydim. Arkadaşım klinikte bi kedi var diye attı, yeni ameliyat olmuştu. Gittim sahiplendim ani bi kararla. Ben tutamadım bile veteriner hekim koydu box'a, hatta arkamdan arkadaşıma "emin misin bakabilecek mi" diye sormuş 😅 herhalde 1 ay kadar kazağımın kollarını çekişleyip dokunabildim. Sonra alıştım zaten seve seve 🥹

X