sokak hayvanlarına yardım

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
merhaba sevgili hanımlar, şu soğuk kış günlerinde kendi derdinden sokak hayvanlarının durumunu unutan hanım arkadaşlara sesleniyorum. onlara elimizden geldiğince yardımcı olalım. balkonun taşına bulgur, ekmek kırıntısı vs koyalım ki kuşlar yesin. imkanınız varsa evinize kedi alın, illa eve sokmanıza gerek yok. ufak kedi-köpek kulübeleri var ondan alıp en azından soğuklar bitene kadar balkonunuzda bahçenizde besleyin. onu da yapamazsanız apartman kapınızı azıcık açık bırakın da geceleri girip ısınsınlar. nolursunuz. hiçbir zararları olmaz. çok üşüyorlar çok açlar. birazcık duyarlı olalım onlara karşı.

KESİNLİKLE katılıyorum sana canım biraz daha ilgili alakalı olmalıyız onlara karşı.. artan yemekleri çöpe değilde hayvanların bulunduğu yerlere koyalım yesinler. Ekmekleri artan şeyleri ne varsa koysak yeter hiç yoktan iyidir.. Yaratılmış her canlıya merhametle vicdanla yardım etmemiz lazım UNUTMAYALIM lütfen UNUTTURMAYALIM..

Uc bes saat elektrik kesilince isinamiyoruz, donuyoruz diye isyan ediyoruz hepimiz. Ustelik kapali mekanlarda olmamiza ragmen. Onlar ac bilac sokaklardalar. Lutfen birkac karton, biraz kumasla derme catma da olsa minik yuvalar yapalim. Apartman girislerinde kalmalarina izin verelim. Gucten dusmemeleri icin besleyelim.
Bu konu en azindan bu soguk havalarda yukarilarda kalsa ne iyi olur...

Duyarlılığınız için teşekkür ederiz.
Herkes bahçesine, apartmanının bodrumuna birkaç kedi köpek alıp en azından kışı geçirmelerini sağlasa, bir kap yemek, bir kap su verse.
Onlarda can.
Biz bahçemizi açtık, bir köpekle mahallenin yer bulamayan üşüyen kedileri barınıyor, bulabildiğimiz her kuytu köşeye yatabilecekleri kutular koyduk, birimiz kutu koyduysa diğeri örtü getirdi ortaklaşa birşeyler yaptık, yesinler diye yemek artıkları koyuyoruz, sağolsun komşularda duyarlı.

Ve mutlu son.. Nasıl da sarılıp ısınıyorlar..
Süslemeyebilirsiniz ama renki kağıtla kaplayınca,fırlatıp atmalar azaldı gibi..
Koliyi çöp poşetiyle kaplayıp,koli bandıyla sabitleyin. Içine eski kazaklardan koyun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…