Sokak hayvanlarına sonsuz üzüntüm. Çok üzülüyorum!

Merhaba herkese,

BDV'ye bu sefer farklı bir konu ile geldim.
Sokak hayvanlarına duyarlı, her gün kapımın önüne mama ve su koyup, soğuk günlerde apartman kapısını açıp kedi köpek ne varsa içeriye alan, gerektiği zaman veterinere götüren ve tüm masrafları üstlenen birisiyim.

2 sene evvele kadar kedim vardı - korona virüsünden kaybettim kendisini (çok çok uzun ve zor tedavi süreci sonrası) ve ondan beri de eve kedi / köpek alamadım. Sebebine gelirsek çok sık iş seyehatına çıkmam gerekiyor - bazen bir haftadan daha uzun şehir dışında / yurt dışında olduğum oluyor. Dolayısıyla evime alacağım kedi / köpeğe gereken ilgiyi gösteremeyeceğimin de farkındayım. Yaşadığım şehirde bırakabileceğim ailem yok, arkadaşlarıma da bu konuda güvenemiyorum.

2 hafta evvel öğle arasında parkta oturup kitap okurken karşıma bir kedi yavrusu çıktı - çok hasta ve nefes almakta zorlanıyordu. Aldım hemen veterinere götürdüm - 2 haftadır orda yatılı olarak tedavi görüyor. Pazartesi günü tedavisi tamamlanacak, karma aşısı yaptırıp tekrar parka götüreceğim (Parkta kedi evleri ve her daim mama / su bulunuyor). 2 haftada bam başka bir kedi oldu - toparlandı. Tabi veterinere de ödemem gereken 1500TL var ama kediyi kurtarmak okadar iyi hissettiriyor ki. Bir şekilde taksit yaptırıp ödeyeceğim artık. İnşallah parkta mutlu yaşar - çok fazla kedi var çoğu da gayet sağlıklı, keyifleri yerinde.
Yavru için çeşitli platformlarda ilan da açtım belki sahiplenmek isteyen olur diye ama pek umudum yok açıkcası.

Aşırı hassasım bu konuda. İçim sızlıyor - çok üzülüyorum ama engel de olamıyorum. Hepsine yardım edemeyeceğimin farkındayım. Benim gibi olanlar var mıdır?

Şu an evlilik yolunda ilerliyorum - yakın zamanda nişanım olacak ama sokaktaki yavruları düşünmekten inanın bunun mutluluğunu dahi yaşayamaz oldum. Bu hiç normal değil. Çok duygusalım ve kendimi kaptırmış durumdayım sanırım.

Benim gibi düşünen hayvanseverler - siz ne yapıyorsunuz? Nasıl rahatlıyorsunuz?

Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.
Valla tatlım bende aynı durumdayım ve ne yazıkki rahatlayamiyorum hicbir şekilde. Anca hepsini evime alıp kendim bakarsam rahatlarım buda imkansız. Internette asla hayvan haberleri okuyamiyorum çünkü aklımdan çıkmıyor bende elimden geldiğince çevremdeki kedi köpek ne varsa beslemeye çalışıyorum bazen eşimle bütün semti gezip besleme yapıyoruz. Dua ediyorum birde rabbim sen yarattın biz sahip çıkmaya çalışıyoruz cikamadiklarimizi sen koru karşılarına ıyi insanlar çıkar diye

Birde burada bir petshop var sürekli alışveriş yaptığımız yavru kedi bulursak götürüyoruz sahiplendiriyorlar çok isteyen varmış hatta bazen arayıp kendileri soruyor kedi varmı diye :) sizde çevrenizi bir araştırın derim belki burdaki abimiz gibi sahiplendiren petshoplar veya veterinerler vardır

Ya da bulyon kaynatıp çorba yapıp içine ekmek doğruyorum.
Ay çok iyisiniz,aç kalmasınlar diye düşünüyoruz ama o bulyonlar çok fazla tuz ve baharat içermiyor mu? Malum tuz ve baharat kedilere zararlı. Kasaptan artık kemik ve et parçası alıp onu kayanatabilirsiniz? Kimi kasaplar ücretsiz, kimisi cüzi rakamlara verebiliyor.

Ay çok iyisiniz,aç kalmasınlar diye düşünüyoruz ama o bulyonlar çok fazla tuz ve baharat içermiyor mu? Malum tuz ve baharat kedilere zararlı. Kasaptan artık kemik ve et parçası alıp onu kayanatabilirsiniz? Kimi kasaplar ücretsiz, kimisi cüzi rakamlara verebiliyor.
Çok büyük tencereye 1 yarım atıyorum,un kavurup çok fazlada su koyuyorum.Buradaki komşu kasap vermiyor.Kendi kangalları varmış köyde onlara götürüyomuş.Her zamanda tavuk olmuyor evde mecbur bulyon kullanıyorum.

Ben de boyleyim
Zor durumdaki hayvanlari kurtariyorum gecici yuva oluyorum sahiplendiriyorum, bazilarini da vermeye kiyamiyorum boyle derken derken 2 kopek 3 kedi olduk

Benim kumrularım ve güvercinlerim var.Hele son zamanlarda bir tane beyazlı bir yabani güvercin geliyor ki seyrine doyamıyorum :KK68: benim mubişlerinden yeminden koyuyorum ya da bulgur,buğday,yarma,ekme vb.Kedi köpekler için de evdeki artan,kalan yemekleri su bidonlarının altını kesip çöp kenarlarına,çeşme kenarlarına koyuyorum.Ya da bulyon kaynatıp çorba yapıp içine ekmek doğruyorum.
Bulguru buğdayı pişirip mi veriyorsunuz?..çiğ mi?.

abartıyorsunuz bence. insan eliyle çoğaltılan domestik türler sokak hayvanları diye bi tanım olmamalıydı aslında. alıp alıp sokağa bırakanların eseri. bu kadar üzülüyorsanız sokağa bırakılmalarını engellemek için derneklere destek verin.

mesela bi çip falan takılsa ve bırakılınca bulunursa sahibine ceza verilse bence en doğru çözüm olur.

ben de öldürülen kadınlara çok üzülüyorum. daha dün gencecik bir kız katledildi ama öldü diye ağlanacağımıza bir çözüm bulmamız gerek. yoksa gerisi vicdan rahatlatma başka bir şey değil

gerçek hayvanseverler barınak şartlarının iyileştirip hayvanların düzenli bakım ve kontrollerinin yapılmasını destekleyici örgütlenmelerde bulunmalı, ben gerçek hayvansever göremiyorum açıkçası türkiyede.. ancak sokak kedilerini köpeklerini besliyorum diyerek vicdan rahatlatan insanlar var hep. barınaklar çok kötü diye dolaşıyor bu tipler, barınakları yuva haline getirelim sokaklarda hayvanlar kötü şartlarda üşümesin/hastalanmasın/aç kalmasını düşünen yok.

X