• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sokağa çıkma yasagında şehirlerarası seyahat araba ile

Cmt pazar defalarca sehir disina ciktim (linc edecekler icin; bir sınır ilcedeyim ve hastanem diger ilde, tedavi suresince baska bir ile cocugumu biraktim-aldim vs.) , e devlet icisleri bakanligi seyahat izni kismini doldurun kanitlari da ekleyin. Izninizin onaylanip onaylanmadigi gelecek. Onay alirsaniz evraki bastirin arabaya koyun bir de aractaki herkesin hes kodu olsun, maskesi olsun yeter. Iyi yolculuklar

Bir moda çıktı birisi buraya bir derdini yazıyor, insanlar hemen beğenmedime basıyor. Bu konu için demiyorum, görüyorum hep, kafası karışmış bir üyenin, belki bir hata yapmış ama derdi var yazmış hemen beğenmedim. Yani insanlar beğenilsin diye mi dertlerini anlatıyor?
Neyse konuya dönecek olursak, sokağa çıkma yasağı olduğu sürece aracınızla da seyahat edemezsiniz bu ancak izin almanız halinde mümkündür. İzin almak için de geçerli bir zorunluğunuzun olması gerekir. Samsuna neden gideceğinizi bilmiyorum ama tabi ki bu dönemde keyfi seyahatler, yok kalabalık toplantılar vs olmamalıdır. Daha demin bir başka üye konu açmış mezuniyet toplantısı var 20 kişi falan diye, çıldırdım doğrusu.

Şu anda Samsun'a gitmektense Çin'e gitmek daha güvenli sanırım.
suan her yerde vakalar artmiş durumda bızımde zorunlu seyahat etmek zorundaydık ama can korkusundan yapamadık. cumku bu yenı mutasyona uğramış vurıs korkutuyor benı

Bir sınav için şehir değiştirmemiz gerekiyordu. E-devlet başvurumuz 3 kere red yedi. 199'dan izin alabildik sadece. Gitmeden 3-4 gün önce izine başvurun, geçerli bir sebebiniz varsa veriyorlar.
Konaklama yapmadık, aynı gün geri döndük. Izin vermelerinde bunun da etkisi olabilir. Bu arada yolda bir polis bile çevirmedi.

yazmayayım yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi...

bu yasaklar zaten şu PANDEMİ döneminde seyahat etmeyin diye konuluyor biliyorsunuz değil mi???

çok özür dilerim ama hayati bir mesele olmadığı sürece yasağı delip otelde kalmanızı çok yanlış buluyorum.

Zaten izin çıkmaz ya da güçlü bir gerekceleri vardır .

Şu an insanlar kayak otellerini doldurup taşırıyor. Hatta tur şirketleri sahte otel rezervasyonu ile günü birlik kayak programları yapıyor. Instagramdan takip ettiğim birkaç turizm şirketi bir otobüs dolusu insanı ılgaza götürüyordu geçenlerde pazar günü hem de.
Yani hal böyle iken istanbuldan samsuna da kimse bu mevsimde tatile gitmiyordur belli ki işleri var ki gerekçe sunmaya gerek yok. Otel rezervasyonu yeterli.

Konu sahibi yaniltici yorumlara bakmayin. Otel rezervasyon kagitlariniz seyahat icin yeterli. Kimlikler yaninizda olsun tamamdir. Baska bir yerden izin almaniza,baska kurumlari aramaniza falan gerek yok. Kesin bilgi.
Teşekkür ederim cevabınız için. İnanın keyfine gitmiyorum, herşeyin farkındayım ama gitmem lazım olan bir durum söz konusu.
Bunları anlatan bir internet linki biliyormusunuz ? Veya devletin şu tarihli genelgesinde bunlar yazıyor falan gibi birşey ? Yolda soran olursa polis falan, bunları gösterirsem daha iyi olur, bizler adına.
Tekrardan teşekkürler 🙏

Otel rezervasyonu, kimlik, hes kod ve maske yeterli.
Teşekkür ederim cevabınız için. İnanın keyfine gitmiyorum, herşeyin farkındayım ama gitmem lazım olan bir durum söz konusu.
Bunları anlatan bir internet linki biliyormusunuz ? Veya devletin şu tarihli genelgesinde bunlar yazıyor falan gibi birşey ? Yolda soran olursa polis falan, bunları gösterirsem daha iyi olur, bizler adına.
Tekrardan teşekkürler 🙏

Gün gün kurallar değişiyor bence 199u arayın tam net öğrenin sonra sıkıntı yaşamayın

Tekrardan teşekkürler 🙏
Rica ederim ne demek. Valla keyfi de gidebilirsiniz,ben gittim cok defa ;) tedbirlerimi alarak. Kimisinde zorunluydum kimisinde tatile gittim. Sonucta oteller acik,birileri gidecek diye acik. Ben tur sirketleriyle seyahat ediyorum hep. Rezervasyon kagidinda yaziyor bunlar. Sizin otelinizin bilgilendirme sayfasinda da yazabilir. Veya herhangi bir tur sirketinin internet sayfasinda bulabilirsiniz. Genelge olarak bilemedim.

199 u arayın izin alın. Biz de tayin için şehir değiştirecektik. Nakliyede çıkan sorunlar yüzünden akşam sokağa çıkma yasağına kaldık maalesef. Aradık izin aldık sorunsuz yolculuk ettik. E devlet üzerinden izin belgenizin çıktısını alabilirsiniz ya da sadece gelen smsi de gösterebilirsiniz. Ama izin verirken tabi geçerli bir neden ve bu nedenin ibrazı için belge istiyorlar. Onu da Fotograf olarak yüklüyorsunuz sisteme.

Allahim normale donup istedigimiz gibi gezip dolasabilecegimiz gunler gelecek mi acaba bu nedir ya..seyehat edebilecek miyim diye soruyor digeri kiziyor evinizde oturun diye.kizan da haksiz degil ama biktik bunaldik..
Bitse gitse su lanet hastalik artik

Cmt pazar defalarca sehir disina ciktim (linc edecekler icin; bir sınır ilcedeyim ve hastanem diger ilde, tedavi suresince baska bir ile cocugumu biraktim-aldim vs.) , e devlet icisleri bakanligi seyahat izni kismini doldurun kanitlari da ekleyin. Izninizin onaylanip onaylanmadigi gelecek. Onay alirsaniz evraki bastirin arabaya koyun bir de aractaki herkesin hes kodu olsun, maskesi olsun yeter. Iyi yolculuklar
Neden linç olsun sizin işiniz gereği bir zorunluluğunuz varmış ve bakanlıktan usullere uygun şekilde izin almışsınız. Ben keyfi kalabalık toplantılara, gezilere vs gidenlere ve maske takmayanlara kızıyorum.

Back
X