• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

Nasil anlamiyorlar ki ama bende bunu anlamıyorum. Anlamak mi istemiyorlar yoksa gercekten mi anlamıyorlar cogu anlamak istemiyor bence(genel soru anneniz icin degil sadece belki o yasi gereği hesap kitap yapamiyordur cok)

Sagolun valla en azindan bizi anliyor hatta anlatmaya çalışıyorsunuz
Empati onemli diyorum
Tatile gelip de at gozluklerimi takip kare bakmiyorum
Ben anlatmaya calisinca e bizene sende iyice abartiyon falanca partiye karsisin heralde diyolar
Yani ne partisi ya millet krize dogru gidiyo partidenmi bahsediyorum diyince offf türlü turlu sacma bahaneler uretiyolar valla

3 bolgeye bolunmus bir ulke, zaten surdan 20km saga gidiyorum flemenkce 20 km sola gidiyorum fransizca geciyo
Okadar sacma ama okadar sacma politikasi varki 2yila yakin hukumet yok
valla boyle guldum falan ama ekonomilerine bir bakayim dedim 35.000 km² yüz olcumuyle 2007'de dünyanın en büyük 15. ticaret ülkesi olmuş adamlar

valla boyle guldum falan ama ekonomilerine bir bakayim dedim 35.000 km² yüz olcumuyle 2007'de dünyanın en büyük 15. ticaret ülkesi olmuş adamlar
Alim gucu cok fazla, bunuda yabanci kokenli (yani bizler) sagliyoruz
Yani soyle soyleyim eskiye bakarak cuzdanimizdaki kalan para miktarinin azaldigini farkedebiliyoruz ama faturalarini odedikden sonra siradan bir yasam surebiliyosun.
Kredi karti kullanimi neredeyse hic yok. Varsa cebinde para alirsin yersin gezersin yoksa otur ceviz kir :KK53:
Ayy konuyu nerden nereye getirdim yaa
Afedersin konu sahibi surdan bi uzayilmm ben:KK70:

Hayır canım böyle birşey söz konusu olmaz.. 😊 demek istediğim normal yolla hamile kalabilenler canı isterlerse yani içinde bulunduğumuz durum açısından bebek sahibi olma işini erteleyebilirler çünkü istedikleri zaman bunu gerçekleştirebilirler ama diğer türlü uğraşanlar yıllardır bekliyor sıkıntı çekiyor bu pandemi falan çok gözlerine gelmeyebilir şeklinde.. Ufff amaaann uzun uzun da açıklama yaptım ama bir kadın olarak hem de normal yolla hamile kalabilen planlı olmasa da pişman olmadığını belirten ve hamile olan bir kadın olarak neden böyle birşeyin ayrımını yapayım ki zaten?? İlk cümlede de demişim herkesin kendi bileceği iş gibisinden.. Konu zaten bu bile değildi öyle birşey de demedim bir yorumu nerelerden nerelere getirdiniz 🙈😊 Ki "evlat sahibi olmak için öncelik tüp bebekçilerin, aşılama yapanlarındır" gibi bir fikri savunacak kadar aklımı kaybetmedim 😂
Kisisel degil aslinda bir iki konuda daha görmüştüm bunu o zaman yazmadim dedım artık yazayim.
Nromal yolla hamile kalabilcek olan da bilemiyor ki işte. Insanin ici hep vesvese doktor normal gözüküyor dese bile esim gitmemisti misal kontrole uzun surer sanmıştık biz hamile kalma sureci.
Kiminin ilki oluyormus 2. Isteyince cok kez deneyip olmayan var. O sebeple erteleyeyim diye dusunemiyorsun.

Aman ne bileyim bu ara hassasim o konularda sanirim🤨 normal de cimbizlamam da iste. Cok gorunce ortamda bu konulari artik dedim biriyle konusayum. 😊 estağfurullah

Kisisel degil aslinda bir iki konuda daha görmüştüm bunu o zaman yazmadim dedım artık yazayim.
Nromal yolla hamile kalabilcek olan da bilemiyor ki işte. Insanin ici hep vesvese doktor normal gözüküyor dese bile esim gitmemisti misal kontrole uzun surer sanmıştık biz hamile kalma sureci.
Kiminin ilki oluyormus 2. Isteyince cok kez deneyip olmayan var. O sebeple erteleyeyim diye dusunemiyorsun.

Aman ne bileyim bu ara hassasim o konularda sanirim🤨 normal de cimbizlamam da iste. Cok gorunce ortamda bu konulari artik dedim biriyle konusayum. 😊 estağfurullah
Anladım canım.. Bende çok hassasım bebek konusunda 😊 yanlış kişiyle konuştun 🙈Allah isteyen herkese versin aratmasın kimseye..

Önlem alınsa bu kadar ilerlemez değil mi bugüne kadar bu kadar yükselmemişti ya artık herkes saldı belki de karıştırılıyor normal griple
Kim dedi yükselmediğini?
Verileri biliyor muyuz yoksa sadece söyleneni mi?
Acaba şuan kış geldi, turizm bitti diye mi biraz daha yüksek sayılar duyuyoruz?
Yaz günü herkes fellik fellik gezerken bulaş yoktu da kış günü kıçı kırıp evde otururken mi var?

Yapmayın Allah aşkına, bu kadar temiz düşünmeyin:)

Ülke nin ekonomisi batık.. Kentrilyon Borcumuz var biliyormuydunuz? Önümüze Acı Reçete koyacaklar biz o acıyı çekerken kendileri sarayda altın Varrrraklı bardaklardan keyif çayı içecekler..

Kim dedi yükselmediğini?
Verileri biliyor muyuz yoksa sadece söyleneni mi?
Acaba şuan kış geldi, turizm bitti diye mi biraz daha yüksek sayılar duyuyoruz?
Yaz günü herkes fellik fellik gezerken bulaş yoktu da kış günü kıçı kırıp evde otururken mi var?

Yapmayın Allah aşkına, bu kadar temiz düşünmeyin:)
son aciklamayi gordunuzmu bilmiyorum ttb den biri 3.8 olan zaturre oraniyla vaka 3 bim kusurse gercek rakam bugun 87 bindir demiş🥺
bir yerde de bazi sehirler icin sokaga cikma yasagi gelecek diyorlar

son aciklamayi gordunuzmu bilmiyorum ttb den biri 3.8 olan zaturre oraniyla vaka 3 bim kusurse gercek rakam bugun 87 bindir demiş🥺
bir yerde de bazi sehirler icin sokaga cikma yasagi gelecek diyorlar
Doğrudur, ben birkaç ay önce Ankara’nın halini gözümle gördüm.
Bırak devleti, özelde dünya paraya test olmak için sıra bekledik ki biliyorsun ne kadar çok hastane var burada.

Bugün de yüzde doksan dört etkili olduğu düşünülen aşı bulundu şükür😂
Abd den geldi haber.

Kış olunca niye önlem oluyor ben onu anlamıyorum, yazın sal kışın topla.
Çok enteresan:)
İnsanlar yazın harcar kışın kazanır, bir ilgisi var mıdır😂

Doğrudur, ben birkaç ay önce Ankara’nın halini gözümle gördüm.
Bırak devleti, özelde dünya paraya test olmak için sıra bekledik ki biliyorsun ne kadar çok hastane var burada.

Bugün de yüzde doksan dört etkili olduğu düşünülen aşı bulundu şükür😂
Abd den geldi haber.

Kış olunca niye önlem oluyor ben onu anlamıyorum, yazın sal kışın topla.
Çok enteresan:)
İnsanlar yazın harcar kışın kazanır, bir ilgisi var mıdır😂
onlemin kışla alakasi yok aslinda hastaneler patladi her yerden yerimiz kalmadi sokaklarda olecek insanlar diye haberler cikmaya basladi
okullarida acmayacaklarmis sanirim

onlemin kışla alakasi yok aslinda hastaneler patladi her yerden yerimiz kalmadi sokaklarda olecek insanlar diye haberler cikmaya basladi
okullarida acmayacaklarmis sanirim
İşte yazın da öyleydi aslında.
Ankara tabip odası bas bas bağırıyordu, birçok hastane test sıkıntısı çekti.
Şimdi gündem yeniden yasaklar oldu.
Yani rakamları zaten hastanede tedavi görenler olarak verdiklerini açıkladılar, gerçek veriler ne o zaman ne şimdi paylaşılamadı.

Biz sıradan vatandaş olarak hep kaybeden taraftayız.
Okulları açmayacaklar, açılması hataydı, kreşler yine açık kalacaktır muhtemelen.
Valla ne desem elimizde kalıyor, yasak gelse bir dert gelmese bir.
Bu kadar ipin ucu kaçmamalıydı...

İşte yazın da öyleydi aslında.
Ankara tabip odası bas bas bağırıyordu, birçok hastane test sıkıntısı çekti.
Şimdi gündem yeniden yasaklar oldu.
Yani rakamları zaten hastanede tedavi görenler olarak verdiklerini açıkladılar, gerçek veriler ne o zaman ne şimdi paylaşılamadı.

Biz sıradan vatandaş olarak hep kaybeden taraftayız.
Okulları açmayacaklar, açılması hataydı, kreşler yine açık kalacaktır muhtemelen.
Valla ne desem elimizde kalıyor, yasak gelse bir dert gelmese bir.
Bu kadar ipin ucu kaçmamalıydı...
allah hepimizi korusun ne diyim bu işte elimize yüzümüze bulaştı

allah hepimizi korusun ne diyim bu işte elimize yüzümüze bulaştı
Sadece bizim ülkede de değil, ne kadar kızsam da şöyle bir bakınca biz yine iyiyiz.
İnsanların bilinci ya da virüsün geç gelmesi mi desem yoksa sağlık sistemimizin eskiden beri sağlık turizmi olacak şekilde iyi ve işin ehli uzmanlara sahip oluşumuz mu desem, bilemedim.

İnstada takip ettiğim yabancı kişiler hayatlarını görünce ‘nerede pandemi’ diyordum.
Konserler, eğlenceler, seyahatler, kalabalık gösteriler vs, bizde kısıtlı oldu en azından.

tatlım seni üzmek için söylemedim, allah sihhatle kucağına almayı göstersin inşallah :KK68: ama şu aralar hem burda hem çevremde hamile kalan hatta tüp bebekle tedaviyle ikinciye üçüncüye hamile kalan o kadar çok kadın var ki, aklım almıyor...ben virus, deprem, kriz..vs yüzünden 12 yıl önce doğurduğumu bugün geri sokucam korkudan, imkanim olsa:-)bu hengamenin ortasında bile istiye bu kadar risk alıp çocuk yapmak bana merhametsizlik gibi geliyor
En sevdiğim manevi görümceeeeeğğğğmmmm ❤️

Sadece bizim ülkede de değil, ne kadar kızsam da şöyle bir bakınca biz yine iyiyiz.
İnsanların bilinci ya da virüsün geç gelmesi mi desem yoksa sağlık sistemimizin eskiden beri sağlık turizmi olacak şekilde iyi ve işin ehli uzmanlara sahip oluşumuz mu desem, bilemedim.

İnstada takip ettiğim yabancı kişiler hayatlarını görünce ‘nerede pandemi’ diyordum.
Konserler, eğlenceler, seyahatler, kalabalık gösteriler vs, bizde kısıtlı oldu en azından.
biz konserlere gosterilere gitmedik evet ama tatil yerlerine akin ettik
kisitlama kismide olsa geldi ama bizler ne yaptik yasaklarda bile bayram gezmesi yaptik
markette 2 metre sosyal mesafeyi koruyamadik, koruyanada uzayli gibi baktık
düğunlerde koyun koyuna halay cektik
altin gelmez diye pozitif pozitif dugun yaptik
param kalmadi diyip pozitif oldugumuzu soylemeden işe gittik eger buyuk semptomlar gostermediysek.
halkda dahil hepimiz elimize yuzumuze bulastirdik.
hala bir maskeyi bir kolonyayı kullanmamak icin elinden geleni yapan insanlar var

Bir yandan diyorum ki okullar açılmasa daha iyiydi..
Bir yandan uzuluyorum.
Ah be canım oğlum; okuluna kavuşacağın ilk yılda bunları mı görecektin?:( hevesin böyle kursağında mı kalacaktı?:(

Amannn ne bileyim; hayat denen bir şey kalmadi..
Dort duvar arasi,vebali gibi dışarda milletten kac, paranoyak ol.. nereye kadar:(

Hayatımız the walking dead'e döndü yemin ederim..

bu sayfayı her gün okuyorum, bursadaki ablam eşi ve 2 yeğenim karantinada, ablamın hastalığı ağır seyrediyor. Moralim bozuk. Yasaklardan bahsedilmiş, biz artık haberleri dinlemiyoruz, yasak gelmesini de beklemiyoruz, izmirdeki depremde sosyal mesafe, maske vs hepsi unutuldu ve izmirde patlayacağını öngörüp depremden hemen sonra eve kapandık. kendi kendimizi korumaya çalışıyoruz

Back
X