ŞOK DİYET ZAYIFLATMAZ

Dyt_melike

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2017
3
4
28
Merhaba arkadaşlar
Buraya daha yeni üye oldum ve diyet başlığını görünce okuduğum Beslenme ve Diyetetik bölümünden dolayı bir bakmaya girdim ama görüyorum ki 2017 yılında olmamızı rağmen çoğu kişi hala şok diyetlerden medet umar hale gelmiş.Şimdi neden şok diyeti önermediğimizden size biraz bahsedeceğim.İlk bilmeniz gereken kavram Bazal metabolizma hızıdır.
Bazal Metabolizma Hızı:Bireyin tam dinlenme halindeyken(bir yerde yatar konumda uyanık olması gerek) sadece organların çalışması (kalp,solunum,sindirim sistemi vb. hayati fonksiyonlar )için vücudunuzun harcadığı enerjidir.
Yani vücudunuz siz hiç aktivite yapmasanız bile günlük Bazal Metabolizma Hızınız kadar enerji harcar.Şok diyetlerde sizin bazal metabolizma hızınızın altında kalori aldığınızdan dolayı BMH yavaşlar.(Organlarınız hayatta kalmam için bu enerji az der ve vücudunuz daha az kan pompalar,solunumunuz yavaşlar vb. durumlar ortaya çıkar.)BMH yavaşlaması vücudun yaktığı kalori miktarını azalttığı için artık normal düzeninizden biraz fazla yeseniz bile (karbonhidrat,protein,yağ ) kalori direkt vücutta yağ formunda deri altınızda birikir.Bu vücudunuzun açlığa karşı kendi hayati fonksiyonlarını koruma mekanizmasıdır.Biz diyet yazarken kişinin toplam harcadığı enerjiyi bularak bu değerden belli miktarlarda (kademeli azaltma ) kalori çıkararak kilo vermeyi sağlıyoruz ve asla BMH ın altında diyet yazmıyoruz.Kademeli kalori kısmamız ,şok diyetteki gibi BMH altına düşmememiz daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkarıyor.Kademeli kalori azaltmanın yararı ise ;Hepinizin diyet yaptığını düşünüyorum ve ilk başlarda kilolar hemen gidiyor ama belli bir zaman geliyor ki hiç kilo vermiyor hatta kilo alıyorsunuz.Bu duraklama devrinde vücudu şaşırtmak için kaloriyi kısmamız gerekirki vücut şaşırsın kilo vermeniz devam etsin.Şok diyette zaten BHMın altında diyet var birde kaloriyi kısarsak vücudunuzdaki çoğu hayati organlarınızda problemler baş gösterir.

Bu nedenle artık şok diyet yapıp sağlığınızdan olmaktan vazgeçin .
Devlet hastaneleri ve Toplum Sağlığı Merkezindeki diyetisyenlik hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

Size tavsiyem diyeti bir süreç(yaptım bitti olarak) değerlendirmeyin kilo verseniz bile ömür boyu koruma diyeti yapmanız şart.Diyet sağlıklı beslenmektir ve ömür boyu yapılması gerekir.Bu şok diyetleri ömrünüzün sonuna kadar yapabilir misiniz bir düşünün
Buradaki sağlıklı diyet başlığı altındaki diyetleri inceledim ve hepsi düşük kalorili şok diyet umarım sağlıklı,diyetisyen yazdı denilen her diyeti uygulamaz,sağlığınızdan olmazsınız
Son olarakta Dilara Koçak'ın tanımladığı şekilde Diyet evimizdir.İşten çıkarız yağmur yağmaya başlar ama biz evimize gitmekten vazgeçmeyiz.Yollar yağıştan dolayı kapanır ama yinede araç bulmaya evimize gitmeye çalışırız ve çok zor durumdayız araçta bulamadık o zaman en yakın arkadaşımızın evinde bir gün kalırız ama yarın yine evimize gitmeye çalışırız.Kaçamak yaptığınız zaman kendinizi arkadaşınızın evinde mola verdiğinizi düşünebilirsiniz .
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim

ASLA EVE GİTMEKTEN VAZGEÇMEMENİZ DİLEĞİYLE

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…