Harika bir yöntem paylaşmışsın cnm,teşekkürler.
Ama bizAntalya da kalorifer kullanmıyoruz klima ile ısınıyoruz,şimdi düşünüyorum nerede mayalasam diye fırın çözüm olur mu acaba?
Birde süt hazır süt mü,sokaktasatılan süt mü cnm?
Evde kendi yoğurdunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz? Üstelik yepyeni bir yöntemle. Ben yaklaşık 1 senedir kışları bu yöntemle yapıyorum yoğurdumu. Harika oluyor. Hemde oldukça katı mayalanıyor. Hemen anlatayım meraklandırmadan:)
Malzemeler:
Süt
Yoğurt - maya için - (kaliteli ir yoğurt tercih ediniz)
Ben maya olarak ya kendi yaptığım yoğurdu kullanıyorum ya da ülker içim sütün yoğurdunu. Bim'de satılan Dost yoğurdu da önerebilirim o da harika. 3 kg süte yaklaşık 1,5 bardak kadar yoğurt koyuyorum. Yoğurdu öncelikle bir kaba alın ve süt ile seyreltin. İyice pütürsüz hale gelince soğuk süte yoğurdu ekleyin. İyice karıştırıp yüksek ısıda yanankalorifer peteğinin üstüne koyun. 5-6 saat burada kalması yeterli. Ardından hiç sallatmadan alıp tezgahta soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra da dolaba kaldırın. Afiyet olsun..
Ben yoğurdumu fırında yapıyorum. Burada açık sütlere güven olmadığı ve uzun ömürlü sütlerinde yoğurdu ayran gibi olduğundan ben günlük kutu veya şişe sütle mayalıyorum. Sütü çok hafif ılıklaştırıyorum.Bir borcamın içine döküyorum. İçine küçük bir kutu probiyotik yoğurtlardan koyup iyice eritiyorum. Erkan topuzdan duymyuştum probiyotik yoğurtla mayalamak daha faydalıymış. Sonra borcamın kapağını kapatıp doğru fırına. 50 derecede 1 saat fırını çalıştırıyorum. Sonra da 1 saatde kapalı tutuyorum fırını. O orada kendi kendine mayalanıyor sıcaktan. 2 saatin sonunda hemen çıkarıp yiyebileceğiniz kıvamda yoğurt oluyor tavsiye ederim
Ben yoğurdumu fırında yapıyorum. Burada açık sütlere güven olmadığı ve uzun ömürlü sütlerinde yoğurdu ayran gibi olduğundan ben günlük kutu veya şişe sütle mayalıyorum. Sütü çok hafif ılıklaştırıyorum.Bir borcamın içine döküyorum. İçine küçük bir kutu probiyotik yoğurtlardan koyup iyice eritiyorum. Erkan topuzdan duymyuştum probiyotik yoğurtla mayalamak daha faydalıymış. Sonra borcamın kapağını kapatıp doğru fırına. 50 derecede 1 saat fırını çalıştırıyorum. Sonra da 1 saatde kapalı tutuyorum fırını. O orada kendi kendine mayalanıyor sıcaktan. 2 saatin sonunda hemen çıkarıp yiyebileceğiniz kıvamda yoğurt oluyor tavsiye ederim