Talasemi var canım
Talasemi var canım
Akdeniz anemisi gibi bir rahatsızlık mı?Tasiyici misin? Esimdede var oglumdada var ama tasiyicilar sukur
Taşıyıcıyım canım benim kızımda varTasiyici misin? Esimdede var oglumdada var ama tasiyicilar sukur
Evet canım:)Akdeniz anemisi gibi bir rahatsızlık mı?
Esinde yoksa zaten tasiyicilik cocukkariniz ancak tasiyici olur.. ikinizdede olsa hasta olma ihtimali oluyo cocuklarin Allah korusun, bu bunyeler hassas mi oluyo ya?Taşıyıcıyım canım benim kızımda varAma ikimizde ağır hasta oluyoruz.Çok hassasız:)
Tipkisinin aynisiAkdeniz anemisi gibi bir rahatsızlık mı?
O zaman, beslenmenize veeeeee DİNLENMENİZE dikkat gerekiyor.Evet canım:)
Tipkisinin aynisi
Kalıtsal bir hastalık yaniEsinde yoksa zaten tasiyicilik cocukkariniz ancak tasiyici olur.. ikinizdede olsa hasta olma ihtimali oluyo cocuklarin Allah korusun, bu bunyeler hassas mi oluyo ya?
Aynen canım ben de araştıra araştıra artık ihtisas yaptım:)Esinde yoksa zaten tasiyicilik cocukkariniz ancak tasiyici olur.. ikinizdede olsa hasta olma ihtimali oluyo cocuklarin Allah korusun, bu bunyeler hassas mi oluyo ya?
Ben=dinlenmek pek olmadıO zaman, beslenmenize veeeeee DİNLENMENİZE dikkat gerekiyor.
Telefonun Caps Locku açık kalmadı, tek tek her harfte açtım
Takviyeleri aksatmazsan sorun pek olmaz ama 4-5 saat uyku yetersizBen=dinlenmek pek olmadı
Ama mecburen öyle oluyor canımTakviyeleri aksatmazsan sorun pek olmaz ama 4-5 saat uyku yetersiz
Hastalik olmuyo tasiyiciysan.. egerki anne baba ikiside tasiyiciysa cocukta hasta dogabilir.. o zaman olum riski bile var. Eslerinin tasiyici olmamasi gerek yani cocuk istiyolarsaKalıtsal bir hastalık yani
Ama mecburen öyle oluyor canım
Canim kan dusuk diye birsey olmuyo aslinda.. kan dusuk dedikleri demir dusuklugunden bahsediyolar. Normal bi insana yapilan kandaki demir testi sizlere yapilmaz hepp dusuk cikar o. Size farkli bi kan tahlili gerekiyoki kandaki demiri gercekten cikarsin. Oglumun tasiyici oldugunu bilmeden kac ay demir ilaci kullandik sagolsun dikkatsiz doktor yuzunden..Aynen canım ben de araştıra araştıra artık ihtisas yaptım:)
Tabi canım sürekli,halsiz,bitkin,yorgun ve hassas oluyoruz.Çünkü kanımız hep düşük ve hiç yükselmiyor.13-14 olması gereken oran benim 10 üstüne hiç çıkmamıştır:)
Sık kilo almalarım bile bu ve tiroid sebepliymiş.Doktorlar öyle söylüyor.
Allahtan artık evlilik işlemlerinde sağlık raporları gerekiyor, insanlar daha bilinçli hareket eder.Hastalik olmuyo tasiyiciysan.. egerki anne baba ikiside tasiyiciysa cocukta hasta dogabilir.. o zaman olum riski bile var. Eslerinin tasiyici olmamasi gerek yani cocuk istiyolarsa
Yok esimin tasiyici oldugunu biliyoduk cocuktan once biz kan testi yaptrdik.. neyseki bende yok sukur. Ama cok agir bi gen.. genelde cocuklarda cikiyor annede ya da babada varsaAllahtan artık evlilik işlemlerinde sağlık raporları gerekiyor, insanlar daha bilinçli hareket eder.
Çocuk işine hiç girmezlerya da evlenmeden ayrılırlar.
İki taraf aynı hastalığı taşıyorsa gerçekten çok zormuş durum, ben sadece kansızlık problemi olur sanıyordum
Yok canım benim bazen demir düşük oluyor bazen kan düşük oluyorCanim kan dusuk diye birsey olmuyo aslinda.. kan dusuk dedikleri demir dusuklugunden bahsediyolar. Normal bi insana yapilan kandaki demir testi sizlere yapilmaz hepp dusuk cikar o. Size farkli bi kan tahlili gerekiyoki kandaki demiri gercekten cikarsin. Oglumun tasiyici oldugunu bilmeden kac ay demir ilaci kullandik sagolsun dikkatsiz doktor yuzunden..
Neymis sorun canim okuyamadim..:/Kan uyuşmazlığı gibi birşey de değil ki, iğne ile veya kanın değişmesi ile çözülsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?