Soguk havalar ve hamilelik belimi büktü a KK

Hamileyken hamilelikten nefret ediyordum şimdi o kadar çok özlüyorum kii:KK68: Bir kızınız varmış yardımcı biri olmadan baş etmek gerçekten zor.Ama 3 ay aslında çok uzun bir süre değil geçecek inşallah.Daha fazla kilo almamaya çalış çok abur cubur yerine sağlıklı bişeyler yiyebilirsin.Allah kolaylıklar versin inşallah

sorunsuz hamilelikler geçirdim altı aya kadar anlaşılmazdı hamileliklerim sağlıklı bir süreçti 6 km yol bile yürüdüm doğumdan birgün önce hamilelik öncesi nasılsa hamileliğin son gününe kadar öyle davam etti o yüzden anlayamayabilirim sizi
bana kalırsa ehliyet sürecini doğumdan sonraya bırakın sizin için daha iyi olur

Cok sansliymissiniz o zaman, kusmalar cok ypratici, hastane serum sürecleri hele ki hic bahsetmeyeyim.
Üzerimde baski da hissediyorum cocuklar hastalansa ben götürecegim hastaneye. Simdiden lohusaliga girmis gibiyim. Endisem gereksiz aslinda. Buraya biraz gevsemek icin yazdim

Belin gelişmemesi kamburluğa sebep olmasın . bence bu sorunları doktorunuzla konuşmalısınız gerekirse size diyet bile verirler :KK66:

En son gittigimde doktoruma dedim cok kilo aldim ayda 4 kilo almistim hala da almaya devam ediyorum. Hepsi kilo degildir sudur dedi, ödem topluyor vucudum, bana ödem corabi yazdi onu bile giyerken zorlaniyorum zaten. Belin gelismemesi degil. Yana degil de öne dogru genisliyorum. Vucut yapim böyle, belden kilo almiyorum. Kamburluk yok, simdiye kadar doktorlardan birsey duymadim. Ama ilki sezeryan olmustu icim dar oldugu icin galiba. Doktorlar normal deneriz zaten ama sezeryan ihtimalin de var diyorlardi hep, dedikleri de oldu zaten

Hamileyken hamilelikten nefret ediyordum şimdi o kadar çok özlüyorum kii:KK68: Bir kızınız varmış yardımcı biri olmadan baş etmek gerçekten zor.Ama 3 ay aslında çok uzun bir süre değil geçecek inşallah.Daha fazla kilo almamaya çalış çok abur cubur yerine sağlıklı bişeyler yiyebilirsin.Allah kolaylıklar versin inşallah

Cok saol tatlim, evet güzel hamile olmak görünüste ama. Ayakta bile zor duruyorum. Yardimci olmadan zor zaten evet.
Kilo konusunda doktor ödendir hepsi yag degildir dogumdan snra verirsin dedi. Ben de diyet versin yeme desin diye bekliyorum ki gaza geleyim. Hersey cok normal davraniyor. Gel gör ki ben iyice abarttim kiloyu. Gerci saglikli beslenirim. Yani abur cubur da yerim ama diger yediklerimin yaninda pek göze batmaz. Ilkinde 21 kilo almistim galiba yine ayni olacagim

Normalde plates yapan düzenli yürüyen biriydim zaten spora asinayim ama yok olmuyor. Vucudum cok zorlaniyor. Yatakta dönemiyorum. Cok büyük bir göbegim var, cok sükür ki bebegim saglikli ama minyon biri olarak benim vucutta agirlik merkezi göbek olunca yürümek harici uygun birsey yapamiyorum. Birkac santimlik gövdem sadece göbekle doldu.
Kresi dogumdan alti ay sonra düsünüyorum, tam konusamiyor kizim. Bakalim su enerji isini cözsem gerisi gelir de kendimi toparlamam lazim ama nasl onun derdine düstüm
Cnm takma kiloyu rahatına bak sen herkesin bünyesi farklı her hamilelikte farklı olur.Bende 7. Aya kadar bulantı yaşadım.6 aylık hamileyken doğum ne zaman diyorlardı.26 kilo aldım oğlum 3 buçuk aylık geriye 6 kilo kaldı 20 sini verdim yani sende verirsin.Tabii emziriyorum diye yemeğe devam etmezsen kolayca gider kilolar

Canım bende hamileyim 8. Aya giriyorum nasipse 3.5 yaşında da kızım var. Şimdiye kadar 7 kilo aldım ama öyle çok aşırı bi ağırlaşmam olmadı çünkü sürekli hareket halimdeyim. Zaten sürekli kızımın pesimde koşuyorum ev işi kızım eşim yemek bulaşık çamaşır derken hepsi egzersiz gibi :) havalar aslında çok soğuk değil gerçi hangi seğirmesin bilmiyorum ama . Eğer yaşadığın şehiri çok soğuksa YouTube se Leslie ile 2 mile yürüyüş var evde onu yapabilirsin kendini zorlamadan. Şişlik ve ödem için bolca su içmelisin 3 litre falan. Birde aktif olmak istiyorsan aktif olmay çabalamalısın kitap okumalısın. Yani ne kadar çok pasif olmayı kabul edersen daha da pasif kalırsın ayaklanmalısın :) kaç kilo aldın kaçıncı haftandasjn

6,5 aylık hamileyim haftanın 6 günü çalışıyorum :) ve çalıştığım her gün de servise binebilmek için 2,5 km yürüyorum sabahları :) ama akşama halim kalmıyor maalesef :( eve gittiğimde oturmadan ev işi , bulaşık filan yaparsam yapıyorum ama oturduğum anda koltuk beni çekiyor :D sadece son 2 haftadır belimde ve bacağımda ağrı oluyor. ama sabah kalkmak zorunda olduğun için bir şekilde beyin seni kaldırıyor. bu sebeple bir şeylerle oyalanmaya karar verdiğin anda negatiflik geçiyor inan bana. aynı aylarda arkadaşım hep evdeydi inan hastalık hastası oldu. devamlı kusardı, ağrısı olurdu hep bir huzursuz:) onun için olay tamamen sende bitiyor canımcım.

kızınız kaç yaşında

almanya demişsiniz

orada kreş vs daha gelişkindir

ona gün içinde oyun grubu kreş vs ayarlayın

sabah onu bırakmak zorunda kalın

kalkıp toparlanın

yürüyün biraz

sonra evde yatıp uyuyun enerji biriktirin

yemek yiyin ama şeker karbonhidrat değil de protein ağırlıklı beslenin

yani et ve pilav yiyorsanız bir kaşık pilav bir tabak et yiyin

Şanslıyız ki ağırlaştığımız dönemde sıcaklarla da başetmek zorunda değiliz. Ben de 24 haftalık hamileyim bu bahsettiklerinin yanında çalışıyorum ve iki haftadır mide ağrısıyla uğraşıyorum. Hamilelik çok zormuş ya çok.

Günlük kullandığınız vitaminler var mı? bence değerlerinizi ölçtürün.
Normal şartlarda bu kadar kötü olmamalısınız bence. ben çarşı alışverişini 2-3 hafta önce yaptım. yani ortalama 6 aylıkken. ve 5 saat kadar yürüdük, ayakta kaldım. hiç zorlanmadım. Çalışıyorum ve gün içindede hamile değilken ne kadar yoruluyorsam şimdide o kadar yoruluyorum.
Ya vitamin değerlerinizde eksiklik var yada ben hamileyim deyip salmışsınız kendinizi. Bence toparlanmanın vakti gelmişte geçiyor.

Günlük kullandığınız vitaminler var mı? bence değerlerinizi ölçtürün.
Normal şartlarda bu kadar kötü olmamalısınız bence. ben çarşı alışverişini 2-3 hafta önce yaptım. yani ortalama 6 aylıkken. ve 5 saat kadar yürüdük, ayakta kaldım. hiç zorlanmadım. Çalışıyorum ve gün içindede hamile değilken ne kadar yoruluyorsam şimdide o kadar yoruluyorum.
Ya vitamin değerlerinizde eksiklik var yada ben hamileyim deyip salmışsınız kendinizi. Bence toparlanmanın vakti gelmişte geçiyor.

Kan degerleirmde birsey gözükmüyor. Ben alti aya kadar kustum. Ilk aylar hastanede yattim serum yedim kilo verdim. Simdi normal beslenmeye baslayinca cok hizli kilo almaya basladim. Birden agirlastim ve ayda dört bes kilo almaya basladim. Agir geliyor bünyeme. Ilk bebegim de 4 kilo dogmustu, göbek agirligindan kalkamiyordum sürekli tuvalete gitmem gerekiyor gibi hissediyordum. Dün gece yine uyuyamadim sabah altiya kadar evde dolastim. Internetten arastirdim. Dogumdan sonra gidecek bu ödem yaziyor baska caresi yok yaziyor. Ama cekilir gibi degil

Hamile kaldığımda majör depresyonum nüksetti.psikiyatri acillerde süründüm.aylarca bebeğimi hissedemedim.tebrik edenlere rol yaptım hep.mide bulantilarindan da acillik oldum serumlar takıldı.
Ortalarda iyiydim biraz.
Son iki ay şişmeler arttı.ayaklarım çılgın gibi kaşınıyordu,kovada suyun içinde bekletiyordum,sabahlayıp işe gidiyordum ve günün 3 saati yolda geçiyordu.
50 kiloyla hamile kalmıştım 80 oldum.4ağustosta dogum oldu.sıcaklardan mahvoldum çok zordu kabustu adeta.

Hamilelik gercekten zor bir süreç.
Ilk kizima hamile kaldigimda 34-36 beden giyiyordum, ne kadar zayif oldugumu dusunun ve ben de 4 kg bebek dogurdum. Ama yine de sizin dediginiz kadar hissetmedim. Evet zordu ama bu biraz da cok kilo almakla alakali sanirim. Hamileyken de diyet yapılabiliyor, ben yaptim ve su anki hamileligimde yine yapiyorum.
Sizin sorunlariniz hamilelikten ziyade psikolojik gibi geldi bana.
Ben dun gece sadece 4 saat kadar uyuyup hava karanlikken kalkip ise gittim. Gelince de camasir utu yemek dahil olmak uzere butun islerimi yaptim.
Evet korkunc derecede yoruldum, ama hayat bu. Yani hamileyip diyerek kosemize cekilme şansımız yok ki. Eskiler 7-8 cocuk dogurup bir de aralarda ölü dogum yapiyormus. Yani neredeyse dogurgan donemlerinin tamamini hamile geciren insanlar var. Demek ki olagan bir surec bu.
Biraz kendinize gelmeye ihtiyaciniz var bence. Hayatinizda degisiklik yapmayi deneyin. 6 aylikmissiniz, asil agirlasilacak donemler bundan sonra baslayacak.

Back
X