• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğuk havada 23 Nisan kutlaması

Okullarda yarışmalar yapılıyor oyunlar oynanıyor çocuklar gerçekten eğleniyor.
Görev yaptığım okulda da aynı şekilde kutlanıyor.Senlik havasında geçiyor..
Keşke tüm törenler bu şekilde olsa.. Çocuklar bayramlarının tadını çıkarsa..

Ama siz de hatalisiniz ben olsam ne olursa olsun montunu giydirirdim..

Çok geçmiş olsun

Biz 4. sınıftayken ince uzun kollu bir üst ve dize kadar olan etekle 23 nisanda gösteri yapmıştık kar yağmıştı o sene de neredeyse herkes hasta olmuştu. Üstümüze bir şey almamıza alandan çıkmamıza izin vermemişlerdi. Lisedeyken de 19 Mayıs gösterisi için bütün eşyalarımızı sabahtan bıraktırdılar sadece su şişesine izin verdiler 9dan 2ye kadar güneşte bekledik. Her yerim güneş yanığı oldu. Yanaklarım kalın deri ceket gibi olmuştu. Doktordan özel solüsyon alıp bir hafta saat başı onu sürdü annem. İlk iki gün yattım ağrıdan dolayı.
Görevliler, öğretmenler düzen sağlamaya çalışıyorlar ama biraz da çocukların sağlığını gözetmek lazım. Kutlama yapılsın tabii ki ama öncesinde sonrasında bekleme kısmı çok oluyor. Farklı davranılabilirdi. Sınıfın diğer aileleriyle iletişime geçin tekrarlanmaması için konuşun öğretmenlerle ve yönetimle.

Bizim okul içeri alıyordu öyle durumda. Kim olursa olsun dışarıda çocuklardan kıymetli değil. Bence de şikayet edin ki bir daha yapmasınlar.

Bir ogretmen, anne ve zamaninda cocuk olarak olaya etraflica bakiyorum. Hic icime sinmiyor. Cocuk bayrami... Cocuklar eglenecekti degil mi? Hasta, kusuyor yavrucak.
Ortaokulda hatirliyorum. Buz gibi havada saatlerce beklerdik aman yanlis yapmayalim aman buyuk buyuk insanlarin gonlu olsun. Bayram bizim de kosullar cocuk yararina gozetilmeli.

Kapali spor salonlari ne icin var?
Aynen öyle. 23 Nisan çocukluk hatıralarım da soğuk, üşüme, yorgunluk, hata yapma korkusu. Büyük sınıflar gösteri yapabilir. Ancak küçük öğrenciler için kapalı alan yoksa yapmamalı bence. Çocukları palyaço gösterisi, başka etkinlikler şeklinde eğlendirilse gerçekten onların bayramı olabilir. Böylece üstünde montu içinde kazağı, şapkası rahatça izler

Çocukken başıma gelmiş olaydır. Arkadaşların karşısında rencide olma hissi bir yana o kadar emek verip, çıkarılmak... bir de 23 Nisan'larda yoklama alınırdı gelmek mecburiydi. Birde o gösteriyi izlemek zorunda bırakılırdık.
İzleyebildiğimi de hatırlamıyorum. Protokol velilerden göremezdik. Bizi öne almak aklına gelmezdi kimsenin yani sonuçta 1 metre insanlardık

Back