• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğuk havada 23 Nisan kutlaması

Maalesef onları protokol kısmına aldılar.
Polisler bariyer koymuştu.
Fotoğraf çekimi, protokol selamlaması derken kimse müdahale edemedi.
Polisin ne işi var okuldaki gösteride. Stadyumda falanmiydiniz. Milli eğitime şikayet etmeniz gerekiyor sorumlu kimse sorusturulsun bulunsun uyarılsin varsa bir cezası çeksin.

Protokol, polisler derken.
Benım oglumda 3 sene boyunca sureklı gosterılere katıldı , bız hep yanlarındaydık arka planda beklerken.

Günaydın hanımlar;
Malum dün bayramdı.
Anaokuluna giden kızım da bayrama katıldı okuluyla beraber.
Yalnız hava çok soğuktu ve rüzgarlıydı.
Ben kalın kaşemle üşüdüm neredeyse.
Bu havaya rağmen çocukları montsuz tam 2 saat alanda beklettiler.
Kızım tören bittiğinde tir tir titriyordu. Bu gece sabaha kadar kustu.
Şu anda da halsiz yatıyor.

Okula gidip görevlilere çatasım var.
Bana bir şeyler söyleyin, bu doğru mu?

Her sene aynı şey oluyor
Çocuk bayramı mı çocuk eziyeti mi belli değil
Çocuklar bizi değil biz onları eğlendirmeliyiz yahu şu günde

6. Sınıftaydım okulumuz katılıyodu bütük stadta dans gösterisi vs yapılacaktı
Aylarca çalıştırdılar bizi
Son 3 prova kalmıştı
Güneşin yağmurun altında hep çalıştık
Son provadan önce beni elediler
Neymiş hareketleri tam yapamıyomuşum
O kadar gücüme gitmişti ki
Çocuğum ben ya yapamasam ne olur
Eğlenmek için değil miydi bu etkinlikler?
Hevesim kursağımda kalmıştı
Artık nasıl bir ah ettiysem aşırı bir sağanak yağmıştı o mükemmel gösterileri başlamadan bitmişti :D

23 nısan tam tersi çocukların eğlenme günü.gösteri hazırlayıp saatlerce ders alıp onun stresıyle protokole gösteri hazırlamak değil.çok yanlış anlaşılıyor her şey.mınıcık bedenler hem stres hem çile çekıyor.

Günaydın hanımlar;
Malum dün bayramdı.
Anaokuluna giden kızım da bayrama katıldı okuluyla beraber.
Yalnız hava çok soğuktu ve rüzgarlıydı.
Ben kalın kaşemle üşüdüm neredeyse.
Bu havaya rağmen çocukları montsuz tam 2 saat alanda beklettiler.
Kızım tören bittiğinde tir tir titriyordu. Bu gece sabaha kadar kustu.
Şu anda da halsiz yatıyor.

Okula gidip görevlilere çatasım var.
Bana bir şeyler söyleyin, bu doğru mu?
Eğer büyük protokol varsa ertelemiyorlar ama mesela benim çalıştığım okulda bazen başka gün yapıldığı oluyordu. Kar yağdığını bilirim ben. O nedenle okuldakiler de bir şey yapamamış olabilir. Çok geçmiş olsun

Ben montuyla teslim ettim. Kızıma çıkarma diye tembihledim ama fotoğraf çekimleri, yetkililere yaranma çabası derken 2 saat montsuz beklediler, gösteri bitene kadar.
Çok sinir oldum. Bunu yapanlar kendileri montlaydi herhalde. Çocuğunuz hasta olmuş kusmus. Ben olsam bugün doktora gider rapor alırdım bir dilekçe yazar, bir de dünkü hava sıcaklığını yazardım dilekçeme bu çocukları montsuz 2 saat orada neden beklettiklerinin hesabını sorardım.

Bu benim de çok dikkatimi çeken bir konu .. dün görüyorum da herkes montlu uzun uzun giyinmiş ama çocuklar kolsuz bacaksız halde gösteri yapıyor...

Aslında bunu önceden kestirmek zor değil.. ben kendimi bildim bileli her bayram da yağmur yağar bizim gösteriler hep aceleye gelir içeri mı kossak bahçede devam mı etsek arasında kalırdı..

Yani belki çocuklara daha uygun kıyafetler seçilebilir bu konu da... Nisan ayı kolsuz elbiseler giyilinebilecek bir hava değil ki..

Bugün çocuklar bayram yorgunluğunu atlatsin diye değil hastalıklardan kurtulsun diye tatil resmen 🙊🙊

Haklısınız. Bu bayram elbette kıymetli bir bayram, kutlanmalı ama Atamızın değer verip, mutlu olsunlar diye bayram hediye ettiği çocukları, hasta ederek, bedenlerini zorlayarak kutlama yaptırmak, bu bayramın özüne ters. Hava soğuksa ona göre bir mekanda kutlanmalı, olmadı kısa kesilmeli... Çocuğunuzu alıp götürseydiniz diyeceğim ama bu bir çözüm de değil, orada yüzlerce çocuk daha var. O yüzden idareyle konuşmak daha mantıklı. Böyle günlerde kiralanabilecek kapalı bir spor salonu filan muhakkak vardır.
O kadar kalabalıkta müdahale etmem zordu.
Program akışını hazırlayanlara da öfkeliyim. Anaokulu gösterisini en başa alıp, çocukları salın değil mi?
En sona anaokulu bebelerini bırakıp 2 saat boş boş bekletip hasta etmek mi bayramın manası?

keşke montla bekletselermiş.
çocuk bayramı bu çocuklar eğlensin mutlu olsun diye. küçücük çocuklara onu bunu selamlatmak için kırk saat bekletmelerine ne gerek var.
bizim okul halı saha kiralamış çok eğlendi çocuklar. çuval yarışı,halat çekme vs.
keşke böyle etkinliklerle kutlansa çocuk bayramı.

Ben de okulnöcesi öğretmeniyim. İnan’ın kutlama vs yaparken biz karar veremiyoruz. Bazen Benim de canım sıkılıyor. Çocuklar için üzülüyorum. Bayram çocuklar için protokol saçmalığını çekmek değil. Şenlik havasında olmalı. Ama öğretmeniniz veya idare okulöncesi gösterisini en başa alıp bitikten sonra size teslim edebilirdi çocukları. Olması gereken bu.
Program sıralamasını hazırlayanlar kimler bilsem, onlara da bir çift lafım olacak.

Polisin ne işi var okuldaki gösteride. Stadyumda falanmiydiniz. Milli eğitime şikayet etmeniz gerekiyor sorumlu kimse sorusturulsun bulunsun uyarılsin varsa bir cezası çeksin.
Şehir meydanında yapılıyor gösteriler. Polisler muhtemelen protokolün güvenliği için görevliydi.
Vali, il milli eğitim müdürü vs tüm yetkililer oradaydı başından sonuna kadar.

Biz çocukları öğretmene montlu teslim ettik gösteriden sonra etrafta mont aradık ama olsun çocuklar çıkana kadar giyinikti

Program sıralamasını hazırlayanlar kimler bilsem, onlara da bir çift lafım olacak.
Okul idaresi her program için farklı öğretmenleri görevlendirir. Mesela bizim okulda sonuç öğretmeni bir arkadaş hazırladı. Bana oyunumu sordu ben en başta oynatmak istediğimi söyledim. Bu durumda sizin öğretmeninizin tavrı da önemli. Ama normalde anasınıfının en son çıkmaması lazım. Yani ben 9 yıllık öğretmenim. Böyle bir durumla karşılaşmadım.

Protokol, polisler derken.
Benım oglumda 3 sene boyunca sureklı gosterılere katıldı , bız hep yanlarındaydık arka planda beklerken.
Vali, ilin kamu kurumlarındaki diğer görevlilerin tamamı, mülki amirler vs.
Velileri almadılar oraya.
Geçebilsek kızıma giydirirdim montu.

Hanfendi 23 Nisan Bayramlarımız hep soguk geciyor saten.. Dert ettiğiniz bayram galiba ne düsünceyle böyle bir konu actın sabah sabah anlamıyorum madem hava soguktu göndermeseydiniz..
ortalığı karıştırmak için sırf yorum yapmış olmak için yapılan gereksiz bir yorum.

23 nısan tam tersi çocukların eğlenme günü.gösteri hazırlayıp saatlerce ders alıp onun stresıyle protokole gösteri hazırlamak değil.çok yanlış anlaşılıyor her şey.mınıcık bedenler hem stres hem çile çekıyor.
Kızım çok yorulmuştu. Katılmak istemiyordu, öğretmeni ikna etmişti.

Eğer büyük protokol varsa ertelemiyorlar ama mesela benim çalıştığım okulda bazen başka gün yapıldığı oluyordu. Kar yağdığını bilirim ben. O nedenle okuldakiler de bir şey yapamamış olabilir. Çok geçmiş olsun
Sağolun.

Çok sinir oldum. Bunu yapanlar kendileri montlaydi herhalde. Çocuğunuz hasta olmuş kusmus. Ben olsam bugün doktora gider rapor alırdım bir dilekçe yazar, bir de dünkü hava sıcaklığını yazardım dilekçeme bu çocukları montsuz 2 saat orada neden beklettiklerinin hesabını sorardım.
Evet, yarına randevu bulabildim.
Birazdan da okula gidip görüşeceğim.

Bu benim de çok dikkatimi çeken bir konu .. dün görüyorum da herkes montlu uzun uzun giyinmiş ama çocuklar kolsuz bacaksız halde gösteri yapıyor...

Aslında bunu önceden kestirmek zor değil.. ben kendimi bildim bileli her bayram da yağmur yağar bizim gösteriler hep aceleye gelir içeri mı kossak bahçede devam mı etsek arasında kalırdı..

Yani belki çocuklara daha uygun kıyafetler seçilebilir bu konu da... Nisan ayı kolsuz elbiseler giyilinebilecek bir hava değil ki..

Bugün çocuklar bayram yorgunluğunu atlatsin diye değil hastalıklardan kurtulsun diye tatil resmen 🙊🙊
Aynen kıyafetler hep incecik, kolsuzdu.

Back