Soğudum bu meslekten.. :(

Ben de ilk senemde istifa etmeyi düşünmüştüm çünkü benim veliler de bana aynisini yapmislardi bir de meslegi seçerken bunlari dusunemiyorsun liseden cikmissin sinava gidiyorsun ve cocuklari çok sevdiğin iiçin öğretmen olmak istediğin için üniversitede bu bolumi seciyorsun aklina hic veliymis mudurmus kaymakammis burakrasiymis gelmiyor

Öncelikle Allah size sabır versin.
Haftasonu liseden beri arkadaşım olan can dostumu aradım. 1 haftalık taze öğretmen (Fen bilgisi öğretmeni) :KK37: Daha ilk haftasında bıktırmışlar, şok oldum :KK57: Çocukların rahatlığından, saygısızlığından, korkusuz olmalarından bahsetti durdu. Baş edemiyorum, ne dersem diyeyim uslu durmuyorlar dedi çok üzüldüm. Ne hayallerle kpss'ye çalışmıştı. Tayin istersin moralini bozma falan dedim ama inanarak söylemedim tabii. o_O
Öğretmen olmayı hiç düşünmedim. Yapamayacağım mesleklerden bir tanesi. Tahammül edemem onca çocuğa. Sizi tebrik ediyor, sabır katsayınızın yükselmesini diliyorum. :KK36:

Ovv ben de branş öğretmeni olacağım, sanırım sizinki sınıf. Ben de velilerle bu kadar içli dışlı mı olacağım ki?
Benden hariç bir sürü öğretmeni olacak çocukların malum.
Yalan yok öyle sümük silmek, kusmuk temizlemek tarzı şeyleri yapamam ben. Bunun dışında bir şeyler verebilmek için çok çabalayacağım elbette. Ama işimi bana öğretmeye çalışan, verdiğim talimatları hem yerine getirmeyip hem de eleştirenler olursa ona ben de katlanamam
Gerçi bu ülkede doktorlar bile sorgulanıyor, yok şu ilacı yazmadı, yok bilmiyor bu falan deyip 6 senelik tıp eğitimini öldürenlerle dolu ülke.
Doktor döven, öğretmene saldıranlar falan da var iş sorumsuzluğu da aşmış hadsizliğe dayanmış arkadaşım.

Gecen yillar ortaokulda calisiyordum. Bir ogrenci kopya cekti. Bir de sigara iciyordu. Velisini cagirdim. Benimle kavgaya tutustu. Benim cocugum yapmaz diye. Ben de kavga ettim ne yaparsaniz yapin diye.
Geçenlerde benide aynı şey için aradılar,çok utandım.:oops:
''Sınavda arkasına dönüp birşeyler sordu,bende kopya muamelesi yaptım,kendi işiyle ilgilenmeyi öğrensin '' dedi öğretmeni bende ''iyi yapmışsınız,elinize sağlık'' dedim:-)
Böyle konuları okudukça çocuklarıma biraz acımasız mı davranıyorum diye geçiriyorum içimden ama disiplinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.İlerdeki hayatlarında başarılı olmalarını bugün temelini atacağımız kurallar ve disiplin anlayışı oluşturur kanaatindeyim.

Anlamadim ben
Herkes isiyle ilgili fedakarlik yapar siz niye bu kadar buyutunuz

Herkes mi yapıyor?

Yoo herkes yapmıyor valla.
Benim okulumda okuldan en son çıkan öğretmen benim, velilerimin sorunlarını dinler
teselli ederim.

Çocuk kalmış mı hepsi yolluyor tek başına müdür yardımcısının odasına git orda bekle diyorlar, zil çalar çalmaz
okuldan kuş olup uçuyorlar.

Kusan çocuğun üstünü başını temizlesin diye annesini arıyorlar.
Hiç kendi elleyenini görmedim.

Bunlar benim özverim kimse kusura bakmasın.

Ama ne var biliyor musunuz?
Siz yaptıkça yapışıyor bazı şeyler üstünüze.

Günümüzün bilmiş velileri bu da onun işi diye algılıyorlar.

Hatalıyım aslında kıyamamak benim sorunum. Çocuğu minicik anlar ama analarının babalarının koca kafası anlamıyor.
Bu da bizim öğretmenin gönlünün büyüklüğündendir Allah razı olsun diyen çok çok az..

Evet bu arada bu benim işim, bedavaya gitmiyorum, paramı alıyorum ama kusura bakmayın
ben size ders anlatmaktan bıktım diye ağlamıyorum değil mi?

Emeklerimizin farkında olmayan nankör, yalancı, bilmiş ama cahil velilerden yakınıyorum..
Bazıları konuyu anlamakta güçlük çekiyor.

İletişimde sorun yaşanan veliler de böyle işte.. Hayatı zorlaştıran anlayıştan uzak şu havalar işte..

Yaptığım fedakarlıklar benim işimin bir parçası falan değil.
Her öğretmen o parayı alıyor ama hepsi benim gibi vaktinden, canından vermiyor anlıyor musunuz?

Kimse bana sizin mesleğinizi kutsal yapan fedakarlıklarınız demesin!

Yan sınıfımdaki emekliliği geçmiş, velisinin yüzüne bile bakmayan,
dersini anlatıp sadece çıkan öğretmen benden daha kutsal emin olabilirsiniz..

Başı da benim kadar ağrımıyor, muhattap etmiyor veliyi kendine çünkü.
Dinlemiyor, heyt höyt kendini dinletiyor anca..

İnsanı üzen de bu..

Ben daha güler yüzle en sorunlu velime buyrun diye 32 dişimi göstereyim..
Yok yaa bazılarınızın yorumları ile kendime daha çok kızar oldum..

Dersimi anlatıp çıkmalıyım. Kusmuktur bilmem ne anneye direk telefon.
Çocuğu almaya gelmediler mi git çocuğum idareye orda tek başına bekle.. En doğrusu bu anladım!

İşte böyle böyle kakadır, çiştir, kusmuktur üstümüze yapışıyor.

Çıkıyor bir kaç densiz '' yapacaksın tabi işin o para alıyorsun'' diyor..

Geçenlerde benide aynı şey için aradılar,çok utandım.:oops:
''Sınavda arkasına dönüp birşeyler sordu,bende kopya muamelesi yaptım,kendi işiyle ilgilenmeyi öğrensin '' dedi öğretmeni bende ''iyi yapmışsınız,elinize sağlık'' dedim:-)
Böyle konuları okudukça çocuklarıma biraz acımasız mı davranıyorum diye geçiriyorum içimden ama disiplinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.İlerdeki hayatlarında başarılı olmalarını bugün temelini atacağımız kurallar ve disiplin anlayışı oluşturur kanaatindeyim.

Ah ah keske veliler sizin gibi olsa. ama sefasini siz surersiniz. Saygili ve terbiyeli bir cocuk yetistiriyorsunuz. Aksi halde yukarida anlattigim ornekte saygisiz bir nesil yetisiyor.

Herkes mi yapıyor?

Yoo herkes yapmıyor valla.
Benim okulumda okuldan en son çıkan öğretmen benim, velilerimin sorunlarını dinler
teselli ederim.

Çocuk kalmış mı hepsi yolluyor tek başına müdür yardımcısının odasına git orda bekle diyorlar, zil çalar çalmaz
okuldan kuş olup uçuyorlar.

Kusan çocuğun üstünü başını temizlesin diye annesini arıyorlar.
Hiç kendi elleyenini görmedim.

Bunlar benim özverim kimse kusura bakmasın.

Ama ne var biliyor musunuz?
Siz yaptıkça yapışıyor bazı şeyler üstünüze.

Günümüzün bilmiş velileri bu da onun işi diye algılıyorlar.

Hatalıyım aslında kıyamamak benim sorunum. Çocuğu minicik anlar ama analarının babalarının koca kafası anlamıyor.
Bu da bizim öğretmenin gönlünün büyüklüğündendir Allah razı olsun diyen çok çok az..
Ne yapalim yani size simdi
Bu duzen boyle
uc ay tatili
haftasonlarini
15subatlari
Raporlari
Harcirahlari
Ogretmenler gununu
Anneler gununu
Senebasi egitim katkisini
Ek ders ucretini
belki yarim gun olusunu
Bunlardami fedakarlik
bunlar size verilmis imtiyazlar
Kimse size kusan cocugun ustunu temizle demiyor
Siz vicdanlisiniz yapiyorsunuz yapmayin
Özel sektorde calisiyorum
Kusmuk temizlemiyorum ama hergun telefonda sekiz saat belki daha fazla dil dokuyorum
Sizlanmayin bence bu duzen boyle

Ilk mesajını çıktı yapıp biraz daha yumuşak dille senin ogrencilerinin velilerine gonderesim geldi .belki gerçekten evladinin sorumluluğunu almak için dikkat ederler

Fedakarlık isteyen bir meslek benim babam da ogretmendi ve seni çok iyi anlıyorum..

Yazınıza hak veriyorum ve öğretmenlerden aralıksız güler yüz, anlayış, samimiyet, sevgi beklentisini de çok saçma buluyorum.

Yazdığınız çoğu şeyi de yapmak zorunda değilsiniz bana göre.

Öğretmenin görevi öğretmektir, çocukların gönlünü yapmak değil. Bunu anlayamayan bir milletiz.

Gördüğüm en iyi öğretmenler de daha asık suratlı ve disiplinli olanlardı mesela. Doktorlar için de böyle. Ama işini hakkıyla yapanlara değer verilmiyor, çocuğun da velinin de şımarıklığını çekene, işini boşlayana değer veriliyor enteresan bir şekilde.

Seni çok iyi anlıyorum. Bazı veliler nefret ettiriyor. Ben yeğenimi okuldan almaya gittim velileri görünce burası ne biçim okul dedim. Hatta iki öğretmeni ile konuştuk, çok zeki bir çocuk, her şeyi çok çabuk kapıyor, ikisi de bu çocuğu buradan kurtarın falan dedi. Biz bıktık buradan soğuduk mesleğimizden dedi...

Artık gerçekten soğudum.
Sabah olsun istemiyorum okul var diye..

Bu ilçeye geldikten sonra böyle oldum ben işimi, çocukları çok seven bir öğretmendim.

Karşımda ilk kez bu kadar vurdumduymaz, rahat, şımarık çocuklar buldum.
Ve ilk kez bu kadar rahat, nankör velilerle tanıştım.

Hep öğretmenler mi şikayet edilecek..

Ben de bu akşam ilk kez velilerden yana ağlayacağım işte...:KK14:

Her gün çocuklarının saçlarını iğrenmeden toplarım, burnunu silerim, fermuarını çekemez çekerim,
düğmesini açamaz açarım kaparım.

Kaç ayakkabı bağcığı bağlıyorum günde sayamıyorum.

Bugün kusan çocuğumun masasını, kitabını ben temizledim ben! Annesi bile tiksinirdi belki.
Ben tiksinmedim, midesi mi iyi değil hasta mı çocuk diye üzüntüyle sildim.

Aynı anda 10 çocuğu dinlemekten kulaklarım uğulduyor.
Eve geldiğimde uyuyana kadar zonkluyor başım.

Çocuğunu almayı unutan veliler bilmiş bilmiş konuşabiliyor karşımda.
O kadar ki kaçını içim rahat etmediği için evlerine ben bıraktım tek tek, evime yarım saat 1 saat geç gittiğimi bilirim. Ne oldu? Allah razı olsun diyen mi oldu? Sana değer veren mi oldu?

Aynı kadın başka bir velinin anneliğine laf ediyor! Kendi anneliğini sorgulamaksızın..

Katlanamıyorum artık böylelerine.
Çalışıyorum ilgilenemiyorum diyen annenin, yarın gelip durumum yok aldırdım ama
set parasını ödeyemiycem hocam diyen o yüzsüzlüğüne katlanamıyorum..

5 yılım dolmadan midem bulandı, bulandırdılar..

Fedakarlıklarımın bir değeri yok..
O doğurdu hiç ilgilenmese de olur. O anne! Sen ne yapsan da kimsin ki?
İşlerine geldiğince yerden yere vururlar seni.
Çocuğuna emeği geçmiştir, hakkı geçmiştir kimin umrunda? Kaçının umrunda?

Bugün yüzüme gülenler yarın arkamdan ne diyecek kim bilir ola ki öğretmenleri değişirse..

Yine de burada okuyorum biri der hırslı öğretmen olsun aman iyidir, biri der aman yok hırslı olmasın sakın!
Diğeri hiç bir şey öğretmesin çocuğumu çok sevsin, hayallerini yıkmasın yeter!
Diğeri de hem her şeyi öğretsin ama bunaltmasın, sıkmasın, hiç kızmasın, sert olmasın, sonsuz güler yüzlü olsun.
Biz birine tahammül edemiyoruz o 20'sine 40 'ına sabırlı olsun. Dört dörtlük olsun canımmmm!

Sen sen!! Sana sesleniyorum?
Sen ne kadar dört dörtlük annesin,ya da insansın ondan haber ver önce?

Hala o sınıfa ağrıyan belimi tutarak geliyorsam, hasta halimle geri kalmasınlar diye devamsızlık etmeden geliyorsam o okula..
Senin için değil, masum yavruna kıyamadığım içindir!

Ama bizim de bir sabrımız var.. Yeter!!
Evvela ailelere bir hazırlık sınıfı açmak gerek çok değil günde 45 dakika yeterli . Sözün özü eğitim ve öğretim sistemimizin hali içler acısı :KK43:

X