Merhaba;
3 yıl korunduktan sonra tam yasmin i bırakmıstım ki adet düzensizliği yaşamaya başladım. Doktora gittiğimde pko lu olduğumu öğrendim. Hemen sağlıklı beslenme programı olusturdum ve spora basladım sonrasında da soğan kürüne basladım. Sporla 68 kilodan 62 ye kadar indim, soğan kürünü bi kere yapıp bırakmadım ilk 3 ay düzenli içtim.Sonrasın da bırakıp soğan kürü uygulamadan düzenli adet görebiliyor muyum diye bekledim. İlk ay gecikme yasamadım . Bu sürecte pozitif düşünmeye calıstım, hamile kalır mıyım kalmaz mıyım diye kendimi strese sokmadım ve bebek calısmalarına hiç ara vermedik her yumurtlama gününün öncesi ve sonrasını değerlendirmeye çalıştık ve Rabbime çok şükür 5. ayın sonunda mutlu sona ulaştık.( Herhangi bir çatlatma iğnesi vs kullanmadık. İlk etapta vücuduma hormon enjekte etmek istemedim. Kötü bir yöntem vs olduğundan değil. pko kilo verme ve sağlıklı beslenmeyle durdurulabiliyor.) Suanda 5 aylık gebeyim. Allah bütün isteyen arkadaslarıma nasip eder inşallah.
Size tavsiyem sekerli ve hazır gıdalardan uzak durup mümkün olduğunca doğal ve sebze agırlıklı beslenmeniz eger imkanınız varsa muhakkak spor yapmanız illa bir spor salonuda olmak zorunda değil hergün 1 saat yürümeniz yada parklardaki aletlerde çalışmanız da yeterli olacaktır.(spor pko nun bas düsmanı) ve nescafeyi hayatınızdan cıkarmanız (yumurta kalitesini düsürüyor.)
Allah bütün isteyenlerin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah sağ salim bebişlerimiz kucaklarımızı doldursun...