- 21 Şubat 2016
- 36
- 9
- 35
-
- Konu Sahibi minikamONUR
Kizlar ben de sogan kuru yaptim. Adetin bittikten 6 gin sonra kanama basladi yani gecen carsamba. Hala devam ediyor. Bugunden baslayarak ikinci kismini yapacaktim yani 5 gun daha. Devam etsem mi bilemedim.kistim vardi acaba ondan mi kanama oldu.[/
belki kistin geçmiştir canım senin..ne zamandır vardı kist..ve büyüklüğü ne kadardı? endişeliyim..korunsak mı çocuk için çalışmaya devam etsek mi bilemedim..dış gelilik riski oluyor diye okudum bikaç yerde..bide geçmezse önümüzdeki ay hsg çektirmeyi düşünüyorum..kist varken hsg çektirmekte bir sakınca var mıdır acaba?
adetliyken kullanılması tavsiye edilmiyor soğan suyunun..seninde kanaman varmış istersen kanama bitene kadar bırak..ben hiçbir faydasını görmediğim için soğan kürü diyince tüylerim kalkıyor..ama faydasını görenlerde olmuş..seninde adet dışı bir kanama kistin gitmiş olabilir belki..3 cm di canim. Tup bebek tedavisi olurken kistten bahsetmemisti doktorum. O yuzden bu ay mi olusmus bilmiyorum.kanama varken devam etmeli miyim bilmiyorum.
Kullandiklari ay hamile kalanlar olmus ama bilemiyorum. Sen gebelik icin mi kullandin sogan kurunu.adetliyken kullanılması tavsiye edilmiyor soğan suyunun..seninde kanaman varmış istersen kanama bitene kadar bırak..ben hiçbir faydasını görmediğim için soğan kürü diyince tüylerim kalkıyor..ama faydasını görenlerde olmuş..seninde adet dışı bir kanama kistin gitmiş olabilir belki..
evet canım gebelik için..idrar yollarımda enfeksiyon vardı..iltihaba da iyi geliyor diye okuyunca yapmak istedim..geçen ay temizdi kist felan yoktu..doktor adet olunca gel klomana başlayalım dedi..olunca gittim 3. gün..bu nerden çıktı geçen ay yoktu 4.5 cmlik kistin oluşmuş dedi..klomene de başlayamadım..bundan sonra kür felan yapmamm..sende faydalı olmuştur inşallah..kistlere faydalıymış..ama ben şimdi kisti daha da büyütür diye korkup yapmam bi daha..Kullandiklari ay hamile kalanlar olmus ama bilemiyorum. Sen gebelik icin mi kullandin sogan kurunu.
Ben gebelik icin kullandim.
Rabbim en yakın zamanda hepimize nasip eder inşallah o güzel duyguyu..en yakın zamanda bizim de bebişimiz olur inşallah..Zaten senede 2 defa yapilmaliymis. Bir kere yaptiktan sonra 6 ay ara verilmeliymis.ben de 5 gun daha yapip birakacagim. zaten haftaya tup bebek merkezleriyle randevum var.doktor muayene edecek. Insallah kist gitmistir ve tedaviye baslayabiliriz.ben ilk defa yaptim sogan kurunu. Herkes yapiyordu. Ben 2 asilama 2 tup yaptirdiktan sonra ilk defa denemeye karar verdim ama kanamadan dolayi bisey de yapamiyoruz ki cocuk olabilsin:)
Amin.insallah.Rabbim en yakın zamanda hepimize nasip eder inşallah o güzel duyguyu..en yakın zamanda bizim de bebişimiz olur inşallah..
Sogan suyu akinti oldugunda faydali oluyor mu acaba.slm arkadaşlar
bende soan suyunu içtim
adetim bittikten 2 gün sonra başladım ve 10-15 gün arası içtim ve hergün yumurtalıklarım ve kasık ağrılarım oldu böyle sorun yaşayan var mı acaba aranızda ?
Merhaba arkadaşlar bende gebelik için içtim geçen ay ama maalesef bi işe yaramadı hemde adetim 5 gün gecikti sogandan mı oldu bilmiyorum. Şimdi mesajlara baktım kist yapar diyenler olmuş çoook korkuyorum şu an9 aydır bebek istiyoruz hiç korunmadık doktora gidiyorum erken diyor ilgilenmiyor bile
Ben evleneli 8 ay oldu. Hic korunmadik bizde. Neredeyse İlk aydan beri denedik bebek icin. Ama olmadi. Bu ay doktora gittim. Rahiminde polip gibi bisey goruyorum dedi. Hormon testi yapicak bana da. Doktorlarin muayene etmemek ve erken demek gibi bi haklari yok. Baska bir doktora git ve kendini tedavi ettir turuncusemsiye. Ben daha once gitseydim smdi bi hamile olabilirdim.
Ben devlete gittim. 7 aydir deniyoruz olmuyo dedim. Hic bsey demeden muayene etti. Reddedseydi bnde reddedicektm. Edin muayene diye. Ama iyiki etmemis.
Acıklaman ve tavsiyelerin ,için çok tesekkür ederim canım rabbim yardımcın olsun. inşaALLAH güzel haberlerini alırızBen de ictim. Benim kanamam durmamisti 20 gun. Doktor ilac verdi de kesildi. Kisti ve miyomlari olanlarin boyke kanamadi olurmus. Benim kistimi ve miyomlarimi temizledi. Herkeste kist yapmiyor,rahat ol.
Ahhh o kadin dogumcular hep boyle mi acaba.
2 sene once ilk cocuk istedigimizde bisey var mi rahimde diye gittik. Sadece vajinal muayene etti ve folik asit verdi. 10-12-14. gunleri degerlendirin dedi o kadar. 6 ay olmayinca yine gittik. Yine 10-12-14 devam dedi ama olmadi. Sonra 10 ay dolunca yine gittim ve bu defa mecburen yalan soyledik. 1 senedir deniyoruz olmadi deyince bi zahmet kan tahlili yapti. Ha 10 ay ha 12 ay,ne farkeder dedik. Cunku merak ediyoruz neden olmadi diye. Fsh hormonuma bakti. Biz normal yolla olur merak etmeyin diyecek sandik ama doktor bana erken menopoz olabilir,yumurtan cok az,hemen tup bebek dedi. Tabi biz soka girdik. Bu olay gecen sene mayista oldu. Ondan sonra kosturmaca ve tedaviler basladi. 2 asilama ve 3 tüp tedavisi oldum. Adet olunca 4.tedaviye baslayacagim. Yumurtam 1 tane cikiyor ve zamanla yarisiyoruz.
Ilk doktora gittigimde basit bir kan testi yapsaydi doktor 10 ay bosuna denemezdik.
Illa 1 sene deneyim diyorlar. Benim yumurtam ya da esimin spermi yoksa ben niye saf gibi kendi kendime deneyim.
Kucuk bir yalandi soyledigimiz. 10 ay yerine 12 ay oldu dedik ama iyiki demisiz. Benim durumumda 2 ay cok onemli.
Sana tavsiyem bir an once esinin ve senin degerlerine baktirman.