Soğan sarımsak sebze yemeyen eş

Herkese selam artık ne yapacağımı bilmeden yazıyorum 1 senedir evliyiz. Eşimle öncesinde uzun zamandır sevgiliydik. Asla sebze soğan sarımsak yemiyor. Sebze yaparım yemeği eleştirir. Manti yaparım ben sarimsakli yoğurdu sadece patates kızartması ile yerim der. Soğan gördüğü yemeğe pis pis bakar mercimek çorbası yaparım bu ne böyle ezogelin gibi salça koymuşsun der. Et pisiririm böyle yapsan daha iyi söyle pisirsen daha güzel sürekli sürekli yorum yapıyor. Ben Yemin ederim şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Mutlaka sofrada 3 çeşit koymaya çalışırım ama o sadece tavuk makarna pilav istiyor. Ben sakatat ve kuru fasulye dışında çok yemek ayrımı yapmam mutlaka yerim en azından şifadır derim yerim. Annesi de benim oğlum yemez deyip beni sinirlendiriyor. Annesine sunun yaninda yemez deyip şımartma dedim daha söylenmedi. Lütfen bunu yaşayan veya cozumu olan varsa yardım etsin. Bu konu basit görünüyor ama günde iki öğün demek ve günde iki kere tartışma demek. Ben hergün tartışmaktan sofradan ağlayarak kalkmaktn çok yoruldum.
Kaç yaşında bu adam ya? Olgunlaşamamis , şımarık bir erkek çocuğu gibi. Yemiyorsa kendi yapsın yemeğini. Az yesin de kendine uşak tutsun

Eşim de yumurta kirsam tamam der annesi akşamları bı yumurta kırıp cekilirmis ama ben kendi ailemde öyle görmedim hep ev yemeği pisti çok basit bir bezelye pilav salata yapmak istiyorum asla yemiyor bezelye. Dışardan söyleriz diyor ama ben de onun bu yeme düzenine uyacagkm diye gastrit ülser oldum
E yumurta kırın yesin o zaman siz anne rolüne girmek istiyorsunuz suç sizde
Bir gün yumurta kır diğer gün pilav tavuk öbür gün makarna tavuk yani aslında basit adam. Siz çeşit çeşit sofra kurmak istiyorsanız kendinize yapın o sizin çocuğunuz değil. Herkesin mutfak zevki ayrı.

On yıllık evliyim eşim aynısı asla sebze yediğini görmedim soğan sarımsağın tadını unutmuştum ilk zamanlar ah ah. Değişmiyor üzgünüm benimki değişmedi en azından hep bunun için kavga çıkıyor

Anasının benim oğlum yemez dediğini duyan da bu işe harika çözümler buldu başka yemekler döktürüyor falan zanneder. Yumurta kırıp çekiliyormuş kenara, bir de marifetmiş gibi yemez oğlum diyor baştan çeşit çeşit pişirip her şeye alıştıracağına. Kadına sinir oldum sabah sabah.

Kendi yemeğini kendi yapsın, siz kendi damak zevkinize göre yemek yapın o yerse yer yemezse paşa gönlü bilir. Bir de kocanın keyfine göre yemek mi yapacaksın ya. Hadi kıymet bilse neyse de adam her şeye bi kulp buluyor.

Benim eşim bazi klasik Türk yemeklerini yemiyor (şımarıklik yapiyor).
Tarhana, kuru fasulye, sulu sebze yemeklerine burun kıvırıyor.
Umrumda değil.
Pişiriyorum ve afiyetle yiyoruz (oğlum ve ben). Kendisine kahvaltı tarzi çıkarıyor.

Bu sen onu ye ben bunu yiyelim olsun istemiyorum ki beraber aynı yemeği bile yiyememek beni uzuyor
Belli ki onu üzmüyor. Yemekteyiz programında gibi her şeye yorum yapması da trol olduğu havası verdi. Adam eğleniyor.
iki üç çeşit yapmayı seviyorsunuz anladığım kadarıyla. Ona bir çeşit, kendinize bir çeşit yapın. Adam beraber mutlulukla yemek yemeyi sevmiyorsa biz buna nasıl bir yorum yapalım.
Terapi almayı kabul edeceğini düşünüyor musunuz gerçekten? Terapiye giderseniz bizi gelişmelerden haberdar edin. Psikolog ne diyecek merak ediyorum.
Ben olsam ya kendime kadar yemek yapar ya da hiç yapmazdım.
Her gün sizi sofrada ağlatan adamdan da, üzülerek söylüyorum, hayır gelmez.

Hiç takılmayın üzülmeyin. Siz kendiniz kıymetlisiniz canınızın istediğini yapın siz yiyin. Eşinizde yumurtaya birşey demiyorsa yumurta yesin. Yemek yemeyen adamla uğraşmak da zor. Anası uğraşmamış siz mi uğraşacaksınız. Birgün bir tencere makarna yapın yesin gitsin işte.

Herkese selam artık ne yapacağımı bilmeden yazıyorum 1 senedir evliyiz. Eşimle öncesinde uzun zamandır sevgiliydik. Asla sebze soğan sarımsak yemiyor. Sebze yaparım yemeği eleştirir. Manti yaparım ben sarimsakli yoğurdu sadece patates kızartması ile yerim der. Soğan gördüğü yemeğe pis pis bakar mercimek çorbası yaparım bu ne böyle ezogelin gibi salça koymuşsun der. Et pisiririm böyle yapsan daha iyi söyle pisirsen daha güzel sürekli sürekli yorum yapıyor. Ben Yemin ederim şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Mutlaka sofrada 3 çeşit koymaya çalışırım ama o sadece tavuk makarna pilav istiyor. Ben sakatat ve kuru fasulye dışında çok yemek ayrımı yapmam mutlaka yerim en azından şifadır derim yerim. Annesi de benim oğlum yemez deyip beni sinirlendiriyor. Annesine sunun yaninda yemez deyip şımartma dedim daha söylenmedi. Lütfen bunu yaşayan veya cozumu olan varsa yardım etsin. Bu konu basit görünüyor ama günde iki öğün demek ve günde iki kere tartışma demek. Ben hergün tartışmaktan sofradan ağlayarak kalkmaktn çok yoruldum.
Benim için yemek seçmemek bir kriterdi. O yüzden seçmeyen, önüne ne koyarsam yiyen, kalkarken eline sağlık diyen hatta sıkça mutfağa giren bir adam seçtim.

Siz adamın huyunu suyunu bile bile evlenmişsinizdir eminim. 30 küsur sene böyle yaşamış bir insanı değiştiremezsiniz.

Yemek yapma görevi sadece senin değil.
Beğendiği şekilde kendisi yapıp sana sunabilir.
Bazı şeyleri çok benimseyip çok abartıyoruz biz kadınlar bence.
İki öğün o kadar emek verip sofradan ağlayarak kalkmak nedir Allah aşkına?

Bizde de aynı durum var, soğanlı sarımsaklı yemek sevmiyor, sebze ve patlıcan yemiyor. Sürekli et pilav yemek istiyor, löp et seviyor, etin yanında minicik iç yağ olursa da yemiyor. Aşırı yorucu bir durum. İnsanın artık yemek yapası gelmiyor bu durumda, mutfaktan soğudum. Sebebi şu bence. Anneleri uğraşmamış, sebzeye zorlamamış, yeter ki yesin diye köfte patatesi koymuşlar önlerine. Annesi bizim eve enginar girmez dedi!! (Sanki zehir tövbe est.) Eve o sebzeyi sokmamışsın ki çocuk tadını bilsim. Ben o köftenin yanına biber koyarım, domates koyarım, bezelye koyarım, havuç koyarım, yanına brokoli haşlayıp yoğurtlayıp üzerine tereyağlı salçalı sos döküp sunarım. Sunumu renklendirip, lifli gıdayı arttırırım. Ama nafile. Çözümü yok. Ben Allah ne verdiyse yapıyorum. Yemeği beğenmeyince abur cubur yiyor. Her gün de et sote tavuk yapamam ki.
Yorma kendini arkadaşım, mutfağını sev, istediğin yemeği yap. Bazı huylarını düzeltmeyeceğin gibi bu durumu da düzeltemezsin. Dünyanın en lezzetli pırasa yemeğini de yapsan, ön yargıyı asla kıramazsın. Çocukken annesi yapıp yedirseymiş. Hayret bir şey. Sinirlendim yine.
Hadi hayırlı günler🫠

Bende burada insanlara kadın olsun koca olsun zorla yemek yedırme olayına karsıyım.
Sevmezse sevmez.
Kendi sevdiğini yapsın.
Aıle evınde görme ile alakası da yok herkesin damak tadı farklı.
Benım annem Dört dörtlük yemek yapan kadındır sebze olsun et yemeği olsun.
Ben de sebze yemeğine çok düşkün değilim.
Kımseyı de zora sokmam alternatiflerım vardır.
Kımse de bana sevmediğim yemeği yedıremez.
Aynı ailedenız ablamın önüne tastan yumuşak olsun herşeyi yer.
Ayrım yapmaz.
Esınız de kendı yemeğini kendı yapsın.

Onun sevdiği yemekleri 1 haftalik yap kafan rahat olsun ısıt ısıt koy önüne gitsin sen kendine göre canın ne istiyorsa yap. Hayat çok pahalı hersey çok pahalı bu denli tartismalariniz yersiz kendizi üzmeye değmez

X