Kuzum senin verdiğin örneğin bende okumuştum gayette mantıklı geliyor kulağa hatta burda yazıyı da buldum paylaşayım. Erkekler içinde kadınların tam tersi soğuk tutmaları öneriliyor sıcakta spermlerin kalitesi ve hzıı yavaşlıyormuş soğukta da artıyormuş. Özellikle ilişkiden sonra en azından yarım saat duşa girilmemeli ve girince de ılık suyla yıkanmayı tavsiye ediyorlar. Kadında özellikle ilişkiden ve yumurtlamadan sonra döllenme aşmasına geçtiği sürede karnını ve ayaklarını sıcak tutmalıymış embriyonun tutunmasında kesinlikle faydalıymış.
Embriyonun rahime daha kolay yerleşmesi için öneriler
Merhabalar ;
Eski kocakarı sözleri olarak söylediğimiz bazı şeyler bazen kadim bilgiler olabiliyor. Karnını kasıklarını ayaklarını sıcak tut derler sürekli olarak yoksa çocuğun olmaz. İlginçtir ki yabancı sayfaları araştırdığımda Çin tıbbında hemen hemen aynı şeylerin olduğunu görüyorum. Adamlarda binlerce yıl öncesinden buna benzer bir şeyler söylemişler. İyide bizim anneannelerin kulağına nerden geldi bu değil mi?
Yurtdışında bazı kadın doğum uzmanları da özellikle
aşılamayı ve
tüp bebek tedavisini takip eden günlerde karın bölgenizi extra sıcak tutmayı tavsiye ediyor Bu durumda ayakları sıcak tutan çoraplar, özellikle boğaz ve baş bölgesini de sıcak tutmak önemli hale geliyor.
Bu arada okuduklarımı da sizin için derlemek gereği duyuyorum. İşte embriyonun rahime daha kolay yerleşmesini sağlamak için yapılan öneriler ;
Rahime Kan akışını teşvik edin.
Kanınızı sağlıklı tutmak ve rahime kan akmasını teşvik edebilmek için bu tedaviler süresince gerçekten önemlidir. Rahim duvarının kalınlaşması ve embriyoların rahim duvarına yerleşmesi için rahimi hazırlamaya yardımcı olur
.
Yiyecekleri baharatlı tüketin.
Baharatlı yiyeceklerin kan dolaşımını hızlandırdığı sır değil .Tahammül edebildiğiniz ve size dokunmayacak kadar baharat kullanın .Özellikle acı olanlar.
Rahim ve karın bölgenize masaj yapmayı unutmayın.
Rahim masajını içeren videomuzu seyredin ve yapın. Hint yağı bulabilirseniz hint yağının rahimin kan akışını çoğaltmasında yararları olduğu yurt dışında araştırmacılar tarafından yazılıp çiziliyor. Denemenizin hiçbir zararı yok. Üstelik embriyonun rahime tutunmasını kolaylaştırabileceğini düşündüğümüzde kim karnını ovmazki ?
Hareket edin bol bol hareket edin. Düzenli yürüyün ve düzenli hareket etmek kan dolaşımınız için gerçekten çok önemlidir . Süreli oturarak iş yapıyorsanız bir müddet ayağa kalkıp ayakta işinizi öyle yapmayı deneyin.Böylelikle Vücudun kan akışını artarıp tüm hücreler taze kan ve oksijen gitmesine yardımcı olun. .
Sağlıklı yağlar tüketin.
Özellikle her gün avokado tüketmeye gayret edin. Araştırmalar, embriyo transferinden sonra her gün avokado tüketenlerin daha iyi başarı hamilelik oranları verdiğini gösteriyor. Çalışma aşılama hastaları üzerinde yapılmamış ancak aynı olacağını düşünüyorum.
Bu da başka bir siteden öneri
Pratik TAVSİYELER
Hazırlık: Bebek istiyorsanız genel bir check up yaptırın, beslenme rejiminiz için doktorunuzla görüşün. Ben takviye alınması gerektiğini düşünüyorum. E vitamini , selenyum, omega 3, çinko gibi antioksidanlar, yumurta kalitesini iyileştirir. B vitamini, folik asit ve probiyotikler sayesinde embriyo rahime kolay tutunur.
Alışkanlık: Hamile kalmayı kolaylaştırmak için basit alışkanlıklar edinin. Karnınızın alt kısmını sıcak su torbalarıyla ısıtmanızı tavsiye ediyorum. Bu bölgedeki akupunktur noktalarını ısıtmak önemlidir. Günlük duşunuzda bir çay kaşığı kadar sodyum bikarbonatı (soda) suyla karıştırarak, vajinal bölgenizi yıkayın. Bikarbonat vajinanın asitlik derecesini azaltır ve doğal ph dengesine kavuşmasını sağlar. Böylece rahim doğal esnekliğine kavuşur ve hamile kalma ihtimali artar.
BİTKİ: Evet bir kez daha Sibirya Ginseng’i! Adet döngüsünü düzenler ve hamile kalmayı kolaylaştırır. Günde bir kapsül alabilirsiniz.