- 23 Ocak 2009
- 3.789
- 35
Canım ne kadar zamandır istiyorsunuz siz? Herhangi bir sıkıntı var, eşinde ya da sende, dr.a gittiniz mi?
biz 5 yıllık evliyiz .....2011 haziranda bebek yapmaya karar verdik ama bende vajinal mantar oldu..doktora gittim bu sebepten hemde bir baktırayım dedim bebek yapmaya karar verdiğimiz için ...doktor baktıktan sonra sol tarafta rahimle bitişik 4,5 cm çapında çikolata kistin var dedi ....bende bilmediğim için bu kistin ne biçim birşey olduğunu ilaç falan yazarsınız ozaman dedim..bana bunun ilaç tedavisi olmadığını ancak doğum kontrol hapıyla baskılanabileceğini ama asla kendi kendine geçmeyeceğini söyledi!!!! tek çaresi ameliyat hemen ardından hamile kalmak dedi ama çocuğun yok ameliyat yapmayalım zararlı olur hemde tekrarlayabilir dedi ........3 ay dene olmazsa tüp bebek yapalım dedi yaşımda 30 çünkü....ben yıkıldım o anda .........hastane başıma geçti sanki .......
sonra 9 ay mantar geçmedi bende ....tedaviye cevap vermiyorum 2 ayda sıkıntıdan 7 kilo verdim canlı ceset gibi...mantar yüzünden bebek denemesi yapamıyorduk doktor yasakladı çünkü boşa geçti 9 ay ...... sonra ben 1 hafta soğan kürü yaptım kist için daha fazla içememiştim tiksindim...adet oldum o ay doktora gittim kistim kaybolmuştu doktor şok oldu ! nasıl olur dedi...ben söylemedim soğanı bişey der diye...patlamış heralde dedi geçiştirdi....
kistim diğer ay yine tekrarladı ......bende 4ay doğal olarak deneyelim dedim ama 4 aydır yok........soğan kürüne bu yüzden takrar başladım bizzat yaşadığım için inanıyorum kisti bir halletsem olur diyorum kendimce Allah bilir tabi...eşimde sorun yok eğer bu ayda olmazsa bebek doktora gidelim dedik bakalım ..Rabbim uğraştırmasın ne diyeyim arkadaşım herkes bebek soruyor etrafımızdaki herkes hamile doğal olarak muhabbeti geçiyor ....biz daha düşünmüyoruz diyoruz napalım .....
benim hikaye böyle canım uzattım ama eksik bişey olmadan yazayım dedim....