soba yakmak ve pürmüz:(

sensoylehayat21

Guru
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
505
30
318
Diyarbakır
selam kızlar.malum kış geldi.bende soba kurdum.bir de tek başımayım...neyse soba yakmakta çok zorlanıyodum.sevgilim bugün pürmüz denen bişey getirdi.böyle piknik tüpünün ucuna bi hortum takılı bilenler bilir.neysee ben bu pürmüzü odunların üstüne tutuyorum.odunlar simsiyah oluyo yanıyo ama pürmüzü kapatınca alevler sönüyo.bi de bisürü para vermiş ona.ben mi yanlış kullanıyorum yoksa alette mi sorun var kızlar bilenleriniz varsa lütfen yardım edin.donuyorum:(:(

tatlım daha uzun süre tutucaksın odunlara. odunların iyice alevlenmesini bekle. benim amcam pikniklerde kullanır ordan biliyorum. 3-4 dk tutuyodu. kolay biten bişey değil zaten. iyice tut. çok güzel yakıyo.

odunlaın üstüne tutuşturucu jel dök ve en az 3 dk yanmasını bekle sanırım sen tutuşcağı anda kapatıosun korkma bişe olmaz çokda rahat bi alettir alışınca

biz ünv.deyken kovanın içini yarıya kadar talaşla doldurup üzerine ayağımızla basıp sıkışmasını sağlardık (bu arada bende ilk kez ünv.deyken soba gördüm)ortaya yani sıkıştırdığımız talaşın üstüne iki kilo kadar kömür sonra yine kovanın üzerini talaşla doldurup basrdık.böylece sobaya bir kibrit çakardık yanardı ve sabaha kadar sönmezdi.pürmüzü bilmiyorum ama

Konu sahibi arkadaşım sen sobayı yakınca anladıgım kadarı ile direk kapatıyorsun 5- 10 dk tutuşmasını bekle kapak kısmındaki küçük deligi açık tut o tutuşur ayrıca tutuşturmak için çıra ve yumurta kaplarını kullan biz öyle yapıyoruz gerçi sobayı bizde hep annem yakar bu sene hiç tütme olayımızda olmadı soba borularına jelatin doladık tüple falan uğraşma Allah korusun patlar falan birde kömür kullanıyorsan annem kömürleri poşete koyuyor daha sonra kömür poşetini soba kovasının içine koyar üstünede tahta parçalarını yumurta kaplarını ve çırayı ekler eger kömürü üstüne koyarsan tutuşmaz

Son düzenleme:
Back