Bir haber vardı, kürt milletvekilleri açlık grevinde diye. Herkes gebersinler gibisinden yorum yaptı ki ben içeriğe baktığımda eylem sebebinin Cizre'deki operasyon sebebiyle çocukların ve sivil halkın korku içinde yaşadığını, vatandaşın hastaneye gidemediği, diyalize giremediği için öldüğünü ve bunun önlemi alınması gerektiği için bu eylemi yaptıklarını yazıyordu.
Operasyonlar elbette yapılır ama o sivil halkı tahliye etmek, güvene almak devletin görevidir demiştim.
Herkes halk bunu hak ediyor, hendek kazan PKKlıya göz yumuyor vs demişti. Ve ısrarla açlık grevine odaklanmıştı.
Cidden hangi ara bu hale geldik, çocuklara bu kadar duyarsız olduk, haberin sadece bir kısmına odaklanıp diğer kısımlarını görmezden gelmeyi tercih ettik bilmiyorum.
O Cizreli çocuklar devletten nefret edip dağa çıkınca sorumlusu kim olacak? Böyle mi tükenecek terör. Suriyelilere kapsını açan devlet çatışma içindeki sivil halkı tahliye etmekten bu kadar aciz mi? Kaldı ki orada ki herkes PKKlı değil, hele çocuklar bebeler hiç değil....