Smmm staj balatma snavna girecekler

kızlar istanbulda dehanın kursuna giden var mı ücreti hakkında beni bilgilendirirnisiniz

merhaba kızlar,ben mezun olunca bir şirkete girdim ve şirketim SMMM belgesini şart koştuğu için ilk yapılan staj başlatma sınavına girmemizi istedi. 2009 Kasım ayındaki sınava girdim ve ilk girişimde geçtim. Şu an 1,5 yıllık stajyerim.

Ben dersaneye gitmedim,açıkcası altyapısı olan biri için çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum,biraz para tuzağı gibi geliyor. Sınava çalışmak için ilk yaptığım iş,Deha'ya gidip şu staj cepte serisi var ya,onları almak oldu.Bir de deneme kitabı vardı onu aldım.(gerçi doğru dürüst bakmadım bile ona).Deha'ya kitapları almak için gittiğimde ilgili kişi bana:"Bu kaçıncı girişiniz olacak?" demişti,ben şaşırmıştım açıkcası niye böyle söylüyor bu adam diye,ilk girişim olacağını söylediğimde,adam:"Neyse,bi dahakine bizim dersanemize kaydolursunuz" demişti. Manyak mıdır nedir demiştim içimden,daha yeni hazırlanmaya başlayacak birinin gözünü korkutuyor diye düşünmüştüm. Bir de sınav için odaya başvuru yapmaya gittiğimde yakınlarda bir yerde Murat dersanesini görmüştüm,bi inceliyim kitapları diye gitmiştim,biraz temkinli bir yapım vardır,elimde bir kaynak daha olsun diye konu anlatımlı çooookk kalın olan o tek kitabı da almıştım. Kaynaklarım sadece bunlardı.

Ben özellikle staj cepte serisini almıştım kitaplar ders ders bölünmüş ve çantada taşınabileceği için hoşuma gitmişti.Her kitap için kendime 1 hafta süre tanıdım ve bu süre içinde mümkün olduğunca kitapları okumaya çalıştım.Başladığımda sanırım Temmuz ya da Ağustos ayı idi tam hatırlayamıyorum.Aslında başlarda daha istikrarlı gidiyordum ama iş yoğunlaşınca fazla okuyamamaya da başladım ama aklım hep kitaplardaydı.Bazen bir kitabı 2 haftada bitirdiğimde oluyordu. Sadece Deha'nın kitaplarını okudum ama bazı yerleri anlayamayınca Murat'ın kitabına da bakıyordum,özellikle Maliyet Muhasebesi için Deha'nın kitabının çok yetersiz olduğunu düşünüyorum,diğer dersler için ise yeterli. Murat'ın kitabı da çoooookk detay,gereksiz yere detaya inilmiş bence.

Sınava 1 hafta kala iş yerimden izin aldım ve evde çalışmaya başladım.Daha bir deneme bile çözmüşlüğüm yoktu,zaten bu bir haftanın 4 günü de hala elimde olan ve okuyamadığım kitapları hızlı hızlı okudum. Son 3 gün ise sadece ve sadece çıkmış soruları indirip onları çözdüm. Hatta sınavdan önceki akşam gece 4'e kadar oturdum,çıkmış soruların hepsini anca çözebilmiştim.Çözüyordum yanlış yaptığım yerlere dönüp kitaptan tekrar bakıyordum.Bence çıkmış soruları çözmek çok önemli çünkü bazı sorular zaten yıllardır değiştirilmeden soruluyor,en az 20-30 soru garanti oluyor böylece.

Neyse daha fazla uzatmıyım,sınava girdim ve ilk sınavda geçtim,hem de sınırdan falan değil 76 puan alarak geçtim.Yaptıklarım ise sadece bunlar. Umarım benim tecrübelerim sizin işinize yarar.

papatyammm öncelikel cok sağol paylaşımın için gercekten umut oldu bana. ben muratın kıtabını aldım ama bı ıse yaramadı cok detay vardı ve hepsını ezberleyemezdım.sımdı dehanın soru bankasını cozuyorum. cok yanlsım oluyo ama acıklamalarından bakıp konu tekrarıda yapmıs oluyorum.gecen gun dehayı aradım bana 1600 dedıler şok oldum 3 ay ıcın cok para . zaten meslegebır suru paramız akacak. off sınavada az kaldı canım sıkıınnnn

canını sıkma şekercim evet sınav haftasındayız artık... bende dehaya gidiyorum şuanda da evde oturmuş soru çözüyorum ...artık çok fazla stresim kalmadı bende elimden geleni yapıyorum gerisi allaha emanet diyorum en kötü ihtimal geçemezsem tekrar hazırlanıp ara vermeden kasım sınavına giricem .

60 doğru 13 gatırlamadığım soru var ya kaldım ya sınırdayım o şekıl. ben oncekı yılların sorularını cozuyodum her denemede 66 doğru yapıyodum. buda oyle olcak galıba.

60 doğru 13 gatırlamadığım soru var ya kaldım ya sınırdayım o şekıl. ben oncekı yılların sorularını cozuyodum her denemede 66 doğru yapıyodum. buda oyle olcak galıba.

Cnm toplam net sayısı 77-78 civarında olmalıymış . Ama yine de çan eğrisinden dolayı belli olmaz . Ben net olarak bakmadım . 25 temmuzda belli olacak . Ona göre yolumu çizeceğim .

Son düzenleme:
Benim ilk girişimdi ve çok çalışmama rağmen zorlandım ve umudum yok . Sınırda kalacağım gibi geliyor . Kendimi iki türlü sonuça da hazırladım . Senin nasıl geçti ?

açıkçası bende zorlandım sınavda, çok enteresan sorular vardı...hayırlısı diyorum artık

açıkçası bende zorlandım sınavda, çok enteresan sorular vardı...hayırlısı diyorum artık

Hayırlısı olsun cnm beklemekten ve dua etmekten başka yapacak bir şey yok . Ben dershaneye çok sinir oldum . Bizi hep çıkmış sorulara endekslediler. Birde çıkmış
84 birebir soru yakaladık diyorlar . Yalan dolan . Hatta bize hocaların burdan gelmeyecek dediği yerden bile sınavda soru geldi . Muhasebe kolaydı . Birebirdi soruların hepsi .
Ama maliyet ve ondan sonraki derslerin soruları farklıydı . Saçmalamışlar resmen .

aynen canım ya dershanede çözdüğümüz sorular nerde sınavdakiler nerde benimde çok moralim bozuldu o soruları görünce...tabi şimdilik yapacak birşey yok beklemekten ve dua etmekten başka ...hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diyorum .

Arkadaşlar sınav sonuçları açıklandı . Sonucuna bakan varmı ? Saat 12,30 da açıklandı . Şuanda saat 16,00 ... Saatlerdir siteye giremiyorum Daha ne kadar bekleyeceğim .

kızlar ben gene kaldım yaaaaa 46 almısım. sizde durumlar ne dersaneye gıden arkadaşlar geçtiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…