Evettttt 1. Ay kontrolünden şimdi çıktım. Doktora girmeden önce ölçümün resmini çekip kendim de emin oldum ki o ilk bir haftalık ölçümler cidden önemsenmemeliymiş.
Benim şöyle bir sıkıntım oldu. Tek göz baktığımda sol gözüm daha bulanıktı. Sağ gözüm keskin baya. Ama numaraları ameliyattan önce sol 3.25 sağ 4.0 tü. Neyse bu benim biraz moralimi bozdu tabi ki ama iki gözüm aynı anda bakarken çok net gmrüyordum.
Ameliyattan önce benim gözümde astigmat vardı dostlar. Meğersem o astigmat benim sadece sol gözümdeymiş. Doktoruma o da gidecek mi dediğimde gözlük kullanmanı gerektirmeyen bir derece o yüzden sıkıntı olmaz, miyopun düzelsin yeterli dmeişti.
Bugün ölçüm yapıldı, göz haritası çekildi. Baktığımda cidden ameliyat öncesi haritamdaki gibi yamuk değil yuvarlak düzgün bir görüş alanım olduğunu fark ettim.
Zaten doktor da inceledi ve süper numaların oldukça iyi göz sağlığın da öyle, batma olursa göz damlanı kullanmaya devam edebilirsin dedi. Verdiği damla Artelac ve şu an güncel fiyatı 319₺ daha uygun bir damla istediğimde Refresh yazdı ama o da şu an depolarda yokmuş. Onun yerine de Novaqua göz damlası kullanabilirmişim. Reçetesiz fiyatı 73.5₺
6 ay sonraya 21 Haziran'a gün verdi. Ve göz numaramın değişmemesi, gözlerimin yorulmamaaı için ekran süremi bölmemi söyledi. Öğrenci olduğum için çok fazla telefon pc kullanıyorum. En fazla bir saat uzunlukta bakıp araya 20 dk göz dinlendirme koymamı söyledi. Bu hem kuruluğu hem de numaraları etkileyecekmiş.
Kuruluğa gelecek olursak, saatlerce pc ekranına bakarsam gözim kuruyor. Okulda yapay ışıklar gözünüzü kurutabilir, ben geçen gün tam altına oturduğum için gözlerim damarlanmıştı. Bulutlu günlerde güneş gözlüğü takma ihtiyacım yok. Ama güneşliyken takmalıyız. Gece görüşü evet maalesef azalıyor ama karanlıkta da bir zahmet kitaplıktaki bir kitabı okumayalım değil mi? Işıklandırma kalitesi arttıkça netliğiniz aşıro artıyor. Loş ışıkta göremeyip üzildüğüm yazığı iyi ışıkta aşıro keskin görüyorum. Benim eski numaralarıma göre bu ameliyat benim için yan etkileri önemsenmeyecek bir ameliyattı.
Işıklarda bulanıklık görüyorum, bunun 6 aya kadar azalıp düzeleceğini söyledi doktor. Ama araba kullanamayacak kadar karışmıyor tabi ki. Sadece puslu sisli havada lambalara bakıyormuşum gibi.
TAVSİYEM
Benim gibi kendinizi yormayın. İlk zamanlar kardeşimi yolda durudurup şunu okuyabiliyor musun? Diye soruyordum. Bırakın da en küçük yazıları birkaç adım yakınlaşıp okuyun. Cidden eğer numaralarınz benimkiler kadar büyükse çok avantajlı ama 1- 2 gibi numalarsa çok fark yaşamayabilirler. Her minnak yazıyı okumak zorunda değiliz, emin olun çoğu insan da okuyamıyor zaten. Rahat olun. Havalar soğudu ve ben metroya bindiğimde gözlüğümü silmek zorunda kalmıyorum. Yemek yaparken gözlüklerim buğulanmıyor, gözlüğümün ayarı kaçtı diye gözümden düşmüyor. İmkanınız varsa iyice araştırın. Benim sürecim olumlu geçti ve beni tatmin etti ama süreci olumsjz geçen insanlarla da iletişime geçin. Ben instagramda doktorymun sayfasına yorum yazan kullanıcılarla iletişime geçmiştim. Kar zarar analizinizi iyi yapın.