- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
-
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Sevgili bilgece bence korkma bazi doktorlar test eksik cikinca da hemen yuzunu asiyor benim de kan testinde gwldi basima cea degeri istedi pasif hucre dedi kotu bisey yok dedi yolladi o gece nasil gecti bi ben bilirim ertesi sabah ozele gittim hemen ve normal aralikta genetik kanser varsa bu deger normal aralikta oldugu surece sorun yok korkma iyisin dedi de rahatladim sen sikma hemen canini allah gostermesin olsa saklamaz hicbir doktor babamizin cocugu degil ya uzmesin diye soylememezlik yapsin
Evet cok haklisin. Cok sagol. Insallah bir sorun cikmaz..
Yok canim cikmaz oyle olsa iyisin demez zaten sen hic sikma tatli canini gece gece
Valla iyiki buraya yazdim yoksa kafayi yerdim. Cok korkmustum. Sagolsun herkes cevap verdi cok mutlu oldum icim rahatladi.
tekrar cok sagoll
İse yaradiysa ne mutlu herkes uCbes ayni seyleri yasiyor iste.kimine teselli kimine moral kimine de buyuttum galiba diye hissettiriyor canim sen biraz buyutmussun kafanda mevzu doktor olunca yuz dokmesi bile uyku kaviriyor tabi sende haklisin hiiiic sikma canm bnm canini
Arkadaslar merhaba, aranizda smear testi yaptiran var mi acaba?
Ben gecen ay yaptirdim sonucum bugun cikti. Doktorum bakti ve surati degisti. Senden tekrar smear alacagiz dedi. Neden diye sorunca da 'hucreler ölü çıkmış olmamis falan ,merak etme kötü bir sey yok' dedi. Bi kere korktum artik.
Testi yenilerken yine sordum kötü bir sey yok degil mi diye "hayir sadece mantarin var" dedi ama korktum bi kere. Ve su an gercekten cok kotu durumdayim.
Başına daha once boyle bir sey gelen var mi?
Smear testi olmamis deyip tekrar örnek alinan var mi?
Bi de hucreler ölü çıkmış bozulmus ne demektir??
Gerçekten sonuç alinamamistir olumsuz bir şey çıktığında bir üst tetkik olan kolposkopi ve biyopsi işlemi yapılıyor ben smear yaptirdigimda malesef sonuç kötü geldi ve sırasıyla kolposkopi ve akabinde leep ameliyatı oldum uzulmenizi gerektirecek bir durum yok rahat olun drlar olumsuz çıktığında söylerler zaten aman hasta uzulmesin diye lafı gevelemezler içiniz rahat olsun yani
Cok gecmis olsun size de. Peki nedir sizin sorununuz? Ne yaptiniz?
Smear sonucuna gore kanser öncüsü hücre olabileceği gibi bir rapor geldi ardından kolposkopiye yonlendirdiler ben de jinekolojik onkoloji bölümüne gittim orda yapılan kolposkopide biyopsi almaya bile gerek yok anormallik var leep ameliyatı yapılacak dendi (hem teşhis hem tedavi uygulanan bir ameliyat) ameliyatta alınan parçalar biyopsiye gitti ve gerçekten kanser öncüsü olan hücreler çıktı sonuç 12 parçadan 6sında cin1 cin2 ve cin3 görüldü 4 ayda bir smear alınacak dediler tekrarlar mi falan diye. Ameliyat sonrası ilk smearimi de cuma günü verdim şimdi sonuçları bekliyorum ama sizin sonuç gerçekten cikmamistir eğer olumsuz ciksaydi dediğim gibi kolposkopiye yonlendirirlerdi içiniz rahat olsun
Ayy cok gecmis olsun. Allah sifa versin. Insallah iyilesirsiniz. Peki ameliyatla iyilesme sansiniz var degil mi??
Amin teşekkür ederim ameliyatla iyileşme şansı var tabi hatta belki iyilesmisimdir bile ki içimdeki his öyle söylüyor :) smear testini yaptirmanin önemi burada zaten henüz kansere donusmeden teşhis edilebiliyor ve ona göre bir yol çiziliyor Allah o noktaya getirmesin inşallah ama ısrarla tekrar ederse son çare olarak rahim ve yumurtaliklar alınıp kanser olmaktan kurtulunabilir şu an benim için çok ciddi bir durum yok gibi muayenede dr temiz göründüğünü söyledi ama yine de sonuçları bekliycez dedi biraz heyecan biraz stresle bekliyorum inşallah güzel sonuç alırım
Insallah insallah. Sizin icin de dua edecegim..
Canım test elinde var mı, ne yazıyor?
Ben bi ara bayağı bi smear aldırıyordum çünkü kanser Öncülü şeyler gözüküyordu. Zamanla geçti. Ben de sık sık kontrole gitmem gerekmesine rağmen 2 yıldır gitmedim. Senin test sonucunu merak ettim.
Aynen online sonuç görüntlemede falan bakabilmem lazım. Sana vermemeleri saçma olmuş. Bir dahakine artık sekreterlik kısmı mı nereden alabiliyorsan mutlaka kendine de al. Doktorun dediklerine bağlı kalmazsın rahatça öğrenirsin. kafanda soru işareti kalmaz. Ben ne öğrendiysem kendim araştırarak öğrendim. Doktor hiçbir şey anlatmıyor, kaç doktor gezdim. Bende de işte biyopsi temiz çıktıktan sonra smearlar temiz çıkmaya başladı, bi kez daha temiz smear çıkınca gitmeyi bıraktım. Hem biyopsi temizdi diye rahatım hem de bir şey çıKar stresinden kaçıyorum hem de zaman ayırmamaktan.Sorun su ki bana sonucu vermediler. Doktorun bilgisayarinda gorunuyor dediler. Du bakayim muhakkak hastanenin sitesinde sonuc kisminda vardir. numarami girip bakayim..
Sen neden gitmiyorusn?? Gitmen lazim. Allah korusun..
Anladım canım birdahaki smear sonucunu alıp bizle de paylaşırsın. biz de yardımcı olmaya çalışırız doktor yeteri kadar net konuşmazsa.gadjo dilo canim gecen yapilan testin kagidini benden aldiklari icin kayit numaram da yok. Yeni yapilan testin var onda da sonuclar cikmadi daha.
Ama doktorun ekraninda sadece bir cumle gordum. Onu okuduktan sonra tekrar yapacagiz dedi. Neden deyince korkacak bi sey yok hucreler ölü çıkmış gibi seyler dedi..
Aynen online sonuç görüntlemede falan bakabilmem lazım. Sana vermemeleri saçma olmuş. Bir dahakine artık sekreterlik kısmı mı nereden alabiliyorsan mutlaka kendine de al. Doktorun dediklerine bağlı kalmazsın rahatça öğrenirsin. kafanda soru işareti kalmaz. Ben ne öğrendiysem kendim araştırarak öğrendim. Doktor hiçbir şey anlatmıyor, kaç doktor gezdim. Bende de işte biyopsi temiz çıktıktan sonra sorarlar temiz çıkmaya başladı, bi kez daha temiz smear çıkınca gitmeyi bıraktım. Hem biyopsi temizdi diye rahatım hem de bir şey çıKar stresinden kaçıyorum hem de zaman ayırmamaktan.
Ama o zamanlar çok fazla mantar ilacı kullandım. Doktorlar kültür bile almadan kafalarına göre ilaç yazıyordu. Ve mantarım geçmiyordu. Sürekli git gel git gel kızdım artık doğru ilaç verin diye isyan edince kültür aldılar. sürekli mantar ilacı kullanmaktan ve içerinin yapısı bozulduğundan o şekilde kötü sonuçlarım çıkmış gibi bir sonuca ulaştık. Çok stresli zamanlar yaşadım.
Bir arkadaş daha yazmış, kötü bir şey çıksa bile korkacak bir şey yok artık. Bir sürü Aşama var, smearda bir şey çıksa bile biyopside kötü huylu bir şey Çıkma oranı Gençlerde çok düşük. Kaldı ki bir şey çıksın, leep işlemiyle ufak bi doku yüzeyi alıyorlar organlarına girmeden. korkulacak bir şey yok. Kaldı ki sana doktor kötü bir şey dememiş. Riskli bir şey olsa rutin kontrol edeceğiz derdi, kötü bir şey olsa da direk kolposkopi yapalım derdi.
Anladım canım birdahaki smear sonucunu alıp bizle de paylaşırsın. biz de yardımcı olmaya çalışırız doktor yeteri kadar net konuşmazsa.
@Bilgece
Çok geçmiş olsun, mantardan kurtulursun inşallah.