How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

SMEAR DA ASCUS CİKAN HPV ONCE POZİTİF SONRA NEGATİF OLAN BİYOPSİ YAPTİRAN KİM VARSA SORUMA YANİT ALABİLİRMİYİM

Umutdolu1903

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2019
292
655
103
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle şuradan başlamak istiyorum iki yıl önce 4 aylık bebegimi düşük yaptım sonrasında şikayetlerle doktora başvurdum 8 yıllık evliyim ilk smeari yaptirdm ve sonucum ASCUS class lll çıktı bunun üzerine doktorum hpv şüphesi ile test yaptı ilk yapılan pozitif çıktı sonra tiplendirme yapıldı ve o negatif çıktı sonrasinda tekrar tiplendirme yapıldı ve oda hpv saptanmadı diye bir sonuç aldım bunun üzerine rahimde bir yaram olduğunu ve yakilmasi gerektiğini öğrendim sonrasında iki yıl boyunca bazı maddi nedenlerden dolayı doktora gidemedim takı geçen aya kadar tekrar bir smear yaptırdım ve ondada. İnflamasyon reaktif seluler değişiklikler diye sonuç aldım bu aşırı derecede kafamı kurcaladi ve çok sıkıldım bu sonuçları kime gosterdiysem her doktor lepp olmamı biyopsi alınması gerektiğini filan söyledi bu son yaptırdığımız smeari dikkate almamak gerektiğini söylediler şimdi sorum şu ki ben ne yapmalıyım biyopsisi çok korkuyorum acaba iyilestimi doktorum yaranın baya ilerlediği söyledi bu arada lütfen bilgilerinizi deneyimlerinizi paylaşımda iz cookk sevinirim cewaplarinizi büyük bir heyecanla bekliyorum

Yaranı yaktırmaktan korkma 1 yıl önce yaktirdim yaram bayağ büyüktü çok basit bir işlem bir kaç hafta öncede histeroskopi yöntemiyle polip aldırdım sonucun patolijiye gitti sonrasında hiç ağrı acı hissetmedim korkma yaptırman gerek ne varsa yaptır ki ilerlemesin

Yaranı yaktırmaktan korkma 1 yıl önce yaktirdim yaram bayağ büyüktü çok basit bir işlem bir kaç hafta öncede histeroskopi yöntemiyle polip aldırdım sonucun patolijiye gitti sonrasında hiç ağrı acı hissetmedim korkma yaptırman gerek ne varsa yaptır ki ilerlemesin
Çok teşekkür ederim canım Ilgın için salı günü onkoloji ye gorunucem inşallah parça alirlar beklemekten çok yoruldum çünkü

Inşallah haftaya cok güzel haberler alırsın kendini yıpratma sakın çoğu zaman bizim korktuğumuz olmuyor ben çok ağlamıştım şükür hepsi geçti

Hic bekletmeyin bi an önce leep olmanızı öneririm. İyi bi hastanede istanbuldaysanız haseki devlet olabilir smear hpv tipleme isteyin mutlaka ardından kolposkopi yaptırıp emin olun ve ameliyattan korkmayın bende olmaya adayım su an belirsiz :( tez zamanda kurtulursunuz umarım :)

İnşallah çok teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun sizin sorununuz nasıl başladı bu arada ever İstanbul'dayım acibademde Mete güngör adlı bir doktor varmış onkoloji jinekoloji uzmanı ona gözükmeye çalışıyorum bu sıra inşallah tabi

İnşallah çok teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun sizin sorununuz nasıl başladı bu arada ever İstanbul'dayım acibademde Mete güngör adlı bir doktor varmış onkoloji jinekoloji uzmanı ona gözükmeye çalışıyorum bu sıra inşallah tabi
Ben ameliyat icin değil testleriniz icin hasekiyi önermiştim, ben öğreniciyim malesef yüksek fiyatlı muayane ücretleri beni aşıyor :( ben mantarla basladı 2-3 ay sonra siğiller cıktı smear tipleme derken servikal hafif displazi, yüksek tip hpv varlıgı. Deflagyn kullanacağım simdilik hafif oldugu icin :( bi bakın isterseniz sizde

Ben ameliyat icin değil testleriniz icin hasekiyi önermiştim, ben öğreniciyim malesef yüksek fiyatlı muayane ücretleri beni aşıyor :KK43: ben mantarla basladı 2-3 ay sonra siğiller cıktı smear tipleme derken servikal hafif displazi, yüksek tip hpv varlıgı. Deflagyn kullanacağım simdilik hafif oldugu icin :KK43: bi bakın isterseniz sizde
Bende siğil yok hpv tip saptanmadı çıktı ama rahimde yara var bide bu korkutuyor sadece deflagyn ilaç sanırım canım dimi

Bende siğil yok hpv tip saptanmadı çıktı ama rahimde yara var bide bu korkutuyor sadece deflagyn ilaç sanırım canım dimi
İçini ferah tut, hpv yok siğil yok daha ne ki. Yara donduruladabiliyor sanırım basit bi işlem. Dr danış canım deflagyn iyi geliyorsa onu kullan tabi daha basit :)

İçini ferah tut, hpv yok siğil yok daha ne ki. Yara donduruladabiliyor sanırım basit bi işlem. Dr danış canım deflagyn iyi geliyorsa onu kullan tabi daha basit :)
İnşallah canım ilk bakıldığında pozitif cikmisti hpv ama sonra yapılan testler negatif çıktı birde anormal hücreler çok çıktı bnde yani kansere dönüşebilen hücre oluşumu tespit edildi birde rahim ağzı iltihabı bu ilacı kendim ALABİLİRMİYİM peki eczaneden yoksa doktor mu yazmali

İnşallah canım ilk bakıldığında pozitif cikmisti hpv ama sonra yapılan testler negatif çıktı birde anormal hücreler çok çıktı bnde yani kansere dönüşebilen hücre oluşumu tespit edildi birde rahim ağzı iltihabı bu ilacı kendim ALABİLİRMİYİM peki eczaneden yoksa doktor mu yazmali
Kendin alıyorsun canım ama devlet karsılamıyor zaten pahalı biraz 550 tl aylık 3 ay kullanmak gerek

Merhaba arkadaşlar bugün yine doktora gittim ve bana hiç bişey olmadığıni testlerinin temiz olduğunu bir yıl sonra tekrar smear yaptirmam gerektiğini söyledi eski yapılan testlerin önemsiz olduğunu ayrıca rahimde ki yaranın bebek sahibi olmaya engel olmadığını onu yaktirmasamda olur gibi şeyler söyledi açıkçası icim hala rahat değil şimdi tekrar bı randevu daha aldım başka biyerden daha gidicem mecbur🤔🤨

Merhaba arkadaşlar bugün yine doktora gittim ve bana hiç bişey olmadığıni testlerinin temiz olduğunu bir yıl sonra tekrar smear yaptirmam gerektiğini söyledi eski yapılan testlerin önemsiz olduğunu ayrıca rahimde ki yaranın bebek sahibi olmaya engel olmadığını onu yaktirmasamda olur gibi şeyler söyledi açıkçası icim hala rahat değil şimdi tekrar bı randevu daha aldım başka biyerden daha gidicem mecbur🤔🤨
Merhabalar tekrar doktora gittiniz mi acaba ?? Bende 3 ay önce gitmiştim gebelik düşündüğüm için smear da ascus çıktı 3 ay sonra tekrar gel dedi yani bu ay 😏 acaba bu ascus gebeliğe engel mi, yada ne gibi yan etkileri var bilginiz var mı? Ben araştırdım fakat kendime ait bi cevap bulamadım.

Merhabalar tekrar doktora gittiniz mi acaba ?? Bende 3 ay önce gitmiştim gebelik düşündüğüm için smear da ascus çıktı 3 ay sonra tekrar gel dedi yani bu ay 😏 acaba bu ascus gebeliğe engel mi, yada ne gibi yan etkileri var bilginiz var mı? Ben araştırdım fakat kendime ait bi cevap bulamadım.
Hpv tiplemesi yapıldı mı ascusa sebep hpv mi acaba? Tipine bakılır ona göre yol izlenir gebeliğe engel değildir fakat tedavi olunması gerekir sonrasında gebelik çünkü Allah korusun rahim ağzını alabiliyorlar leep yada bişeyler bişeyler :-)

Hpv tiplemesi yapıldı mı ascusa sebep hpv mi acaba? Tipine bakılır ona göre yol izlenir gebeliğe engel değildir fakat tedavi olunması gerekir sonrasında gebelik çünkü Allah korusun rahim ağzını alabiliyorlar leep yada bişeyler bişeyler :-)
Merhabalar bende hpv ASCUS macerasından sonra yumurtaligimda 48 cmlik bı kist olduğunu ve rahim içi sıvı birikimi olduğunuzda öğrendim yani hastaligima bı hastalık daha eklenmiş oldu böylelikle

Yok öyle bişey yapılmadı dün tekrar gittim yani 2. Oldu yine smear aldı. Rahimde yara var ama yeni evli olduğun için dokunmak istemem doğum olur ondan sonra yakarım dedi. Ama bende ilişkide ağrı yada kanama vs olmuyor doktor bunlarıda sordu

Back