- Konu Sahibi Umutdolu1903
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle şuradan başlamak istiyorum iki yıl önce 4 aylık bebegimi düşük yaptım sonrasında şikayetlerle doktora başvurdum 8 yıllık evliyim ilk smeari yaptirdm ve sonucum ASCUS class lll çıktı bunun üzerine doktorum hpv şüphesi ile test yaptı ilk yapılan pozitif çıktı sonra tiplendirme yapıldı ve o negatif çıktı sonrasinda tekrar tiplendirme yapıldı ve oda hpv saptanmadı diye bir sonuç aldım bunun üzerine rahimde bir yaram olduğunu ve yakilmasi gerektiğini öğrendim sonrasında iki yıl boyunca bazı maddi nedenlerden dolayı doktora gidemedim takı geçen aya kadar tekrar bir smear yaptırdım ve ondada. İnflamasyon reaktif seluler değişiklikler diye sonuç aldım bu aşırı derecede kafamı kurcaladi ve çok sıkıldım bu sonuçları kime gosterdiysem her doktor lepp olmamı biyopsi alınması gerektiğini filan söyledi bu son yaptırdığımız smeari dikkate almamak gerektiğini söylediler şimdi sorum şu ki ben ne yapmalıyım biyopsisi çok korkuyorum acaba iyilestimi doktorum yaranın baya ilerlediği söyledi bu arada lütfen bilgilerinizi deneyimlerinizi paylaşımda iz cookk sevinirim cewaplarinizi büyük bir heyecanla bekliyorum