Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

çok teşekkür ederim sudeyil arkadaşım.burda 11 belirti yazmışsınız benim şu anda hiçbir şikayetim yok tahlilimde protein kaçağı çıktığı için doktorlar şüphelendi bunun üzerine birçok tahlil yapıldı ana pozitif çıkınca birde dsdna pozitif çıkınca bu teşhisi koydular ama yinede içimdeki kuşkuya son vermek için bir doktora daha danışmak istiyorum.birde sizlerden birşey öğrenmek istiyorum bu hastalık iş hayatını etkileyen bir hastalık mı mesela ben sınavı kazandım memur olacaktım beni heran çağırabileceklerini söylediler fakat işe girerken malum kurul raporu isteniyor doktorlar kurul raporu vermezlerse diye çok korkuyorum bu konuda bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

elif 1980 aramıza hoş geldin bende devlet memuruyum bunun yanında ekstra işlerde yapıyorum yani hem öğretmrnim hem dersanede çalışıyorum hemde özel drs veriyorum yanlız geçen yıl bakanlık müfetişliğini kazanmıştım fakat gerekli olan sağlık raporunu alamadım ve hakkımı kullanamadım bilgin olsun diye yazıyorum kendine iyi bak

benimde korktuğum sağlık raporunu alamamak zaten:KK43:çünkü 4 senedir olmasını istediğim hayalime kavuşmama ramak kalmışken bu hastalığın çıkmasından dolayı işe giremeyecek olmam beni çok üzer peki siz öğretmenliğe başvururken sorun çıktı mı??

sudeyil79 açıklamaların için teşekkür ederim.elif1980 kamu personeli olmana engel değil lupuslu olman böyle saçma şey olmaz yani bunu senin için bir engel olarak gösteremezler hakkını sonuna kadar savun sonuçta bu bulaşıcı bir hastalık değil şeker gibi tansiyon gibi kronik bir rahatsızlık nasıl şeker bi çok organa zarar veriyosa buda aynen o şekilde zarar veriyo yazını görünce gerçekten böyle bişeyi yapabilirlermi diye sinir oldum bunu yapmaya kesinlikle ve kesinlikle hakları yok sonuçta sende geçici bir rahtasızlık yok. böyle şeylerle karşılaşınca gerçekten moralim bozuluyo yani sonuçta o zaman bizim gibi rahatsız biriyle evlenmeyi kimse istemez bu kadar basit hiç bi zamanda anne olamayız...

benimde korktuğum sağlık raporunu alamamak zaten:KK43:çünkü 4 senedir olmasını istediğim hayalime kavuşmama ramak kalmışken bu hastalığın çıkmasından dolayı işe giremeyecek olmam beni çok üzer peki siz öğretmenliğe başvururken sorun çıktı mı??

ben 16 yıllık öğretmenim ve 2 yıldır sle hastasıyım artık her türlü rahatsızlığımız internet ortamında sicilimize işleniyor benimde geçen yıl sınavı kazanınca sağlık raporu istendi hastanaye rapor almaya gittiğimde benim sle hastası olduğumu ve sık sık seyahat edemiyeçeğimden bu raporu alamayaçağım söylendi ama senin yaptığın işlede alaklı birazda çünkü benden seyahat etmesinde herhangi bir sakınca yoktur şeklinde bir rapor istenmişti ozaman çok üzülmüştüm ama şimdi düşünüyorumda sıksık seyahat etmek beni çok yorardı iyiki olmamış diyorum her şeyin hayırlısı umarım senin için her şey yüreğinin istediği gibi olur

öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.çok şükür benim şu anda en ufak bir şikayetim bile yok yalnız kortizon haplarını kullanmaya başlayınca ne olur bilemem:1no2:Allah izin verirse sorun olmazsa adliyede katip olacağım doktorun bana bu işi yapmasında bir engel yoktur şeklinde rapor vermesi yeterli ama bilmiyorum ne olacak.birde birşey sorabilirmiyim kortizon haplarının saçları tamamen döktüğünü duydum bunun gerçek payı nedir???:uhm:

elif merhaba,
geçmiş olsun... sanırım ilaç düzenlemen henüz yapılmadı. şikayetin olmadığı için tahminimce çok küçük bir doz verilecektir. o yüzden saçlarım kemoterapi görmüş gibi dökülmeyecek. sadece biraz fazla dökülebilir, hani mevsim dönerken artar ya saç dökülmesi öyle... o yüzden endişelenme... ben uzun zamandır kullanıyorum kortizonu 2,5 mg deltacortril... saçlarım sadece son zamanlarda biraz fazla dökülüyor ama bu seyrelmeye neden olacak gibi değil.. bu aralar biraz stresli olmamın etkisi olabilir bunda...
o yüzden sıkıntı yapma kendine.. ama tuzlu yememeye dikkat et. çünkü kortizonla birleşince bir anda şişiveriyorsun :)

yok ilaç düzenlemem yapıldı prednol 3 hafta sabah akşam 1 tam 16 mg ,imuran,cal dvita lansaprazol ve Quensyl ilaç isimlerini yanlış yazdıysam kusura bakmayın.yarın bir başka doktorla görüşeceğim o yüzden ilaçlara daha başlamadım.

anladığım kadarıyla bu ilaçlar küçük bir doz değil:KK43: psikolojim altüst oldu bu hastalığı öğrendiğimden beri uykularım kaçıyor,yemek yiyemiyorum.7 yaşında bir kızım var ya onun büyüdüğünü göremezsem diye çok üzülüyorum

elif, dur telaşlanma hemen... dozlar yüksek sayılmaz.. ben ilk başladığımda 64 mg prednol alıyordum.. seninki 16 mg... ve 3 hafta dediğine göre bunları kısa sürede azaltmaya başlayacaklar... bende 2 güne bir 2 mg şeklinde azaltmıştım.. sakın kendiliğinden bırakma ilaçları ağrım falan yok diye... dediğim gibi saçların dökülmeyecek sandığın gibi... eğer moralini yüksek tutarsan emin ol çok daha çabuk iyileşeceksin..tecrübe ile sabittir....

bir tam 16 mg ben sabah akşam alacağım için 32 mg oluyor.ağlamayım diyorum tutamıyorum kendimi.çok korkuyorum.

bir tam 16 mg ben sabah akşam alacağım için 32 mg oluyor.ağlamayım diyorum tutamıyorum kendimi.çok korkuyorum.

elif1980 merhaba!en son seninle telaş yapmaman konusunda anlaşmıştık sanırım!!??!! dur bakalım sakin ol önce.allah büyük.sağlıklı insanların başına da heran herşey gelebilir.bunu kimse bilemez.ben 1 yılı aşkın süredir günde 20mg deltakortril (kortizon) kullanıyorum.saçlarım o kadar da dökülmedi.dökülse bile önemli değil.böbreklerim saçlarımdan daha önemli.5 gram protein kaybım var,doktora gideceğim,muhtemelen başka tedavi başlanacak.olsun,ne yapayım.bu nedenle sen de moralini bozma lütfen.doktorun söylediklerini kelimesi kelimesine uygula.kortizon ve imuran asıl ilaç.sakınola ilacı aksatayım,kullanmayayım deme.kortizon iki ucu keskin bıçak.keza imuranı da .imuran protein kaybın için verilmiş.ilacın dozunun azalması için sakin olman,stres yapmaman gerekir.unutma,tıpta hastalık yok.hasta var.her insanın hastalığa ve ilaçlara verdiği yanıt farklıdır.yalnız kan sayımı ve karaciğer fonksiyon testleri yaptırmayı ihmal etme.enfeksiyondan korun,hasta insanlara yaklaşma.tuza da dikkat!!!lansaprazol mideni korumak amaçlı.cal d vita da kemik erimesini önlemek için verilmiş.allah çocuğunu sana bağışlasın.tabiki onun büyüdüğünü,genç kız olduğunu göreceksin inşallah.bunları kafana takma,en azından kızın için.görüşürüz.

arkadaşlar hepinize verdiğiniz bilgiler ve moral için çok teşekkür ederim.evet artık bu hastalığı kabul etmekten, doktor kontrollerini ihmal etmemekten ve Allaha sığınmaktan başka çare yok.Allah hepimize acil şifalar versin inşallah.sevgiler

elif1980 canım benimde iki çocuğum var başlarda bende bu sıkıntıları yaşadım çocuklarımı büyütemiyecem diye acıtasyon yaptım ama sonra farkettimki üzülmek yerine hayata çocuklarım için asılmalıyım şimdi öyle yapıyorum ve çok mutluyum kendine çok iyi bdavran hoşcakal

yeni katılan arkadaşlarımız hoşgeldiniz hepimiz inşallah iyi oluruz bugün doktora gideceğimi söylemiştim sedim ve crp yüksek çıktı prednolun dozunu artırdı doktor. moralim bozuldu .neyse inşallah düzelir film falan çekildi onlarda bir şey çıkmadı allaha şükür .ultrasasona randövü aldım.görme alanın da da bir şey çıkmadı neyse buna da şükür ama kan tahlilleri yüksek çıktı ona biraz üzüldüm .neyse allaha şükürler olsun buda yeter.

yeni katılan arkadaşlarımız hoşgeldiniz hepimiz inşallah iyi oluruz bugün doktora gideceğimi söylemiştim sedim ve crp yüksek çıktı prednolun dozunu artırdı doktor. moralim bozuldu .neyse inşallah düzelir film falan çekildi onlarda bir şey çıkmadı allaha şükür .ultrasasona randövü aldım.görme alanın da da bir şey çıkmadı neyse buna da şükür ama kan tahlilleri yüksek çıktı ona biraz üzüldüm .neyse allaha şükürler olsun buda yeter.

canım merhaba.moralini bozma.zaten doktorun da kortizonun miktarını arttırmış,eminim kısa sürede remisyona gireceksindir.biliyorsun zaten sedim ve CRP aktivasyon açısından takipte önemli.umarım kısa sürede sedim düşer,CRP de negatifleşir.diğer sonuçların iyi olmasına da sevindim.k.i.b.

ilse merhaba crp ve sedimin yüksek çıkmasına üzüldüm ama zamanla düzeleçektir sen ne olur moralini yüksek tut faydasını göreçeksin güzel haberleini paylaşman dileğiyle hoşcakal

hepinize çok teşkkür ederim inşallah düzelir sagolun kendinize iyii bakın.birde bir şey sormak istiyorum sle için gökçek iksir iyi geliyo diye bir yazı okudum acaba doğru mu alsam kullansam dedim size danışmak istedim

Son düzenleme:
X